Seniorimatkat

Ihastuttava Unkari

Ajankohta
1.10. - 5.10.2018
Kesto
5 päivää
Kohde
Unkari
Hinta
980 €

Ihastuttava Unkari

 

Tervetuloa Kuopion seudun senioriopettajien matkalle Unkariin, nautintojen kehtoon. Maan pääkaupungilla Budapestilla on paljon annettavaa. Tonavan ylittävät sillat yhdistävät kaksi aikanaan itsenäistä kaupunkia. Kaupunki on täynnä tunnelmaa, kulttuuria ja entisaikojen loistoa sekä edullisia ostosmahdollisuuksia. Yleisnäkymää hallitsevat Kuninkaanlinna, Matiaskirkko, Pyhän Tapanin patsas sekä monet museot ja galleriat, jotka kertovat kauniita tarinoita kaupungin historiasta. Vanhan kaupungin puodit tarjoavat idylliset puitteet ostosten tekoon ja Gellért-kukkulalta näkee kaupungin koko komeudessaan.

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • edestakaiset lennot turistiluokassa Kuopio-Helsinki-Budapest-Helsinki-Kuopio
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa sekä muut kuljetukset ohjelman mukaisesti
 • majoituksen *** -tason hotellissa aamiaisella jaetussa kahden hengen huoneessa
 • muut ohjelmassa mainitut ruokailut ja juomat, 2 x lounas ja 2 x illallinen
 • matkaohjelmassa mainitut retket ja vierailukohteet sisäänpääsymaksuineen
 • lentokenttämaksut ja arvonlisäveron

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone lisämaksu 115 €/hlö. Ilman huonekaveria matkustavan täytyy ottaa yhden hengen huone.
 • ennakkoon varatut istumapaikat Finnairin lennoille
 • oopperalippu keskiviikkona 3.10. Arviohinta 50 € -100 € / hlö riippuen esityksestä ja kategoriasta.
 • retki Holloköön ja Egeriin 85 €/hlö, kun retkelle osallistuu min. 15 henkilöä max 30 henkilöä.
 • muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Majoitus

Benczúr

3-tähden hotelli keskeisellä sijainnilla kaupungin keskustassa, 5 minuutin kävelymatkan päässä lähimmältä metroasemalta. Hotellissa on viihtyisät yleistilat, huoneissa on puhelin, nettiyhteys, kylpyhuone suihkulla.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 1.10. - perjantai 5.10.2018

1.10. maanantai | Matkustuspäivä, kaupunkikiertoajelu

Matka alkaa kokoontumisella Kuopion lentoasemalta josta lento Helsinkiin lähtee klo 7.15. Helsinkiin saavutaan klo 8.15. Siirtyminen Finnairin suoralle lennolle Budapestiin, lähtö klo 9.30 ja saapuminen klo 10.50 paikallista aikaa. Majoittuminen ja kevyt lounas, sisältää talon viinin ja veden. Vapaa aikaa, jonka jälkeen alkuillasta lähdemme oppaamme kanssa kaupunkikiertoajelulle, jalkaudumme välillä nähtävyyspaikoilla. Ilta vapaata aikaa.

2.10. tiistai | Budapestin keskusta ja Tonavan ranta

Aamiainen omaan tahtiin hotellilla. Lähdemme aamupäivällä oppaamme kanssa metrolla Budapestin ydinkeskustaan ja kävelemme Vaci Útcan kävelykadulla ja Tonavan rannan kävelyväylällä. Palaamme Vörösmartyn aukiolle, josta jatkamme matkaa metrolla Budapestin Kaupunginpuistoon Sankarten aukiolle. Palaamme hotellillemme kävellen ja pidämme hotellilla rauhoittumishetken ja valmistaudumme yhteiselle illalliselle. Sovittuun aikaan kokoonnumme vastaanottoon ja siirrymme oppaamme kanssa paikalliseen ravintolaan nauttimaan illallista (3 ruokalajia + talon viini ja vesi).  

3.10. keskiviikko | Omatoimista ohjelmaa ja oopperailta (vapaavalintainen, lisämaksullinen ohjelma)  

Aamiainen hotellilla. Olemme saaneet jo hyvän yleiskuvan kaupungista, joten koko keskiviikko on omistettu omatoimiselle tutustumiselle kaupunkiin ja vaikkapa ostosten tekoon. Illalla oopperan ystäville on mahdollisuus lähteä viettämään upeaa oopperailtaa. Oopperan ohjelmistoa ja aikataulua ei ole vielä julkaistu. Vaihtoehdot esitellään heti kun niistä on lisätietoa.  

4.10. torstai | Omatoimista ohjelmaa tai retki Hollókön perinnekaupunkiin ja viinitarhojen Egeriin (vapaavalintainen, lisämaksullinen ohjelma)

Retkiohjelma: Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen retkelle osallistujat lähtevät bussilla kohti Egerin kuuluisaa viininviljelyaluetta. Vierailemme matkan varrella Unescon maailmanperintölistalla olevassa Hollókön perinnekylässä. Hollókő on maalaiskylä Unkarin pohjoisosassa ja sen nimi merkitsee korpinkiveä. Hollókössä meillä on mahdollisuus nauttia lounaasta tai kahvittelusta.

Jatkamme viineistään tunnettuun Egerin historialliseen kaupunkiin, johon tutustumme oppaamme johdolla. Jatkamme viinialueelle ”Kauniin rouvan laaksoon”, jossa sijaitsee paikallistuottajien viinikellarit. Tutustumme alueen viinikellareihin, joissa voimme makumme mukaan maistella viinintuottajien viinejä.  Paluu illansuussa ja myöhemmin illalla nautimme yhteisen läksiäisillallinen paikallisessa ravintolassa, 3 ruokalajia + talon viini ja vesi.

 5.10. perjantai | Tonavan mutka, Szentendren taiteilijakaupunki ja kotimatka

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme hotellimme ja suuntaamme Tonavan uomaa seuraten pohjoiseen. Jaloittelemme Szentendren taiteilijakaupungin kujilla, jossa voimme tehdä vielä tuliaisostoksia. Jatkamme Tonavan mutkaan, jossa ulkoilemme ja ihailemme kaunista maisemaa Visegradin kaupungissa. Nautimme lounaan, jonka jälkeen suuntaamme kohti Budapestin lentoasemaa. Suora reittilento Helsinkiin 19.00 – 22.20. Helsingistä jatkolento Kuopioon 23.40. – 00.30.

Lennot (Finnairin suorat lennot)
Meno 1.10. Kuopio –  Helsinki AY376 klo 7.15. – 8.15 ja Helsinki-Budapest AY1251 klo 9.30 – 10.50
Paluu 5.10. Budapest-Helsinki AY1256 klo 19.00 – 22.20 ja Helsinki-Kuopio AY379 klo 23.40 – 00.30 (+1)

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Hinnat perustuvat 19.10.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

Kuvia

Ihastuttava Unkari kuvia