Kontiki

Färsaaret on useille ennen kokematon luontokohde ja Kon-Tikin historiassakin ensimmäistä kertaa tarjolla.

Paul Segersvärd Färsaarilla

Tanskan itsehallintoalue käsittää yhteensä 18 saarta ja omaa runsaasti historiaa niin viikinkiajoilta kuin toisesta maailmansodastakin. Norjan, Islannin ja Skotlannin väliin jäävän saariryhmän luonto on huikea korkeine merenrantakallioineen silmänkantamattomiin ulottuvineen rantaniittyineen. Mykenesin saarella pesivät pelottomat lunnit. Lampaita laiduntaa saarilla enemmän kuin sillä on asukkaitakaan. Upea kiertomatka Paulin unohtumattomalla opastuksella odottaa luontomatkaajia!

Matkaohjelma
12.6. tiistai | Saapuminen Vágarin lentokentälle, Färsaarille
Lähdemme aamulla aikaisin SASin lennolla Kööpenhaminan kautta Färsaarille. Heimdalin Toursin edustaja odottaa meitä saapumisaulassa ja toivottaa tervetulleeksi. Lyhyt ajomatka hotellille (Hotelli Vágar). Ryhmän jaksamisesta riippuen meillä on mahdollisuus patikoida Fjallvatnista vuorien yli Gásadaluriin. Vaellukseen tulee varustautua hyvillä vaelluskengillä ja sateenkestävällä vaatetuksella.

13.6. keskiviikko | Mykinesin saaren retriitti
Mykinesin saarta pidettiin pitkään “Lintujen paratiisisaarena”. Nimityksen antoi irlantilainen luostaripyhimys St. Brendan, joka harrasti innokkaasti merenkulkua Pohjoisella Atlantilla 500-luvulla. Nykyään saari antaa loistavat puitteet rauhoittumiseen ja arjesta irtautumiseen. Lumoavat kalliomaisemat ja kesäisin luolissaan pesivät lunnit yhdyskuntineen ovat saaren ehdottomia helmiä.

Lähdemme aamupalan jälkeen hotellilta ja ehdimme aamun lauttaan Sørváguriin. Lauttamatkan aikana saamme kuulla Mykinesin saaren mielenkiintoisimmista kohteista. Saavuttuamme Mykinesin kylään pääsemme opastetulle kierrokselle ja nautimme virvokkeita. Virvoituksen jälkeen jatkamme matkaa kävellen Mykineshólmuriin, joka on yhdistetty pääsaareen puisella kävelysillalla ylittäen yli 35 metrin syvyisen rotkon. Matka päättyy mahtaviin näkymiin majakasta. Kuljemme läpi lunnien yhdyskunnan. Tämä mahdollistaa lintujen havainnoinnin lähietäisyydeltä sekä hienot kuvausmahdollisuudet saaren linnustosta. Palaamme iltapäivän lautalla Sørváguriin ja takaisin hotellillemme. (kuvassa sepelhanhi, Grönlannissa pesivä alalaji)

14.6. torstai | Slave Cliffs
Aamiaisen jälkeen ajamme pienen matkan Sørvagsvatniin. Saavumme Sørvagsvatniin ja patikoimme Trælanípaniin (tunnetaan myös nimellä ”The Slave Cliff”). Vaellamme aivan järven päätyyn asti ja näemme mereen virtaavan vesiputouksen. (Jos vene on toiminnassa, purjehdimme Lakesiden veneellä järvelle ja voimme nautia aterian ”kelluvassa ravintolassa”.) Tämän jälkeen ajamme Bøn kylään, missä teemme pienen pysähdyksen ja pääsemme nauttimaan kylän kodikkaasta tunnelmasta. Kylävierailun jälkeen jatkamme matkaa Gásadaliin ja kuuluisan Múlafossurin vesiputouksen luokse. Päivän aikana on erinomaisia tilaisuuksia kuvaamiselle.

15.6. perjantai | Vestmanna Cliffs / Gjógv
Aamiaisen jälkeen kyyti tulee hakemaan meitä hotellilta ja ajamme Vestamannaan. Perillä meitä odottaa retkivene, jolla veneilemme jyrkkiä rantakallioita seuraten. Saavumme kapeaan salmeen ja yhteen monista luolista. Nautimme omakustanne lounaan Vestmannan turistikeskuksen ravintolassa ja vierailemme Saga- museossa. Museovierailun jälkeen aloitamme matkan kohti Gjógvin kylää. Matkalla pysähdymme Saksunissa ja teemme pienen vaellusreitin laaksoon ja alas merelle päin. Jatkamme ajomatkaa ja ohitamme saaren korkeimman kohdan. Saavumme kuvankauniiseen Gjógvin kylään, jossa yövymme Gjáargarðurin vierastalossa.

16.6. lauantai | Northern Highlights
Kyyti noutaa meidät vierastalolta ja aloitamme matkan kohti pohjoisia saaria. Matkustamme lautalla Kallsoyyn, jossa näemme kuuluisan Kopakónan, joka tunnetaan myös nimellä ”hyljenainen”. Meren rannan kallioihin asetettu patsas lepää aaltojen syleilyssä. Lounaan jälkeen ajamme Tórshavniin, missä kirjaudumme sisään Hotelli Hafniaan. Loppuilta on vapaa ohjelmasta. Tällöin on hyvää aikaa tutustua pieneen ja viehättävään kaupunkiin. Paulin mukana voi lähteä mm. kaupungin metsäretkelle ja taidepolulle.

17.6. sunnuntai | Tórshavnista Nólsoyhin
Lähdemme lautalla Tórshavnista Nólsoyhin. 20 minuutin lauttamatkan jälkeen saavumme Nólsoyhin ja vaellamme saaren itäosaan. Vaelluksen aikana näemme paikallista luontoa ja linnustoa, mutta myös harmaata kiveä. Kuka tietää, voimme nähdä myös myyttisiä ”harmaita ihmisiä”. Tämän jälkeen laskeudumme alas kylään, jossa nautimme Färsaarelaisen lampaan grillattua lihaa virvokkeiden kanssa. Tapaamme myös mahdollisesti paikallisen lintu-ja kasviekspertin, jolla on paljon mielenkiintoista tietoa. Majoittuminen Hafniassa ja nautimme yhdessä jäähyväisillallisen.

18.6. maanantai | Kotiin paluu
Kyyti noutaa meidät Hotelli Hafniasta kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Matkalla lentokentälle (40 min) voit rentoutua ja muistella mahtavia muistoja Färsaarilta. SASin lento Kööpenhaminan kautta kuljettaa meidät takaisin Helsinkiin, jonne saavutaan noin 20 aikaan illalla.

Lentoaikataulu SAS
12.6. SK1705 Helsinki – Kööpenhamina 07.15-08.00
12.6. SK1777 Kööpenhamina – Färsaaret (FAE) 10.15-11.30
18.6. SK1778 Färsaaret – Kööpenhamina 12.10-15.20
18.6. SK1716 Kööpenhamina – Helsinki 17.30-20.05

Majoitukset
12.-15.6. | 3 yötä | Hotel Vágar
15.-16.6. | 1 yö | Gjárgardur guest house
16.-18.6. | 2 yö | Hotel Hafnia

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard) kokonaan rastittamalla kohta maksun yhteydessä tai vain ennakkomaksu, jolloin verkkokaupasta tulostuu loppulasku pankkisiirtona. Sähköpostitse/puhelimitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Hinnat perustuvat 18.8.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiryhmäkokoa 10. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas on saanut tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Färsaaret luonto- ja lintumatka

12.-18.6.

2490 €

Färsaaret on useille ennen kokematon luontokohde ja Kon-Tikin historiassakin ensimmäistä kertaa tarjolla.

Paul Segersvärd Färsaarilla

Tanskan itsehallintoalue käsittää yhteensä 18 saarta ja omaa runsaasti historiaa niin viikinkiajoilta kuin toisesta maailmansodastakin. Norjan, Islannin ja Skotlannin väliin jäävän saariryhmän luonto on huikea korkeine merenrantakallioineen silmänkantamattomiin ulottuvineen rantaniittyineen. Mykenesin saarella pesivät pelottomat lunnit. Lampaita laiduntaa saarilla enemmän kuin sillä on asukkaitakaan. Upea kiertomatka Paulin unohtumattomalla opastuksella odottaa luontomatkaajia!