Kulttuuri­matkat

Kotiliesi: Evian saari

Ajankohta
3.10. - 10.10.2023
Kesto
8 päivää
Kohde
Evia, Kreikka
Hinta
1986 €
Varaa matka

Leppoisaa lomailua ja gastronomiaa

Evia on Kreikan suuri salaisuus, jonka haluamme esitellä myös Kotilieden lukijoille. Ateenalaiset rakastavat Eviaa, jossa monet omistavat huviloita ja se on välttynyt hyvin massaturismin rasitteilta. Saaren luonto vaihtelee upeista vuorijonoista vehreyteen ja hedelmät, vihannekset, oliivit ja viini tulevat omalta saarelta. Viikon tukikohtamme on saaren pääkaupungissa Chalkidassa, josta käsin teemme retkiä vuoristoon ihaillen saaren kaunista luontoa ja pikkukylien elämää ruokakulttuuria unohtamatta. Vietämme päivän myös kuhisevassa Ateenassa ja seuraamme ihastuttavien tryffelikoirien toimintaa. Tervetuloa nauttimaan syksystä kreikkalaisittain!  

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • Norwegian suorat lennot Helsinki–Ateena–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen 
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen 
 • ohjelman mukaiset kuljetukset 
 • ohjelman mukaiset retket 
 • ohjelman mukaiset ateriat: 5 x lounas ruokajuomineen
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa retkien aikana 
 • Kotiliesi- lehden edustaja mukana koko matkan ajan 
 • palvelu- ja toimistomaksut 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 375 € 
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut 

 

Kohokohdat

 • aito kreikkalainen elämänmeno, ei massaturismia
 • kurkistus kreikkalaisen keittiön saloihin
 • Ateenan ihmeet
 • vuoristoretket ja pienet kylät
 • tryffelin metsästys koirien kanssa

 

 

Matkanjohtaja

Paula Hiltunen

Paula on toiminut oppaana maailmanlaajuisesti. Talvet kuluivat opastaen kaukomatkoilla ja kesät Kreikassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa. Lontooseen Paula muutti Rio de Janeirosta. Hän suoritti Lontoon virallisen opastutkinnon ja samalla kun hän opasti suomalaisia saarivaltiossa, opasti hän myös englantilaisia aktiviteettimatkoilla Nepalissa, Etelä-Afrikassa ja Uudessa-Seelannissa. Innokka... Lue lisää

Majoitus

Lucy Hotel, Chalkida

Elegantti hotelli, jolla on loistava sijainti Chalkidan keskustassa, aivan meren rannalla ja näkymät Evoikosin lahdelle.  Hotellilla on maineikas menneisyys kuuluisuuksien ja kuninkaallisten keskuudessa ja hotelli on nyt täysin uusittu. Hotellissa on ravintola ja viihtyisä baari.  

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 3.10. - tiistai 10.10.2023

3.10. tiistai│Matkapäivä, saapuminen Eviaan (L)

Norwegianin lento Ateenaan klo 7.00–10.40. Suomalainen matkanjohtaja, Paula Hiltunen on bussin kanssa vastassa lentoasemalla. Suuntaamme saaren pääkaupunki Chalkidaan, jonne matka Ateenasta kestää noin 1,5 tuntia siltaa pitkin.  Chalkidan keskustan ostoskadut ovat kävelykatuja, joista löytyy vaate-, koru- ja kenkäkauppoja. Rantabulevardilta ja vanhalta sillalta voi seurata ’hullua vettä’ – Chalkidan erikoista vuorovesi- ilmiötä on tutkittu jo antiikin ajoista lähtien. Mukavaa ajanvietettä on kiertää kaupunki merenrantoja seuraten ja tavernoissa pysähdellen. Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen teemme oppaan johdolla kävelykierroksen ja tutustumme kaupunkiin. Ilta on vapaa aikaa.

4.10. keskiviikko | Kokkikoulu (A, L)

Aamiaisen jälkeen pääsemme kurkistamaan kreikkalaisen keittiön saloihin ravintoloitsija Mihailiksen johdolla paikallisessa ravintolassa. Hän neuvoo ja näyttää miten paikalliset herkut valmistetaan sekä kuulemme, mikä on tyypillistä täkäläiselle ruualle. Mihailis tunnetaan intohimoisena paikallisen ruokakulttuurin asiantuntijana ja hän omistaa ravintolan, jossa pidämme kokkikurssin. Kokkikoulun päätteeksi nautimme päivän menun annokset ja saamme mukaamme suomenkieliset reseptit. Suomeen palattua onkin hauska järjestää kreikkalainen ilta ja muistella Evian matkaa.  

 5.10. torstai | Päivä Ateenassa (A)

Ateenan päivä antaa mahdollisuuden tutustua omin päin tähän uskomattoman upeaan pääkaupunkiin. Akropolis, museovierailuja, ostoksia ja Ateenan tunnelmaa voi imeä itseensä katukahvilassa istuskellen. Matkanjohtaja neuvoo ja antaa vinkkejä, jotta jokainen saisi mahdollisimman paljon irti päivästä, koska jokaisen odotukset suurkaupungilta ovat erilaiset.  

6.10. perjantai | Vuoria, hunajaa ja Venäläinen Pyhimys (A, L)

Leppoisan aamupäivän jälkeen siirrymme lounaalle aitoon vuoristotavernaan, josta näköalat ovat huikeat. Matkalla Prokopin kylään käymme tutustumassa hunajatuotantoon. Evian saari onkin merkittävä hunajantuottaja Kreikassa ja tätä herkkua kannattaa maistella Prokopissa. Hunajan lisäksi Prokopi tunnetaan ”Venäläisen Pyhimyksen” kirkosta. Kirkossa on rauhoittava tunnelma ja pyhimyksellä uskotaan olevan parantava voima. Kylässä on myös uusi museo, jossa kuvaillaan nykyisen Turkin puolelta tänne muuttaneiden historiaa. Kylässä on loistavat mahdollisuudet ostaa oreganoa, kamomillateetä, hunajaa ja muita alueen tuotteita. Omaa aikaa ostoksiin ja kylään ja kirkkoon tutustumiseen. 

7.10. lauantai | Viiniä ja tavernalounas (A, L)

Teemme iltapäiväretken Avantis Estate – viinitilalle, joka sijaitsee noin 20 minuutin ajomatkan päässä hotellilta. Avantis-viinitila on perheyritys ja se on ollut toiminnassa jo miltei 200 vuotta. Se sijaitsee Lilantion laaksossa, jonka maaperä on hedelmällinen ja mikroilmasto erityisen sopiva viinin viljelylle. Maistelemme viinitilan tuottamia viinejä. Tilalta on mahdollisuus ostaa viinejä sekä myös kosmetiikkaa. Lounaan nautimme rantatavernassa. 

8.10. sunnuntai | Tryffelin metsästystä koirien kanssa (A, L)

Tämän päivän aktiviteettina on rentoa kävelyä metsässä yhdessä tryffelikoirien kanssa. Liikumme luonnossa ja seuraamme koirien mielenkiintoista työskentelyä. Retken päätteeksi nautimme tryffelipastaa/munakasta lounaaksi luonnossa paikallisen viinin kera. 

 9.10. maanantai | Vapaa päivä (A)

Vapaa aikaa tutustua kaupunkiin omin päin ja hankkia tuliaisostokset. 

 10.10. tiistai | Kotimatka (A)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus lentokentälle. Norwegianin lento Ateenasta Helsinkiin klo 11:20, Helsingissä klo 14:50. 

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas

Huom! Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia.

Norwegianin lennot

D82964 Norwegian   3.10.2023 Helsinki – Ateena klo 07:00-10:40 
D82965 Norwegian 10.10.2023 Ateena – Helsinki klo 11:20 -14:50  

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 2.8.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Kotiliesi: Evian saari kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna