Kulttuuri­matkat

Etruskien jalanjäljillä Italiassa

Ajankohta
21.4. - 25.4.2020
Kesto
5 päivää
Kohde
Italia
Hinta
1370 €
Varaa matka

Etruskien jalanjäljillä Italiassa

Tervetuloa Senioriopettaja-lehden lukijamatkalle tutustumaan etruskien Italiaan. Oppaana matkalla on yli 20 vuotta Italiassa asunut hurmaava Tellervo Puuri.

Etruskit hallitsivat suurta osaa Italiaa ennen Rooman valtakuntaa. Roomalaiset kutsuivat tätä kansaa tuskeiksi, itsestään he käyttivät nimeä rasenna. Nykyään heidät tunnetaan etruskeina. Italian kansoista etruskit ovat arvoituksellisimpia. He olivat Italian ensimmäinen korkeakulttuurin luonut kansa, mutta monet etruskien saavutukset ovat jääneet historiaan roomalaisten ansiosta. Matkan aikana näemme Tellervo Puurin johdolla upeita kukkulakaupunkeja ja historiallisia kohteita Lazion, Toscanan ja Umbrian alueilla.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Helsinki–Rooma–Helsinki sisältäen lentoverot ja matkatavarat ruumaan
  • yöpyminen jaetussa kahden hengen huoneessa aamiaisineen
  • tilausajokuljetukset ohjelman mukaan sis. pakolliset tiemaksut, kulkuluvat, verot
  • ohjelman mukaiset retket ja sisäänpääsyt
  • suomenkielinen paikallisopas kohteessa mukana koko matkan ajan ja paikallisoppaat tarvittaessa
  • ruokailut sis. ruokajuomana viiniä, vettä: viinitilalounas, 3 x lounas, 1 x illallinen hotellissa
  • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 180 €
  • muut palvelut

Majoitus

Le Park Hotel Naiadi

Viale Cadorna 95, 01023 Bolsena

Rantakadun varrella sijaitseva viihtyisä hotelli, keskustaan matkaa n. 800 metriä. Hotellilla on rauhallinen sijainti, huoneita on 59. Huoneista näköalat järvelle tai kylään tai sisäpihalle, joka on puistoa. Baari ja ravintola, kaksi uima-allasta, joista suurempi on käytössä vain kesäkuukausina. Huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi minibaari, kassakaappi, parkettilattiat.

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron matkakohtaisen tukimaksun ilmastotyöhön. Maksusi ohjataan lyhentämättämänä Luonnonperintösäätiölle, joka käyttää varat luonnonsuojelualueiden hankintaan Suomessa. Lahjoittaminen käy vaivattomasti yhdellä klikkauksella verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 21.4. - lauantai 25.4.2020

21.4. tiistai│Montefiascone – Bolsena

Finnairin lento Helsingistä Roomaan klo 7.50–10.15, jossa Italiassa asuva oppaamme Tellervo Puuri on bussin kanssa ryhmää vastassa. Lähdemme kohti Bolsena-järveä ja muinaisten etruskien asuma-alueita. Lounaan nautimme Montefiasconessa Leonardin viinitilalla. Täältä on kotoisin valkoviini EST!EST!EST! Lounaan jälkeen jatketaan Bolsenan kylään, jossa majoitumme.

22.4. keskiviikko│Bolsena – Civita Di Bagnoregio

Aamiaisen jälkeen hotellista lähdetään kävellen tutustumaan Bolsenan keskustaan, jonka tärkein nähtävyys on Santa Cristinan kirkko. Bolsena järvi on Euroopan suurin vulkaanista alkuperää oleva kraatterijärvi ja sen rannoilla ovat asustaneet muinoin etruskit ja sittemmin roomalaiset. Santa Cristinan kirkon vierestä alkaa keskiaikainen vanha keskusta, josta löytyy Monaldeschi della Cervaran linna ja linnan tiloissa toimiva museo. Aikaa omatoimiseen lounaaseen.

Iltapäivällä lähdemme kohti läheistä Civita Di Bagnoregion kylää, joka sijaitsee yksinäisen tuffikukkulan huipulla. Se mainitaan kuolevana kylänä, koska sen perustat vähitellen sortuvat ja murtuvat, väki on muuttanut pois. Matkailun myötä on Civita Di Bagnoregio noussut uuteen kukoistukseen. Kylään päästään kävellen siltaa pitkin. Kylään on syntynyt uusi yhdyskunta ennen kaikkea taiteilijoista ja artesaaneista.Paluu Bolsenaan, illallinen nautitaan hotellissa.

 23.4. torstai│Tarquinia

Päivä on omistettu Tarquinian etruskikeskukselle, jossa sijaitsee laaja etruskien hautaalue eli nekropoli. Näistä etruskihaudoista on löydetty kiehtovia maalauksia. Nekropolilta siirrytään Tarquinian keskustaan ja käydään museossa, jonne on kerätty löytöjä hauta-alueilta. Yhteinen lounas, paluu illaksi Bolsenaan.

24.4. perjantai│Ferento – Capodimonte – Tuscania

Päivän kohteena on Ferenton arkeologinen alue, joka sijaitsee Vezzarella ja Acqua Rossa purojen välisellä tuffikukkulalla. Ferenton etruskikaupungin aluetta on tutkittu vain osittain, näkyvillä on roomalaisten ajan monumentteja, mm. amfiteatteri. Matka jatkuu Bolsena-järven eteläosaan ihastuttavalle Capodimonten niemelle, jossa nautimme yhteisen lounaan. Täältä jatkamme kukkulakaupunki Tuscaniaan, jonka nähtävyyksiä ovat romaanis-goottilaiset kirkot Santa Maria Maggiore ja San Pietro sekä keskustan palatsit. Paluu illaksi Bolsenaan.

25.4. lauantai │Orvieto – kotimatka

Aamiaisen jälkeen lähdemme matkatavaroiden kanssa kohti Orvieton kaupunkia, muinaista etruskikeskusta Umbrian maakunnan puolella. Orvieto sijaitsee kukkulan laella ja sinne noustaan köysiratajunaa käyttäen. Aikaa jää kierrokseen keskustan kapeilla kujilla ja pikkuaukioilla. Mahdollisuus vierailuun upeassa koristeellisessa tuomiokirkossa, jossa on arvokkaita freskomaalauksia mm. Luca Signorellin San Brizion kappelissa. Yhteinen läksiäislounas, jonka jälkeen suun-taamme kohti Rooman lentokenttää. Palaamme Finnairin iltalennolla Helsinkiin klo 19.45–00.05 (26.4.).

Huom! Matkalla on paljon kävelyosuuksia, joten se ei sovellu liikuntaesteisille.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Hinnat perustuvat syyskuussa 2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna