Puutarhamatkat

Hollannin viehättävät puutarhat

Ajankohta
16.8. - 19.8.2018
Kesto
4 päivää
Kohde
Hollanti
Hinta
1195 € / 1265 €

Hollannin viehättävät puutarhat

Tervetuloa Kotipuutarha-lehden lukijamatkalle Hollannin puutarhoihin 16.-19.8.

Hollanti tunnetaan omaleimaisena puutarhamaana. Tällä matkalla vierailemme monessa hienossa kohteessa sekä myös preeria- ja heinäistutusten isän, Piet Oudolfin puutarhassa Hummelossa. Matkalla on mukana Kotipuutarha-lehden päätoimittaja Maija Stenman.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Helsinki–Amsterdam–Helsinki lentoveroineen
  • 3 yötä hotellissa
  • jaettu 2 hengen huone
  • puolihoito: 3 hotelliaamiaista, 3 lounasta ja 1. päivänä lounaspaketti bussiin, 1 illallinen
  • ohjelman mukaiset vierailukohteet: 7 yksityispuutarhaa, 3 julkista puutarhaa, 1 taimisto
  • ohjelman mukaiset bussikuljetukset
  • suomalainen opas kohteessa ja lehden edustaja mukana koko matkan ajan.

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 180 €
  • muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Majoitus

Bilderberg Wientjes Zwolle | Holiday Inn Express Arnhem

Bilderberg Wientjes Zwolle****

Holiday Inn Express Arnhem***

 

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 16.8. - sunnuntai 19.8.2018

16.8. torstai

Finnairin lento Helsinki–Amsterdam klo 8.10–9.40. Käymme päivän aikana kolmessa erilaisessa yksityispuutarhassa. Ensimmäisessä kohteessa omistajat ovat luoneet tunnelmallisen ja väreiltään harmonisen yksityispuutarhan. Leikattujen pyökkiaitojen rajaamat yhdeksän erilaista puutarhahuonetta tarjoavat paljon vaihtelevaa katseltavaa: vehreitä varjopaikkoja, auringossa kylpeviä runsaita perennapenkkejä, vesipuutarhan, terasseja, huvimajoja sekä pergolakäytäviä. Päivän toisessa yksityispuutarhassa omistajat kertovat kiinnittäneensä erityistä huomiota lehtien muotoihin ja väreihin, sillä kukinta menee nopeasti ohi. Luodakseen kiinnostavan puutarhan ilman näyttävää kukintaa omistajat ovat istuttaneet paljon pe-rennoja, pensaita ja puita, joiden lehdet ovat sävyltään harmaita, punaisia, keltaisia ja kirjavia. Kolmannessa kohteessa puutarhaa ympäröi vanha kivimuuri, jonka yli avautuu näkymä De Widen -luonnonsuojelualueelle. Romanttisessa cottage-puutarhassa sekä talon edusta että takapiha tulvivat värejä ja kasveja.

Majoitumme illansuussa keskiaikaisen Zwollen kaupungin keskustaan, vanhaan aatelistaloon perustettuun hotelliin. Yhteinen illallinen noin klo 19.

17.8. perjantai

Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme puutarhavierailuille. Aamun ensimmäinen retkikohteemme on vesipuutarha, jonka alueella on kaikkiaan 50 erikokoista lampea. Näiden ympärille omistaja Ada Hoffman on istuttanut laajan kokoelman perennoja, puita ja pensaita.Seuraava kohde on Mien Ruys Tuinen, jossa vaalitaan Hollannin kuuluisimmman puutarhasuunnittelijan perintöä 30 erilaisessa puutarhahuoneessa. Nautimme keittolounaan puutarhan teehuoneessa. Puutarhassa on myös pieni puutarhamyymälä. Iltapäivällä vierailemme Priona-puutarhassa, jossa ei käytetä lainkaan lannoitteita tai torjunta-aineita. Prionan tyyli tasapainottelee hoidetun puutarhan ja luonnontilaisen alueen rajamailla tuoden uutta ja erilaista näkökulmaa perinteiseen puutarha-ajatteluun.

18.8. lauantai

Ensimmäinen vierailukohteemme on vanhan maatilan puutarha. Tilan emäntä kertoo, ettei puutarha kiinnostanut häntä ensin lainkaan, kun hän naimisiin mentyään vuonna 1985 muutti miehensä maatilalle. Saadakseen villiintyneen puutarhan jonkinlaiseen kuntoon hän teetti sinne puutarhasuunnitelman ja ilmoitti sen tilatessaan, ettei aio nähdä puutarhan eteen paljonkaan vaivaa. Vuosien myötä puutarha on muuttunut täysin, ja nykyisin hän viettää siellä kaiken vapaa-aikansa suunnitellen ja istuttaen aina uusia yhdistelmiä. Seuraava vierailukohteemme on De Wierssen kartano, jota ympäröivät ikivanhat tammet ja pyökit. Kartano on ollut saman suvun hallussa jo yli 300 vuotta. Ruusutarha ja syvännepuutarha ovat 1900-luvun alusta. Toisen maailmansodan aikana rappiolle päässeet keittiötarha ja perennapenkit on kunnostettu vanhaan loistoonsa, ja nykyisin keittiöpuutarhaa ja hedelmätarhaa hoidetaan luomumenetelmin. Syömme talossa yhteisen lounaan, jonka jälkeen opastettu kierros. Iltapäivällä vuorossa on vielä De Boschhoeven taimisto, jonka näytepuutarha ja koristeellinen keittiötarha ovat loppukesästä parhaimmassa loistossaan. Yöpyminen Arnhemin vanhan historiallisen keskustan tuntumassa.

19.8. sunnuntai

Aamulla suuntaamme ensimmäiseksi Hummeloon, Piet ja Anja Oudolfin kuuluisaan puutarhaan, joka tämän vuoden jälkeen suljetaan kokonaan vierailijoilta. Piet Oudolf tunnetaan koristeheiniä ja vapaamuotoisia perennaistutuksia yhdistävän preeriatyylin kehittäjänä, ja hänen suunnittelemansa puutarhat ovat suosittuja matkailukohteita kaikkialla maailmassa. Yhteinen lounas puolen päivän aikaan. Iltapäivällä vierailemme vielä paluumatkalla Amsterdamiin laajassa yksityispuutarhassa Barneveldissä. Puutarhasta löytyvät laajojen perenneistutusten lisäksi varjopuutarha, pensaspuutarha ja kasvihuone. Kuljetus lentokentälle ja paluulento Amsterdam–Helsinki klo 18.50–22.10.

Huom! Koska puutarhat ovat laajoja ja niissä kävellään paljon, matka ei sovi liikuntaesteisille.

Matkan hinta Kotipuutarha-lehden tilaajille 1195 €, muille 1265 €

Hinnat perustuvat tammikuussa 2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 25. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäis-ten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on ko-ko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kulut-tajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkai-lualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poik-keuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitus-ehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Hollannin viehättävät puutarhat kuvia