Kontiki

Dekkareiden Skåne on teemamatka ruotsalaisten tv-sarjojen ystäville. Etelä-Ruotsin Ystad on komisario Kurt Wallanderin kotikaupunki ja yksi maan johtavista elokuvateollisuuden kaupungeista. Tutustumme kesäisen matkan aikana Wallanderin ja Silta-sarjan kuvauspaikkoihin, vierailemme elokuvastudioilla ja Cinetekin museossa. Ilmoittaudu pian mukaan, kuitenkin viimeistään 15.3.!

Matkaohjelma
8.6. perjantai
Finnairin lento Kööpenhaminaan klo 7.35–8.15. Suomenkielinen opas ja bussi odottavat ryhmää lentokentällä. Kaupunkikierros Kööpenhaminassa, iltapäivällä ylitämme Juutinrauman sillan, josta kuuluisan Silta tv-sarjan tapahtumat alkoivat. Matkamme jatkuu Malmön kaupunkikierroksella Silta-sarjan jalanjäljillä. Päivän aikana yhteinen lounas. Ystadissa majoitumme hotelliin, joka on toiminut myös Wallander rikossarjan kuvauspaikkana.

9.6. lauantai
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan Wallander-sarjan kuvauspaikkoihin. Käymme Nybrostrandissa. Jatkamme matkaa kohti Ale stenar–nimistä nähtävyyttä, joka on yksi Ruotsin suosituimpia kohteita ja yksi Wallanderin lempipaikoista. Alen kivet (ruots. Ales stenar) on laivalatomus eli laivamaisen kuvion muodostava kiviasetelma Ruotsissa, Ystadin kunnassa Vallebergan pitäjän Kåsebergassa. Kirjassa Ennen routaa myös hänen tyttärensä Linda valitsee tämän paikan pohtiakseen ystävänsä Annan katoamista. Matka jatkuu Brantevikiin, jossa Wallander epäonnistui suojellessaan Isa Edengreniä. Läheinen Simrishamin kaupunki mainitaan usein niin kirjoissa kuin elokuvissakin. Kirjassa Kasvoton murha Wallander tapaa Karlstadin kollegojansa hotelli Sveassa.

Jatkamme matkaa ihastuttavaan Kivikin kaupunkiin, jossa järjestetään joka kesä Ruotsin suurimmat markkinat tuhansine kojuineen. Kirjassaan Kasvoton kuolema Henning Mankell on valinnut tämän paikan kulissiksi tapahtumalle, jossa Wallander ja Martinsson hurjan takaa-ajon jälkeen nappaavat syylliset. Kirjan Hymyilevä mies maisemat sijoittuvat näihin maisemiin, Brösarpin ja Kivikin välinen tie mutkittelee kumpuilevien maisemien läpi. Tien viereiseltä parkkipaikalta voi kivuta kukkuloille ja nauttia Skånen maalaismaisemista. Yhteinen lounas päivän aikana. Illaksi paluu hotellille.

10.6. sunnuntai
Ystadin kaupunkikierros, käymme myös Kåsbergassa ja Österlenin alueella sekä Cineteket elokuvamuseossa ja Ystadin elokuvastudioilla. Lounas ja kuljetus Kööpenhaminan lentokentälle. Bussi kulkee upeaa rannikkoreittiä pitkin Svarten ja Abbekåsin pienten kaupunkien kautta, jotka ovat myös esiintyneet Wallander.elokuvissa. Finnairin suora lento Helsinkiin klo 20.20–22.50.  

Majoitus
Hotel Stationen
www.ystadstation.com/
1800-luvun asemarakennus toimi vuonna 2009 tärkeänä kuvauspaikana Henning Mankellin huippusuositulle Wallander -rikossarjalle. Elokuvassa poliisiasemana toimineen hotellin huoneet on sittemmin remontoitu vastaamaan filmatisointia. Sijaitsee keskeisellä paikalla Ystadin vanhassa asemarakennuksessa kauppojen, ravintoloiden ja kahviloiden läheisyydessä. Viihtyisissä huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi maksuton Wi-Fi. Hotellin alakerrassa kahvila.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Hinnat perustuvat helmikuussa 2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 15.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Dekkareiden Skåne

8.-10.6.

920 €/970 €

Dekkareiden Skåne on teemamatka ruotsalaisten tv-sarjojen ystäville. Etelä-Ruotsin Ystad on komisario Kurt Wallanderin kotikaupunki ja yksi maan johtavista elokuvateollisuuden kaupungeista. Tutustumme kesäisen matkan aikana Wallanderin ja Silta-sarjan kuvauspaikkoihin, vierailemme elokuvastudioilla ja Cinetekin museossa. Ilmoittaudu pian mukaan, kuitenkin viimeistään 15.3.!