Wellness-matkat

Hidasta matkaa Kreikassa

Ajankohta
18.4. - 25.4.2020
Kesto
8 päivää
Kohde
Kreikka
Hinta
1390 €
Varaa matka

Anna Kreikan luonnon tulla lähelle

Tervetuloa Hidasta matkaa -konseptin matkalle keväiselle Manin alueelle! Mani sijaitsee eteläisellä Peloponnesoksella Taygetos-vuoriston ja meren välissä. Kreikan saariin tai Ateenan seutuun tottuneille tämä seutu tarjoaa pilkahduksen toisenlaista Kreikkaa. Elämä vuoriston suojassa ja Kreikan eteläisemmällä mantereella on vaikuttanut seudun kehitykseen ja Mani onkin oman laatuisensa alue. Seudulla on pieniä, kauniita kyliä ja paljon luontoa, sekä upeita uimarantoja. Unohtamatta ainutlaatuista rauhallista tunnelmaa.

Kenelle? Matkalle mukaan mahtuvat kaikki, joita kiinnostaa katsoa Kreikkaa toisenlaisesta näkökulmasta. Maalla on paljon muutakin tarjottavaa, kuin vain erinomainen rantaelämä – toki siitäkin saa tällä matkalla nauttia. Huhtikuu on Kreikan kauneinta aikaa, kun luonto herää kukkimaan ja tällä matkalla opit varmasti jotakin uutta Kreikan luonnosta, kulttuurista ja elämästä yleensäkin.

Mikä Hidasta matkaa? Hidasta matkaaon konsepti, joka pyrkii matkailun muuttamiseen. Olennaista on erityisesti tässä kohteessa ympäristöystävällinen liikkuminen sekä hieman erilaisissa kohteissa vierailu, joka antaa toisenlaista näkökulmaa matkakohteeseen. Hidasta matkaa -oppaamme Katja Vaulio haluaa lisätä matkalaisten ymmärrystä Kreikasta ja ylipäätään erilaisista kulttuureista. Niinpä ohjelmassa on myös luento nyky-Kreikasta ja matkailijat saavat kreikan aakkoset itselleen jo ennen matkaa. Matkat toteutetaan sesongin ulkopuolella ja paikallisia asukkaita työllistäen. Matkakonseptiin kuuluu myös pienen ympäristölahjoituksen teko kohteelle, jotta matkailu muuttuisi. Tällä matkalla kohteena on paikallinen yhdistys, Clean Mani, joka yrittää saada alueen jäteasioita kuntoon.

Lue blogista lisää tässä

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki–Ateena–Helsinki lentoveroineen
  • 7 vrk majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa sis. aamiaiset
  • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla
  • Ateenan opastettu kävelykierros
  • ateriat: 1 x illallinen rantatavernassa
  • 1 x tervetuliaisjuoma
  • ohjelman mukaiset patikointiretket oppaan johdolla
  • matkanjohtaja Katja Vaulion opastukset ja asiantuntijaesitykset

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 275 €
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Katja Vaulio

Katja on ympäristöalan ja vastuullisen matkailun ammattilainen. Hänen suurimpia intohimojaan ovat matkailun muuttaminen ja ympäristöongelmien ratkominen. Tätä kautta syntyi myös Hidasta matkaa™-konsepti, haluna muuttaa massamatkailua parempaan suuntaan. Katjan lempimaita ovat Kreikka ja Venäjä. Hän on asunut molemmissa maissa, ja puhuu sekä kreikkaa, että venäjää. Juuri nyt työn alla on kir... Lue lisää

Majoitus

Hotel Philippos ***
www.philipposhotel.gr

Tämä pieni, kodikas hotelli sijaitsee rauhallisella, mutta todella keskeisellä paikalla Ateenassa aivan Akropolis-museon takana. Akropoliille ja vanhan kaupunkiin johtava kävelykatu alkaa noin 100 m päässä ja Plakan idylliset taverna korttelit sekä putiikit löytyvät vain 10 min kävelymatkan päässä. Pienehköt, mutta viihtyisät ja siistit vierashuoneet, joissa ilmastointi, tallelokero, kylpyhuone, jääkaappi ja tv. Osassa huoneita on pieni parveke. Lähin metroasema: Akropoli 150m.

Kolokotronis Hotel & Spa***
www.gmkhotel.gr/en/hotel-gmk-hotel/

Luonnonkauniillä maisemapaikalla sijaitseva ihastuttava hotelli Stupan kylässä, lyhyen kävelymatkan päässä kylän palveluista ja 350 m päässä Kalogrian hiekkarannalta. Viihtyisän uima-allasalueen, kukkaistutuksien ja oliivipuiden ympäröimä hotelli koostuu useimmista pienistä kivestä rakennetuista pikkutaloista jotka on rakennettu rinteeseen porrastetusti alueen perinteistä arkkitehtuuria vaalien. Viihtyisästi ja lämminhenkisin värein sisustetuissa yksiöissä tai huoneistoissa on täysin varusteltu keittiö ja ruokailutila. Perusvarusteluihin kuuluu satelliitti tv, tallelokero, ilmastointi, silitysrauta ja kalustettu parveke tai terassi merimaisemin

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 18.4. - lauantai 25.4.2020

18.4. lauantai │ Matkapäivä Helsinki – Ateena

Norwegianin suora lento Helsingistä Ateenaan klo 15.30–19.10. Matkanjohtaja Katja Vaulio on ryhmää vastassa. Kuljetus Ateenan hotelliimme, jossa majoitumme ensimmäisen yön. Loppuilta vapaata aikaa.

19.4. sunnuntai | Ateena – matka Stoupaan

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme tutustumaan Ateenan kaupunkiin kävellen. Iltapäivällä, omatoimisen lounastauon jälkeen matka jatkuu omalla bussilla kohti Peloponnesoksen niemimaata ja Stoupaa. Matka kestää n. 4 tuntia. Majoittuminen ja tervetuliaismalja, jonka yhteydessä Katja kertoo seudusta ja sen historiasta sekä omasta suhteestaan Kreikkaan. Yhteisen illallisen nautimme Agios Nikolaosissa (viereinen kylä) kreikkalaisen musiikin siivittämänä. Kuljetus takaisin hotellille.

20.4. maanantai │ Stoupa

Aamiainen. Vapaa-aikaa tutustua Stoupaaan ja nauttia sen rannoista ja paikallisesta elämänmenosta. Illalla kapuamme Stoupan linnoituksen raunioille katsomaan auringonlaskua.

21.4. tiistai | Vaellus Doubitsian luontoalueelle

Aamiainen. Vaellus Doubitsian alueelle paikallisen luonto-oppaan kanssa. Kokopäiväretki, mukaan kannattaa varata hyvät vaelluskengät. Ilta vapaata aikaa.

22.4. keskiviikko │ Clean Mani-yhdistys

Aamiainen. Vierailu Clean Mani-yhdistyksen tiloissa. Teemme heille pienen lahjoituksen alueen ympäristötyön hyväksi. Mahdollista esittää kysymyksiä Kreikan jäte- ja ympäristöasioista. Ilta vapaata aikaa.

23.4. torstai | Petrovouni-vaellus

Aamiainen. Petrovouni-vaellus. Helppo 2,5 tunnin vaellus lähikylässä Kardamilissa. Vaelluksen jälkeen aikaa tutkia Kardamilia ja syödä kylässä. Ilta vapaata aikaa.

24.4. perjantai │ Agios Nikolaos

Aamiainen. Kävelemme upeaa merenrantatietä pitkin lähikylään Agios Nikolaosiin, kävely kestää noin 1 tunnin. Agios Nikolaosissa vieraillaan kylän parhaassa kahvilassa, mahdollista myös uida tai syödä rantaravintolassa.

25.4. lauantai │Kotimatka

Aamiainen. Aamupäivä vapaata aikaa. Lähtö iltapäivällä kohti Ateenan lentoasemaa, Norwegianin suora lento Helsinkiin klo 20.00-23.30.

Kaikki Manin kylät ovat omanlaatuisiansa, ja yhteistä niille on vain kauneus. Tällä matkalla pääset tutustumaan kolmeen eri kylään, joilla jokaisella on erilainen luonne.

Stoupa Stoupan kylään on vaikea olla rakastumatta. Sen sijainti on erinomainen, meren ja Taygetos-vuoren välimaastossa, joten maisemat ovat huikeat. Kesällä Stoupa on vähän liiankin suosittu, joten sen kauneus on parhaiten aistittavissa keväällä tai syksyllä.

Kardamili Kardamili on säilyttänyt uinuvan kauneutensa. Manilaisuus on täällä helposti aistittavissa kivisissä tornitaloissa. Sinivalkoiseen Kreikkaan tottuneelle Kardamili on lumoava yllätys!

Agios Nikolaos Peloponnesoksen Agios Nikolaos on pikkuinen kalastajakylä. Asukasluku on noin 300. Pikku kylästä löytyy yllättävän hyviä ravintoloita ja kahviloita. Istuudu rantakahvilaan ja unohdu tuijottelemaan meren aaltoja.

Norwegianin lennot

18.4.           D8 720 Helsinki – Ateena klo 15.30-19.10
25.4.           D8 721 Ateena – Helsinki klo 20.00-23.30

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna