Kulttuuri­matkat

Georgian Aarteet -kiertomatka

Ajankohta
4.10. - 14.10.2018
Kesto
11 päivää
Kohde
Georgia
Hinta
2250 €
Varaa matka

Georgian Aarteet -kiertomatka

Matka on toistaiseksi täynnä. Kysy lisäpaikkoja suoraan Susalta: susa@kontiki.fi tai 045-124 2000

Georgian mystisyys houkuttelee. Ikiaikainen, idän ja lännen välissä, monien valloittajienkin mielestä varsin kiinnostava ja nykyihmiselle upea kohde täynnä historiaa, kaunista luontoa, eri ilmastovyöhykkeitä, perinteisiä käsityö- ja maanviljelystaitoja, viininvalmistusta… Ehkäpä juuri siksi georgialaiset ovat pitäneet pintansa ja ovat ylpeitä omasta kulttuuristaan, kielestään ja uniikeista kirjaimistaan, joita ei käytetä missään muissa kuin Georgian alueella puhuttavissa neljässä kartveelisessa kielessä.

Olemme koonneet tälle kiertomatkalle useita kohteita, joihin tässä hienossa maassa kannattaa tutustua. Pääkaupunki Tbilisi – Kahetian viininviljelyalue – Mtsheta – Gori – Kutaisi – Mestia – Ušguli – Batumi. Koko maan paras anti tulee koetuksi tällä matkalla.

Matkanjohtajana toimii Georgian todellinen asiantuntija Lasse Koivunen. Lassen monipuolinen tuntemus maasta juontuu useista liike-elämän työprojekteista ja asiantuntijatehtävistä sekä ihastuksestaan georgialaiseen elämään ja georgialaisiin ylipäätään. Kielitaito ja hyvät viestintä- ja suhdetaidot ovat Lassen vahvuuksia toimiessaan tässä herkässä kulttuuriympäristössä.

Lähde mukaan! Georgiaa ei pysty sanoin selittämään, se täytyy kokea!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlinesin lennot Tbilisiin ja Batumista takaisin veroineen
 • 30 kg ruumaan + 8 kg käsimatkatavaraa
 • lennoilla maksuttomat ruoka- ja juomatarjoilut sekä jokaiselle oma viihdekeskus
 • yöpymiset mainituissa hotelleissa jaetussa 2h-huoneissa
 • ruokailut: hotelliaamiaiset, 2 x lounas, 4 x illallinen, 1 x kansantanssi-illallinen
 • 1 x viininmaistelu paikallisella viinitilalla
 • 1 x perinneruuan valmistuskurssi
 • kuljetukset ohjelman mukaisesti, kuljetuksella juomavettä mukana 1 plo/hlö/pv
 • englanninkielinen opastus ja pääsymaksut
 • Lasse Koivusen matkanjohtajuus

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone
 • ruokajuomat ja muut ateria
 • muut palvelut
 • tipit kuljettajalle/oppaalle
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Lasse Koivunen

Lassen monipuolinen tuntemus monista eri maista juontuu useista liike-elämän työprojekteista ja asiantuntijatehtävistä. Kielitaito ja hyvät viestintä- ja suhdetaidot ovat Lassen vahvuuksia myös matkanjohtajana. Georgia, Baikal, Kamtsatka, Keski-Aasia ja monet muut kiehtovat kohteet ovat tulleet tutuiksi Lassen opastamilla matkoilla.      

Majoitus

Majoitukset 4* (tai vastaavat):
4.-7.10. Holiday Inn Tbilisi | 3 yötä
7.-8.10. Hotel Bagrati 1003 Kutaisi | 1 yö
8.-11.10. Chubu Mestia | 3 yötä
11.-14.10. World Palace Batumi |3 yötä

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 4.10. - sunnuntai 14.10.2018

4.10. torstai | Lähtö Tbilisiin

Turkish Airlinesin lento Istanbulin kautta kohti Tbilisiä. Kannattaa varustautua mukavilla vaatteilla lennolle ja levätä niin paljon kuin mahdollista. Turkish Airlinesin koneissa on maksuton ruoka- ja juomatarjoilu sekä kattava viihdekeskus jokaiselle matkustajalle. Koneenvaihto Istanbulissa on sujuvaa, saapuminen aamuyöllä Tbilisiin.

5.10. perjantai | Tbilisin nähtävyydet

Saavutaan yöllä Tbilisiin, kuljetus hotellille ja heti nukkumaan.

Myöhäisen aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Tbilisiin. Tutustutaan Metehin kupolikirkkoon, joka on osa historiallista kuninkaallista asuinkompleksia. Kävelykierros vanhassa kaupungissa sekä Rustaveli-kadun ympäristössä. Vierailemme myös Georgian kansallismuseossa, jossa on mm. upea muinaisten kulta-aarteiden näyttely. Iltapäivällä vierailemme hiljattain valmistuneessa Pyhän Kolminaisuuden katedraalissa, joka on yksi suurimmista ortodoksikirkoista maailmassa. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

6.10. lauantai | Päiväretki Kahetian maakuntaan – viinin alkulähteille

Tänään nautimme kuvankauniista osasta Georgiaa Kahetiassa. Kahetia sijaitsee noin 2h ajomatkan päässä Tbilisistä. Se on upea hedelmällinen laakso Kaukasus-vuoriston kupeessa. Täällä ovat viininviljelyn alkulähteet! Rikas maa, kuuma aurinko, vuoristosta kulkeutuvat sulamisvedet sekä omaperäinen viininvalmistustekniikka maahan upotetuissa jättimäisissä saviruukuissa takaavat kovan työn ohella erinomaisen tuloksen. Georgiassa kasvaa paljon sellaisia rypälelajikkeita, joita ei muualla maailmassa esiinny, kaiken kaikkiaan maassa tavataan yli 400 viiniköynnöslajiketta

Tutustumme Signagin kuvankauniiseen kaupunkiin, joka on tunnettu viineistään ja vanhoista maton kutomisen perinteistä. Nautimme henkeäsalpaavista maisemista Kizikin alueella ja kuninkaallisen Signagin kaupungin poikkeuksellisesta lumosta. Lähikujien tunnelmasta nautimme kävellen ja ihastellen kauniisti sekä runsaasti koristeltuja parvekkeita.

Lounas viininmaisteluineen paikallisen perheen luona. Näemme, kuinka georgialaista leipää tehdään, kuinka perinteinen ”Mtsvadi” (vartaassa paistettu liha) valmistuu ja osallistumme ”Tšurtšhelan” valmistamiseen. Se on perinteinen georgialainen makea ns. välipalapatukka, joka valmistetaan pähkinöistä ja viinirypälemehusta hyydyttäen mehua langan ympärille pujotettujen pähkinöiden ympärille. Perinneruokien tarkoituksena on aikoinaan ollut hyvä säilyvyys ja kuljettamisen helppous ratsailla. Vierailemme myös Tsinandalin perhetilalla ja viinikellareissa, jotka ovat kuuluneet 1900-luvulla aristokraattiselle runoilijalle Alexander Tšavtšavadzelle. Alueella on kesäasunto, kaunis puutarha ja viinitila, jonka kellareista löytyy lukuisia valkoviinivuosikertoja. Palaamme Tbilisiin yöpymään.

7.10. sunnuntai | Mtsheta – Gori – Kutaisi

Tänään aloitamme matkan maan länsiosaan ajamalla vajaan tunnin matkan päässä sijaitsevaan Mtshetaan, muinaisen Kartli-Iberian kuningaskunnan vanhaan pääkaupunkiin, UNESCOn maailmanperintökohteeseen. Kaupungin yläpuolella, jylhissä maisemissa sijaitsee keskiaikainen Džvarin luostarikirkko. Pittoreskin kaupungin keskellä kohoaa Svetitskhovelin katedraali, joka on kuuluisa sopusuhtaisesta arkkitehtuuristaan ja joka on ollut esikuvana lukuisille myöhemmin rakennetuille ortodoksikirkoille Georgiassa.

Jatkamme matkaa Goriin, Stalinin syntymäkaupunkiin. Ajomatkaa noin 1h. Vierailemme Stalinin museossa ja syntymäkodissa. Lounasmahdollisuus paikallisessa ravintolassa. Jatkamme matkaa noin 2h ajolla Kutaisiin, jossa illallistamme ja yövymme.

8.10. maanantai | Svanetia ja Mestia

Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan jälleen yhteen UNESCOn maailmanperintökohteista Georgiassa eli vierailemme Kutaisin lähistöllä sijaitsevassa historiallisessa 1200-luvun Gelatin yliopistossa ja Bagratin katedraalissa.

Matka jatkuu yhteen Georgian kauneimmista kohteista, Svanetiaan. Svanetia on turisteille vielä aika tuntematon kohde johtuen huonokuntoisista teistä ja haasteellisista säävaihteluista. Kuitenkin matka kannattaa ja Svanetian ikivanha asutus on tunnettu keskiaikaisista torneistaan, rituaaleistaan ja tavoistaan. Täällä nähdään mahtavia lumihuippuisia vuoria, viehättäviä alppiniittyjä, jylhiä jokia ja vesiputouksia. Ajamme vaikuttavaa Enguri-joen vierusta, joka yhdistetään Argonauttien eeppiseen legendaan ja kultaiseen taljaan (Golden Fleece). Myöhemmin iltapäivällä saavumme Mestiaan, jossa illallinen ja yöpyminen.

9.10. tiistai | Mestia

Aamiaisen jälkeen tutustumme Mestiaan. Aloitamme vierailemalla historiallisessa museossa – siellä on mahtava valikoima ikoneja ja muita muinaisen Kolhin aarteita. Mestiasta voit nauttia kävellen ja vierailemalla Svan tornissa nauttien upeasta maisemasta. Paikallista mineraalivettä kannatta maistaa. Iltapäivä vapaa. Illallinen ja yöpyminen Mestiassa.

10.10. keskiviikko | Ušguli

Ajamme matkallamme jo kolmanteen UNESCOn maailmanperintökohteeseen Ušguliin, keskiaikaiseen linnoitusalueeseen, jota ympäröivät 5000 m korkeuteen kohoavat Kaukasus-vuoriston jättiläishuiput. Kävelemme Ušgulissa ja sen ympäristössä sekä vierailemme 1200-luvun La Maria kirkossa. Iltapäivällä ajamme takaisin Mestiaan, jossa nautimme illallisen ja yövymme.

11.10. torstai | Mestia – Batumi

Aamu alkaa laskeutumalla alas Kaukasuksen korkeuksista Mustan meren rantaa kohti. Ilmasto alkaa pikkuhiljaa muuttumaan lämpimämmäksi, lähestymme subtrooppista Adžarian maakuntaa. Ajelemme päivän kuluessa Batumin kaupunkiin, jossa yövymme seuraavat kolme yötä. Matkalla nautimme lounaan. Perille päästyämme teemme lyhyen kierroksen kaupungissa, joka on taas täysin erilainen mitä olemme aiemmin nähneet. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

12.10. perjantai | Batumin nähtävyydet

Tänään nautimme Batumin vehreistä maisemista ja kukkuloista Mustan meren rannalla. Vierailemme Batumin vanhassa kaupungissa, sekä tutustumme muinaisen Gonion arkkitehtuuriin lähellä Turkin rajaa. Päivän kohokohtana on käynti Batumin pohjoispuolella meren rannalla sijaitsevassa upeassa kasvitieteellisessä puutarhassa. Lounaan jälkeen kävelemme rantabulevardilla, jonka jälkeen ilta on vapaata aikaa kaupungista nauttimiseen.

13.10 lauantai | vapaapäivä Batumissa

Tänään on aikaa tehdä mitä itse haluaa Batumissa. Rantalomailua, rentoutusta, ostoksia tai vaikkapa kokeilla onnea yhdessä kaupungin monista kasinoista.

14.10. sunnuntai | Kotiinpaluu Batumista

Aamulla on kotiinlähdön aika. Turkish Airlinesin lento Istanbulin kautta Helsinkiin.

 

Matkavakuutus, passi ja viisumi   

Suosittelemme, koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtaista matkavakuutusta peruutusturvalla. Matkaan ei tarvita viisumia. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.