Kulttuuri­matkat

Espanjan Aurinkorannikko

Ajankohta
3.5. - 11.5.2019
Kesto
9 päivää
Kohde
Aurinkorannikko, Espanja
Hinta
1580 €

Espanjan Aurinkorannikko

Tervetuloa Marttojen mukana tutustumaan Espanjan Aurinkorannikkoon. Maakunnan nimi on Andalusia ja alueen pääkaupunki on Malaga. Malagassa on runsaasti nähtävää ja koettavaa: museoita, historiaa, puistoja, vanha kaupunki, sataman ulkoilualue, kauppoja ja elämää. Andalusia pursuaa historiaa – suotuisassa ilmastossa asustivat aikanaan jo Cromagnonit ja Neanderdalin ihmiset. Aluetta ovat sittemmin hallinneet mm. roomalaiset ja arabit, heidän jälkiään näkyy vielä nykyäänkin – myös ruokakulttuurissa. Oppaanamme toimii Jouko Lehtoviita, hän tuntee alueen historian ja nykypäivän sekä hallitsee kielen. Hän on kanssamme koko ajan. Alueella on runsaasti myös golfkenttiä, jota halukkaat voivat myös harrastaa tämän loman yhteydessä. Teemme antoisia päiväretkiä, jotka tutustuttavat meidät paikallisiin ihmisiin, historiaan, kulttuuriin ja gastronomiaan.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset Lapin Martat Mirja Stålnacke puhelimitse 040-5344485 tai sähköpostitse mirja49@gmail.com

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin edestakaiset lennot Rovaniemi – Helsinki – Malaga – Helsinki – Rovaniemi turistiluokassa lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa, hotelliaamiaiset ja illalliset matkaohjelman mukaisesti, hotelli-illallisten aikana vapaasti juomat automaateista, (vesi, talon viini ja holiton juoma)
 • ohjelman mukaiset kuljetukset tilausajobussilla, retket ja pääsymaksut
 • suomalainen opas mukana koko Espanjassa olo ajan, Rovaniemeltä alkaen mukana ryhmän matkanjohtaja, joka huolehtii ryhmästä koko matkan ajan yhdessä oppaan kanssa

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone
 • junaliput ja lounas Malagan retkellä
 • Gibraltarin retki, 70 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat
 • muut palvelut
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Kohokohdat

 • Ronda
 • Malaga
 • Gibraltar
 • maatilavierailut
 • kasvitieteellinen puutarha

Matkanjohtaja

Jouko Lehtoviita

Olen peruskoulutukseltani metsänhoitaja ja tehnyt päivätyöni Suomen metsien hyväksi lähinnä Tapiossa, pienen pätkän työuraa olin myös maataloussektorilla. Olen harrastanut monipuolisesti luontoa eli perhosia, kasveja ja nykyisin etenkin sieniä ja marjoja. Espanjaa ja espanjankieltä olen harrastanut 1980-luvun lopulta lähtien ja järjestänyt yli 10 vuoden ajan metsä-, maatalous ja muita matkoja Espa... Lue lisää
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 3.5. - lauantai 11.5.2019

3.5. perjantai │ Matkapäivä

Kokoontuminen Rovaniemen lentoasemalle, josta Finnairin lento Helsingin kautta Malagaan kello 18.10 – 19.25 ja 20.40 – 00.15. Malagan lentoasemalla suomalainen oppaamme ohjaa ryhmän odottavaan bussiin, joka vie hotellille. Ajoaika on noin 30 minuuttia. Huom. hotellin ravintolat ovat kiinni eli ota mukaan välipalaa, jos tarvetta.

4.5. lauantai │ Tutustuminen lähiympäristöön

Aamiainen. Lähdemme oppaan kanssa tutustumaan alueeseen ja teemme kävelykierroksen Torremolinoksessa, San Miguelin kauppakadulla ja sen kuuluisalla Bajondillon ranta-alueella. Tutustumiskierroksen jälkeen on vapaata aikaa. Yhteinen illallinen hotellissa. Opas lähtee halukkaiden kanssa kävellen tutustumaan Torremolinoksen iltaelämään.

5.5. sunnuntai │ Rondan historiallinen kaupunki

Aamupäivällä ajelemme halki kauniiden maaseutumaisemien kauniiseen Rondan kaupunkiin. Rondaa pidetään koko Malagan Provinssin vanhimpana kylänä, monien mielestä se on myös kuuluisin. Täällä on löydetty asutuksen merkkejä jo neoliittiseltä kaudelta. Alueen maasto on suojannut asukkaita tehokkaasti eri sunnilta tulevilta vihollisilta. Oppaan kanssa kävelykierros ja vapaa aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin ja käydä vaikka kahvilassa. Paluu hotellille. Yhteinen illallinen hotellissa.

6.5. maanantai │ Malaga tutuksi

Aamiaisen jälkeen lähdemme yhdessä junalla Malagaan, opas neuvoo lipun oston automaatista (n. 2 €/hlö suuntaansa). Käymme Malagan hienossa kauppahalli Azaranasissa, jossa näemme monipuolisen valikoiman Espanjan maataloustuotteita. Jatkamme oppaan kanssa vanhan kaupungin keskusaukiolle, jossa sijaitsee mm. Picasson museo, muut taidemuseot, lasimuseo, viinimuseo. Omakustanteinen lounas paikallisessa ravintolassa. Jatkamme Malagan puistomaiseen satama-alueeseen, joka on rakennettu viihtyisäksi oleskelualueeksi. Paluu junalla alkuillasta hotellille. Illallinen ja vapaata aikaa.

7.5. tiistai │ Vuohenjuustoa, hunajamuseo ja viinitila

Aamiainen. Ajamme Colmenarin kylään, jossa tutustumme kuuluisiin vuohenjuustoihin, käymme hunajamuseossa ja maistelemassa viinejä. Ajamme Montes de Malagan kansallispuiston läpi. Paluu Torremolinokseen, jossa ilta vapaa.

8.5. keskiviikko │ Vapaapäivä tai lisämaksullinen retki Gibraltarille Retken kesto n. 9 tuntia ja hinta 70 €/hlö

Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Britannialle kuuluvalle Gibraltarin niemimaalle (passit mukaan!). Gibraltar on Britannian merentakainen alue. Se sijaitsee Pyreneiden niemimaan eteläosassa Espanjan rannikolla Gibraltarinsalmessa. Sijainti on strategisesti tärkeä, koska Gibraltarinsalmi on Atlantin ja Välimeren välissä, ja se erottaa toisistaan Euroopan ja Afrikan. Matkan aikana kuulemme oppaaltamme Aurinkorannikon ja koko Espanjan kulttuurista ja historiasta. Tutustumme Gibraltariin oppaamme johdolla kävellen. Omaa aikaa kierrellä tyypillisen brittiläisen pienkaupungin keskustan kaduilla ja maistella vaikkapa fish & shipsejä. Iltapäivällä kokoonnumme ja siirrymme bussiimme. Paluu hotellille, jossa illallinen.

9.5. torstai │ Kasvitieteellinen puutarha, oliivitila ja osuuskunta

Aamiaisen jälkeen lähdemme vierailulle Finca de la Concepciónin kasvitieteellisessä puutarhassa. Opastetulla kiertokävelyllä näemme parhaat palat tästä Euroopan hienoimpiin kuuluvasta 40 hehtaarin puutarhasta. Jatkamme Antequeran pikkukaupunkiin, jossa tutustumme oliivin ja oliiviöljyn tuotantoon ja sen historiaan sekä Dcoopin osuuskunnan toimintaan. Suurin osa Espanjan maataloustuotannosta tuotetaan osuuskunnissa. Maistelemme erilaisia öljyjä oliiviöljytastingissa. Yhteinen lounas. Ilta vapaa. Hotellin illallinen.

10.5. perjantai │Vapaapäivä

Omaa aikaa. Junalla pääsee kätevästi Malagaan tai Fuengirolaan, jossa asuu paljon suomalaisia. Junalla pääsee suoraan Los Bolichesin asemalle, jonka läheisyydessä on suomalaisia kauppoja, baareja ja Aurinkorannikon seurakunnan kirkko. Kokoonnumme illalla sovittuun aikaan hotellin aulaan ja siirrymme hotellin ravintolaan illalliselle.

11.5. lauantai │ Kotimatka

Aamiaisen jälkeen hyvästelemme hotellimme ja suuntaamme kohti Malagan lentoasemaa. Finnairin lento Helsingin kautta Rovaniemelle klo 10.35 – 16.10 ja 21.15 – 22.30.

Lennot

AY 536 perjantai 3.5.2019 Rovaniemi – Helsinki kello 18.10 – 19.25
AY1675 perjantai 3.5.2019 Helsinki – Malaga kello 20.40 – 00.15+1
AY1672 lauantai 11.5.2019 Malaga – Helsinki kello 10.35 – 16.10
AY 537 lauantai 11.5.2019 Helsinki – Rovaniemi kello 21.15 – 22.30

Kuvia

Espanjan Aurinkorannikko kuvia