Kulttuuri­matkat

Dresden – barokin helmi Elben rannalla

Ajankohta
29.8. - 1.9.2023
Kesto
4 päivää
Kohde
Saksa, Dresden
Hinta
1535 €

Dresden – barokin helmi Elben rannalla

Dresdeniä kutsutaan sen taideaarteiden, barokkirakennusten ja luonnonkauniin sijaintinsa ansiosta myös Elben Firenzeksi. Vuosisatoja nähnyt kaupunki on kokenut Saksin vaaliruhtinaiden ja kuninkaiden loistokauden, suuret Euroopan sodat, DDR:n ajan. Nyt se on jälleen yksi Saksan kulttuurin keskuksista. Arkkitehdit, kirjailijat, taiteilijat ja säveltäjät ovat lyöneet leimansa puolen miljoonan asukkaan kaupunkiin, joka nykyisin on myös Saksin osavaltion pääkaupunki. Varsinkin Saksin barokkiajan vaaliruhtinas, Puolan kuningas August Väkevä kutsui aikansa parhaat arkkitehdit suunnittelemaan Dresdeniä. Barokin helmi on maineensa veroinen. Elbejoen laakson vaihtelevat maisemat ovat silmää hivelevän kauniita.

Matkanjohtajana toimii Dresdenin perinpohjaisesti tunteva Sirkka-Liisa Aalto.

Matka toteutetaan yhteistyössä Matka-Rasila Oy:n kanssa.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat reittilennot Helsinki-Berliini-Helsinki , turistiluokassa
 • 3 x yön majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa sis. aamiaisen noutopöydästä sekä verot
 • ohjelman mukaiset ateriat: 1 x lounas ja 1 x Illallinen (3 ruokalajin menut) sis. lasin viiniä 20 cl, jäävettä ja kahvin
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • ohjelman mukaiset vierailukohteet  sisäänpääsymaksuineen
 • matkanjohtaja/opas Sirkka-Liisa Aallon palvelut kohteessa
 • VOX-Radio kuulokkeet koko matkan ajalle
 • Dresdenin kaupunkikartat ja Dresdenin SKD – museoiden esitteet

Lisämaksusta

 • 1-hengen huone 245 €
 • ennakkoon varatut istumapaikat lennoilla
 • muut palvelut

Majoitus

QF Townhouse

Neumarkt 1, Dresden

Rauhallinen ja miellyttävän tyylikäs hotelli sijaitsee historiallisessa keskustassa Frauenkirkkoa vastapäätä. Neumarktin aukio on vilkas kävelyalue monine ravintoloineen ja myymälöineen. Useimmat aukiota ympäröivät rakennukset ovat alkuperäisen mukaista barokkiarkkitehtuuria. Dresdenin kiinnostavimmat nähtävyydet, museot ja ostoskadut ovat lyhyen kävelymatkan päässä hotellista.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

tiistai 29.8. - perjantai 1.9.2023

 29.8 tiistai | Helsinki – Berliinin lentokenttä – Dresden (I)

Lähtö Helsingistä Finnairin reittivuorolla AY 1431 klo 7.25 Berliiniin. Saapuminen Berliinin uudelle Brandenburgin lentokentälle klo 8.25, joka sijaitsee entisen Itä- Berliinin Schönefeldin kentän vieressä. Matkanjohtaja ja opas Sirkka-Liisa Aalto ja bussi ovat ryhmää vastassa. Ajamme Dresdeniin (160 km). Matkan puolivälissä pysähdymme tauolle, jonka aikana on mahdollisuusomakustanteiseen välipalaan.
N. klo 12 saavumme Dresdeniin. Pistäydymme ”maailman kauneimmassa maitokaupassa” ja ajamme sen jälkeen hotelliin. Majoittumisen ja lepotauon jälkeen lähdemme kävelykierrokselle, jonka aikana näemme mm. Neumarktin aukion ja jälleen rakennetun luterilaisen Frauenkirchen, joka edustaa komeaa barokkia, Brühlin terassin, entisen Hovikirkon, Residenssipalatsin, Semperoperin, teatteriaukion sekä Zwinger-palatsin, jossa Saksin hovi August Väkevän aikana piti komeita juhlia. Kävelykierroksen päätteeksi yhteinen tervetuloillallinen.

30.8. keskiviikko | Dresdenin museoiden kalleuksia (A)

Aamiainen klo 6.30 alkaen hotellin aamiaisravintolassa. Aamiaisen jälkeen lähdetään kävellen entiselle Saksin hallintopalatsille (Residenzschloss), jossa on useita eri museoita, kuten Historisches ja Neues Grünes Gewölbe, eli kaksi aarrekammiomuseota sekä • August Väkevän aikaiset Kuninkaalliset Paraatisalit. Residenssi-palatsin kokoelmat lukeutuvat Euroopan suurimpiin ja rikkaimpiin.
Opastetulla vierailulla tutustumme yhdessä seuraaviin kohteisiin: Neues Grünes Gewölbe – aarrekammiossa on yli 1000 erilaista aarretta mm. August Väkevän kultainen kahvikalusto ja Intian suurmoguli Aureng Zeb valtaistuimellaan viettämässä syntymäpäiväjuhlaa. Hovin kultasepän kuuluisimmassa teoksessa ihmisfiguurit on taottu kullasta; lisäksi siinä on 5.120 timanttia, 160 rubiinia, 1 safiiri ja 164 smaragdia. Näemme myös August Väkevän aikaiset Paraatisalit. Iltapäivällä on omaa aikaa esimerkiksi jatkaa museovierailuja.
Tietoa Saksin valtiollisista museoista on sivustolla www.skd.museum.  Museot ovat auki klo 18.00 saakka.

31.8. torstai | Laivamatka Pillnitzin barokkilinnalle ja puutarhoihin (A)

Aamiaisen jälkeen lähdemme laivalla Elbe-jokea pitkin Pillnitziin, hallitsijoiden kesäpalatsiin. Matkan varrella voimme ihailla jokirantojen viehättäviä maisemia. Laivalla on mahdollisuus tilata juomia. Matka kestää 2 tuntia. Laiva lipuu vaikuttavien maisemien halki Pillnitziin, jossa kohoavat August Väkevän rakennuttamat barokkilinnat. Teemme kierroksen linnan upeissa puutarhoissa Elben rannalla. Linnan terassi – ravintolassa mahdollisuus nauttia välipalaa tai lounasta. Paluumatkan taitamme bussilla, ja kiertelemme ennen hotelliin paluuta sen kyydissä Dresdenin keskustan ulkopuolella sijaitsevia kaupunginosia, joissa näemme mm jugendrakennuksia. Myöhään iltapäivällä on omaa aikaa ostoksiin tai ruokailuun. Kaupat ovat auki klo 20.00 saakka. Kauniilla säällä on myös mukava istahtaa terassiravintoihin, joita keskusta on täynnä. Mahdollisista musiikkitapahtumista ilmoitamme myöhemmin, ohjelmistojen ilmestyttyä.

1.9. perjantai | Meissenin posliinimanufaktuuri ja vanha kaupunki  ja kotimatka (A, L)

Klo 9.00 aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Meisseniin, matkalaukut otetaan mukaan. Viini- ja posliinikaupunki Meissen (25 km) on täynnä kapeita katuja historiallisia rakennuksia. Viehättävän pikkukaupungin keskiaikainen ilme on säilynyt läpi vuosisatojen, eikä se ole 1600-luvun 30-vuotisen sodan jälkeen kokenut sodan vaurioita. Meissen tunnetaan maailmalla ennen kaikkea posliinista. Euroopan ensimmäinen posliinimanufaktuuri perustettiin sinne vuonna 1710, heti sen jälkeen kun posliinin, eli ns. valkoisen kullan resepti oli keksitty Dresdenissä. Yli 1000 vuotta vanhaa Meissenia pidetään koko Saksin mahtavan vaaliruhtinas- ja kuningaskunnan kehtona. Sieltä alkoi Wettinin ruhtinassuvun yli 800 vuotta kestänyt hallintokausi. Tutustumme Meissenin posliinimanufaktuurin näytöstyöpajaan, jossa selvitetään posliinin maalauksen ja muotoilun eri vaiheet. Kierroksen jälkeen voi tutustua itsenäisesti posliinimuseoon, jonka kokoelmiin kuuluu Meissenin posliinituotteita alkuajoilta vuodesta nykyiseen tuotantoon. Yhteisen päätöslounaan syömme Meissenin posliini-manufaktuurin hyvässä ravintolassa. Aterian jälkeen teemme lyhyen kävelyn Meissenin historiallisessa keskustassa. Klo 14.30 jatketaan bussilla Berliinin-Brandenburgin lentokentälle (160 km). Matkalla pysähdytään taukopaikalla, lentokentälle saavutaan n. klo 17.00 Lähtö Berliinistä Finnairin reittivuorolla AY1436 klo 19.15 Helsinkiin, jonne saavutaan klo 22.05.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

29.8. AY1431 Helsinki – Berliini 07.05- 08.05
1.9.    AY1436 Berliini – Helsinki 19.15- 22.05

Maksuehdot

Ennakkomaksu 400 euroa maksetaan varauksen yhteydessä. Loppumaksu maksetaan 8 viikkoa ennen lähtöä.

Peruutusehto

Ennakkomaksun jälkeen kuluton peruutus ei ole mahdollinen.

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 €/henkilö.
 • 89 vrk – 55 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 54 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 31.1.2023 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja jotka löytyvät verkkosivuiltamme.

Kuvia

Dresden – barokin helmi Elben rannalla kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna