Metsä- ja maatalousmatkat

Jäsenmatka Puolaan ja Slovakiaan

Ajankohta
4.9. - 8.9.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Tatra-vuoristo
Hinta
1285 €
Varaa matka

Jäsenmatka Puolaan ja Slovakiaan

Tervetuloa Agrologiliiton ja METO:n jäsenten yhteiselle opinto- ja virkistysmatkalle Puolaan ja Slovakiaan 4.- 8.9. Matkamme suuntautuu Puolan ja Slovakian rajamaille. Lennämme Finnairilla Krakovaan. Olemme varanneet aikaa myös tutustumiseen tähän historialliseen kaupunkiin, joka toimi pitkään Puolan pääkaupunkina.

Metsäkohteemme sijaitsevat Tatra -vuoriston maisemissa molemmin puolin Puolan ja Slovakian rajaa. Puolassa metsät ovat pääosin valtion omistuksessa, mutta saamme myös tutustua Puolan yksityismetsien hoitoon ja hallintoon paikallisten metsä-ammattilaisten johdatuksella. Majoitumme Tatralla kuuluisaan talviurheilukaupunkiin Zakopaneen. Slovakiassa majoitumme Tatra-vuorisossa Stara Lesnan kylässä, jossa sijaitsee paikallisen metsäviranomaisen toimisto. Isäntämme esittelevät meille metsiään ja niiden hoitoa. Isäntämme arvostavat suomalaisia ja tiedostavat metsiemme merkityksen maallemme. Krakovassa yövymme vanhan kaupungin tuntumassa. Nautimme puolalaisten vieraanvaraisuudesta, ravitsevasta ruoasta ja Krakovan alueen kulttuuritarjonnasta. Oppaanamme meillä on suomalainen, suuri Puola-ystävä Jukka Soisalon-Soininen, joka asuu maassa ja pystyy elävästi kertomaan meille maan tavoista ja ihmisistä.  

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Krakova–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus 3* hotelleissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja pääsymaksut
  • ateriat: 3 lounasta, 1 päivän retkieväät ja 3 illallista (läksiäisillallisella 2 lasia viiniä/olutta tai alkoholiton vaihtoehto)
  • suomalaisen oppaan palvelut kohteessa ja paikallisten metsäasiantuntijoiden opastukset metsäkohteissa

Lisämaksusta

  • yhden hengen huoneen lisämaksu 130 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat
  • opastettu retki Auschwitziin 67€/hlö, kun retkelle osallistujia on vähintään 20 henkilöä
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Jukka Soisalon-Soininen

Puola on minulle toinen kotimaa. Maa on minulle tuttu ja rakas jo 1970-luvun alusta alkaen, jolloin vierailin Krakovassa. Vuonna 1990 avioiduin puolalaisen toimittaja Annan kanssa, ja asuimme Puolassa yli kymmenen vuotta. Olen asiantuntijamatkanjohtajana vienyt Puolaan monia ryhmiä, kuoroja, historian ystäviä, gastronomeja, puutarhaihmisiä, yrittäjiä ja ns. tavallisia tallaajia. Monet ovat kiitell... Lue lisää

Majoitus

2 ensimmäistä yötä Zakopanen ja Stara Lesnan kaupungeissa 3* hotelleissa
2 viimeistä yötä Krakovassa 3* hotelliss

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 4.9. - lauantai 8.9.2018

4.9. tiistai | Matkapäivä -Zakopane– Kasprowy -vuori

Lento Finnairin koneella Helsinki-Krakova klo 8.40-9.40. Krakovan puolalaisen Paavin nimeä kantavalla kentällä vastaanottamassa on Puolan tunteva oppaamme Jukka Soisalon-Soininen. Kuljetus kohti etelää, Tatra-vuoristoa ja Zakopanea, jonne saavuttuamme majoittuminen. Tutustumme asiantuntijan opastuksella kansallispuiston hoitoon ja monimuotoisuuteen. Mielenkiintoista on, että kansallispuisto käsittää myös yksityisomisteisia metsäaloja. Suuri osa Puolan metsistähän on valtion omistamia. Metsäkierroksen aikana tarjolla ovat retkieväät. Päivän päätteeksi nautimme illallisen vuoristolaisravintolassa  seuraten Tatran musiikkia ja tanssiesityksiä, joista ei vauhtia puutu. Illalliselle kutsumme myös Zakopanen isäntiämme

5.9. keskiviikko | Tatran metsäalueet Zakopane, Puola – Stara Lesna, Slovakia

Nautimme puolalaisen runsaan aamiaisen.  Käymme kävelyretkellä vuoristossa ja nautittuamme puolalaisen lounaan jatkamme matkaa bussilla Slovakian puolelle, jossa meillä on tapaaminen Stara Lesnan metsäasiantuntijoiden kanssa. Stara Lesna muuten tarkoittaa vanhaa metsää. Slovakiassa sijaitsee suuri osa Tatra-vuoristoa verrattuna Puolan vähäisempään alueeseen. Slovakiassa on enemmän tilaa talviurheilulle, kun taas Puolassa luonnonsuojelijat ovat vahvasti uusien rinteiden rakentamista vastaan. Päivän päätteeksi tutustumme slovakialaiseen keittiöön. Isäntämme  ovat mukana illallisella, majoittuminen Stara Lesnassa.

6.9. torstai | Stara Lesna, Slovakia – Krakova

Aamiaisen jälkeen jatkamme matkaa ja tutustumme Stara Lesnan alueeseen isäntiemme johdolla. Nautittuamme lounaan vietämme ruokalevon bussissa matkalla Krakovaan. Matkan aikana opas jutustelee Puolasta, joka on hänelle tuttu vuosikymmenien ajalta, ja myös jotain Slovakiasta. Krakovaan saavutaan illalla. Majoittuminen. Virkeimmät ehtinevät vielä Krakovan upeaan Vanhaankaupunkiin nauttimaan atmosfääristä je ehken jazz -klubeista, joita Krakovassa riittää. Matkanjohtaja kertoilee ja neuvoo bussimatkan aikana. Kysymykset ovat aina tervetulleita.

7.9. perjantai | Krakova – retki Auschwitziin (vapaavalintainen, lisämaksullinen)

Aamiainen taas ohjelmassa! Sen jälkeen teemme kävelykierroksen Vanhaankaupunkiin. Oppaana meillä on suomenkielen taitava opas, joka kierrättää meitä tärkeimmissä Krakovan nähtävyyksissä, kuten Marian tuomiokirkolla, jonka tornista kaikuu tasatunnein hälytyssoitto, josta vastaavat Krakovan palomiehet. Tärkeä toimi! Vanhankaupungin torilta kävelemme Wawelin kukkulalle. Siellä sijaitsee Puolan kuninkaiden linna ja katedraali, jossa Puolan kuninkaat ja suurmiehet ovat saaneet viimeisen leposijansa kautta aikojen. Kevyen lounaan jälkeen iltapäivä on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin tai halukkailla on mahdollisuus lähteä vapaavalintaiselle retkelle  Auschwitziin. Saksalaisten keskitysleirillä, jonka toiminta alkoi Puolan armeijan kasarmeilla, tuhottiin ensin Puolalaista sivistyneistöä ja sen jälkeen juutalaisia eri puolilta Eurooppaa. Läksiäisillallinen järjestetään tunnelmallisessa 1800 -luvulta peräisin olevassa Jama Michalika -ravintolassa, jossa saamme myös nauttia pianomusiikista ja Chopinista. Toiveitakin saa paikalla esittää!

8.9. lauantai | Kotimatka

Aamiaisen jälkeen otamme suunnan Krakovan lentokentälle ja sanomme Krakovalle näkemiin. Saavumme Helsinkiin klo 13.15. jonka jälkeen bussikuljetus takaisin kotiin.

Finnairin suorat lennot
AY1161 tiistaina 4.9. Helsinki – Krakova klo 08:40 –  09:40
AY1162 lauantaina 8.9. Krakova – Helsinki klo 10:25 – 13:15

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.
      
Maksuehto
Ennakkomaksu 300 € / hlö ilmoittautumisen yhteydessä. Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 24.11. 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kuvia

Jäsenmatka Puolaan ja Slovakiaan kuvia