Kulttuuri­matkat

Japani ja Etelä-Korea

Ajankohta
22.3. - 31.3.2019
Kesto
10 päivää
Kohde
Japani ja Etelä-Korea
Hinta
4350 €/ 4400 €
Varaa matka

Japani ja Etelä-Korea

Tervetuloa kevätmatkalle kirsikan kukkien juhlan hanamin aikaan Japanin Osakaan, Kiotoon, Tokioon ja Etelä-Korean Busaniin ja Souliin. Suomalainen Japanin tuntija Henri Hirvenoja on matkanjohtajana mukana koko matkan ajan.

Taloustaito-lehden lukijoille 50 € alennus matkan hinnasta. HUOM. ilmoituksessa oli virheellisesti kalliimpi hinta.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Osaka/Soul–Helsinki veroineen
 • Japan Airlinesin suora lento Tokio-Busan veroineen
 • junamatkat Kioto-Tokio ja Busan-Soul turistiluokassa
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • kaikki ohjelmassa mainitut kuljetukset
 • suomalaisen matkanjohtajan opastus ja palvelut koko matkan ajan
 • matkaohjelman mukaiset ateriat (6 x lounas, Gwangjangin torilla maistelut ja päätösillallinen)
 • sisäänpääsymaksut kohteisiin
 • toimistokulut ja palvelumaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huoneen lisämaksu 500 €
 • ruokajuomat
 • lisämaksullinen retki Koreoiden väliselle demilitarisoidulle vyöhykkeelle sisältäen lounaan 150 €/hlö, kun ryhmässä min. 15 matkustajaa
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Henri Hirvenoja

Taustani on alun perin yhteiskuntatieteissä (kansainvälinen politiikka), opintojen jälkeen lähdin ulkomaille harjoitteluun ja töihin. Lyhyempiä ajanjaksoja vietin Pariisissa ja Luxemburgissa, pisimpään Brysselissä. Nuorempana olin kiinnostunut Itä-Aasiasta ja liityin Itä-Aasian Tutkimuksen seuraan sekä Suomalais-Japanilaiseen yhdistykseen. Olin ollut lukioaikana Japanissa vaihto-oppilaana ja tein ... Lue lisää
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 22.3. - sunnuntai 31.3.2019

22.3. perjantai | Lento Osakaan

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkanjohtaja Henri Hirvenojan kanssa. Finnairin lento Helsingistä Osakaan 17.35, yön yli lento.

 23.3. lauantai | Osaka

Saapuminen Osakaan klo 10.00 (aikaero on 7 h edellä). Saapumisen jälkeen lähdetään kaupunkikiertoajelulle Osakaan oppaamme johdolla. Näemme mm.  vuonna 1583 valmistuneen Osakan linnan ja The Floating Garden Observatoryn. Se on kahden pilvenpiirtäjän välissä 170 mn korkeudessa leijuva näköalasilta, jolta pääsee nauttimaan upeista maisemista esteettömästi yli Osakan. Yhteinen tervetulolounas. Noin tunnin matkan ajo Kiotoon, jossa majoittuminen ja lepoaikaa.

 24.3. sunnuntai | Kioto

Aamiaisen jälkeen lähdemme Kioton kaupunkikiertoajelulle. Fushimi Inari-Taisha on tärkeimpiä Kioton shinto-pyhäköitä. Pyhäkön alueella on noin 10 000 punaista torii-porttia ja lukuisia kettupatsaita. Inari on shintolaisuudessa riisin ja saken jumala ja kettujen uskotaan olevan Inarin sanansaattajia. Pyhäkköä pidetään Kioton vaikuttavimpana nähtävyytenä. UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva Kinkakujin temppeli tunnetaan myös nimellä Kultaisen Paviljongin temppeli ja se on peräisin Muromachi-ajalta. Yhteinen lounas. Seuraavassa kohteessamme Ryoanjissa on Japanin kuuluisin kivipuutarha. Nijon linna ja palatsi ihastuttavat upealla arkkitehtuurillaan ja kauniilla puutarhallaan. Kävelykierros ja Cultural show Gionin kaupunginosassa, joka tunnetaan erityisesti geishakortteleistaan. Kuljetus hotelliin.

25.3. maanantai | Tokio

Aamiaisen jälkeen siirtyminen kävellen (noin 5 minuutin kävelymatka) Kioton juna-asemalle, josta lähdemme luotijunalla Tokioon (matkatavarat toimitetaan junaan erikseen). Matka-aika noin 2 tuntia. Tutustumme kaupunkikiertoajelulla tähän maailman suurimpaan kaupunkiin. Sensoji on Tokion vanhin ja vaikuttavin temppeli, alkuperäinen päähalli valmistui vuonna 645. Temppeli tuhoutui vuoden 1945 ilmapommituksissa ja on kokonaan rekonstruoitu. Nakamisen ostoskadut ovat otollisia esimerkiksi matkamuistojen hankintaan. Yhteinen lounas. Meiji on shintolainen pyhäkkö vuodelta 1920 ja se on omistettu keisari Meijille ja keisarinna Shokenille. Valtaisalla alueella on puistoja, rakennuksia ja sumopainijatkin esiintyvät täällä. Japanilaisille pyhäkkö on sekä hengellinen levähdyspaikka että virkistävä keidas suurkaupungin vilinässä. Harajukun kaupunginosassa voi nähdä nuoria cosplay-asuissaan. Omotesandon ostoskatua kutsutaan Tokion Champs-Elyseeksi. Täältä löytyy korkeatasoisia liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

26.3. tiistai | Tokio

Aamiaisen jälkeen jatkamme vielä Tokioon tutustumista oppaan kanssa bussilla. Ensimmäinen pysähdyksemme on Tokyo Metropolitan Government Building, jonka näköalatasanteelta pääsemme ihastelemaan Tokiota yli 200 metrin korkeudessa. Imperial Palace on Japanin keisarin asunto ja sitä reunustaa laaja puistomainen aukio. Palatsiin vievä Nijubashi Bridge on yksi Japanin tunnetuimmista silloista. Yhteinen lounas. Ginza on elegantti ostosalue, josta löydät kaupungin hienoimmat tavaratalot, putiikit ja ravintolat.

Vapaa aikaa tai paluukuljetus hotelliin. Suosittelemme esim. käymistä kaupungin tunnetuimmassa maamerkissä, vuonna 1958 valmistunut ja 313 m korkea Tokio Tower, joka päihittää Pariisin Eiffel-tornin 13 metrillä. Näköalatasanteelta aukeaa mahtavat maisemat Tokioon.

27.3. keskiviikko | Busan, Etelä-Korea

Aikaisen aamiaisen jälkeen luovutetaan huoneet ja lähdetään Tokion lentokentälle, josta lento Busaniin Japan Airlinesilla klo 10.35. Kuljetus hotelliimme, joka sijaitsee kuuluisalla Haeundaen rannalla. Yhteinen lounas ja tutustuminen Haeundaen ranta-alueeseen. Ilta vapaata aikaa vaikkapa piipahdukseen kaupungin monista kylpylöistä.

28.3. torstai | Soul

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Geumjeongsan-vuorella sijaitsevaan Beomosanin temppeliin. Yli tuhat vuotta sitten perustettu temppeli on täysin syystä yksi Busanin suosituimmista nähtävyyksistä varsinkin keväällä kauniin miljöönsä vuoksi. Matkamme jatkuu Gamcheonin kulttuurikylään, jossa pääsemme ihastelemaan värikkäästi maalattuja taloja ja ainutlaatuista taidetta. Yhteisen lounaan jälkeen kierroksemme päättyy Gukjen markkinoille, jotka ovat yhdet Korean suurimmista markkinoista. Tämän jälkeen kuljetus juna-asemalle ja vajaan kolmen tunnin junamatka Etelä-Korean pääkaupunkiin Souliin. Kuljetus hotellimme ja majoittuminen.

29.3. perjantai | Soul

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Souliin, yhteen maailman suurimmista kaupungeista. Ensimmäisenä tutustumiskohteena on Gyeongbokgungin palatsi. Se on suurin ja merkittävin Joseon-dynastian rakennuttama palatsi, ja se on yksi dynastian viidestä suuresta palatsista. Palatsi rakennettiin vuonna 1395. Matka jatkuu idylliseen Bukchon Hanokin kylään, jossa saamme hyvän käsityksen siitä mitä elämä oli Koreassa 600 vuotta sitten. Gwangjangin torilla pääsemme herkuttelemaan katuruokakojujen paikallisia erikoisuuksia. Päivän päätteeksi nousemme Namsam-puistossa sijaitsevaan Seoul-torniin, josta aukeavat uskomattomat näkymät yli kaupungin. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

30.3. lauantai | Vapaa päivä Soul

Aamiaisen jälkeen vapaa päivä Soulissa tai vaihtoehtoisesti lisämaksullinen retki Koreoiden väliselle demilitarisoidulle vyöhykkeelle. DMZ on noin neljä kilometriä leveä vyöhyke rajan molemmin puolin. Vierailun aikana on mahdollisuus nähdä esimerkiksi Imjingakin puisto, The Bridge of Freedom, kuuluisa 3rd Tunnel ja Doran observatoriosta on mahdollista vilkaista pohjoiselle puolelle. Illalla yhteinen matkan päätösillallinen.

31.3. sunnuntai | Kotimatka

Aikaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle ja kotimatka alkaa. Helsinkiin saavumme klo 13.55.

Lentoaikataulut

AY 077 22.3.2019    Helsinki – Osaka  klo 17.35 – 10.00 +1
JL 957  27.3.2019    Tokio – Busan     klo 10.35 – 13.05
AY 042 31.3.2019    Seoul – Helsinki   klo 10.20 – 13.55

Majoitukset

23.-25.3. New Miyako Hotel****    2 yötä
17, Nishikujo-Inmachi Minami-ku, Kyoto 601-8412
www.miyakohotels.ne.jp/newmiyako/english/index.html

Hyvätasoinen hotelli sijaitsee aivan Kioton aseman edessä. Hotellissa on 988 huonetta, joissa wc, suihku-/ammeyhdistelmä, taulu-tv, ilmastointi, Wi-Fi, jääkaappi, vedenkeitin ja hiustenkuivaaja.

25.-27.3. Keio Plaza Hotel Tokyo****    2 yötä
2-2-1 Nishi-Shinjuku,  Shinjuku-Ku, Tokyo 160-8330
www.keioplaza.com/

Erittäin korkeatasoinen 47-kerroksinen hotelli sijaitsee Shinjukun pilvenpiirtäjäalueella.  Hotellissa on mm. 21 ruokailupaikkaa, kuntosali, ulkouima-allas ja päivittäistavaramyymälä. Hotellihuoneista on upeat näkymät pilvenpiirtäjien värittämään Shinjukuun. Huoneissa on wc, suihku-/ammeyhdistelmä, taulu-tv satelliittikanavilla, ilmastointi, Wi-Fi, turvalokero, jääkaappi, vedenkeitin, minibaari, hiustenkuivaaja, kylpytakit ja -tossut.

27.-28.3. Haeundae Grand Busan **** 1 yö
217, Haeundaehaebyeon-ro, Haeundae-Gu, Busan
www.haeundaegrandhotel.com/main.asp

Korkeatasoinen hotelli loistavalla sijainnilla Haeundae rannan ja Songrim puiston vieressä.  Hotellissa on ravintola, leipomo, bistro, aulabaari, kuntosali ja uima-allas. Huoneissa on wc, suihku-/ammeyhdistelmä, taulu-tv satelliittikanavilla, vedenkeitin ja minibaari.

28.-31.3. L7 Myeongdong **** 3 yötä
137 Toegye-ro, Chungmuro 2(i)-ga, Jung-gu, Seoul
www.lottehotel.com/myeongdong-l7/en.html

Erittäin hyvätasoinen hotelli vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Myeongdongin metroasemalta. Hotellissa on ravintola, baari ja jalkakylpylä. Huoneissa on TV satelliittikanavilla, puhelin, tallelokero, jääkaappi, hiustenkuivaaja, ilmastointi, ilmainen WiFi yhteys, kylpytakki ja kylpytossut.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.                                                                                                                                                                                                                                         

Hinnat perustuvat 4.9.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin (1 JPY = 0,01 €).  Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kuvia

Japani ja Etelä-Korea kuvia