Kulttuuri­matkat

Transilvania ja Mustameri

Ajankohta
8.6. - 17.6.2018
Kesto
10 päivää
Kohde
Romania
Hinta
1690 €

Transilvania ja Mustameri

Tervetuloa Romanian Transilvaniaan ja Mustallemerelle 

Lennämme mukavasti suoralla Blue Airin lennolla Helsingistä Bukarestiin. Kiertomatkan aikana tutustumme  paikallisoppaan kanssa pääkaupunkiin, Transilvanian palatseihin ja linnoihin. Lopun aikaa vietämme lomaa Mustanmeren rannalla. Tälle Helsingin Ekonomien kulttuurikerhon matkalle otetaan ilmoittautumisia laajemminkin. HEKOn edustajana mukana Maire Mäntylä.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Blue Airin suora lento Helsinki–Bukarest-Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsyt
  • ateriat: 2 x illallinen ( 3 ruokalajia, 1 lasi viiniä, vesi, kahvi) ja 4 x lounas (3 ruokalajia, vesi, kahvi) sekä tervetulokuohuviinit ja viininmaistiaiset
  • suomen/englanninkielinen paikallisopas 8.-12.6.

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 360 €
  • muut mahdolliset palvelut
  • puolihoitolisä Mustanmeren rannalla 4 x illallinen ruokajuomineen á 125 €
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Majoitus

Hotel Europa Royale ****

Bukarestin vanhimmalla kadulla ja keskeisellä paikalla sijaitsevassa hotellissa on 92 modernia huonetta, ravintola, Wi-Fi, 24/7 vastaanotto, lahjamyymälä ja puutarha. Huonevarustukseen kuuluu perusmukavuuksien lisäksi ilmastointi ja huonepalvelu. Hotelli sijaitsee lähellä suurta ostoskeskusta sekä kuuluisia nähtävyyksiä, kuten upeaa parlamenttitaloa. Kävelymatkan päässä sijaitsevassa vanhassa kaupungissa on lukuisia ravintoloita, baareja ja pikkuputiikkeja.

Hotel Grand Belvedere ***+

Hotel Grand Belvedere sijaitsee rauhallisessa vuoristomaisemassa Brasovin vanhan kaupungin kupeessa. Hotellissa on 24/7 vastaanotto ja ravintola. Modernisti sisustetuissa huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi ilmastointi, minibaari, tallelokero, taulutelevisio sekä Wi-Fi.

Ramada Constanta ****

Lähellä rantaa sijaitseva Ramada Constanta on 4-tähden hotelli, jonka palveluihin kuuluu mm. Wi-Fi, 24/7 vastaanotto, ravintola, baari sekä bisneskeskus. Huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi taulutelevisio,  tallelokero sekä oma parveke tai terassi.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 8.6. - sunnuntai 17.6.2018

8.6. perjantai | Matkapäivä

Blue Airin suora lento klo 12.10-15.00 Bukarestiin (ei aikaeroa). Opas ja bussi vastassa ryhmää, kuljetus hotelliin, jossa majoittuminen ja tervetuloillallinen.

 9.6. lauantai | Bukarest

Aamiainen, jonka jälkeen suomeksi opastettu kaupunkikiertoajelu. Kierroksen aikana näemme mm. Suurkirkon ja vierailemme yhdessä maailman suurimmista rakennuksista, Parlamenttipalatsissa. Presidentti Ceausesculle aikoinaan rakennettu parlamenttipalatsi on nykyään Romanian hallituksen käytössä ja avoinna yleisölle. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan kuuluisassa Beer’s Cart ravintolassa. Iltapäivä ja ilta vapaa-aikaa.

10.6. sunnuntai | Transilvania Sinaia ja Brasov

Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja lähdemme kohti upeita Transilvanian maisemia. Tutustumme Sinaiassa vanhaan Pelesin palatsiin, jota pidetään yhtenä Romanian edustavimmista rakennuksista. Linna rakennettiin 1883–1914 Romanian silloisen kuninkaan kesäpalatsiksi. Pelesin linnassa voi ihastella tuhansia kuninkaille kuuluneita esineitä keskiajalta 1800-luvulle. Yhteinen lounas Sinaiassa. Jatkamme matkaa Brasoviin, jossa lyhyt kävelykierros. Majoittuminen Grand Hotel Belvederessä.

11.6. maanantai | Brasov

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Vierailemme Branin linnassa, joka tunnetaan myös kreivi Draculan linnana. Linna on rakennettu 1300-luvulla suojelemaan läheisen Braşovin kaupungin asukkaita. Samalla se palveli myös tulliasemana. Linna sijaitsee 600 metrin korkuisen kallion huipulla, jonka alapuolella on Branin kylä. Lounas paikallisessa ravintolassa lähellä linnaa, josta on kaunis näköala Karpaatin vuoristolle. Iltapäivällä paluu Barasoviin, jossa vapaa-aikaa omatoimiseen tutustumiseen kaupunkiin.

12.6. tiistai | Azuga ja Constanta

Aamiaisen jälkeen kuljetus Mustanmeren rannalle Constantaan. Matkalla vierailu Azuga Rhein kuohuviininvalmistajalla, jossa maistelemme kuohuviinejä sekä nautimme lounasta. Iltapäivällä saavumme Constantaan ja majoitumme Ramada Constanta hotelliin, joka sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä rannalta. Lisämaksusta puolihoitoillallinen hotellissa koko loppumatkan ajan.

13.-16.6. keskiviikko-lauantai | Mustanmeren rannikko Constanta

Omaa aikaa, mahdollisuus viettää aikaa rannalla tai tutustua omatoimisesti esim. Constantan keskustaan, jossa on paljon muistomerkkejä antiikin ajoilta, museo ja ostosmahdollisuuksia. 16.6. lauantaina yhteinen läksiäisillallinen.


17.6. sunnuntai | kotimatka

Iltapäivällä tilausajobussi tulee hotellin eteen ja kuljetus lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin klo 16.30-19.25.

Blue Airin lennot
0B 182  8.6. Helsinki-Bukarest           klo 12.10-15.00
0B 181  17.6. Bukarest-Helsinki         klo 16.30-19.25

 

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.      

Hinnat perustuvat marraskuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Transilvania ja Mustameri kuvia