Lukijamatkat

Eläkeliiton lukijamatka Sloveniaan, Kroatiaan ja Venetsiaan

Ajankohta
25.9. - 30.9.2023
Kesto
6 päivää
Kohde
Slovenia
Hinta
1470 €
Varaa matka

Eläkeliiton syysmatka Sloveniaan, Kroatiaan ja Venetsiaan

Luonto on hemmotellut Sloveniaa. Luoteessa ovat Juliaaniset Alpit, lounaassa välkehtivän sininen Adrianmeri ja vehmas luonto. Sisämaassa näkymät ovat kumpuilevaa metsä- ja peltomaisemaa. Maan kauneus, siisteys ja turvallisuus luovat yhdessä monipuolisen luonnon kanssa erinomaiset puitteet virkistävälle matkalle; Sloveniaa voi kuvata kahden miljoonan asukkaan turvalliseksi pesäkoloksi keskellä Eurooppaa. Paitsi hurmaavaan Sloveniaan, on matkalla mahdollista tutustua myös Kroatiaan ja ihastuttavaan Venetsian kaupunkiin. Adrianmeren turkoosina hohtava merivesi on hellivän lämmintä ja alkusyksyn ulkolämpötila on suomalaisittain sopivan lämmintä.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suora lento Helsinki–Venetsia–Helsinki lentoveroineen
 •  23 kg ruumalaukku ja 8 kg käsimatkatavaraa
 •  majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 •  ohjelman mukaiset kuljetukset, opastukset ja sisäänpääsymaksut
 •  ateriat: 1 x lounas ja 5 x illallinen (läksiäisillallisella 2 x viini/olut/virvokeannos)
 •  suomalaisen matkanjohtajan palvelut Helsingistä alkaen ja päättyen
 • Eläkeliiton oma edustaja matkalla mukana
 •  palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 245 €
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Pirjo Sehic

Olen iloinen ja pirteä freelancer ammattiopas. Olen työskennellyt matkailualalla jo yli 35 vuotta eri tehtävissä mm. kohdepäällikkönä ja oppaana, matkanjohtajana sekä erilaisten matkojen tuotanto- ja sopimuspäällikkönä. Asun nyt Suomessa. Työhistoriani on hyvin laaja ja monipuolinen. Olen toiminut fysioterapeuttina, Jyväskylän kongressikeskuksen kokouspäällikkönä, Euroopan Neuvoston projektipää... Lue lisää

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 25.9. - lauantai 30.9.2023

 

25.9. maanantai │ matkustuspäivä – Adrianmerenrannikko

I
Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 05:00. Finnairin lento AY1718 lähtee klo 07:05 ja laskeutuu Venetsiaan klo 09:05. Kon-Tikin opas on ryhmän mukana Helsingistä alkaen ja ryhmän mukana koko matkan ajan. Suuntaamme kohti mahtavia Juliaanisia Alppeja, pidämme kahvitauot Italian puolella. Alkuiltapäivällä saavumme Portoroziin. Majoittautuminen Hotelli Neptuniin ja aikaa levähtää omassa huoneessa. Myöhemmin tapaamme hotellin aulassa ja menemme tutustumaan Terme-kylpylähotelliin. Sen jälkeen käymme vielä Portorozin rantakadulla, josta tulemme hotellin illalliselle, joka tarjoillaan aina klo 19.00–21.00

 

26.9. tiistai │ kävelykierros Piranin vanhaan kaupunkiin

A, I
Aamujumppa kylpylän allasosastolla, jossa ohjatut aamujumpat järjestetään arkipäivisin. Hotellin runsas ja monipuolinen noutopöytäaamiainen. Aamiaisen jälkeen tutustumme oppaamme kanssa kävellen hotellin palveluihin, rantaan, satamaan ja jatkamme läheiseen vanhaan venetsialaistyyliseen, idylliseen Piranin kaupunkiin. Tutustumme sen sokkeloisiin kujiin ja keskusaukioon. Nousemme ylös kirkonmäelle ihailemaan Italian puolelle avautuvia maisemia. Omaa aikaa jää vaikka nousta turkkilaisvallan aikaisille puolustusmuureille, tutustua pikkuputiikkien antimiin, merimuseoon tai nauttia omatoimisesti paikallisia leivonnaisia tai burek-piirasta päiväkahvin kera viulutaiteilija Giuseppe Tartinin kauniilla keskusaukiolla. Takaisin paluu kävellen tai omavalintaisesti paikallisbussilla. Iltapäivä omaa aikaa nauttia lomakohteesta tai hotellin tarjoamista kylpyläpalveluista. Illallinen hotellissa.

27.9. keskiviikko │ kokopäiväretki Kroatiaan

A, I
Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Kroatiaan. Tutustumme Kroatian suurimpaan niemimaahan kauniiseen ja viehättävään Istriaan, joka on ollut lyrialaisen heimon asuttama jo roomalaisten vallan aikana. Päivän aikana saamme kattavan tietopaketin alueen maantiedosta ja luonnosta sekä historiasta ja nykypäivästä. Teemme kävelykierroksen Porecin kaupungissa ja meillä on omaa aikaa myös kahvitteluun. Matkamme jatkuu Istrian sydämeen eli Paziniin ja siellä tutustumme Pyhän Nikolan kirkkoon. Saamme lisätietoa katolilaisuudesta ja sen erityispiirteistä. Maallisten asioiden pariin palaamme Dulen maatilamatkailutilalla, maistelemme pientä istrialaista suolapalaa paikallisten juomien, haitarimusiikin, laulun ja mukavan yhdessäolon merkeissä. Palaamme Portoroziin alkuillasta ja nautimme illallisen hotellilla.

28.9. torstai │ vapaapäivä

A, I
Olemme varanneet päivän rauhalliseen lomailuun. Opas lähtee halukkaiden kanssa sovittuun aikaan kävellen rantaa seuraten läheiseen huvivenesatamaan ja patsaspuistoon. Illallinen hotellissa.

29.9. perjantai │ Puolipäiväretki Koperin kaupunkiin

A, I
Aamutoimiemme jälkeen kokoonnumme aulaan ja siirrymme tilausbussiimme. Suuntaamme alueen pääkaupunkiin Koperiin. Teemme kävellen tutustumiskierroksen vanhan kaupungin keskustan sokkeloisiin kujiin. Molemmin puolin on pieniä ja vähän isompia puoteja ja baareja. Keskusaukiolla on kirkko. Satama on eläväinen. Kierroksen jälkeen on vapaata aikaa kierrellä ja nauttia oman maun mukaan. Voit vierailla kristallikaupassa, jossa myydään kuuluisaa slovenialaista Rogarska Slatinan kristallia. Sovittuun aikaan kokoonnumme yhteen ja suuntaamme bussiimme, joka vie meidät takaisin hotellille. Illallinen.

30.9. lauantai│ kotimatkalle Venetsian kautta

A, L
Aikaistettu aamiainen tai aamiaispaketit mukaan, huoneiden avainten luovutus ja laukut linja-autoon. Noin klo 06.30 Lähtö kohti Venetsiaa, pidämme matkalla kahvitauon. Kymmenen maissa saavumme kaupunkiin ja siirrymme venekuljetuksella Venetsian keskustaan. Teemme kaupunkikierroksen ja nautimme lounaan. Näemme Muranon lasinpuhallusnäytöksen ja meillä on mahdollisuus ostaa lasiesineitä, koruja ja matkamuistoja. Sen jälkeen halukkaat voivat osallistua gondoli ajeluun (lisämaksullinen). Siirrymme veneellä keskustasta takaisin bussillemme, joka vie meidät lentokentälle. Lähtöselvitys, ostosmahdollisuus ja Finnairin lento AY 1784 Venetsiasta lähtee klo 19.15. ja saapuu Helsinkiin klo 23.05.

 

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

25.9.2023 AY1781 Helsinki – Venetsia klo 07.05 – 09.05
30.5.2023 AY1784 Venetsia – Helsinki klo 19.15 – 23.05

Majoitukset

25.-30.9.2023 (5 yötä) | Life Class Hotel Portoroz

Majoitus Neptun – hotellissa

Obala 33, 6320 Portorož, Slovenija, +386 (5) 692 10 20

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 €/hlö erääntyy varauksen yhteydessä.
Loppumaksun eräpäivä 8 viikkoa ennen lähtöpäivää.

 

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.
* Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
* 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
* 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
* 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

 

Kuvia

Eläkeliiton lukijamatka Sloveniaan, Kroatiaan ja Venetsiaan kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna