?>

Kulttuuri­matkat

Kallion Seurakunta Irlanti

Ajankohta
6.10. - 11.10.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Belfast ja Dublin
Hinta
1655€
Varaa matka

Kallion Seurakunta Irlanti

Tervetuloa mukaan matkalle vehreään ja vihreään Irlantiin. Matkalla vierailemme molemmissa pääkaupungeissa sekä mielenkiintoisissa kohteissa matkan varrella.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Dublin–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa ohjelman mukaisissa hotelleissa
 • hotelliaamiaiset
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset vierailukohteet sisäänpääsyineen
 • ohjelman mukaiset ateriat; 3 x lounas, 1 x illallinen, 1 x Irlantilainen ilta ja show
 • suomenkielisen oppaan palvelut alkaen / päättyen Dublin
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 6.10. - perjantai 11.10.2019

6.10. sunnuntaimatkapäivä ja Belfast

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla josta Finnairin lento Helsinki – Dublin kello 08.15 – 09.30. Suomenkielinen opas ja kuljettaja on asiakkaita vastassa tervetulokyltin kanssa Dublinin lentoasemalla. Siirtyminen bussiin, ja kuljetus Belfastiin. Matkan varrella lyhyt tauko tarvittaessa. Lounas McHugs pubissa, jonka jälkeen Belfastin kaupunkikiertoajelu, jonka aikana vierailu Belfastin katedraalissa ja Titanic Belfast keskuksessa.

Belfastin kaupunkikierros

Belfast on Pohjois-Irlannin pääkaupunki. Nimi on iiriksi Béal Feirste, eli suomeksi voidaan sanoa ”tulvajoen suu satamassa meren äärellä”. Kaupungin läpi virtaa Lagan- joki. Belfastissa on n. 270 000 asukasta. Belfast on tunnettu laivanrakennuskaupunkina. Surullisenkuuluisa Titanic rakennettiin siellä. Kierroksen aikana tutustutaan viktorian aikaisiin kaupunkitaloihin ja kortteleihin, H&W laivatelakka-alueeseen, jossa aikoinaan rakennettiin kuuluisa, mutta tuhoon tuomittu Titannic-alus, Laganside rantaan sekä Länsi-Belfastin katolisiin ja protestanttisiin alueisiin, joiden keskellä elämä on jo rauhoittunut. Alueella on kuitenkin vielä seinämaalauksia, jotka kertovat alueen vaikeista ajoista ja historiasta. Kierroksen aikana nähdään monia mielenkiintoisia rakennuksia, mm. The Crown baari, The Waterfront teatteri, Stormont ja Belfastin oopperatalo. Lisäksi tutustutaan ns Titanic Quarter kortteleihin, joissa Titanic ja muut Harland & Wolff laivatelakan kuuluiset alukset saivat alkunsa. Kaiken kaikkiaan Belfast on, surullisesta maineestaan huolimatta, ihastuttava ja mielenkiintoinen kaupunki täynnä ystävällisiä ihmisiä. Kaupungissa vierailu herättää vierailijassa ristiriitaisia ajatuksia, mutta tarjoaa elämyksiä, joita vain Belfast voi tarjota. Kierroksen aikana iltapäivällä tutustutaan kuuluisaan Belfastin katedraaliin ja maailman suurimman Titanic Belfast näyttelyyn.

Belfast Cathedral

St Anne’s Cathedral ja myös Belfast Cathedral nimellä tunnettu vanha kirkko on Church of Ireland anglikaanisen kirkon suurin kirkko Belfastissa. Kirkon rakentaminen alkoi 1899 ja se on rakennettu samalla paikalla olevan vanhemman St Anne’s kirkon paikalle. Historiallisessa kirkossa on paljon nähtävää.  Tämän jälkeen vieraillaan Titanic Belfast keskuksessa.

Titanic Belfast

Tasan 100 vuotta traagisen Titanicin uppoamisen jälkeen on avattu Belfastiin, keskelle kaupunkia, maailman suurin Titanic -näyttely. Näyttelyssä kuvataan yksityiskohtaisesti, uusinta teknologiaa käyttäen, miten maaiman kuuluisin alus oli rakennettu, neitsytmatka ja traaginen uppoaminen. Titanic Belfast -näyttely sijaitsee 6 eri kerroksessa ja sisaltaa 9 eri galleriaa, joissa jokaisessa on yksityiskohtaiset kuvaukset Titanicin eri vaiheista. Titanic aluksen malliin rakennetusta näyttelystä on erinomaiset näkymät vieressä sijaitsevalle telakalle, jossa alkuperäinen Titanic alus rakennettiin. Täältä näkyy myös Lagan joki, josta alus lähti ensimmäiselle ja viimeiselle neitsytmatkalleen. Keskuksessa on myös ravintoloita ja kauppa, josta voi ostaa Titanic aiheisia matkamuistoja kotiin vietäväksi. Saapuminen hotelliin Belfastissa ja majoittuminen. Ilta vapaata.

7.10. maanantai │ Armagh ja Giant’s Causeway

Ulsterin aamiainen hotellissa. Matka jatkuu aamiaisen jälkeen Armaghn pikkukaupunkiin, jonka on aina ollut tärkeä kirkollinen keskus Irlannissa. Kaupungissa on kaksi Pyhän Patrickin katedraalia, toinen katolinen ja toinen anglikaaninen, sillä paikka on historiallisesti merkittävä Pyhään Patrickiin liittyen.

St. Patrick’s Cathedral, Armagh

Vierailu St Patrick’s katedraalissa Armagh:ssa, jossa sijaitsee tärkeä koko katolisen kirkon keskus Irlannin saarella.  Nykyinen kirkkorakennus on rakennettu 1840-1904 välisenä aikana. Armagh:n toinen Pyhän Patrickin katedraali sijaitsee paikalla, jossa Pyhä Patrick laski kiven ensimmäiseen kiviseen kirkkoon Irlannissa vuonna 445jKr, mutta tämän katolisen Pyhän Patrcikin katedraalin historia liittyy samaan pyhimykseen, joka tällä paikalla pelasti kauriinvasan metsästäjiltä ja tarinaa voi seurata kirkossa nyt 1400 vuotta myöhemmin. Lounas matkan varrella omakustanteisesti.

Giants Causeway

Iltapäivällä, lounaan jälkeen, vieraillaan erikoisella luonnon monumentilla Giants Causeway jättiläisen portailla . Mahtavat Giant’s Causeway jättiläisen portaat Antrimin rannikolla ovat luonnonmuodostelma erikoisia kuusikulmaisia basalttikiviä, joiden uskotaan jähmettyneen aikoinaan meren-alaisen tulivuoren purkauksessa. Alueella voidaan ihailla maisemia, patikoida ja tutustua erikoisiin kiviin ja luontoon. Matka jatkuu illaksi Ballycastlen pikkukaupunkiin meren rannalle. Illallinen ja majoittuminen hotelliin Ballycastlessa.

8.10. tiistai │ Corrymeela ja Dublin

Ulsterin aamiainen hotellissa.

Corrymeela Community keskus

Aamiaisen jälkeen tutustutaan Ballycastlessa sijaitsevaan Corrymeela ekumeeniseen keskukseen, joka on perustettu 1965 jo ennen Pohjois-Irlannin rauhattomuuksien alkua ja kauan ennen nykyista rauhan sopimusta ennen. Corrymeela Community keskus on kristillinen ekumeeninen yhteisö, jonka tarkoituksena on edistää ja ylläpitää rauhaa ja yhteistyötä alueen sosiaalisten, uskonnollisten ja poliittisten ryhmittymien välillä. Matka jatkuu vierailun jälkeen Antrimin rannikkoa pitkin takaisin kohti etelää. Matkalla on upeat merimaisemat ja niiden lisäksi päästään ihailemaan maisemia kuuluisalla Carrick-a-Rede riippusillalla.

Carrick-a-Rede n riippusilta

Carrick-a-Rede riippusilta sijaitsee kuvankauniilla Antrimin rannikolla ja on avoinna ainoastaan kesäisin. Siltaa pitkin voi kulkea mantereelta pienelle saarelle, jonne siltaa pitkin pääsivät aikoinaan kalastajatkin. Riippusilta on henkeäsalpaavan korkealla, mutta uskaliaat voivat nauttia sen upeista merimaisemista. Lisämaksullinen ja maksetaan paikan päällä. Täältä matka jatkuu eteenpäin Ballycastleen lounaalle. Matkan varrella on upeat maisemat.

Lounas Ballygally Castle linnassa

Lounas matkan varrella 1600-luvulta peräisin olevan Ballygally linnan ravintolassa. Ballygally linnan uskotaan olevan Pohjois-Irlannin kummitelluin paikka, sillä siellä uskotaan olevan Lady Isabellan kummitus. Lady Isabella oli linnan rakentaneen James Shawn vaimo. James oli mennyt Isabellan kanssa naimisiin ainoastaan, jotta saisi perillisen. Kun pariskunnan poika syntyi, James lukitsi Isabellan linnan torniin, josta hän hyppäsi ja kuoli. Saapuminen Dubliniin, majoittuminen ja ilta vapaata.

9.10. keskiviikko │ Dublin tututuksi

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tämän päivän aikana tutustutaan Dubliniin. Kaupunkikierroksen aikana vieraillaan Chester Beatty kirjastossa ja Pyhän Patrickin katedraalissa. Dublinin kaupunkikierroksella tutustutaan kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka keskipisteessä on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.

Chester Beatty Library

Sir Alfred Chester Beatty, kuuluisa irlantilaissyntyinen kaivosalan yrittäjä Amerikasta, perusti Dublinissa sijaitsevan kuuluisan kirjaston vuonna 1950 vanhoja papyruksia, raamattuja ja ympäri maailmaa keräämiään harvinaisia kirjoja varten. Hän keräsi elämänsä aikana mittaamattoman arvokkaan kokoelman, jota säilytetään nykyään Dublin Castle linnan alueella olevassa kirjastossa.

St. Patrick’s Cathedral, Dublin

Pyhän Patrickin katedraali on yksi Dublinin suurimmista ja merkittävimmistä kirkoista. Irlannin kansallispyhimyksen mukaan nimetty kirkko on rakennettu 1190 ja kirkossa on paljon historiallisesti merkittävää nähtävää. Pyhän Patrickin uskotaan kastaneen dublinilaisia 400-luvulla kristinuskoon kirkon kohdalla olleesta kaivosta. Kirkossa säilytetään muinaisen kaivon kantta. Mahdollisesti tutustuminen myös kirkon kellonsoittajien toimintaan. (varmistuu lähempänä matkaa) Katedraalivierailuin jälkeen suunnataan kaupungista maaseudulle Wicklown maakuntaan.

Wicklow ‘Irlannin puutarha’ ja Glendalough

Wicklown maakuntaa sanotaan Irlannin puutarhaksi, eikä suotta, sillä matkan varrella nähdään vihreitä puutarhamaisia laaksoja ja jylhiä vuoria. Lounas Laragh kylässä. Iltapäivällä saavutaan Glendalough-laaksoon, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama luostari, jonka rauniot ovat vielä varsin hyvässä kunnossa kahden vuoristojärven rannalla. Alueelta löytyy myös erikoinen pyöreä torni, The Round Tower, jollaisia tavataan lähinnä Irlannin saarella. Paluu Dubliniin ja ilta vapaa.

10.10. torstai │ Raheny, Trinity College & Irlantilainen ilta

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Tänään tutustutaan Rahenyn Church of Ireland kirkkoon ja Trinity College yliopiston School of Religion theologian oppilaitokseen. Rahenyyn on reilun puolen tunnin ajomatka keskustasta.

All Saints Church, Raheny

Tutustuminen Raheny Church kirkkoon, jossa on ehkä mahdollisuus pitää jumalanpalvelus. All Saints kirkko on 1889 vuodelta peräisin oleva historiallinen kirkko Rahenyn kaupunginosassa Dublinin keskustan pohjoispuolella. Päivän toinen vierailu on Trinity College yliopiston teologisessa koulukunnassa ja vanhassa kirjastossa.

Trinity College School of Religion ja The Old Library & Book of Kells

Tutustuminen Trinity College yliopiston School of Religion teologiseen koulukuntaan ja Kellsin kirjaan, jota säilytetään yliopiston vanhassa kirjastossa. Kuningatar Elisabeth I perusti kuuluisan Trinity College yliopiston 1592. Yliopiston nimeksi valittiin Trinity College, sillä se oli kolmas kuningatar Elizabethin perustamista yliopistoista. Ne kaksi muuta ovat kuuluisat Oxfordin ja Cambridgen yliopistot Englannissa. Nykyisin yliopiston vanhassa kirjastossa säilytetään kelttien kansallisaarretta, Book of Kells kirjaa, joka koostuu neljästä evankeliumista kahdessa osassa kauniisti kelttimunkkien 800-luvulla kuvittamana. Itse kirjastosali on näkemisen arvoinen tammesta rakennettu sali, jonka kattokorkeus on yli 60 metriä. Kirjaston tiloissa on esillä alkuperäinen kopio Irlannin itsenäistymisjulistuksesta ja Irlannin vanhin harppu, jota kutsutaan Brian Borun harpuksi. Itse kirjastosali. Lounas päivän aikana sopivassa paikassa matkan varrella. Iltapäivällä vapaata aikaa omatoimiseen Dubliniin tutustumiseen ja ostoksille. Irlantilainen ilta tanssi- ja musiikkiesityksineen ja ruokailuineen.

11.10. perjantai │ kotimatka

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Kuljetus Dublinin lentokentälle kello 07.15. Finnairin lento Helsinkiin kello 10.15 – 15.20

Slán Abhaile! Näkemiin!

 

Kuvia

Kallion Seurakunta Irlanti kuvia

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.