Kulttuuri­matkat

Kotiliesi: Elena Ferranten Napoli

Ajankohta
25.9. - 29.9.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Napoli, Italia
Hinta
1999 €
Varaa matka

Rosoisesta Napolista vehreään Ischiaan

Salaperäisen Elena Ferranten kirjoittama Napoli-sarja kahdesta ystävyksestä on hurmannut lukijansa ympäri maailmaa. Tempaudumme kirjasarjan tunnelmiin aidon rosoisessa Napolissa sekä teemme retken vehreän kauniille Ischian saarelle. Ainutlaatuinen vierailukohde on myös upea Pompejin rauniokaupunki, jonka takana kohoaa mahtava Vesuviuksen tulivuori. Sukeltakaamme Elena Ferranten seurassa elämänmakuisen Italian tunnelmiin!

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

 

 

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Napoli–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset kuljetuksetja retket
 • ateriat: 3 x lounas ja 1 x illallinen ruokajuomineen
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut kohteessa
 • Kotiliesi-lehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 210 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • aito ja elämänmakuinen Napoli
 • vehreä ja kaunis Ischian saari
 • upea Pompejin rauniokaupunki
 • vaikuttava Vesuviuksen tulivuori

Matkanjohtaja

Eliisa Niinimäki

Minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus matkailualalta. Olen toiminut oppaana vuodesta 1983 lähtien eri puolilla Italiaa ja työskennellyt myös matkatoimistossa 20 vuotta, tehtävänäni suunnitella suomalaisten ryhmien ohjelmia ja hoitaa opastuksia. Työ matkatoimistossa suunnittelupuolella antoi hyvän taustan käytännön opastyöhön. Italian kulttuurin tuntemusta syvensin opiskellessani Urbinon ylio... Lue lisää

Majoitus

B & B Hotel Napoli 3*

Piazza Garibaldi, 32 – 80142 Napoli

Historialliseen rakennukseen kunnostettu hotelli modernein mukavuuksin. Hotelli sijaitsee lähellä rautatieasemaa, josta on hyvät yhteydet joko julkisilla tai kävellen Napolin nähtävyyksille. Yksinkertaiset, mutta siistit huoneet.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 25.9. - perjantai 29.9.2023

25.9. maanantai │matkapäivä, saapuminen Napoliin (L)

Finnairin suora lento Napoliin klo 7.15–9.45. Suomalainen paikallisopas ja bussi on vastassa ryhmää lentoasemalla. Siirrymme Napolin keskustaan, jossa teemme noin tunnin mittaisen kiertoajelun. Kierros vie vaikuttavan mm. Castel Nuovon hallitsemalle raatihuoneen aukiolle sekä rantakadun kautta Mergellinan kaupunginosaan. Toinen matkan varteen osuva linna on Santa Lucian kalastajasataman yhteydessä sijaitseva Castel dell’Ovo. Jatkamme kierrosta kävellen katettuun galleriaan, joka on omistettu Italian toiselle kuninkaalle Umberto I:lle ja edelleen Plebiscito-aukiolle, jonka laidalla sijaitsevat kuninkaallinen palatsi ja San Francesco di Paolan kirkko. Kierroksen päätteeksi nautimme yhteisen lounaan. Majoittuminen ja iltapäivä on vapaa.

 26.9. tiistai | Elena Ferranten – Loistava ystäväni- kierros (A, L)

Aamupäivän vietämme Elena Ferranten ”Loistava ystäväni” – menestyskirjan tapahtumapaikkoihin perustuvalla kierroksella. Kierroksella tutustumme paikkoihin, joissa päähenkilöt Lenù ja Lila kokivat ensimmäistä kertaa vapauden hurmaa. Käymme Montesanton alueella, jonne Lenù, Lila ja heidän ystävänsä lähtevät ensimmäistä kertaa pois omasta korttelistaan sekä vauraalla Via Chiaianin alueella, joka on tunnettu luksuskaupoistaan ja Napolin varakkaiden kodeista. Kierros jatkuu Cellammaren palatsille, jossa majoittui aikanaan kuuluisia taide- ja kirjallisuusmaailman merkkihenkilöitä, kuten Goethe, Torquato Tasso ja Caravaggio. Piazza dei Martirille Ferrante sijoittaa romaanissaan Solaran perheen suuren kenkäkaupan ja jatkamme kierrosta meren rantaan asti. Kierroksen aikana tulee esiin Napolin monet kasvot; rappeutuneet alueet ja rikkaiden kävelykadut yhdistettynä historiallisiin monumentteihin. Kierroksen jälkeen yhteinen lounas.  Iltapäivällä jätämme hetkeksi Elena Ferranten romaanin tunnelmat ja tutustumme Napoliin aivan erilaisesta näkökulmasta. Teemme opastetun kierroksen maanalaisessa Napolissa. Oppaamme vievät aikamatkalle 2400 vuoden historian halki muinaisista kreikkalaisista nykyaikaan ja paljastavat Napolin ytimen arkeologisesta, historiallisesta, antropologisesta ja geologisesta näkökulmasta. Kierros kestää 1,5 tuntia ja varusteiksi suositellaan mukavia kenkiä ja sopivaa vaatetusta. Maanalaisissa käytävissä on tasainen lämpötila 16–18 astetta ympäri vuoden. Reitti on valaistu ja tilat ovat leveitä. Ainoa kapea osa on tunneli, mutta se on valinnainen.  Reitillä on 136 porrasta ylös ja alas. Kierroksen jälkeen paluu takaisin hotellille ja ilta vapaa.

27.9. keskiviikko | Ischian saari Elena Ferranten jalanjäljissä (A, L)

Aamulla siirrymme Napolin sataman kautta vihreälle Ischian saarelle, jonne Ferranten romaanien tapahtumat sijoittuvat Napolin lisäksi. Saarella nuoret Lenù ja Lila kamppailevat aikuisuuden ensimmäisten koettelemusten kanssa. Lila saapuu saarelle lääkärin määräyksen mukaan nauttimaan meri-ilmasta ja jonne myös hänen luotettu ystävänsä Linù seuraa häntä. Marontin meri, Sorgeton 214 porrasta, jäätelöbaarit, rannat ja auringonlaskut toimivat kulisseina kahden päähenkilön nuoruuden intensiivisimmille hetkille. Kierroksen aikana näemme Elena Ferranten kuvaamia paikkoja. Päivän aikana yhteinen lounas ja ennen paluuta vapaa aikaa Ischia Porton keskustassa, joka on tulvillaan tyypillisiä tuotteita myyviä pikkuputiikkeja kapeiden kujien varsilla. Iltapäivän kääntyessä iltaa kohden paluu laivalla takaisin Napoliin ja bussikuljetus hotellille. 

28.9. torstai | Pompeji ja Vesuvius, lounas viinitilalla (A, I)

Tutustumme ainutlaatuiseen Pompejiin, joka antaa hyvän kuvan vilkkaan satama- ja kauppakaupungin elämästä noin 2000 vuotta sitten ennen kuuluisan Vesuviuksen tulivuorenpurkausta. Tutustumme Forumin alueeseen, teattereihin, muutamaan yksityishuvilaan ja erilaisiin sen aikaisiin toimipaikkoihin kuten baariin, kauppahalliin jne. Pompejista ajamme Vesuvius-tulivuoren hedelmällisille rinteille ja pysähdymme paikallisella viinitilalla maistelemaan alueen herkkuja sekä helmeileviä viinejä. Valloitamme tulivuoren bussilla niin ylös kuin pääsee. Näköalat ylitse Napolin lahden, aina läheisille saarille saakka ovat huimaavat! Paluu Napoliin myöhään iltapäivällä. Yhteinen läksiäisillallinen.

29.9. perjantai│kotimatka(A)

Päivä on aikaa nauttia omatoimisesti Napolin tunnelmista. Iltapäivällä kuljetus oppaan kanssa Napolin lentokentälle, josta Finnairin lento Helsinkiin klo 19.30–23.50.

Ateriat
 A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen   

Huom! Muutokset matkaohjelmaan mahdollisia.

Finnairin lennot

25.9.2023  AY1791   Helsinki – Napoli  klo 07.15–09.45
29.9.2023  AY1794   Napoli – Helsinki klo 19.30–23.50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö. Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua. 

Peruutusehdot

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 2.8.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Kotiliesi: Elena Ferranten Napoli kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna