Kulttuuri­matkat

Keväinen Dresden Dixie-kuumeessa

Ajankohta
17.5. - 20.5.2023
Kesto
4 päivää
Kohde
Dresden
Hinta
1593 €
Varaa matka

Ainutlaatuinen matka Old-Time-Jazz - musiikin ystäville

Joka toukokuu valtaa Dixie-kuume Dresdenin torit, puistot, juhlasalit ja Elben jokilaivat täyttäen ne iloisella ja perinteisellä jazzilla.  Jo yli 50 vuoden ajan järjestetty Kansainvälinen Dixieland Festivaali on yksi Euroopan suurimmista ja laadukkaimmista jazz-festivaaleista. Yksi festivaalin kohokohdista on jazz-musiikin siivittämä jokilaivaristeily ja tarjolla on myös runsaasti ilmaistapahtumia. Dresden hurmaa myös historiallaan, kulttuurillaan ja jokimaisemillaan. Lähde kokemaan tämä upea tunnelma, korkeatasoiset esitykset ja elämykset keväisessä Dresdenissä. Paikallisoppaana toimii Dresdenin perinpohjaisesti tunteva Sirkka-Liisa Aalto.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Berliini–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ateriat: 1 x lounas sis. ruokajuomat
 • Dixieland-risteily, varatut paikat
 • opastettu kierros hallintopalatsissa
 • opastettu kaupunkikierros
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut kohteessa
 • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 283 €
 • lisämaksulliset konserttiliput, katso hinnat matkaohjelmasta
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • musiikillinen ilotulitus Old-Time-Jazzin ystäville
 • historiallinen ja kaunis Dresdenin kaupunki
 • Dresdenin mittaamattoman arvokkaat taideaarteet
 • Dixieland-juhlan avajaiset perinteisellä siipirataslaivalla
 • runsaasti ilmaistapahtumia

Majoitus

Hotel Steingenberger

Tasokas hotelli, joka sijaitsee keskustassa Neumarkt-aukiolla, vastapäätä kuuluisaa Frauenkirkkoa. Neumarkt-aukio on vilkas kävelyalue monine ravintoloineen ja tasokkaine liikkeineen. Tärkeimmät nähtävyydet, museot ja ostoskadut ovat lyhyen kävelymatkan päässä. Hotellissa on ravintola ja aulabaari.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 17.5. - lauantai 20.5.2023

17.5. keskiviikko│matkapäivä, saapuminen Dresdeniin (L)

Finnairin lento Berliiniin klo 7:25-8:25. Suomalainen matkanjohtaja Sirkka-Liisa Aalto on vastassa lentoasemalla. Ajo Dresdeniin (n.160 km), saapuminen Dresdeniin noin klo 12:15. Majoitumme tasokkaaseen Steigenberger hotelliin kaupungin sydämeen ja jätämme laukut sinne säilytykseen. Yhteisen lounaan jälkeen teemme lyhyen kävelykierroksen tutustuen historialliseen keskustaan. Tutuksi tulevat mm. teatteriaukio ja Saksan kuuluisin oopperatalo Semperoper, Zwinger-palatsi, jossa Saksin hovi August Väkevän aikana piti komeita juhlia, entinen hovikirkko, Brühlin terassi ja kultaa ja pastellinsävyjä hohtava Frauenkirche.

Klo 19:30 astumme jokilaivaan Elbe-joella ja osallistumme Dixieland-juhlien avajaisiin. Perinteiset siipirata- ja salonkilaivat lähtevät samanaikaisesti ja jokaisella laivalla tunnelmaa luo oma Dixieland-orkesteri. Musiikin ohella on mahdollisuus nauttia kauniista maisemista, hyvästä ruoasta ja juomista. Risteily vie aina Pillnitzin linnalle saakka. Paluu takaisin Dresdeniin noin klo 22.30.

18.5. torstai | Dresdenin hallintopalatsin aarteet (A)

Aamupäivällä tutustumme opastetulla kierroksella Dresdenin entiseen hallintopalatsiin ja sen ainutlaatuiseen aarrekammiomuseoon ”Neues Grünes Gewölbe”. Palatsin kokoelmat lukeutuvat Euroopan suurimpiin ja rikkaimpiin. Museossa on yli tuhat erilaista aarretta. Esillä on mm. August Väkevän kultainen kahvikalusto ja häkellyttävä Intian suurmoguli Aureng Zeb valtaistuin, joka on koristeltu kultaisilla ihmishahmoilla, yli 5000 timantilla, 160 rubiinilla, safiirilla ja 164 smaragdilla. Iltapäivä vapaa-aikaa omiin mieltymyksiin.

Klo 17:00 oopperamusiikin ystäville on tarjolla lisämaksusta Semper-oopperassa esitys: L’orfeo. Lippujen hinnat n.85 €-108 € /lippu. Liput varaamme halukkaille saatavuuden mukaan. Maksu heti – ei takaisinmaksua.

19.5. perjantai | Kaupunkikiertoajelu (A)

Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikiertoajelun tutustuen Dresdenin keskustan ulkopuolisiin kaupunginosiin. Elbe-joen rinteet ovat täynnä viehättäviä rakennuksia ja Dresden on myös erittäin vehreä kaupunki. Monet puistot ja lukuisat lehti- ja koristepuut ja -pensaat ovat toukokuussa täydessä kukinnassa. Poikkeamme myös ”maailman kauneimpaan maitokauppaan” Pfunds Molkereihin. Kiertoajelun jälkeen palaamme hotellille. Iltapäivä on vapaa-aikaa omiin mieltymyksiin.

Klo 19.30 on mahdollisuus lisämaksusta osallistua kulttuuripalatsissa esitettävään musiikkielämykseen, joka on yksi merkittävimmistä Dixieland juhlien konserteista. Esiintyjät: Tinto Brass Street Band (I), The Fried Seven (NL), Sassy Swingers (F), Spicy Advice Ragtime Band (S). Lipun hinta 65 € /lippu. Liput varaamme halukkaille saatavuuden mukaan. Maksu heti – ei takaisinmaksua.

20.5. lauantai | kotimatka (A)

Aamiainen ja huoneiden luovutus klo 12.00 mennessä. Matkalaukut voi jättää hotellin säilytykseen. Ennen kotimatkaa on vielä mahdollisuus lounastaa, tehdä ostoksia tai vain nauttia Dixieland-musiikista ja tunnelmasta Prager Strasse – kävelykadulla.
Klo 14:30 lähtö hotellilta Berliinin lentokentälle.
Klo 19:15 Finnairin lento Berliinistä Helsinkiin, Helsingissä klo 22:05.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Finnairin lennot

AY1431 Finnair Helsinki – Berliini   17.5.2023  klo 07:25 – 08:25
AY1436 Finnair Berliini – Helsinki  20.5.2023  klo 19:15 – 22:05

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö + mahdolliset lisämaksulliset konserttiliput. Loppusuoritus matkasta on maksettava viimeistään 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Peruutusehdot

Pääsääntöisesti matkoillamme noudatetaan seuraavia peruutusehtoja:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö + varatut konserttiliput
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset + varatut konserttiliput
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta + varatut konserttiliput
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta + varatut konserttiliput

Hinnat perustuvat 7.9.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

 

Kuvia

Keväinen Dresden Dixie-kuumeessa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna