Kulttuuri­matkat

Iloinen Irlanti - monipuolinen luonto- ja opintomatka yhteistyössä Eläkeliiton kanssa

Ajankohta
3.10. - 7.10.2022
Kesto
5 päivää
Kohde
Irlanti
Hinta
1590
Varaa matka

Iloinen Irlanti - monipuolinen luonto- ja opintomatka yhteistyössä Eläkeliiton kanssa

Tutustumme ammattitaitoisen Irlannissa asuvan suomalaisoppaamme johdolla monipuolisesti maan maaseutuelämään ja -elinkeinoihin sekä värikkääseen historiaan. Matkamme alkuosan aikana tutustumme maan sisä- ja länsiosaan – Atlantin Valtameren jylhän karuun rannikkoseutuun, jossa majoitumme alueen pääkaupungissa Galwayssä. Päätämme matkamme Irlannin eläväiseen pääkaupunkiin Dubliniin.

Tämä matka toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Karjalan eläkeliiton kanssa, ja kotimaan edestakainen matka Pohjois-Karjalasta Helsinki-Vantaalle järjestetään maakuljetuksena joko junalla tai tilausbussilla.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • edestakainen lento Helsinki–Dublin lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • suomenkielinen opas paikan päällä kaikkina päivinä
  • ateriat: 3 x lounas ja 1 x illallinen
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 290 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
  • ruokajuomat
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Victoria hotel ja Cassidys hotel

Victoria hotelli sijaitsee aivan Galwayn keskustassa Eyre Square aukion laidalla, pääbussi ja –juna-asemaa vastapäätä. Parin minuutin kävelymatkan päässä keskustan ostosmahdollisuudet, kulttuuritarjontaa sekä ja yöelämää. Hotellissa on 57 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, TV, puhelin, hiustenkuivaaja ja kahvin/teenkeittovälineet.

Cassidys hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O’Connell Street – pääkadun pohjoispäädyssä. Kaikki nähtävyydet, kaupat ja ravintolat ovat muutaman minuutin päässä hotellista. Hotellissa on 103 huonetta, joissa on varusteena kylpy/suihku, puhelin, TV, ilmainen Wi-Fi, hiustenkuivaaja, silitysvarusteet ja teen/kahvinkeittovälineet.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 3.10. - perjantai 7.10.2022

3.10.2022 maanantai matkapäivä, viskitislaamo vierailu.

Majoittuminen keskustahotelliin (L,) 

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla, josta Finnairin lento Dubliniin klo 08.15–09.30. Dublinin lentoasemalla on vastassa suomalainen ammattiopas, hänen johdollaan siirtyminen odottavaan tilausajobussiin. Lentoasemalta suuntaamme suoraan kohti länsirannikkoa Galwayn kaupunkiin. Matkan varrella vierailemme Viskitislaamolla ja nautimme yhteisen lounaan.

Ajomatka n. 200 km / 3h. Majoittuminen hotelliin. Sovittuun aikaan kokoontuminen ja oppaan kanssa kävellen tutustuminen kaupungin keskustaan.

4.10.2022 tiistai | Connemaran kierros: puutarhoja, lampaita ja mystisiä tarinoita (A, L)

Mannermainen aamiainen hotellissa. Aamupalan jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Connemaran kauneimpiin kohteisiin. Aloitamme päivän tutustumalla Brigit’s Garden kelttiläiseen puutarhaan. Alue koostuu neljästä eri puutarhasta, jotka ovat kaikki täynnä kelttiläisiä myyttejä ja tarinoita. Halukkaat voivat nauttia omakustanteiset aamupäiväkahvit puutarhan viihtyisässä kahvilassa ja lahjatavarakaupassa voidaan tehdä tuliaisostoksia.

Puutarhavierailun jälkeen matka jatkuu Killary Sheep Farm -lammastilalle, joka sijaitsee vuorilla kuuluisan Wild Atlantic Way maisemareitin varrella, josta on näkymät Killary Fjord vuonolle. Tilalla on noin 200 uuhta ja lammasta. Tilalla tutustutaan lammastilan arkirutiineihin.

Iltapäivällä vierailemme vielä Kylemore Abbey’n luostarissa, jonka alueella on upea puutarha ja kaunis goottilaiskirkko. Täällä nautitaan myös yhteinen lounas.

Mielenkiintoisen luostarivierailun jälkeen kuljetus takaisin Galwayn kaupunkiin.

5.10.2022 keskiviikko | Burrenin kierros; luonnonihmeitä maailman laidalla. Dublin (A, L)

Aamiaisen jälkeen pakkaamme matkatavarat bussiin ja aloitamme matkan kohti Burrenin erikoista kallioperäistä aluetta. Seutu on luonnonsuojelualuetta ja siellä tavataan monia erikoisia kasveja. Moherin kalliot ovat yksi Irlannin matkan huippukohdista. Aikanaan uskottiin Euroopassa, että maailma loppuu näille uskomattoman jylhille ja karuille rannoille. Nämä mahtavat jyrkänteet laskevat äkkijyrkästi mereen  8 km pituisina ja 210m korkeudesta. Kallioilta on upeat näköalat Atlantille ja kirkkaalla säällä näkee Aranin saarille saakka.

Hurmaavien maisemien ihailun jälkeen nautimme lounaan perinteisiä irlantilaisia herkkuja tarjoavassa tavernassa.

Matkalla Dubliniin näemme sisämaan maaseutua, jonka lumoa opas värittää tarinoillaan.

Alkuillasta saavumme Dubliniin, jossa majoitumme kaupungin sydämessä sijaitsevaan hotelliin.

Vapaa ilta Dublinissa.

6.10.2022 torstai | Dublin tutuksi, irlantilainen ilta (A, I)

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen lähdemme aamupäivän opastetulle kiertoajelulle. Päivä alkaa Dublinin kaupunkikierroksella, jolla tutustutaan kaupungin kiehtovaan historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Kierroksen aikana nähdään pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on mm. uusi Spire of Dublin -monumentti sekä GPO-pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana.

Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit sekä St. Stephen’s Green ja Phoenix Park -puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista.

Kiertoajelu päättyy hotellille n. puolenpäivän aikaan. Loppu päivä on vapaata aikaa tutustua Dublinin keskustaan ja nähtävyyksiin.

Illalla tapaaminen hotellin aulassa, josta lähdetään yhdessä kävellen viettämään irlantilaista, Celtic Night -iltaa. Ohjelmassa on hyvää ruokaa ja perinteistä irlantilaista musiikkia ja tanssia. Illan aikana esiintyy maailmankuulu Celtic Rhytm tanssiryhmä ja orkesteri. Irlantilainen bändi esittää irlantilaisia balladeja. Ilta loppuu noin klo 22:30, jonka jälkeen paluu hotelliin.

7.10.2022 perjantai | Kotimatka
Kevyt aamiainen hotellissa tai aamiaispaketit mukaan. Kuljetus Dublinin lentokentälle noin klo 07.15. Finnairin paluulento Helsinkiin klo 10:15 – 15:20.

Slán Abhaile! Näkemiin…

Lennot

AY1381 Finnair Helsinki – Dublin 03.10.2022 klo 08.15 – 09.30

AY1382 Finnair Dublin –  Helsinki 07.10.2022 klo 10.15 – 15.20

 

 

Kuvia

Iloinen Irlanti - monipuolinen luonto- ja opintomatka yhteistyössä Eläkeliiton kanssa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna