Elämysmatkat

Risteily Huippuvuorille

Ajankohta
20.7. - 28.7.2019
Kesto
9 päivää
Kohde
Huippuvuoret
Hinta
alk. 4690 €

Once in a life time!

Kon-Tikilla on kunnia toivottaa matkalaiset mukaan tälle upealle Huippuvuorten risteilylle upouudella M/S Roald Amundsen -hybridilaivalla.  Uusin tekniikka vähentää polttoaineenkulutusta ja osoittaa koko maailmalle, että hybridi-propulsio suurilla aluksilla on mahdollista, merenkulun tulevaisuus on hiljainen ja päästötön. Hurtigruten panostaa kestävämpään matkustamiseen ja haluaa välttää ympäristön kuormittamista. Alus on suunniteltu polaarisille vesille ja toimii mukavasti basecampinä tälle jännittävälle arktiselle ”retkikunnalle”.

Retki alkaa Tromssasta, josta jatketaan Euroopan pohjoisimmalle luonnonvaraiselle Bjørnøyan rannalle. Vietämme kaksi ja puoli päivää kauniin karun Huippuvuorten länsipuolen rannikoilla ja vuonoilla retkeillen, ehkä meloen, vieraillen tiedeasemalla. Tutustumme upeisiin kansallispuistoihin ja arktisen alueen upeimpiin kohteisiin. Voisi olettaa, että pohjoisessa on kylmä, mutta Golfvirran ansiosta Huippuvuorten saaristo on kesäisin yllättävän leuto. Opimme paljon erilaisista arktisen alueen kasveista, villieläimistä, (hylkeet, arktinen kettu, porot) sekä tuhansista merilinnuista. Ja siitä parhaasta saalistajasta; jääkarhusta.

Kesäisin kauniit värit ja kontrastit tarjoavat upeat kehykset jäätiköille, majesteettisille vuorimuodostelmille, syville vuonoille ja loputtomalle arktiselle tundralle. Keskikesän aurinko mahdollistaa luonnollisesti valoa pitkälle yöhön, jotta unohtumattomat kokemuksenne tallentuvat varmasti.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki – Tromssa – Oslo – Helsinki
 • 23 kg + 10 kg matkatavaraa
 • 1 yön majoitus Tromssassa aamiaisella
 • kuljetukset Tromsassa sekä Oslossa
 • Hurtigruten 7 vrk Huippuvuorten risteily M/S Roland Amundsen aluksella jaetussa RJ Polar Outside-hytissä, täysihoito (aamiainen, louna ja illallinen) laivalla
 • retkikuntatiimi, joka luennoi ja avustaa tehtävissä retkissä
 • tutkimusmatkailijoille lämpimät takit retkille
 • bussikuljetus sekä paluulento Longyearbyenista Osloon laivamatkan jälkeen
 • Oslossa opastettu kaupunkikierros ja sisäänpääsy Kon-Tiki museoon
 • Esko Pettayn matkanjohtajuus koko matkan ajan
 • verot ja matkustajamaksut

Lisämaksusta

 • RR Polar Outside hytin lisämaksu 600 €/hlö (5290 €/hlö)
 • Artic Superior hytin lisämaksu 1300 €/hlö (5990 €/hlö)
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Esko Pettay

Kiinnostukseni luontomatkailua ja erityisesti merinisäkkäitä kohtaan heräsi opiskellessani meribiologiaa Alaskassa vuosituhannen vaiheessa. Melominen valaiden vierellä kotkien kaarrellessa taivaalla ja jäätikön siintäessä edessä on jättänyt minuun lähtemättömät jäljet. Yhteistyö Kon-Tikin kanssa alkoi kesällä 2001 Vienanmeren maitovalasmatkoilla. Solovetskissä yhdistyy luonto- ja kulttuurimatka... Lue lisää

Majoitus

20.-21.7. | 1 yö | Thon Hotel Tromso
21.-27.7. | M/S Roald Amundsen Polar Outside tai Arctic Superior
27.-28.7. | 1 yö | Scandic Holberg

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 20.7. - sunnuntai 28.7.2019

20.7. lauantai | Tromssa

Lähdemme Finnairin iltapäivälennolla Tromssaan, jossa kuljetus vie matkalaiset yhdeksi yöksi Thon Hotelliin. Vapaa-aikaa. Voit halutessasi tutkia kaupungin hienoja nähtävyyksiä yhdessä oppamme Esko Pettayn kanssa. Esimerkiksi Polar-museossa voi tutustua Tromssan historiaan tai Polaria -kokouskeskuksessa on arktinen akvaarion ja mielenkiintoisia näyttelyjä. Kaupungin tunnetuin maamerkki on 1965 rakennettu arktinen katedraali, joss aon valtava mosaiikkinen lasimaalaus.

21.7. sunnuntai | MS Roald Amundsen – The Route of Polar Pioneers

Jännittävä seikkailumme alkaa! Aamiaisen jälkeen kuljetus satamaan, jossa noustaan Hurtigrutenin uudelle MS Roald Amundsen hybridialukselle. Majoittaudutaan hytteihimme ja kuullaan miehistön ohjeet.
Lue lisää risteilystä tästä >

22.7. maanantai | Skarsvåg

Muutamia tunteja ennen kuin saavumme Skarsvågiin purjehdimme upean North Cape -jyrkänteen ohi. Skarsvåg on pieni kylä, Magerøyan saaren pohjoisrannikolla, ja se väittää olevansa maailman pohjoisin kalastajakylä. Voit liittyä valinnaiseen retkikuntaan North Capeissa ja vierailla Plateau museo-ravintolassa. Siellä voi tutustua varhaisiin retkikohteisiin ja katsella neljän vuodenajan panoraamafilmiä henkeäsalpaavine maisemineen.

23.7. tiistai | Bjørnøya – missä merivirrat kohtaavat

Bjørnøya, jonka väkiluku on vain yhdeksän, on Huippuvuorten saariston eteläisin saari. Se on eristynein saari keskellä Jäämerta, tunnettu myös ehkä suurimpana pohjoisen pallonpuoliskon merilintuyhdyskuntien pesimäsaarena. Täällä kylmä Jäämeren vesi kohtaa lämpimän Golfvirran veden, nostaen ravintopitoista vettä ylöspäin meren pinnalle muodostaen ”all-you-can-eat” -buffeen kaikille 126 eri lintulajille. Jos olosuhteet ovat suituisat, laivamme pysähtyy tänne.

24.-25.7. keskiviikko ja torstai | Huippuvuorten länsirannikko

Bjørnøyasta lähdettyämme, kapteeni ja Expedition-johtaja hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla olosuhteita. Voimme risteillä Hornsundiin ja tutkia jään täytettyä vuonoa pienillä veneillä tai nousta maihin ja vaellella jäätiköllä. Expedition-tiimi kertoo tarinoita alueen historiasta, mukaan lukien Wanny Woldstadista, ensimmäisestä naismetsästysmetsästäjästä, joka asui täällä 1930-luvulla.

Havainnoimme usein jääkarhuja, vaikkakaan emme joka päivä ja aika harvoin aivan läheltä. Kuten usein todellisessa erämaassa, emme voi taata varmasti mitä tulemme näkemään. Mutta mitä enemmän on silmäpareja kiikaroimassa, sitä paremmat ovat mahdollisuutemme nähdä tuo arktisen alueen kuningas.

Saatamme vierailla myös Kongsfjordissa, jota pidetään yhtenä Huippuvuorten kauneimmista vuonoalueista. Mahtavat jäätiköt rajoittuvat mereen ympäröiden valokuvauksellisia vuorimuodostelmia. Kongfjordin rannalla on Ny-Ålesundin asutuskeskus, entinen kaivos ja nykyinen kansainvälinen tutkimuskeskus, jossa on viehättävä yhdistelmä vanhoja ja uusia rakennuksia.

26.7. perjantai | Longyearbyen

Viimeisen päivän aamuna purjehdimme Isfjordiin, Huippuvuorten laajimpaan vuonoon, matkalla Longyearbyeniin. Longyearbyen saavutaan myöhään illalla. Bussikuljetus lentokentälle, nousemme Hurtigrutenin järjestämälle tilausyölennolle Osloon.

27.7 lauantai | Oslossa vapaata

Saavutaan aikaisin aamulla Osloon. Vastassamme odottaa opas busseineen ja vie matkalaiset hotelli Scandic Holbergiin yhdeksi yöksi lepäämään. Vapaa ohjelmasta.

28.7. sunnuntai | Oslo ja Kon-Tiki museo

Ennen kotiinpaluuta tutustumme vielä oppaan johdolla Osloon ja Kon-Tiki Museoon. Tutkimusmatkamme on hyvä lopettaa Thor Heyerdahlin tutkimusmatkoista kertoviin muistoihin. Lopulta nousemme Finnairin siiville ja saavumme alkuillasta Helsinkiin.

Lentoaikataulu:

20.7. AY945 Helsinki – Tromsso 1520-1615
28.7. AY916 Oslo – Helsinki 1715-1935

Maksuehto

500 €/hlö varauksen yhteydessä
Loppumaksu 2kk ennen lähtöä = 8.12.2018

Ryhmästä poikkeaminen ei tällä matkalla ole mahdollista. Ryhmän on lennettävä mennen tullen samoilla lennoilla.

Passi, viisumi, matkavakuutus
Viisumia matkalla ei tarvita. Passi on oltava mukana. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Hintaperuste
Hinnat perustuvat 24.8.2018 päivitettyyn, voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 10.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Kuvia

Risteily Huippuvuorille kuvia