Luonto- ja lintumatkat

Färsaaret luonto- ja lintumatka

Ajankohta
13.8. - 19.8.2019
Kesto
7 päivää
Kohde
Färsaaret, Tanska
Hinta
2490 €
Varaa matka

Färsaaret luonto- ja lintumatka

Färsaarten matka uusitaan elokuussa 2019!

Tanskan itsehallintoalue käsittää yhteensä 18 saarta ja omaa runsaasti historiaa niin viikinkiajoilta kuin toisesta maailmansodastakin. Norjan, Islannin ja Skotlannin väliin jäävän saariryhmän luonto on huikea korkeine merenrantakallioineen silmänkantamattomiin ulottuvineen rantaniittyineen. Mykenesin saarella pesivät pelottomat lunnit. Lampaita laiduntaa saarilla enemmän kuin sillä on asukkaitakaan. Upea kiertomatka Paulin unohtumattomalla opastuksella odottaa luontomatkaajia!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • SASin menopaluulennot, verot ja matkustajamaksut
  • 23 kg ruumaan menevää matkatavaraa ja 10 kg käsimatkatavaraa
  • kuljetukset tilausajobussilla ja retket kuten ohjelmassa
  • majoitukset jaetuissa 2h-huoneissa
  • ruokailut: aamiaiset ja päiväretkillä lounaseväitä sekä jäähyväisillallinen
  • englanninkielisten paikallisoppaiden palvelut
  • suomenkielisen matkanjohtajan Paul Segersvärdin palvelut koko matkan ajan
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • 1h-lisämaksu 150 €
  • muut ruokailut ja ruokajuomat

Matkanjohtaja

Paul Segersvärd

Linnut ovat Paul Segersvärdin ykkösharrastus, mutta muutkin luontomatkat kiinnostavat häntä suuresti. Tv:n luonto-ohjelmia tuottavan Paulin pääkohteita ovat Huippuvuoret, Costa Rica, Madagaskar, Borneo, Tansania ja uusimpana tulokkaana Botswana. Trooppinen luonto ei odota: Paulin retkillä herätään varhain ja valvotaan myöhään. Näin menetellen saavutetaan parhaimmat ja syvimmät luontoelämykset. Tut... Lue lisää

Majoitus

13.-16.8. | 3 yötä | Hotel Vágar
16.-18.8. | 2 yötä | Hotel Hafnia
18.-19.8. | 1 yö | Magenta Guest House

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 13.8. - maanantai 19.8.2019

13.8. tiistai | Saapuminen Vágarin lentokentälle, Färsaarille

Lähdemme aamulla aikaisin SASin lennolla Kööpenhaminan kautta Färsaarille. Heimdalin Toursin edustaja odottaa meitä saapumisaulassa ja toivottaa tervetulleeksi. Lyhyt ajomatka hotellille (Hotelli Vágar). Ryhmän jaksamisesta riippuen meillä on mahdollisuus patikoida Fjallvatnista vuorien yli Gásadaluriin. Vaellukseen tulee varustautua hyvillä vaelluskengillä ja sateenkestävällä vaatetuksella.

14.8. keskiviikko | Mykinesin saaren retriitti

Mykinesin saarta pidettiin pitkään “Lintujen paratiisisaarena”. Nimityksen antoi irlantilainen luostaripyhimys St. Brendan, joka harrasti innokkaasti merenkulkua Pohjoisella Atlantilla 500-luvulla. Nykyään saari antaa loistavat puitteet rauhoittumiseen ja arjesta irtautumiseen. Lumoavat kalliomaisemat ja kesäisin luolissaan pesivät lunnit yhdyskuntineen ovat saaren ehdottomia helmiä.

Lähdemme aamupalan jälkeen hotellilta ja ehdimme aamun lauttaan Sørváguriin. Lauttamatkan aikana saamme kuulla Mykinesin saaren mielenkiintoisimmista kohteista. Saavuttuamme Mykinesin kylään pääsemme opastetulle kierrokselle ja nautimme virvokkeita. Virvoituksen jälkeen jatkamme matkaa kävellen Mykineshólmuriin, joka on yhdistetty pääsaareen puisella kävelysillalla ylittäen yli 35 metrin syvyisen rotkon. Matka päättyy mahtaviin näkymiin majakasta. Kuljemme läpi lunnien yhdyskunnan. Tämä mahdollistaa lintujen havainnoinnin lähietäisyydeltä sekä hienot kuvausmahdollisuudet saaren linnustosta. Palaamme iltapäivän lautalla Sørváguriin ja takaisin hotellillemme. (kuvassa sepelhanhi, Grönlannissa pesivä alalaji)

15.8. torstai | Slave Cliffs

Aamiaisen jälkeen ajamme pienen matkan Sørvagsvatniin. Saavumme Sørvagsvatniin ja patikoimme Trælanípaniin (tunnetaan myös nimellä ”The Slave Cliff”). Vaellamme aivan järven päätyyn asti ja näemme mereen virtaavan vesiputouksen. (Jos vene on toiminnassa, purjehdimme Lakesiden veneellä järvelle ja voimme nautia aterian ”kelluvassa ravintolassa”.) Tämän jälkeen ajamme Bøn kylään, missä teemme pienen pysähdyksen ja pääsemme nauttimaan kylän kodikkaasta tunnelmasta. Kylävierailun jälkeen jatkamme matkaa Gásadaliin ja kuuluisan Múlafossurin vesiputouksen luokse. Päivän aikana on erinomaisia tilaisuuksia kuvaamiselle.

16.8. perjantai | Vestmanna Cliffs – Tórshav

Aamiaisen jälkeen ajamme Vestamannaan. Perillä meitä odottaa laivaretki jyrkkiä rantakallioita seuraten. Saavumme kapeaan salmeen ja yhteen monista luolista. Nautimme omakustanne lounaan Vestmannan turistikeskuksen ravintolassa ja vierailemme Saga- museossa. Museovierailun jälkeen jatkamme matkaa Tórshavniin, jossa kirjaudumme sisään hotelli Hafniaan. Loppuilta vapaa ohjelmasta. Halutessasi voit osallistua Paulin mukana pienelle kaupunkimetsäretkelle ja taidepolulle.

17.8. lauantai | Northern Highlights – Kallsoy – Gjógv

Aamiaisen jälkeen aloitamme matkan kohti pohjoisia saaria. Matkustamme lautalla Kallsoyyn, jossa näemme kuuluisan Kopakónan, joka tunnetaan myös nimellä ”hyljenainen”. Meren rannan kallioihin asetettu patsas lepää aaltojen syleilyssä. Lounas Klaksvíkissa. Vierailemme myös kuvankauniissa Gjógvin kylässä. Palaamme illaksi takaisin hotelli Hafniaan.

18.8. sunnuntai | Tórshavnista Nólsoyhin

Lähdemme lautalla Tórshavnista Nólsoyhin. 20 minuutin lauttamatkan jälkeen saavumme Nólsoyhin ja vaellamme saaren itäosaan. Vaelluksen aikana näemme paikallista luontoa ja linnustoa, mutta myös harmaata kiveä. Kuka tietää, voimme nähdä myös myyttisiä ”harmaita ihmisiä”. Tämän jälkeen laskeudumme alas kylään, jossa nautimme Färsaarelaisen lampaan grillattua lihaa virvokkeiden kanssa. Tapaamme myös mahdollisesti paikallisen lintu-ja kasviekspertin, jolla on paljon mielenkiintoista tietoa. Majoitumme viimeiseksi yöksi viehättävään Magenta Guest Houseen ja nautimme jäähyväisillallisen.

19.8. maanantai | Kotiin paluu

Kyyti noutaa meidät aamulla lennolle. SASin lento lähtee klo 13.00, Kööpenhaminan kautta Helsinkiin.

Lentoaikataulu SAS

13.8. SK1705 Helsinki – Kööpenhamina 07.15-08.00
13.8. SK1777 Kööpenhamina – Färsaaret (FAE) 10.15-11.30
19.8. SK1778 Färsaaret – Kööpenhamina 12.10-15.20
19.8. SK1716 Kööpenhamina – Helsinki 17.30-20.05

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmästä ei voi poiketa tällä matkalla.

Hinnat perustuvat 24.8.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiryhmäkokoa 10. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Kuvia

Färsaaret luonto- ja lintumatka kuvia