Kontiki

Camino Norte – pyhiinvaellus Baskimaalla
– koskettava, kaunis, kerran elämässä koettava!

” Olet kuullut ja ehkäpä jopa kävellyt tunnetun Santiago de Compostelan
pyhiinvaellusreitin. Nyt on aika kokea jotain aivan uutta ja huiman vaikuttavaa. Camino Norten välillä haastavatkin polut kulkevat maisemissa, jotka pysäyttävät meidät elämän kauneuden ja pyhyyden lähteille. Atlantin aallot, vehreä Pohjois-Espanjan luonto, maakunnan kuulut herkut sekä hurmaava San Sebastianin kaupunki tekevät tästä matkasta elämyksen, jonka haluat kokea. Lähde mukaan elämäsi seikkailulle.” Marika

Matkaohjelma

Jokaisen tottuneen vaeltajan ja luonnossa liikkujan unelmareitti on Baskimaan upeissa kumpuilevissa vihreissä maisemissa kulkeva Camino Norte. Reittimme kulkee Irunista, Ranskan rajalta Bilbaoon, yhteismatkaltaan noin 130 km, alle 30 km etappeihin jaettuna. Reitti kulkee kukkuloiden yli, laaksojen poikki, metsien halki, niittyjen ja laidunmaitten kautta, ohittaen viiniviljelyksiä ja vieraillen kalastajakylissä ja historiallisissa kohteissa päättyen kulttuurikaupunki Bilbaoon. Matkan tärkeää antia on myös Baskimaan kuuluisa gastronomia. Ilmasto on yleensä miellyttävän leuto ympäri vuoden, mutta sateeseen on myös aina syytä varautua. Reitin vaativuutta lisää päivit-täiset nousut kukkuloille ja laskut kauniisiin kyliin.

Matka soveltuvuus: patikointiin tottuneille, hyvä kuntoisille ja hyvän asenteen omaaville miehille ja naisille

11.5.2019 lauantai | Helsinki – Bilbao – Hondarribia
Lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä aamutuimaan Lufthansan lennolla Frankfurtin kautta Bilbaoon. Marika on mukana koko ajan ja Bilbaossa ryhmää on vastassa suomenkielinen oppaamme Ulla Lipasti. Matkalla Hondar-ribiaan Ranskan rajalle tutustutaan Baskimaan maisemia bussista. Majoittuminen ja illallinen hotellin ravintolas-sa, jossa käymme viikon ohjelman vielä läpi.

12.5. sunnuntai | Hondasrribia – San Sebastián, n. 26 km, 6,5h
Aamiaisen ja aamuvenyttelyjen jälkeen lähdemme ensimmäiselle osuudelle. Päivän vaellusosuus on yksi koko pohjoisen reitin kauneimmista. Vaellus alkaa nousulla Guadalupen 1500-luvulta peräisin olevalle luostarille. Tääl-tä reitti jatkuu myötäillen Jaitzkibelin vuoren rinnettä, josta avautuvat upeat maisemat merelle ja Irunin kaupun-kiin. Vuorelta polku laskeutuu viehättävään Pasajes de San Juan kalastajakylään, jonka kalaravintolat ovat maankuuluja. Pieni yhteysvene kuljettaa vaeltajan merenlahden toiselle puolelle San Pedroon, josta jälleen nou-su rantapolkua pitkin Biskajanlahden reunaa ylös vuoriniityille. Oikealla puolella avautuvat huikeat näkymät lah-denpoukamaan ja avomerelle. Reitti laskeutuu San Sebastianin kaupunkiin Gros rannan rantabulevardille, jota pitkin jatkamme hotellillemme San Sebastianin keskustassa Ondarreta rannan tuntumassa. Sään salliessa mah-dollisuus virkistävään iltauintiin ennen illallista. Majoittuminen, Marikan luento ja illallinen hotellissa San Sebasti-anissa.

13.5. maanantai | San Sebastián – Zarautz, n. 22 km, 5,5h
Aamiainen ja aamuvenyttely. Toisena vaelluspäivänä ihaillaan henkeäsalpaavia merimaisemia. Reitti San Sebas-tianista nousee Igueldo vuorelle, jonka jälkeen kulku jatkuu tasaisena ensin Igueldon huvilakaupunginosan kaut-ta, sitten niittyjen, mäntymetsiköiden ja laidunmaitten läpi. Kirkkaalla ilmalla koko Guipuzcoan rannikko on nä-kyvissä. Ennen Orion kalastajakylään laskeutumista ohitamme Pyhän Martin romaanisen kappelin. Zarautzia lähestyttäessä kuljemme laajojen viiniviljelysten ohi. Zarauzin merenrantakaupunki on yksi Guipuzcoan rannikon suosituista kohteista. Rantabulevardin varrella useita ravintoloita ja baareja ja historiallisen keskustan lukuisissa tapasbaareissa ihmiset kokoontuvat juoman ja suolapalan ääreen. Majoittuminen, Marikan iltaluento ja illallinen hotellissa Zarautzissa.

14.5. tiistai | Zarautz – Deba, n. 22 km, 5,5h
Aamiainen ja aamuvenyttelyt. Kuljemme Zarautzin kaupungin läpi ohittaen Pyhän Marian kirkon. Zarautzista Ge-tariaan seuraamme vanhaa keskiaikaista reittiä Santa Barbararan kappelin ohi. Tasaisempaa maastoa kaipaava voi valita rantareitin, jossa kävelytie myötäilee ajoväylää rantaviivassa. Getaria on yksi Guipuzcoan historiallisis-ta satamista, Juan Sebastian Elcanon syntymäkaupunki. Kaupungin vahvasta merenkulkijaperinteestä kertovat myös sen mielenkiintoiset kapeat keskiaikaiset kadut, jotka risteilevät San Salvadorin goottilaiseen tyyliin ra-kennetun kirkon ympäristössä. Getariasta reitti nousee 1400-luvulla syntyneellä keskiaikaisella tiellä. Hetkellises-ti polku jättää merimaisemat ja jatkuu sisämaassa metsiköiden halki ylittäen kukkuloita, vuoristopuroja ja palaa Itziarin huipun (320 m) jälkeen jälleen rantaan laskeutuen Deban kaupunkiin. Hotellimme sijaitsee Deban hiekka-rannan välittömässä läheisyydessä, joten sekä ilta- että aamu-uintimahdollisuus. Kokoontuminen Debassa, kuljetus tilausbussilla Markina-Xemeiniin illalliselle ja yöpymään.

15.5. keskiviikko | Markina-Xemein – Guernika, n. 25 km, 6,5h
Aamiainen ja aamuvenyttelyt hotellissa. V. 1355 perustetusta Markina Xemeinin kaupungista reitti jatkuu histori-allisen Bolibarin (Simon Bolivarin sukujuuret johtavat tänne) ja Zenarruzan keskiaikaisen luostarin ohi nousten päivän korkeimmalle kohdelle, Alto de Gontzegaraille (400 m). Vaellusreitti seuraa metsäpolkuja, kulkee lai-dunmaitten läpi ja laskeutuu viimein maantien reunaa Gernikan kaupunkiin. Guernican historian synkkä hetki koettiin, kun saksalaiset pommikoneet tuhosivat vuonna 1937 Espanjan sisällissodassa lähes koko kaupungin. Vain Santa Marian kirkko ja muutama muu rakennus säästyivät pommitukselta. Picasson kuuluisin työ sodan-vastainen maalaus “Guernica” Madridin Reina Sofian taidemuseossa kertoo tästä tapahtumasta jälkipolville. Majoittuminen ja illallinen Guernikassa.

16.5. torstai | Guernika – Lezama, n. 25 km, 6h
Aamiainen ja aamuvenyttelyt hotellissa. Aamiaisen jälkeen jatkamme vaellusta nousemalla pinjametsien läpi Morganin vuorelle (250m) ja sieltä edelleen aina 400 m korkeuteen Aretxabalange vuorelle, josta laskeudumme määränpäähämme Lezaman kaupunkiin. Reitti seuraa pääosin tietä, jota Vizcaian lääninherrat kulkivat keskiajal-la, kun he kävivät ilmoittamassa asukkaille heidän oikeutensa ja velvollisuutensa. Majoittuminen ja illallinen Le-zaman kylän ulkopuolella, majoitus maatilahotellissa ja illallinen läheisessä ravintolassa.

17.5. perjantai | Lezama – Bilbao, n. 13 km, 3h
Aamiainen ja venyttelyt hotellissa. Viimeisen vaelluspäivän lyhyt reitti nousee Avril vuorelle, josta kukkulan kummallakin puolella kauniit näkymät pitkälle ympäristöön ja Bilbaon kaupunkiin. Bilbaossa sijaitsee pohjoisen vaellusreitin toinen apostoli Jaakobille omistettu kadetraali, samalla paikalla arvellaan sijainneen jo 1100-luvulla pyhimykselle omistettu kappeli. Espanjan suurimpiin satamakaupunkeihin kuuluva Bilbao tunnetaan tänä päivä-nä erityisesti v. 1997 avatusta Frank Gehryn suunnittelemasta Guggenheim museosta. Baskimaan ruokakulttuu-rille tyypillisiä pintxoja (tapaksia) tarjoavia baareja on erityisesti vanhankaupungin (Casco Viejo) alueella. Baa-rien tiskit notkuvat mitä erilaisemmista ja herkullisimmista tapaksista. Yhteinen lounas (tai illallinen)

18.5. lauantai | kotiinpaluu Aamiainen hotellissa. Kuljetus Bilbao lentokentälle, josta Lufthansan lento Münche-nin kautta Helsinkiin.

Arvioidut lentoaikataulut:
la 11.5.2019 LH2467 Helsinki – München 0600-0730
la 11.5.2019 LH1824 München – Bilbao 0835-1045
la 18.5.2019 LH1825 Bilbao – München 1130-1335
la 18.5.2019 LH2464 München – Helsinki 1515-1840

Majoitukset: pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä, hyvätasoisissa hotelleissa

Ryhmästä poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Matkavakuutus Suosittelemme, koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtaista matkavakuu-tusta peruutusturvalla.

Maksuehto varausmaksu 300 e varauksen yhteydessä, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla ja sähköpostiin lähetettävä lasku:
Sähköpostin liitteenä .pdf muodossa lähettyy ennakko- ja loppulasku. Samaan sähköpostiin liittyy myös linkki, jota seuraamalla voi matkan maksaa verkkokaupan puolella. Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard, Diners tai Amex) tai verkkopankin kautta. Veloituksesta ei tule erillistä palvelumaksua.

Hinnat perustuvat 11.1.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 15 hengen ryhmään. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismat-kaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilen-tojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Camino Norte Baskimaa

11.-18.5.2019

1690 €

Camino Norte – pyhiinvaellus Baskimaalla
– koskettava, kaunis, kerran elämässä koettava!

” Olet kuullut ja ehkäpä jopa kävellyt tunnetun Santiago de Compostelan
pyhiinvaellusreitin. Nyt on aika kokea jotain aivan uutta ja huiman vaikuttavaa. Camino Norten välillä haastavatkin polut kulkevat maisemissa, jotka pysäyttävät meidät elämän kauneuden ja pyhyyden lähteille. Atlantin aallot, vehreä Pohjois-Espanjan luonto, maakunnan kuulut herkut sekä hurmaava San Sebastianin kaupunki tekevät tästä matkasta elämyksen, jonka haluat kokea. Lähde mukaan elämäsi seikkailulle.” Marika