Vaellusmatkat

Franciscus Assisilaisen jäljillä Umbriassa

Ajankohta
5.10. - 10.10.2018
Kesto
6 päivää
Kohde
Umbria, Italia
Hinta
1285 €

Franciscus Assisilaisen jäljillä Umbriassa

Hyvinvointia ja mielenrauhaa upeassa Umbriassa

Lähde Eija Wagerin mukana Franciscus Assisilaisen jalanjäljillä kohti syvempää luontoyhteyttä, aktiivisen luontosuhteen hyvinvointivaikutuksia ja luonnollisia mielentaitoja.  Teemme kevyitä (1-6 km) vaelluksia Franciscuksen poluilla, tutustumme paikkoihin, joihin hän vetäytyi meditoimaan ja rukoilemaan, eläydymme hänen ainutlaatuiseen luontosuhteeseensa ja maistelemme hänen kotiseutunsa ruokia, viinejä ja öljyjä. Aloitamme ja päätämme Franciscuksen jäljillä kuljetut päivämme “omilla jäljillämme”  – yhteiseen läsnäolopiiriin, jossa aiheena ovat mielentaidot ja luonto ja luonnon psykofyysiset hyvinvointi vaikutukset.

 

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora lento Helsinki – Rooma – Helsinki turistiluokassa lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja ruokailut; 1 x välipala, 5 x illallinen, ruokajuomina lasi viiniä ja vesi
  • Eija Wagerin matkanjohtajuus alkaen / päättyen Rooma
  • Kon-Tiki Toursin saattaja lentoasemalla Helsingissä

Lisämaksusta

  • ennakkoon varatut istumapaikat lennoille
  • muut mahdolliset palvelut
  • Huom. yhden hengen huoneita ei ole näissä majoituspaikoissa
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Eija Wager

Olen pitkäaikainen Italian kirjeenvaihtaja, kirjailija, henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja mindfulnessohjaaja. Opastan Italiassa teema- ja kulttuurimatkoja, vaelluksia sekä pidän hyvinvointiin liittyviä kursseja. Helsingin yliopiston jälkeen jatkoin opiskelujani Milanon yliopistoissa, erikoistuin elokuvaan ja toimin Italian elokuva- mainos- ja tv tuotannossa kunnes keskityin täyspäiväisesti ki... Lue lisää

Majoitus

5.– 7.10. Maatilamajoitus Agriturismo I Mandorli

Viehättävä, kotoinen majoitus oliivitilalla, keskiaikaisen kukkulakaupungin Trevin kupeessa, oliivilehtojen suojissa.  Majoitus 2 hlön huoneissa ja 2-4 hlön huoneistoissa. Huoneilla oma kylpyhuone. www.agriturismoimandorli.it/ 

7.-10.10. Casa del Terziario

Assisissa majoitus fransiskaanisisarten ylläpitämässä vierastalossa. Siellä eletään Franciskus Assisilaisen hengessä, johon kuuluu myös pyhiinvaeltajien ja muiden vieraiden vastaanottaminen.  Kaunis ja lämminhenkinen paikka historiallisen keskustan rauhallisella sivukujalla. Puutarha sisäpihalla. Huoneet ovat yksinkertaiset, jokaisella huoneella on oma kylpyhuone. Majoitus kahden hlön huoneissa. www.terziario-santaelisabetta.com/Terziario/Home.html

Huom! Majoituspaikoissa on rajallinen määrä huoneita ja 1 hengen huonetta ei ole mahdollista varata tällä matkalla.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 5.10. - keskiviikko 10.10.2018

5.10.perjantai | Helsinki – Rooma ja Umbria

Kokoontuminen Helsingin lentoasemalla josta Finnairin suora lento Roomaa kello 07.50 – 10.15. Saapuminen Roomaan, josta jatkamme vajaan parin tunnin bussimatkan Umbriaan (yksi pysähdys). Ajamme ylös Trevin kunnassa sijaitsevalle Zappellin sisarusten oliivitilalle. Majoittuminen, tervetuliaisiksi tilan herkkuja välipalaksi. Tutustumishetken jälkeen teemme vielä kävelyretken ympäröivissä oliivilehdoissa. Nautimme mamma Zappellin valmistaman illallisen. Kiinnostuneille hän on aina valmis jakamaan keittiönsä saloja. 

6.10. lauantai | Vaellus Via San Francescoa pitkin Treviin

Aamiainen ja päivän avaus. Lähtö ”Via San Francescoa”, Francescon tietä pitkin Trevin keskiaikaiseen kukkulakaupunkiin.  Tutustumme siihen ja syömme omakustanteisen lounaan. Patikoiden oliivilehtojen läpi takaisin majapaikkaan n.6 km / 1 – 1,5 h, jossa lepohetken jälkeen päivän päätös ”omille jäljille”. Yhteinen illallinen majapaikassa.

7.10. sunnuntai | Spello, Collepino & Assisi

Aamiaisen ja päivän avauksen jälkeen huoneiden luovutus ja hyvästelemme oliivitilan kolmen sukupolven naiset. Ajamme bussilla Spellon keskiaikaiseen, kukistaan kuuluisaan kylään. Tutustumme Spellon nähtävyyksiin ja lähdemme sieltä patikoimaan Franciskuksen tietä ja antiikin roomalaisten aikaista acquedottoa pitkin ylös Collepinon kylään n. 5 km / 1,5 – 2 h. Syömme siellä omakustanteisen lounaan, jokainen oman ruokahalunsa mukaan.

Collepinosta bussi vie meidät Franciskuksen syntymäkaupunkiin maagiseen Assisiin. Majoitumme fransiskaanisisarten ylläpitämään vierastaloon. Majoittumisen jälkeen päivän päätös ”omilla jäljillä” ja yhteinen illallinen.  

8.10. maanantai | Pyhän Franciscuksen basilika & viinitila

Aamiainen ja päivän avaus.  Vierailu vaikuttavassa Pyhän Franciscuksen basilikassa. Oppaamme on fransiskaanimunkki, joka kertoo meille Giotton freskojen ja muiden taideteosten kautta Franciskuksen ja hänen aikansa elämästä. Vierailun jälkeen vaellamme Franciscuksen metsän halki (Il bosco del San Francesco) alas kaupungin juurella sijaitsevalle viinitilalle, jossa tutustumme viininviljelyyn ja nautimme picnic-lounaan tilan viinejä maistellen. Tilalta kävelemme takaisin ylös Assisiin yht. n. 6 km / n.1 h suunta. Hetki taas ”omilla jäljillämme”. Yhteisen illallisen nautimme ravintolassa.

9.10. tiistai | Eremo delle Carceri

Aamiainen ja päivän avaus. Patikoimme Subasio vuoren huipulle vievää tietä ylös rautatammien suojaamaan pyhäkköön Eremo delle Carceri. Se on vuoren solassa piilossa oleva syrjäinen paikka, johon Franciskus ystävineen vetäytyi rukoilemaan ja meditoimaan. Ympärillä on luolia, joihin jo paleokristillisen ajan erakot vetäytyivät. Matkaa yht. n. 4 km/ 1 – 1,5 h. Paluumatkalla pysähdymme syömään lounasta (omakustanteinen) pienessä ravintolassa ja käymme tervehtimässä aasien kasvattajaa ja hänen aasejaan.  Päivän päätös ”omilla jäljillä”. Illallinen majoituspaikassa.                                   

10.10. keskiviikko | San Damiano & kotimatka

Aamiaisen ja päivän avauksen jälkeen kävelemme monien tarinoiden ja legendojen pyhäkköön San Damianoon. Siellä Franciskuksen kerrotaan kirjoittaneen Aurinko laulun ja hänen ystävänsä ja seuraajansa Pyhän Klaaran, Clarissa-nunnajärjestön perustajan asuneen pitkään. Matka n. 2 km / 30 min. suunta.

Bussikuljetus kello 13.30 Roomaan josta Finnairin suora lento Helsinkiin kello 19.45 – 00.05+1. Saapuminen Helsinkiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Hinnat perustuvat 15.1.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 17.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

 

Kuvia

Franciscus Assisilaisen jäljillä Umbriassa kuvia