Luontomatkat

Etelä-Afrikka

Ajankohta
9.4. - 20.4.2020
Kesto
12 päivää
Kohde
Etelä-Afrikka
Hinta
2950 €
Varaa matka

Etelä-Afrikka

Kapkaupunki on täynnä historiaa, kiehtovaa luontoa, kulttuuria sekä uutta metropolin täyttämää vilkasta elämää. Voit tutustua Unescon maailmanperintökohde Nelson Mandelan vankilaan, Kapkaupunkia suojelevaan pöytävuoreen tai lähteä shoppailemaan upealle satamakadulle. Viinin ystävälle Etelä-Afrikka antaa makuelämyksiä. Matkalla tutustutaan yhteen Etelä-Afrikan isoimpaan viiniviljelyalueeseen Franschoekiin, jossa viinituotanto on alkanut jo 1600-luvulla. Hyppää päiväretkelle viinijunaan, joka kuljettaa tutustumaan viinitiloihin Franschoekin kylän läheisyydessä. Safareilla on mahdollisuus päästä tutustumaan ja ihailemaan paikallisen luonnon ja eläinten elämää lähietäisyydellä. Aikaiset aamut ja myöhäiset iltapäivät ovat parhaita hetkiä tutustua safarin elämään, eläinten ollessa kaikista vilkkaimmillaan. Matka huipentuukin tutustuen ja tarkkaillen leijonien elämää, norsujen marssia sekä kirahvien ylhäistä kävelyä savannilla.

Lähde mukaan upealle Africa Expertsin Jannika von Wiellighin ja Kon-Tikin yhteismatkalle! Seikkailua metropolin vilskeessä, rauhallista viinilaaksojen tunnelmaa, mahdollisuus golfata sekä kokea safarin jännittävät ja uskomattomat hetket!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Qatar Airwaysin lennot Dohan kautta Kapkaupunkiin
 • Lennon verot ja matkustajamaksut
 • Matkatavaraa 23 kg + 8 kg, lennon tarjoilut ja viihdekeskus
 • Ohjelman mukaiset kuljetukset ilmastoidulla autolla
 • Ohjelman mukaiset majoitukset jaetussa 2h-huoneessa
 • Ruokailut: hotelliaamiaiset, 3 illallista ja 5 lounasta
 • Stellenbosch museo, kävelykierros, viininmaistajaiset
 • Diaz museo, Post Office Tree, Shell museo
 • Safarilodgella safariajot 2 x pvssä
 • Jannika von Wiellighin matkanjohtajaopastus koko matkan ajan

Lisämaksusta

 • Kapkaupunki ja Pöytävuori puolipäiväretki 40 €/hlö
 • Hyväntoivonniemi kokopäiväretki 93 €/hlö
 • Robben Island -retki (kerro kiinnostuksesi, ryhmäkoon varmistuttua vahvistamme hinnan)
 • 1h-huoneen lisämaksu 495 €/hlö

Matkanjohtaja

Jannika von Wielligh

Ihastuin Etelä-Afrikkaan ensimäisellä matkallani maahan vuosituhannen alussa. Olen nykyisin naimisissa etelä-afrikkalaisen miehen kanssa ja asuinkin maassa yli neljä vuotta. Nykyään kotimaani on Suomi, mutta  käyn joka vuosi Etelä-Afrikassa sekä Etelä-Afrikan naapurimaissa. Olen suunnitellut ja opastanut monta matkaa Etelä-Afrikkaan, Namibiaan, Botswanaan ja Zimbabween.
Mielest... Lue lisää

Majoitus

Matkan majoitukset

City Lodge V&A Waterfront
Corner Dock and Alfred Roads, Cape Town, 8012.
Hotelli sijaitsee Kapkaupungin ytimessä, lähellä nähtävyyksiä. Hotelilta löytyy uima-allas ja kuntosali, baari ja ravintola. Huoneissa on tv, wifi, työpöytä, kahvi- ja teekeitin sekä kylpyhuoneessa hiustenkuivain.

Protea Hotel Franschhoek ****
33/34 Huguenot Road, Franschhoek, Cape Town, 7690 South Africa
Hotelli sijaitsee historiallisessa Franschhoekin kylässä, jylhien vuorien ja tunnettujen viinitilojen lähettyvillä. Hotellilla on uima-allas, ravintola, hotelli tarjoaa myös useita aktiviteetteja. Huoneista löytyy tallelokero, minibaari, työpöytä, hiustenkuivain ja lämmin vesi.

Garden Court Mossel Bay
1 Pinnacle Point Road, Mossel Bay, South Africa
Hotelli sijaitsee kauniissa Garden Routessa, joka on Etelä Afrikan kuvankauniilla rannikko seudulla. Hotellilla on wifi, uima-allas, baari sekä ravintola. Huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi tv, tallelokero sekä tee- ja kahvinkeitin.

Premier Resort The Moorings
George Rex Drive, Knysna, 6571, South Africa.
Hotelli sijaitsee Knysnan laguunilla ja hotellilta on mahdollisuus tehdä veneretkiä laguunille. Hotellilta on noin 3 kilometriä Knysnan kaupunkiin. Hotellilta löytyy uima-allas, ravintola, mahdollisuus useaan aktiviteettiin. Huoneissa on tv, ilmastointi, tee- ja kahvinkeitin sekä hiustenkuivain.

Garden Route Game Lodge ****
Albertinia, Western Cape, South Africa
Hotelli sijaitsee 3,5 ajotunnin päässä Kapkaupungista ja antaa upeat puitteet kokea Afrikan uskomaton luonto lähietäisyydeltä. Hotellin tarjoamilla safareilla nähdään usein 5 suosituinta eläinlajia, joita ovat leijona, leopardi, norsu, sarvikuono ja puhveli. Hotellilta löytyy uima-allas, spa-palvelut, ravintola, baari sekä useita aktiviteetteja. Huoneissa on tallelokero, tv, ilmastointi, tee ja kahvinkeitin ja wifi.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 9.4. - maanantai 20.4.2020

9.4. torstai | matkayö Kapkaupunkiin

Kokoonnutaan Helsingin lentokentällä alkuillasta ja lähdetään Qatar Airwaysillä Dohan kautta Kapkaupunkiin.

10.4. perjantai│Kapkaupunki

Saavutaan pitkän lennon jälkeen Kapkaupungin lentokentälle, jossa meitä on vastassa paikallinen opas. Siirrymme hotellille yhteisellä kuljetuksella. Majoittumisen jälkeen on vapaata aikaa, jotta voit levätä lennon jäljiltä ja käydä vaikka tutustumassa kävellen V&A Waterfrontin alueeseen. Aikoinaan laivat saapuivat täysine lasteineen tähän kaupungin sisäsatamaan, josta on sittemmin tullut viehättävä ajanviettopaikka myymälöineen, ravintoloineen ja museoineen. Yhteinen illallinen. Majoitumme City Lodge V&A Waterfront hotellissa. (Illallinen)

11.4. lauantai│Kapkaupunki

Aamiaisen jälkeen rentoudutaan hotellilla tai voit valita vapaavalintaista ohjelmaa. Yövymme samassa hotellissa. (Aamiainen) Esimerkkejä lisämaksullisista retkistä:

Pöytävuori ja Cape Town puolipäiväretki
Pöytävuori on 1000m korkea ja sen huipulle noustaan köysiradalla. Hollantilaiset perustivat ensimmäisen siirtokunnan suojaisaan Table Bayn lahteen vuonna 1652. Tarkoitus oli, että Intian kauppareiteillä purjehtivat laivat saivat tärkeän ruoka- ja vesivarastojen täydennyspaikan pitkillä matkoillaan. Tällä paikalla sijaitsee nykyisin Kapkaupunki, yksi maailman kauneimmista kaupungeista. Aloitamme kaupunkiin tutustumisen nousemalla (sään niin salliessa) kaapelihissillä Pöytävuorelle. Vuorelta avautuvat henkeäsalpaavan kauniit maisemat yli Kapkaupungin ja kauas etelään Hyväntoivonniemelle. Tämän jälkeen teemme kaupunkikierroksen, tutustumme kaupungin moneen nähtävyyteen: Green Market Square, Company Gardens, Bo Kaap alue.

Historiallinen retki Robber Island saarelle
Retki alkaa lauttamatkalla Unescon perintökohteeseen vankilasaareen Robber Islandiin, joka on historiassa tunnettu poliittisista vangeistaan ja kuuluisampina Nelson Mandela oli saarella vankina 18 vuotta. Saarella tutustutaan vankilan ja saaren toimintaan entisen vankien ohjaamina. Tämä retki kannattaa varata hyvissä ajoin, retket ovat hyvin suosittuja ja samalle päivälle voi olla vaikea saada suunniteltua retkeä.

12.4. sunnuntai│Kapkaupunki

Aamiaisen jälkeen rentoudutaan hotellilla tai voit valita vapaavalintaista ohjelmaa. Yövymme samassa hotellissa. (Aamiainen)
Esimerkki lisämaksullinen retkestä:

Kokopäiväretki Hyväntoivoinniemelle
Aamulla noin klo 8.30 lähdemme kohti niemen karua eteläkärkeä, Hyväntoivonniemeä, joka on maisemiltaan yksi Etelä-Afrikan suosituimmista reiteistä. Hyväntoivonniemi on karu, 70 km pituinen mantereen jatke kohti etelämannerta. Sen pensasmainen kasvillisuus ”fynbos” on vaatimattoman näköistä, mutta koostuu sadoista tuoksuvista kasvilajeista. Pysähdymme matkan varrella Houbt Bay satama-alueelle, jossa on aikaa kiertää kojuja ja tehdä ostoksia. Matka jatkuu läpi upean Chapmans Peak vuoristoreitin, rakennettu Atlantin valtameren ylle vuonna 1922. Hyväntoivonniemellä voi nousta sen huipulle hammasratasjunalla tai kävellen. Ylhäältä avautuu avoin näköala, kun kaksi valtamerta törmäävät toisiinsa ja etelämanner siintää silmänkantamattomiin. Lounashetki omakustanteisesti. Iltapävällä jatkamme matkaa Simonstownin satamakaupunkiin, joka on Etelä-Afrikan laivaston pääpaikka. Kaupungissa on edelleen nähtävissä brittivallan aikainen arkkitehtuuri. Ihan Simonstownin vierestä löytyy Boulder Beach, täällä pääsemme tutustumaan suloisiin Afrikan pingviineihin. Vuonna 1980 kaksi pingviiniä saapuivat Boulders Beach rannnalla ja päättivät jäädä siihen paikkaan, tänä päivänä heitä on alueella lähes 3000 pingviiniä. Saavumme takaisin Kapkaupunkiin myöhään iltapäivällä noin klo 17-18.00.

13.4. maanantai│Franschhoek

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Winelandia. Vierailemme Stellenbosch museossa. Tutustumme kävelykierroksella tähän viehättävään kaupunkiin. Lounaan nautimme paikallisessa ravintolassa. Lounaan jälkeen lähdemme maistelemaan viiniä paikallisessa Stellenboschin viinikellarissa. Majoitumme Protea Hotel Franschhoekissa. (Aamiainen ja lounas)

14.4. tiistai│Franschhoek -viinijuna, golfia tai vapaa-aikaa

Aamiaisen jälkeen on vapaavalintaista ohjelmaa. Halutessasi voit lähteä koko päivän kestävälle retkelle tutustuen Franschhoekin laakson viinitiloihin erikoisella viinijunalla, joka kulkee kylästä eri viinitiloille. Ruokailut ja viinit omakustanneiset. Voit myös jäädä hotellille rentoutumaan tai vaikka lähteä pelaamaan golfia viinialueen monelle golfkentälle. Kerrothan golftoiveista jo varausvaiheessa. Yövymme samassa hotellissa. (Aamiainen)

15.4. keskiviikko│Mossel Bay

Jatkamme matkaa aamiaisen jälkeen kohti Mossel Bayta. Nautimme lounaan matkan varrella. Saavuttuamme Mossel Bayhin vieraille Diaz museossa, paikallisessa postissa sekä Shell museossa. Nautimme illallisen paikallisessa ravintolassa ja majoitumme yhdeksi yöksi Garden Court Mossel Bay hotelliin. (Aamiainen ja lounas)

16.4. torstai│Knysna

Aamiaisen nautittuamme otamme suunnan kohti Knysnaa. Tutustumme Knysnan turkoosinsiniseen laguuniin ja teemme retken Featherbedin Nature Eco Reserviin, jonka aikana nautimme lounaan. Iltapäivällä saavumme hotellille, jossa loppupäivän voi rentoutua nauttien laguunin tunnelmasta. Yövymme Premier Resort The Moorings hotellissa. (Aamiainen ja lounas)

17.4. perjantai│Garden Route Game Lodge -safari

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti safaria ja majoituspaikkaamme Garden Route Game Lodgea. Majoittumisen jälkeen iltapäivällä lähdemme ensimmäiselle safariretkelle nauttien safarin maisemista jeepin kyydissä. Aikaiset aamut ja myöhäiset iltapäivät ovat parhaita hetkiä tutustua safarin elämään, eläinten ollessa kaikista vilkkaimmillaan. Tutustumme myös erillisellä opastetulla kierroksella matelijoiden elämään, jossa voit tutustua Afrikan vaarallisimpiin käärmelajeihin. Illan tultaessa palaamme hotellille rentoutumaan. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

18.4. lauantai│Garden Route Game Lodge -safari

Lähdemme aikaisin aamulla tutustumaan heräävään luontoon safariajelulla. Aamiainen nautitaan hotellilla. Päivällä voit rentoutua hotellilla ja varata esimerkiksi kylpylästä hemmotteluaikaa. Iltapäivällä lähdemme taas etsimään uusia eläinlajeja safarille ja ihailemme safarin elämää. Illallinen nautitaan hotellilla ja yövymme vielä yhden yön hotellilla. (Aamiainen, lounas ja illallinen)

19.4. sunnuntai│ Kotimatka alkaa

Aikaisin aamulla viimeiset safarikierrokset, jonka jälkeen kuljetus Kapkaupunkiin ja lentokentälle. Kotimatka alkaa Qatarin iltakoneella taas Dohan kautta Helsinkiin

20.4. maanantai | Doha-Helsinki

Aamulla koneen vaihto Dohassa, saavutaan Helsinkiin iltapäivällä.

Lennot: Qatar Airways

9.4. QR302 Helsinki – Doha 18.00-23.50
10.4. QR1369 Doha – Kapkaupunki 01.40-11.10
19.4. QR1372 Kapkaupunkin – Doha 18.40-05.55
20.4. QR301 Doha – Helsinki 08.30-14.25
Qatar Airways kuuluu One World -yhtiöihin. Matkatavarat, ateriat juomineen ja oma viihdekeskus kuuluu lipun hintaan.

Passi ja viisumi

Passin tulee olla koneellisesti luettava ja voimassa 6 kk matkan jälkeen. Passissa on oltava 2 tyhjää sivua maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten. Viisumia Etelä-Afrikkaan ei tarvita alle 90 vrk matkoille. Varauksen yhteydessä, lähetäthän meille passistasi kopion.

Hintaperuste ja maksuehdot

Hinnat perustuvat 27.11.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 14 hlö. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Matkan ennakkomaksu on 500 €, loppumaksu erääntyy 6 vkoa ennen matkan alkua.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kuvia

Etelä-Afrikka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna