Kulttuuri­matkat

Jordania tutuksi

Ajankohta
12.10. - 18.10.2023
Kesto
7 päivää
Kohde
Jordania
Hinta
1875 €
Varaa matka

Tervetuloa mukaan

Jordania on monipuolinen kohde, joka hemmottelee matkailijaa leppeän aurinkoisilla keleillä, runsaalla kulttuuritarjonnalla ja maukkaalla ruoalla. Historia, arabikulttuuri, uskonto, luonto – kaikki ovat avainsanoja tämän matkan annista. Jordanialaiset ovat aidon ystävällisiä ja parhaiten tähän mystisen lumoavaan maahan tutustuu kiertomatkalla asiantuntevan oppaan avulla. Oppaana matkallamme toimii Esko Lauha, joka on asunut useamman vuoden Jordaniassa.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan tälle ainutlaatuiselle matkalle!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlines lennot Helsinki – Akaba // Amman – Helsinki lentoveroineen
 • Ruumalaukku 30 kg + 10 kg käsimatkatavaraa
 • Tarjoilut lentojen aikana
 • Majoitukset kiertomatkan aikana jaetussa 2h-huoneissa
 • Kuljetukset ohjelman mukaisesti ilmastoidulla bussilla
 • Pääsymaksut ohjelman retkikohteisiin
 • Ateriat: 2 x lounas ja 3 x illallinen, ruokajuomana vesi
 • Englanninkielinen paikallisopas Jordaniassa
 • Suomalaisen Esko Lauhan opastus ja matkanjohtajuus koko matkan ajan
 • Laukunkanto maahan tullessa ja hotelleissa
 • Jordanian viisumi
 • Verot ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • 1h-huoneen lisämaksu 290 € / hlö
 • ruokajuomat aterioilla (vesi sisältyy hintaan)
 • Tipit, jotka kerätään yhteisesti kuljettajalle, paikallisoppaalle ja avustajille, noin 50 JOD/hlö (=n. 35 €/hlö)

Matkanjohtaja

Esko Lauha

Esko on matkailualan Grand Old Man, jolla kokemusta ja tarinaa riittää. Hän on vuosikymmeniä työskennellyt matkatoimistoissa ja tehnyt opastuksia ja matkanjohtajuuksia moniin eri maailman kolkkiin. Eskon huumorintaju on omaa luokkaansa ja hänen tarinankerrollinen tyylinsä viihdyttää kuulijaansa. Esko puhuu useampia kieliä; suomi, ruotsi, saksa, englanti taittuvat hyvin, mutta myös ranska ja esp... Lue lisää

Majoitus

Kiertomatkan hotellit

Akaba: Oryx Hotel 4* (3 yötä)
Petra: Petra Palace 3* (1 yö)
Kuollutmeri: Dead Sea Holiday Inn 5* (2 yötä) 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 12.10. - keskiviikko 18.10.2023

2.10. torstai │ matkapäivä, saapuminen Akabaan, majoittuminen

Lähtö Turkish Airlinesin lennoilla Istanbulin kautta Akabaan klo 12:55. Lennoilla on ruokatarjoilu. Saavumme perille seuraavan vuorokauden puolella klo 00:45. Matkanjohtajamme Esko Lauha on mukana koko matkan ajan. Englanninkielinen paikallisopas ja bussi vastassa ryhmää lentoasemalla. Lyhyt (n. 30 min) kuljetus hotelliin ja majoittuminen Oryx hotelliin (3 yötä).

13.10. perjantai | Akaba (A, L)

Aamupäivällä aikaa levätä ja rentoutua vaikkapa hotellin uima-altaalla. Noin klo 11 lähdemme tutustumaan kaupunkiin kävellen. Maan eteläkärjessä sijaitsevassa Akabassa on n. 160 000 asukasta. Siellä on Jordanian ainoa satama ja siksi se on yksi maan tärkeimmistä kaupungeista. Alue on kuuluisa värikkäistä koralleistaan ja runsaasta merielämästään, ja se onkin sukeltajien ja snorklaajien suosiossa. Alue tunnetaan luksushotelleistaan tasokkaine kylpylöineen, kauniine rantoineen ja hyvätasoisine ravintoloineen. Kävelykierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen voi jäädä omatoimisesti tutustumaan kaupunkiin.

14.10. lauantai | Wadi Rum (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäivän retkelle Wadi Rumin autiomaahan, ajomatka on n. 2 tuntia. Unescon maailmanperintökohde Wadi Rum on kuivunut joenuoma eli vadi, ja alue on erittäin vaikuttava luonnonkohde. Pystysuorat punaiset graniittiseinät ja keltainen hiekka-aavikko luovat karun ja jylhän kuumaiseman, jossa kamelit jolkottavat aavikolla ja beduiinit pitävät taukoa kallioseinämien varjossa. Parin tunnin jeeppiajelun aikana kuulemme myös, kuinka brittiläinen arkeologi ja sotilas T. E. Lawrence päätyi 1. maailmansodan aikaan taistelemaan beduiinien rinnalla ottomaaneja vastaan. Päivän aikana pysähdymme nauttimaan omakustanteisen kevyen lounaan. Illaksi palaamme takaisin Akabaan, illallinen hotellissa.

15.10. sunnuntai | Petra ja Siq Al-Barid (A, L)

Aamiaisen ja uloskirjoittautumisen jälkeen matkamme jatkuu Petraan. Tämä noin 500 vuotta ajanlaskumme alkua peräisin oleva nabatealaisten muinainen kaupunki on yksi maailman uusimmista seitsemästä ihmeestä ja Jordanian ikonisin paikka. Ruusunpunaisena kaupunkina tunnettu Petra oli aikoinaan tärkeä kaupankäynnin keskus Akaban ja Damaskoksen välillä. Salaiseen kaupunkiin kuljetaan kapean solan läpi, jota reunustavat korkeat punertavat hiekkakivikalliot. Mieleen voi juolahtaa väläyksiä Indiana Jonesin seikkailusta Viimeiseltä ristiretkeltään, joka on osin kuvattu Petrassa. Kaupungin parhaiten säilynyt kallioon kaiverrettu monumentti on aarrekammioksikin kutsuttu el Khaznehin temppeli. Koko Petran alue on kunnioitusta herättävä historiallinen muistomerkki muinaiselle sivilisaatiolle.

Käymme myös Siq Al-Baridissa, jotka kutsutaan myös ”pikku Petraksi” sen yhtäläisyyksien vuoksi. Sen uskotaan olleen tärkeä Petran esikaupunki, jonne kuljetaan myös kapeaa solaa pitkin, mutta pienemmässä mittakaavassa. Siq Al-Baridissa on myös kallioon kaiverrettuja hautoja, temppeleitä, vesikanavia säiliöineen sekä kipsisiä upeita freskoja. Päivän aikana nautimme yhteisen lounaan. Yövymme Petra Palace hotellissa kaupungin keskustassa (1 yö).

16.10. maanantai | Umm Al Rasas – Madaba – Mount Nebo – Kuollutmeri  (A, I)

Tänään lähdemme kohti Kuollutta merta ja matkalla tutustumme mielenkiintoisiin kohteisiin. Vasta vuonna 2009 yleisölle avattu Umm Al Rasas (Unescon maailmanperintökohde) oli alun perin roomalainen sotilasleiri, sittemmin kaupunki ja tänä päivänä se on kuuluisa Pyhän Tapanin kirkosta, jonka mosaiikit muistuttavat uskontojen rinnakkaiselosta. Aikanaan erittäin harvinainen ilmiö on näin tallennettuna jälkipolville. Vierailemme myös Jordanian mosaiikkikaupunki Madabassa, joka on kuuluisa monista kristillisistä pyhiinvaelluskohteistaan. Kreikkalaisortodoksisessa Pyhän Yrjön basilikassa on epäilemättä alueen tunnetuimmat mosaiikit sekä vanhin olemassa oleva Palestiinan ja Jerusalemin kartta. Se on peräisin vuodelta 560 jKr. ja siinä on kaikki Lähi-idän tärkeimmät raamatulliset kohteet. Vapaata aikaa omaehtoiseen lounaaseen. Matkaamme myös Nebo-vuorelle, jonka huipulla sijaitseva kirkko on profeetta Mooseksen hautapaikka. Täällä Jumalan sanotaan osoittaneen hänelle Luvatun maan. Vuorelta on upeat näkymät Jordanian laaksoon ja lyhyen patikan päässä on kuuluisa lähde, jossa Mooseksen kerrotaan löytäneen vettä iskemällä sauvallaan kallioon. Illalla savumme hotelliimme Kuolleenmeren rannalla sijaitsevaan Dead Sea Holiday Inn hotelliin (2 yötä). Yhteinen illallinen hotellissa.

17.10. tiistai | Kuollutmeri  (A, I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Ammaniin, Jordanian pääkaupunkiin. Amman tunnettiin kerran muinaisena Philadelphian kaupunkina, ja se on yksi maailman vanhimmista edelleen asutuista kaupungeista. Seitsemälle kukkulalle rakennettu Amman on sekoitus itämaista ja länsimaista kulttuuria, vanhoja perinteitä ja moderneja rakennuksia. Vilkkaat soukit (torit), maan parhaimmat hummus- ja falafel-myymälät, roomalainen amfiteatteri, trendikkäät taidegalleriat ja putiikit tulevat tutuiksi. Lounastauon jälkeen jatkamme matkaa Jerashin upeaan, roomalais-bysanttilaiseen kaupunkiin. Aluetta kutsutaan idän Pompeijksi, koska siellä ovat parhaiten säilyneet Rooman vallan aikaiset rauniot Italian ulkopuolella. Suuri osa kaupungista on edelleen pystyssä, mikä antaa vierailijoille selkeän kuvan sen entisestä loistosta pylväiden reunustamine bulevardeineen, yleisine kylpylöineen, hippodromia ja muinaista teatteria ja temppeleitä unohtamatta. Palaamme hotelliin ja ennen yhteistä illallista on vielä aikaa pulahtaa Kuolleeseenmereen, joka nimestään huolimatta on järvi. Maapallon alimmalla kohdalla sijaitseva Kuollutmeri on noin yhdeksän kertaa suolaisempi kuin valtameri. Vaikka vesi ei sovellu kaloille tai kasveille, veden korkealla kivennäisainepitoisuudella sanotaan olevan parantavia ominaisuuksia ja sen runsas muta on erinomaista iholle. Suolapitoisuuden vuoksi luonnollinen kellunta tuntuu ainutlaatuiselta kokemukselta. Mukaan kannattaa ottaa uimatossut, sillä rantakivet ovat terävien suolakiteiden peittämiä.

18.10. keskiviikko | Kotiinpaluu (A)

Aikaisin aamulla lähdemme ajamaan kohti Ammanin lentokenttää, josta Turkish Airlines lennättää meidät Istanbulin kautta takaisin Helsinkiin. Lennoilla on ruokatarjoilu.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot Turkish Airlines

12.10.2023   TK1762 Helsinki – Istanbul   klo 12.55–16.50
12.10.2023 TK818 Istanbul – Akaba  klo 21.55–00.45 +1
18.10.2023 TK821 Amman – Istanbul klo 09.55-12.15
18.10.2023 TK1763 Istanbul – Helsinki klo 15.00-18.50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matka ei sovi liikuntaesteisille. Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Ennakkomaksun jälkeen täysin kuluton peruutus ei ole mahdollista.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Hinnat perustuvat 12.1.2023 valuuttakertoimiin (USD 1,07) sekä 15 hengen minimi ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. poltto-aine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Ryhmämatkan ohjelmasta poikkeaminen ei tällä matkalla ole mahdollista.

Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kuvia

Jordania tutuksi kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna