Kulttuuri­matkat

Charente maritime Ranskan länsirannikko

Ajankohta
Matka siirtyy vuodelle 2022!
Kohde
Ranskan länsirannikko
Hinta
1870 €

Ranskan länsirannikko: La Rochelle, Rochefort, Oléronin saari, Marennes

Tervetuloa Helsingin ranskalais-suomalaisen yhdistyksen 130-vuotisjuhlamatkalle Ranskaan, Atlantin aurinkoiselle rannikkoalueelle! Tämä matka on verraton tilaisuus tutustua Charente maritimen eli merenpuoleisen Charenten alueeseen, jonka pääkaupunki on ”kaunis ja kapinallinen” La Rochelle.

Majoitumme koko matkan ajaksi viehättävään merenrantahotelliin, josta käsin tutustumme monipuolisesti ympäristöön, alueen historiaan ja sen huikeisiin nähtävyyksiin, esim. L’Hermione-purjelaivaan, jolla markiisi Lafayette purjehti Amerikkaan vuonna 1780. Ohjelma on runsas, mutta myös omaa vapaa-aikaa jää käyttöön sopivasti.

Juhlavuoden hengessä tärkeässä osassa on paikallinen gastronomia, johon perehdymme monilla yhteisillä aperitiiveillä ja aterioilla. Vietämme myös erityisen juhlaillan ranskalaisten Suomen ystävien seurassa. Matkaan osallistuminen ei edellytä ranskan taitoa, mutta kielestä pääsee nauttimaan ja halutessaan sitä myös käyttämään.

Matkalla on mukana Helsingin ”Cerclen” puheenjohtaja, Ylen pitkäaikainen toimittaja ja Ranskan kunnialegioonan ritari (2015) FM Sini Sovijärvi. Matkanjohtajana, tulkkina ja emäntänä toimii seudulle kotiutunut ja matkan ideoinut FM Taina Pierrier.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • lennot KLM Helsinki – Amsterdam – Bordeaux – Amsterdam – Helsinki turistiluokassa, ruumaan menevä matkalaukku sekä käsimatkatavara
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • tilausajokuljetukset ohjelman mukaisesti
  • ateriat ohjelman mukaisesti : 5 x illallinen, 6 x lounas, ruokajuomina viini ja vesi
  • suomenkielisen oppaan palvelut paikan päällä
  • yhdistyksen edustaja matkalla alkaen / päättyen Helsinki

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 365 €
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Taina Pierrier

Asun Ranskan länsirannikolla, 6200 asukkaan Marennes-nimisessä kaupungissa. Muutin tänne Suomesta ranskalaisen mieheni Robertin kanssa 2015. Olimme parin vuoden ajan etsineet itsellemme ”hyvän arjen” kotipaikkaa Ranskasta, nimenomaan täältä Atlantin aurinkoiselta rannikolta. Minua ja meitä kuvaa hyvin se, että etsintä päätyi Marennesiin, kun tajusimme, että täällä ystäväpiirimme oli jo tukevalla a... Lue lisää

Majoitus

Hôtel Le Grand Chalet

2 avenue de la Cèpe, F-17390 La Tremblade

Majoituspaikka on 24 huoneen perhehotelli Ronce-les-Bainsin kylässä merenrannalla, josta avautuu näkymä Oléronin saarelle. Hotellivieraiden käytössä on uima-allas aurinkotuoleineen terrassilla, josta myös suora kulku hiekkarannalle. Hotellin laadukas ravintola tarjoilee lounasta ja päivällistä, kesäisin myös meriterassille.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

Bordeaux ja tervetuliaispäivällinen (I)

Sini Sovijärvi matkustaa ryhmän kanssa aamulennolla Helsingistä asti, Taina Pierrier tavataan Bordeaux’n lentokentällä. Omaa aikaa lounastaa ja tutustua Bordeaux’n Unescon kulttuuriperintöluetteloon kuuluvaan historialliseen keskustaan. Iltapäivällä jatkamme matkaa kohti Atlantin rantaa ja majoitumme Ronce-les-Bainsissa sijaitsevaan viehättävään perhehotelliin Le Grand Châlet, jonka terassilla voi virkistäytyä uima-altaassa tai astua suoraan terassilta hiekkarannalle ja pulahtaa meriuinnille. Reilun asettautumistauon jälkeen syömme yhteisen tervetuliaispäivällisen hotellin ravintolassa, josta avautuu näköala merelle.

Brouage, suola ja Oléronin saaren eteläosa (A, L, I)

Aamupäivällä käymme katsomassa 1000-luvulla rakennettua jylhää Brouagen tornia ja vierailemme Saint-Sorninin ihastuttavassa keskiaikaisessa pikkukylässä. Perehdymme merisuolan perinteiseen valmistustapaan Oléronin saarella. Lounaan jälkeen käymme saaren linnoitetusssa eteläkärjessä Château d’Oléronin kylässä. Päivälliseksi nautimme sinisimpukoita La Trembladen osterisatamassa.

Rochefort ja l’Hermione-fregatti (A, L, I)

Rochefort’in kaupungissa pääkohteemme on 1600-luvulla rakennettu Rochefort’in kuninkaallinen sotalaivatelakka ja l’Hermione-fregatti, alunperin 1779 valmistuneen historiallisen purjelaivan replika. Kaupunki tunnetaan tunnetaan myös Rochefortin tytöt –elokuvasta vuodelta 1967. Lounaan jälkeen ylitämme Charente-joen juuri kunnostetulla kuljetussillalla, joka täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Alkuillasta tutustumme Mornac-sur-Seudren pieneen, idylliseen kylään ja nousemme sen satamassa veneeseen, joka vie meidät päivällisristeilylle pitkin La Seudre -jokea ja sen kanavia.

La Rochelle (A, L)

Tutustumme La Rochellen vanhaan satamaan meren ja vanhan keskustan puolelta. Protestanttien historiaa esittelevässä museossa saamme vähemmän tunnetun näkökulman La Rochellen ja koko Ranskan historiaan. Lounaan jälkeen mahdollisuus viettää iltapäivää oman mielen mukaan, ”flaneerata” holvikaarilla katetuilla kauppakaduilla, nauttia eloisasta katuelämästä kahvilan terassilla nautiskellen tai käydä Aquarium-merikeskuksessa. Ilta on vapaa.

Oléronin saaren pohjoisosa ja juhlailta (A, L, I)

Teemme päiväretken ihastuttavaan Saint-Denis d’Oléronin kylään. Lounaan jälkeen käymme suomalaisen parkkilaiva Port Caledonian vuoden 1924 dramaattiseen haaksirikkoon liittyvillä muistopaikoilla. Saaren pohjoiskärjessä avautuu huikea näköala Atlantin horisonttiin Chassironin majakasta ja rannalta. Syömme päivällistä ja juhlimme suomalais-ranskalaista ystävyyttä ranskalaisten Suomen ystävien kanssa. Lämminhenkistä vieraanvaraisuutta ja pienen kyläyhteisön iloista juhlaperinnettä.

Marennes ja osterit (A, L, I)

Vapaa aamupäivä. Aloitamme yhteisellä lounaalla. Tutustumme Ranskan huomattavimpiin historiallisiin nähtävyyksiin luokitellun Brouagen linnoitettuun kylään. Taina esittelee kotikaupunkinsa Marennesin, jonka ylväs goottilainen kirkontorni ja komeat kivitalot muistuttavat merisuolan aikanaan tuomasta vauraudesta. Nykyään kaupungin pääelinkeino on osterinkasvatus, johon tutustumme Marennesin osterikeskuksessa. Illanvietto Tainan ja hänen puolisonsa Robertin kotona, missä nautitaan päivällisen veroinen aperitiivi.

Viinitilakäynti ja paluumatka (A, L)

Vierailemme viinitilalla, missä perehdymme erityisesti kuulun Pineau des Charentes -aperitiivijuoman valmistukseen. Nautimme tilalla rennon retkilounaan. Jatkamme bussilla Bordeaux’n lentokentälle, mistä paluulento Helsinkiin.

Ateriat

A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lennot

KL1164 Helsinki – Amsterdam kello 07.00 – 08.35

KL1315 Amsterdam – Bordeaux kello 09.25 – 11.05

KL1318 Bordeaux – Amsterdam kello 17.10 – 18.55

KL1171 Amsterdam – Helsinki kello 20.50 – 0015+1

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikokoa 20 hlöä. Hinnat perustuvat tammikuussa 2020 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Kuvia

Charente maritime Ranskan länsirannikko kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna