Kulttuuri­matkat

Helene Schjerfbeckin Ranska

Ajankohta
5.5. - 10.5.2025
Kesto
6 päivää
Kohde
Bretagne ja Pariisi
Hinta
2398 €
Varaa matka

Bretagnesta Pariisiin

Lähde mukaan inspiroivalle matkalle, jossa seuraamme Helene Schjerfbeckin jalanjälkiä hänen taiteellisen kehityksensä alkuvaiheisiin. Keisarillisen senaatin 1500 markan apurahan turvin 18-vuotias Helene suuntasi ensin Pariisiin, kuten oli tapana 1800-luvun lopulla. Pariisissa opiskeltuaan hän jatkoi matkaansa Bretagnen Concarneauhun, jossa hän maalasi ensimmäiset naturalistiset laatukuvansa. Matkalla vierailemme näissä merkittävissä paikoissa, jotka muovasivat Helenen taiteellista tyyliä. Samalla syvennymme hänen rakkauteensa Ranskaa kohtaan ja näemme maisemat, jotka inspiroivat häntä. Tutustumme myös Helenen edeltäjiin, joiden vaikutus hänen taiteeseensa oli huomattava. Oppaana matkalla toimii taideasiantuntija FT Liisa Väisänen.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Pariisi–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset suomenkielisen paikallisoppaan palvelut
 • ohjelmassa mainitut sisäänpääsymaksut
 • ateriat: 6 x lounas ruokajuomineen
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 390 €. Huom! Jos varaat kahden hengen huoneen yksin, ja huoneeseen ei löydy huonekaveria, muutetaan huone yhden hengen huoneeksi (lisämaksu 390 €/hlö)
 • muut palvelut

Kohokohdat

 • Bretagnen aito tunnelma ja upeat maisemat
 • Concarneaun historiallinen tunnelma linnoitusmuureineen
 • Upea Musée de Pont-Aven, jossa on esillä Pont Avenin koulukunnan teoksia
 • Nantesin vaikuttava katedraali
 • Chateau d’Angersin historiallisesti merkittävä linna
 • Pariisin legendaarinen Montparnassen alue, joka liittyy olennaisesti  Helene Schjerfbeckin elämään

Majoitus

Useita hotelleja

Rennes 5.-6.5. Hôtel Mercure Rennes Place Bretagne 3*
Entisessä painokoneessa sijaitseva hotelli sijaitsee rauhallisella kadulla Rennesin historiallisen keskustan sydämessä. Buffetaamiainen.

Concarneau 6.-8.5.  Brit Hotel de L’ Océan 3*
Brit Hotel de l’Océan sijaitsee ihanteellisella paikalla Concarneaun rantakadulla, kävely Concarneaun keskustaan 1 km. Buffetaamiainen

Angers 8.-9.5. Novotel Angers Centre Gare 4*
Lähellä historiallisen kaupungin keskustaa ja jalankulkualuetta. Angersin linnaan 1,3 km. Buffetaamiainen.

Pariisi 9.-10.5. Hôtel Magenta 38 3*
Hotelli sijaitsee 10 arrondisementin sydämessä, 600 m:n päässä Place de la Républiquestä lähellä viehättävää Canal Saint-Martinin aluetta. Buffet aamiainen

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 5.5. - lauantai 10.5.2025

5.5. maanantai│matkapäivä, saapuminen Rennesiin (L)

Finnairin lento Pariisiin klo 7.35–9.40. Opas, Liisa Väisänen, on ryhmää vastassa Pariisin lentokentällä. Suuntaamme kohti länttä, ja saavumme illansuussa 354 kilometrin päähän Rennesiin. Rennes eroaa muista Bretagnen kaupungeista kiehtovalla tavalla. Kaupunki rakennettiin uudelleen 1750-luvulla tuhoisan tulipalon jälkeen, ja romaanigoottinen katedraali erottuu selvästi kaupungin uudistetusta ilmeestä. Lounas matkan varrella. Yöpyminen Rennesissä.

6.5. tiistai | Merellinen Concarneau (A, L)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Matkamme länteen jatkuu kohti Bretagnen aitoa tunnelmaa. Matka Rennesistä Concarneauhun on noin 200 kilometriä. Saapuessamme perille nautimme lounaan ja majoitumme. Iltapäivällä teemme kävelykierroksen Concarneaun maisemissa, tutustuen bretagnelaisuuteen, johon myös Helene Schjerfbeck perehtyi saapuessaan sinne vuonna 1881. Concarneau on Ranskan kolmanneksi tärkein kalasatama, ja sen vanhat linnoitusmuurit luovat kaupunkiin oman historiallisen tunnelmansa.

7.5. keskiviikko | Taiteellinen Pont Aven (A, L)

Teemme kokopäiväretken maalaustaiteen tärkeimmille sijoille Pont Aveniin. Pont Avenin koulukunnan vaikutus ulottui laajalle, ei pelkästään Ranskan maalaustaiteeseen, vaan se jätti jälkensä myös länsimaisen taiteen kentälle yleisemmin. Pont Aven veti puoleensa myös Heleneä, ja hän loi täällä taidettaan. Tutustumme koulukunnan teoksiin upeassa Musée de Pont-Avenissa. Päivän teemamme on koulukunnan ja paikan merkitys Helenen taiteessa. Lounaaksi nautimme perinteisiä bretagnelaisia lettuja. Paluu Concarneauhun, jossa yövymme. Ilta vapaata aikaa.

8.5. torstai | Nantes ja Angers (A, L)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Suuntaamme takaisin kohti Pariisia, mutta tällä kertaa valitsemme eteläisen reitin Bretagnesta Pariisiin. Ennen kuin saavumme Pariisiin, pysähdymme Nantesissa, noin 230 kilometrin päässä, missä pidämme tauon ja nautimme lounaan. Nantes toimii vedenjakajana Bretagnen ja Loiren laakson välillä, sillä se sijaitsee Loiren-joen rannalla. Kaupunki on tunnettu upeasta Pyhille Pietarille ja Paavalille omistetusta katedraalistaan, joka on rakennettu 450 vuoden aikana ja on todellinen mestariteos. Käymme myös Musée d’Histoire de Nantes -historiamuseossa. Illansuussa jatkamme vielä 85 kilometriä eteenpäin Angersiin, jonne saavumme myöhään illalla. Majoitumme ja vietämme iltaa vapaasti.

9.5. perjantai | Chateau d’Angers ja Pariisi (A, L)

Aamiaisen jälkeen tutustumme Angersin linnaan, Chateau d’Angersiin. Linna on historiallisesti merkittävä ja se tarjoaa vierailijoilleen mielenkiintoisen näköalan keskiaikaiseen arkkitehtuuriin ja Ranskan historian vaiheisiin. Chateau d’Angersin rakentaminen alkoi 800-luvulla, ja sitä on laajennettu ja muokattu eri aikakausina. Linna oli alun perin puolustusrakennelma, mutta myöhemmin siitä tuli myös asuinpaikka. Linnavierailun jälkeen jatkamme matkaamme kohti Pariisia, pitäen lounastauon matkan varrella. Majoittuminen Pariisin keskustaan. Majoittumisen jälkeen omaa aikaa Pariisin tunnelmallisesta illasta nauttimiseen.

 10.5. lauantai | Musée Cluny ja Montparnasse (A, L)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ennen kotimatkaa tutustumme Clunyn museoon ja Montparnassen alueeseen.  Clunyn museo on erikoistunut keskiaikaiseen taiteeseen ja esineisiin. Se sijaitsee keskiaikaisessa Cluny’n luostarin rakennuksessa, joka on säilynyt hyvin. Päätämme matkan legendaariselle Montparnassen alueelle, joka liittyi olennaisesti Helenen elämään ja opintoihin Pariisissa. Ennen lentokentälle lähtöä nautimme lounaan. Kuljetus lentokentälle. Finnairin lento Pariisista Helsinkiin klo 18:55-22:50.

Huom. muutokset lentoaikatauluihin ja  ohjelmaan mahdollisia.

Ateriat

A=aamiainen,  L=lounas

Lennot

5.5.2025  AY1571  Helsinki-Pariisi  07.35-09.40
10.5.2025  AY1578  Pariisi-Helsinki  18.55-22.50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 27.6.2024 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Helene Schjerfbeckin Ranska kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna