Kiertomatkat

Kotilieden lukijamatka: Elokuvien ja tv-sarjojen Englanti

Ajankohta
23.4. - 28.4.2023
Kesto
6 päivää
Kohde
Englanti
Hinta
1975 €
Varaa matka

Elä lempielokuvasi ja sarjasi todeksi!

Jos rakastat brittiläisiä poliisisarjoja ja draamaa, tämä matka on Sinulle. Idyllisten maalaismaisemien ja pikku kylien ja kaupunkien ihailemisen lisäksi sukellamme televisiosta tuttujen tv-sarjojen ja elokuvien kulisseihin. Kuljemme mm. Downton Abbeyn ja suositun Crown-sarjan kuvauspaikoilla, seikkailemme etsivien jalanjäljillä ja heittäydymme yläluokkien elämään.

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

 

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Matkanjohtaja Paula Hiltunen

Paula on toiminut oppaana maailmanlaajuisesti. Talvet kuluivat opastaen kaukomatkoilla ja kesät Kreikassa, Italiassa, Espanjassa ja Portugalissa. Lontooseen Paula muutti Rio de Janeirosta.
Hän suoritti Lontoon virallisen opastutkinnon ja samalla kun hän opasti suomalaisia saarivaltiossa, opasti hän myös englantilaisia aktiviteettimatkoilla Nepalissa, Etelä-Afrikassa ja Uudessa-Seelannissa. Innokkaana ratsastajana Paula on myös vetänyt ratsastusmatkoja maailmanlaajuisesti. Paula asui Lontoossa noin 30 vuotta ja rakastaa kaupungin monipuolista kulttuuritarjontaa ja kansainvälistä tunnelmaa.
Paula muutti Kreikkaan Evian saarelle 2020 joulukuussa.
”Hidas matkustus tuo uusia elämyksiä, joista voi nauttia vielä pitkään matkan jo loputtua. Ime itseesi tunnelmia, makuja ja tuoksuja. Nauti joka hetkestä.”  

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Lontoo–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisineen
 • matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • matkaohjelman mukaiset ateriat (4 x illallinen, 1 x lounas)
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut
 • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 295 € (huom. rajoitettu määrä)
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • idylliset maalaismaisemat ja pikkukylät
 • brittiläisistä elokuvista ja tv-sarjoista tutut paikat
 • kiehtovat yläluokan kartanot
 • Bathin roomalaisajan kylpyläkaupunki
 • Castle Combe ”Englannin kaunein kylä”

 

Majoitus

Useita hotelleja

The Letchworth City Hall Hotel 3***,  Letchworth Garden City  (23.-25.4.)
Alunperin 1600-luvulla rakennettu herraskartano Letchworth Hall on viehättävä maaseutuhotelli Letchworthin puutarhakaupungin laitamilla. Se seisoo majesteettisesti omassa reilun kolmen hehtaarin puutarhassaan, 18-reikäisien golfkentän kupeessa. Hotellissa on 87 huonetta, joissa kaikissa tietenkin mukavuudet, ilmastointi, vedenkeitin (tee/kahvi), langaton internet, puhelin, TV ja silitystarvikkeet.  Hotellissa on paljon aulatilaa, jossa voi istuskella ja kahvitella isommallakin porukalla. Spa-osastolta löytyy mm. kuntosali ja uima-allas. Vaikka huoneet ovat moderneja, yleisistä tiloista löytyy vielä alkuperäistä sisustusta kuten muutama upea jakobiittiajan takka, joiden lämmössä on mukava istuskella koleina iltoina. Hotellissa on myös ravintola ja baari.

The Bristol Hotel 3*** , Bristol (25.-28.4.)
Moderni ja siisti keskustahotelli loistavalla paikalla lähellä ostoskatuja ja markkinoita, Old Vic- teatteria ja lukuisia pubeja, baareja ja ravintoloita. Hotellissa on pieni kuntosali, ravintola, josta näköala Avon-joelle sekä baari. Hotellihuoneet ovat valoisia ja niissä on kaikissa mukavuudet, TV, puhelin, internetyhteys, ilmastointi, teen/kahvin keittovälineet, hiustenkuivaaja, tallelokero sekä silitystarvikkeet. Joenrannan pubeista ja klubeista saattaa viikonloppuiltaisin kuulua musiikkia ja puheensorinaa

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

sunnuntai 23.4. - perjantai 28.4.2023

23.4. sunnuntai │matkapäivä, sukellus TV-sarjojen kulisseihin alkaa (I)

Finnairin lento Lontooseen klo 08.00–09.10. Saavumme Lontoon Heathrown lentokentälle, jossa suomalainen paikallisopas Paula Hiltunen on vastassa.
Päivän ensimmäinen vierailukohteemme on Knebworth House. Täällä on kuvattu tusinoittain TV-sarjoja ja filmejä vuosien saatossa kuten osia Netflixin The Crown TV-sarjasta. Knebworth House on ollut saman perheen omistuksessa vuodesta 1490. Knebworthin nykyinen omistaja teki uransa filmiteollisuuden parissa Yhdysvalloissa ja siksi hän aktiivisesti markkinoikin palatsiaan filmauspaikaksi. Täällä pidetään myös paljon konsertteja ja erilaisia ulkoilmatilaisuuksia kuten autonäyttelyitä. Omakustanteisen lounastauon jälkeen jatkamme matkaa ja teemme valokuvaustauon pienessä St.Paul’s Walden Buryn kylässä, jonka omistaa kuningatar Elisabethin äidin perhe, Bowes-Lyonin suku. Kuningataräiti kastettiin kylän kirkossa ja tammikuussa 1923 silloinen prinssi Albert, Yorkin herttua kosi nuorta neitiä perheen kartanon mailla. Kylän 1300-luvulla rakennettu kirkko esitti Highbury-kirkkoa vuoden 2020 elokuvassa Emma.
Majoittuminen Letchworth Garden Cityyn. Illallinen hotellissa. Päivän ajomatka n. 90 km. 

24.4. maanantai | Katedraalikaupunki Ely ja Cambridge (A, I)

Suuntaamme ensin noin tunnin ajomatkan päähän, Englannin toiseksi pienimpään katedraalikaupunkiin nimeltään Ely.  Sen upeaa keskiaikaista katedraalia voi ihailla vaikkapa The Crown-TV-sarjassa tai elokuvissa Kuninkaan puhe & Kuningattaren sisar. Kaupungin tunnetuin asukas on ehdottomasti ollut parlamentaristi Oliver Cromwell, joka asui Elyssa perheineen 10 vuotta. Cromwell oli yksi 1640-50 lukujen kansalaissodan merkittävimpiä hahmoja ja yksi 59 parlamentin jäsenestä, jotka allekirjoittivat hallitsija Kaarle I kuolemantuomion. Joulukuussa 1653 Cromwell hajotti parlamentin ja nimitti tilalle oman hallituksensa, joka nimitti Cromwellin protektoriksi. Käytännössä hän hallitsi maata sotilasdiktaattorina kuolemaansa asti. Hänen poikansa Richard Cromwell peri isänsä aseman, mutta ei pystynyt säilyttämään sitä. Parlamentti kutsui syrjäytetyn vallantavoittelija Kaarle II:n takaisin, ja tämä toteutti Englannin restauraation. Vierailemme katedraalissa ja Cromwellin kotitalossa. Matkamme jatkuu Cambridgen kaupunkiin, jonka kuuluisa yliopisto perustettiin v. 1209. Se koostuu 31 eri collegesta ja sen kauniit rakennukset dominoivat kaupunkikuvaa. Vierailemme yhdessä näistä collegeista mikäli mahdollista ja teemme vajaan tunnin veneretken Cam-joella, perinteisillä Punt-veneillä. Cambridge saattaa olla sinulle tuttu TV-sarjasta Grantchester tai Steven Hawkinsin elämästä kertoneesta Kaiken teoria – elokuvasta. Päivän aikana omakustanteinen lounas. Paluu takaisin Letchworthin hotelliin. Illallinen hotellissa. Päivän ajomatka n. 150 km.

25.4. tiistai | Bletchley Park ja Kingston Bagpuize House (A)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen suuntaamme toisen maailmansodan hermokeskukseen Bletchley Parkiin. Tämä Kuningatar Viktorian aikainen herraskartano toimi toisen maailmansodan aikana valtavana liittoutuneiden, 9000 työntekijän operaattorina. Täällä Alan Turing kollegoineen systemaattisesti rikkoi saksalaisten Enigma ja Lorenz koneiden koodeja. Tämän työn sanotaan johtaneen liittoutuneiden voittoon. Turingin elämästä kertova elokuva Imitation Game on suureksi osaksi kuvattu täällä. Jatkamme Kingston Bagpuize House – kartanoon, jossa teemme opastetun kierroksen ja nautimme teetä ja kakkuja talon keittiössä. Kartano on ollut saman perheen omistuksessa vuodesta 1939 ja omistajaperhe asuu yhä talossa, eli tämä ei ole pelkkä museo vaan koti. Kartanon sisä-tilat esittivät Emma-elokuvassa Rouva Goddardin koulua ja se saattaa olla tuttu myös Downton Abbey TV-sarjan 5. ja 6. tuotantokaudelta, jossa se esitti Lord Mertonin kotia. Downton Abbeyn teemassa pysyen, pysähdymme vielä valokuvaustauolla Bamptonin kylässä, joka esitti TV-sarjassa fiktiivistä Downtonin kylää.Majoitumme illansuussa Bristoliin. Omatoiminen illallinen. Päivän ajomatka n. 245 km. 

26.4. keskiviikko | Bristol (A, I)

Vietämme aamupäivän oppaan kanssa tutustuen Bristolin kaupunkiin jalkaisin. Tämä Avon-joen rannalla sijaitseva yliopistokaupunki kantoi UNESCON filmikaupungin manttelia vuonna 2017 – eikä suotta, sillä osia sadoista filmeistä ja TV-sarjoista on kuvattu täällä kuten TV-sarjat Sairaalaelämää, The Outlaws ja Poldark. Bristol on myös animaatiohahmojen Wallace & Gromit sekä graffititaiteilija Banksyn synnyinkaupunki. Teemme kaupunkikävelyn oppamme kanssa, joka vie meidät mm. Viktorian ajan kuuluisimman insinöörin Isambard Kingdom Brunelin rakentamalle SS Great Britain- alukselle, joka oli maailman ensimmäinen risteilyalus. Iltapäivällä on aikaa tutustua kaupunkiin omatoimisesti.  Halukkaat voivat vierailla vaikkapa The Georgian House-museossa, jossa on kuvattu Sanditon TV-sarjaa ja tehdä ostoksia kaupungin monilla markkinoilla ja kauppakeskuksissa. Keskiviikkoisin kaupungissa on kivat ruokamarkkinat, jossa on mukava käydä vaikkapa lounaalla. Illalla bussi vie meidän arvostetulle Cliftonin asuinalueelle jossa näemme kaupungin tunnetuimman maamerkin Clifton Suspension Bridge sillan ja syömme täällä myös yhteisen illallisen.

27.4. torstai | Bath  (A, I)

Päiväretkemme suuntautuu ensin Bathin roomalaisajan kylpyläkaupunkiin. Bath on yksi saarivaltion vierailluimpia kohteita. Sen kaunis luostarikirkko, roomalaisaikainen kylpylämuseo, kaunis arkkitehtuuri ja hyvät ostosmahdollisuudet houkuttelevat matkailijoita puoleensa. Oppaamme kertoo kaupungista ja sen kiehtovasta historiasta pienen kävelykierroksen aikana, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua kaupunkiin ja sen antiin omatoimisesti. Bathissa on kuvattu paljon eri filmejä ja TV-sarjoja, joista viimeisimpiä Sanditon TV-sarja. Omakustanteisen lounaan jälkeen ajamme kolmen vartin ajomatkan päähän, keskiaikaiseen  Wellsin kaupunkiin Mendip Hill kukkuloiden kupeessa. Kaupungissa on useita monta sataa vuotta vanhoja rakennuksia ja katuja kuten Vicar’s Close – Euroopan parhaiten säilynyt keskiaikainen asuinmiljöö, 1300-luvulta peräisin oleva piispan palatsi sekä vuonna 1175 rakennettu valtava anglikaaninen katedraali. Tämä tekee kaupungista loistavan kuvauspaikan historiallisille filmeille ja TV-sarjoille. Täällä onkin kuvattu osia mm. Poldark ja Susipalatsi TV-sarjoista sekä elokuva Metsästäjä. Palaamme Bristolin hotelliin. Yhteinen illallinen. Päivän ajomatka n.95 km.

28.4. perjantai | kotimatka (A, L)

Aloitamme viimeisen päivän valokuvaustauolla Castle Comben kylässä joka on voittanut useana vuonna palkinnon ”Englannin Kaunein Kylä” – kilpailuissa. Castle Combe toimi kulisseina Spielbergin Sotahevonen filmissä. Filmin alussa oleva hevoshuutokauppa pidettiin täällä. Myös Susimies, Stardust ja alkuperäinen Dr Dolittle elokuva filmattiin täällä. Matka jatkuu Lacockin kylään. Tämä lähes kokonaan museolaitoksen omistuksessa oleva; alunperin 1200-luvulta peräisin oleva kylä on kuin siirtyisi ajassa satoja vuosia taaksepäin. Sen soraisia katuja reunustaa olkikattoiset talot, joista suurin osa on rakennettu 1700-luvulla tai jopa aikaisemmin. Kylän kirkko on 1400-luvulta. Lacockissa on kuvattu useita TV-sarjoja kuten Cranford, BBC:n 1995 versio Jane Austenin klassikosta Ylpeys ja Ennakkoluulo sekä osia Harry Potter– filmeistä ja Downton Abbey TV-sarjasta. Yhteisen pubilounaan jälkeen ajamme lentokentälle. Päivän ajomatka n.197 km. Finnairin lento Helsinkiin klo 18:10, Helsingissä klo 23:00.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Finnairin lennot

AY1331   Helsinki-Lontoo  23.4.2022  klo  08.00–09.10
AY1338  Lontoo-Helsinki  28.4.2022  klo  18.10–23.00

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 300 EUR/henkilö. Loppusuoritus matkasta on maksettava 60 vrk ennen matkan alkua

Peruutusehdot

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.
Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:
– Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
– 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
– 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
– 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 18.7.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

 

Kuvia

Kotilieden lukijamatka: Elokuvien ja tv-sarjojen Englanti kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna