Maa- ja metsätalousmatkat

Kainuun ja Koillismaan Metsänhoitoyhdistysten opintomatka Puolaan

Ajankohta
24.9. - 28.9.2023
Kesto
5 päivää
Hinta
1485 €
Varaa matka

Kainuun ja Koillismaan Metsänhoitoyhdistysten opintomatka Puolaan

Tällä kahden kaupungin matkalla näemme Tatra-vuoriston Kansallispuiston Zakopanesta käsin, ja  Niepolomicen metsiä Krakovasta käsin. Metsäretkien aikana nautimme  nuotioaterioita, ja kaupungeissa tutustumme moderniin puolalaiseen elämänmenoon. Paikallinen metsäpiiri kertoo meille Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä. Matkallamme on mukana erittäin kokenut Puola-asiantuntija, jolta kuulemme paljon mielenkiintoisia tarinoita sekä faktaa nyky-Puolasta.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • edestakainen lento Oulu – Helsinki–Krakova lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • suomalainen Puolan-asiantuntijaopas mukana koko matkan ajan
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • ateriat: 3 x lounas ja 3 x illallinen ruokajuomineen
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 265 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Hotelli Grand Nosalowy Dwor**** ja Golden Tulip Krakow City Centre****

Grand Nosalowy Dwór sijaitsee Nosal-vuoren juurella Zakopanessa. Huoneissa on taulu-tv kaapelikanavilla ja ilmainen WiFi. Nosalowy Dwórin valoisissa huoneissa on lämpimänväriset puukalusteet, joihin kuuluu työpöytä. Kaikissa huoneissa on lämmitys, minibaari, jääkaappi ja tallelokero. Asiakkaat voivat treenata Grand Nosalowyn kuntokeskuksessa, uida sisäuima-altaassa tai pelata biljardia. Sauna ja höyrysauna ovat myös käytettävissä. Nosal-vuoren lähin hiihtohissi on vain 140 metrin päässä. Wielka Krokiew -mäkihyppypaikka on 1,5 km:n päässä. Paikan päällä oleva Mare Monti -ravintola tarjoaa valikoiman välimerellisiä ruokia ja viinejä. Sport Bar Lobby tarjoaa drinkkejä ja lämpimiä juomia. Panoramika Café tarjoaa kauniin näkymän alueelle.

Golden Tulip Krakow City Center sijaitsee erinomaisella paikalla kaupungin keskustassa vain 500 metrin päässä Krakovan pääaukiolta ja kävelymatkan päässä vanhan kaupungin nähtävyyksistä. Kaikissa Golden Tulipin huoneissa on klassinen sisustus, maanläheiset värit ja ilmastointi, ilmainen WiFi. Jokaisessa huoneessa on taulu-tv, oleskelualue ja vaatekaappi. Kylpyhuoneessa on suihku. Hotellissa on hissi ja konferenssihuone. Kaikki Golden Tulip Krakow City Centerin tilat ovat ilmastoituja. Hotellissa on myös internetpiste. Golden Tulip on vain 150 metrin päässä Planty-puistosta ja 2 km:n päässä Wawelin linnasta. Lähin raitiovaunupysäkki on vain 100 metrin päässä. Krakovan päärautatieasema ja linja-autoasema ovat molemmat 1,5 km:n päässä hotellista.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 24.9. - torstai 28.9.2023

24.9. sunnuntaimatkapäivä, Zakopane (I)

Kokoontuminen ja lähtöselvitys Oulun lentoasemalla n. 1,5 h ennen lennon lähtöä. Lento Oulusta Helsinkiin klo 14.30 – 15.30, jatkolento Krakovaan klo 17:10 – 18:10. Laskeudumme Krakovan paavi Johannes Paavali III:n nimeä kantavalle lentokentälle, jossa Puolan tunteva suomalainen matkaoppaamme on meitä vastassa. Bussimme suuntaa suoraan etelään, Tatra-vuoristossa sijaitsevaan Zakopaneen. Ajoaika on n. 2 h. Majoittumisen jälkeen ohjelmassa on iltapala. Iltavirkut ehtivät vielä Zakopanen yöelämään, joka on keskittynyt Krupówki-kadun varrelle.

25.9. maanantai | Tatran Kansallispuisto, metsäkierros (A, L, I)

Nautimme puolalaisen runsaan aamiaisen, joka sisältää herkullisia kinkkuja ja makkaroita. Aamiainen on tavanomaisesti joko erinomainen tai vielä parempi. Vahvistuksen jälkeen meitä isännöi Tatran Kansallispuiston asiantuntija ja zakopanelainen vuoristo-oppaamme. Tutustumme kansallispuiston hoitoon ja monimuotoisuuteen. Mielenkiintoista on, että kansallispuisto käsittää myös yksityisiä metsäaloja, joiden omistajia meillä on tilaisuus tavata. Metsäkierroksen aikana tarjolla nuotiomakkaroita ja palanpainiketta. Jos aikaa ja halua on, oppaamme voi myös kierrättää muutamissa Zakopanen kohteissa. Päivän päätteeksi nautimme vuoristolaisravintolassa illallisen, jolle kutsumme myös Zakopanen isäntiämme.

26.9. tiistai | Kasprowy – vuori, Krakova (A, L)

Aamiaisen jäljiltä lähdemme zakopanelaisoppaamme kanssa tutustumaan vuoristomaisemiin.  Kasprowy -vuoren huipulle matka tehdään gondolihisseillä, joista on hyvät näkymät vuoriseudun metsiin. Metsät ovat kuntoutuneet sosialistisen ajan katastrofaalisesta tilasta. Jos meitä oikein onnestaa, saatamme nähdä karhun tai muita eläimiä vuoren rinteellä!  Kävellen ehtii myös Slovakian puolelle! Päivän mittaan nautimme lounaan ja matkaamme takaisin Krakovaan, josta nautimme omatoimisesti. Oppaaltamme voi kysellä neuvoja vaikkapa Chopin-konserteista ja jazz-klubeista, jotka kuuluvat Krakovan perinteisiin. Krakovan Vanhakaupungin atmosfääri sellaisenaan on jo kokemisen arvoinen lukuisine ravintoloineen ja pikkukauppoineen. Galeria Krakowska -kauppakeskus, sijaitsee aivan Vanhankaupungin laidalla.  

27.9. keskiviikko | Niepolomicen metsäpiiri ja perinteikäs illanvietto (A, L, I)

Aikainen aamiainen odottaa jälleen päästäksemme ajoissa Krakovan naapurissa sijaitsevaan Niepolomicen pikkukuntaan. Niepolomicessa sijaitsee Puolan kuninkaiden metsästyslinna, jossa myös Katariina Jagellonicamme vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Se ei kuitenkaan ole pääkohteemme, vaan Niepolomicen metsäpiiri, jossa meitä odotetaan. Metsäpiirin tiloissa saamme kuulla Puolan metsistä, niiden hoidosta ja käytöstä. Metsänmyynti tapahtuu netissä! Meille esitellään piirin metsiä ja retken aikana tarjoillaan metsäinen nuotioateria makkaroineen ja perinteisine puolalaisine bigos -kaalipatoineen. Jos hyvin käy, saatamme myös nähdä visenttejä! Krakovaan paluun jälkeen odottaa läksiäisillallinen Jama Michalikan tunnelmallisessa ravintolassa, jonka perinteet ovat yli sadan vuoden takaa Itävallan ajoilta. Alkajaisiksi nautimme kuuman hunajaviinin ja pianisti pitää huolta musiikista illan mittaan. Erityisesti Puolan Sibelius, Frédéric Chopin, on ohjelmassa.

 28.9 torstai | kotimatka (A)

Aikaisen aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja yhteiskuljetus Krakovan lentokentälle. Lento Helsingin kautta Ouluun lähtee klo Krakovasta klo 09.15.

Ateriat: Aamiainen (A), Lounas (L), Illallinen (I)

 

Lennot:

24.9.2023 Oulu – Helsinki AY 438 klo 14.30 – 15.50 / Helsinki – Krakova AY 1163 klo 17.10 – 18-10

28.9.2023 Krakova -Helsinki AY 1162 klo 09.15 – 12.05 / Helsinki – Oulu Ay 0437 klo 12.50 – 13.50

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna