Marikan matkassa

Camino Norte Baskimaa

Ajankohta
11.5. - 18.5.2019
Kesto
8 päivää
Kohde
Baskimaa
Hinta
1690 €

Camino Norte Baskimaa

Camino Norte – pyhiinvaellus Baskimaalla on koskettava, kaunis, kerran elämässä koettava!

Jokaisen tottuneen vaeltajan ja luonnossa liikkujan unelmareitti on Baskimaan upeissa kumpuilevissa vihreissä maisemissa kulkeva Camino Norte. Reittimme kulkee Irunista, Ranskan rajalta Bilbaoon, yhteismatkaltaan noin 130 km, alle 30 km etappeihin jaettuna. Reitti kulkee kukkuloiden yli, laaksojen poikki, metsien halki, niittyjen ja laidunmaitten kautta, ohittaen viiniviljelyksiä ja vieraillen kalastajakylissä ja historiallisissa kohteissa päättyen kulttuurikaupunki Bilbaoon. Matkan tärkeää antia on myös Baskimaan kuuluisa gastronomia. Ilmasto on yleensä miellyttävän leuto ympäri vuoden, mutta sateeseen on myös aina syytä varautua. Reitin vaativuutta lisää päivittäiset nousut kukkuloille ja laskut kauniisiin kyliin.

Matka soveltuvuus: patikointiin tottuneille, hyvä kuntoisille ja hyvän asenteen omaaville miehille ja naisille

” Olet kuullut ja ehkäpä jopa kävellyt tunnetun Santiago de Compostelan  pyhiinvaellusreitin. Nyt on aika kokea jotain aivan uutta ja huiman vaikuttavaa. Camino Norten välillä haastavatkin polut kulkevat maisemissa, jotka pysäyttävät meidät elämän kauneuden ja pyhyyden lähteille. Atlantin aallot, vehreä Pohjois-Espanjan luonto, maakunnan kuulut herkut sekä hurmaava San Sebastianin kaupunki tekevät tästä matkasta elämyksen, jonka haluat kokea. Lähde mukaan elämäsi seikkailulle.” Marika

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan lennot Saksan kautta Bilbaoon lentoveroineen
 • majoitukset pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä hotelleissa
 • vaelluksen aikana puolihoito: aamiainen ja illallinen (talon viini ja mineraalivesi)
 • lounas paikallisessa ravintolassa Bilbaoon saavuttaessa
 • Bilbaossa hotelliaamiainen
 • retket ja kuljetukset matkaohjelman mukaisesti
 • matkatavaroiden kuljetus vaellusreitillä majoituksesta seuraavaan (1x20kg/hlö)
 • Marikan matkanjohtajuus ja hyvinvointikeskustelut matkan aikana
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut lennon saapumisesta paluulennon lähtöön
 • toimistokulut ja palvelumaksu

Lisämaksusta

 • 1h-lisämaksu 310 €/hlö
 • muut mahdolliset palvelut

Matkanjohtaja

Marika Borg

Marika Borg on Kon-Tikin yhteistyökumppani Marikan matkassa - hyvinvointimatkojen sunnittelijana ja matkanjohtajana. Marika on työskennellyt yli 30 vuotta aikuiskouluttajana ja valmentajana. Hän on kurssittanut tuhansia ihmisiä yrityksissä, yhteisöissä ja yksityisille ihmisille suunnatuilla kursseilla. Pitkän ja ansioituneen elämäntyön Marika on tehnyt elämäntapal... Lue lisää

Majoitus

Pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä, hyvätasoisissa hotelleissa

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 11.5. - lauantai 18.5.2019

11.5.2019 lauantai | Helsinki – Bilbao – San Sebastian

Lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä aamutuimaan Lufthansan lennolla Frankfurtin kautta Bilbaoon. Marika on mukana koko ajan ja Bilbaossa ryhmää on vastassa suomenkielinen oppaamme Ulla Lipasti. Matkalla San Sebastianiin tutustutaan Baskimaan maisemiin bussista käsin ja käydään viikon ohjelmaa läpi. San Sebastianiin saavuttua, jätetään matkatavarat hotelliin ja lähdetään yhteiselle lounaalle.  Voimme yhdessä tai erikseen tutustua tähän ihanaan baskikaupunkiin ja jokainen voi halutessaan kokeilla pintxobaari-illallista omatoimisesti. Majoittuminen kaupungin keskustahotellissa.

12.5. sunnuntai | Santuario de Guadalupe – San Sebastián 23 km

Aamiaisen jälkeen kuljetus tilausbussilla  Guadalupen pyhätölle. Täältä reitti jatkuu myötäillen Jaitzkibelin vuoren rinnettä, josta avautuvat upeat maisemat merelle ja Irunin kaupunkiin. Vuorelta polku laskeutuu viehättävään Pasajes de San Juan kalastajakylään, jonka kalaravintolat ovat maankuuluja. Pieni yhteysvene kuljettaa vaeltajan merenlahden toiselle puolelle San Pedroon, josta jälleen nousu rantapolkua pitkin Biskajanlahden reunaa ylös vuoriniityille. Oikealla puolella avautuvat huikeat näkymät lahdenpoukamaan ja avomerelle. Reitti laskeutuu San Sebastianin kaupunkiin Gros rannan rantabulevardille, jota pitkin jatkamme hotellillemme San Sebastianin keskustassa Ondarreta rannan tuntumassa. Sään salliessa mahdollisuus virkistävään iltauintiin ennen illallista. Marikan luento ja illallinen hotellin lähellä olevassa ravintolassa.

13.5. maanantai | San Sebastián – Zarautz, n. 22 km, 5,5h

Aamiainen ja aamuvenyttely. Tänään ihaillaan henkeäsalpaavia merimaisemia. Reitti San Sebastianista nousee Igueldo vuorelle, jonka jälkeen kulku jatkuu tasaisena ensin Igueldon huvilakaupunginosan kautta, sitten niittyjen, mäntymetsiköiden ja laidunmaitten läpi. Kirkkaalla ilmalla koko Guipuzcoan rannikko on näkyvissä. Ennen Orion kalastajakylään laskeutumista ohitamme Pyhän Martin romaanisen kappelin. Zarautzia lähestyttäessä kuljemme laajojen viiniviljelysten ohi. Zarauzin merenrantakaupunki on yksi Guipuzcoan rannikon suosituista kohteista. Rantabulevardin varrella useita ravintoloita ja baareja ja historiallisen keskustan lukuisissa tapasbaareissa ihmiset kokoontuvat juoman ja suolapalan ääreen. Majoittuminen, Marikan iltaluento ja illallinen hotellissa Zarautzissa.

14.5. tiistai | Zarautz – Deba, n. 22 km, 5,5h

Aamiainen ja aamuvenyttelyt. Kuljemme Zarautzin kaupungin läpi ohittaen Pyhän Marian kirkon. Zarautzista Ge-tariaan seuraamme vanhaa keskiaikaista reittiä Santa Barbararan kappelin ohi. Tasaisempaa maastoa kaipaava voi valita rantareitin, jossa kävelytie myötäilee ajoväylää rantaviivassa. Getaria on yksi Guipuzcoan historiallisista satamista, Juan Sebastian Elcanon syntymäkaupunki. Kaupungin vahvasta merenkulkijaperinteestä kertovat myös sen mielenkiintoiset kapeat keskiaikaiset kadut, jotka risteilevät San Salvadorin goottilaiseen tyyliin rakennetun kirkon ympäristössä. Getariasta reitti nousee 1400-luvulla syntyneellä keskiaikaisella tiellä. Hetkellisesti polku jättää merimaisemat ja jatkuu sisämaassa metsiköiden halki ylittäen kukkuloita, vuoristopuroja ja palaa Itziarin huipun (320 m) jälkeen jälleen rantaan laskeutuen Deban kaupunkiin. Hotellimme sijaitsee Deban hiekkarannan välittömässä läheisyydessä, joten sekä ilta- että aamuuintimahdollisuus. Kokoontuminen Debassa, kuljetus tilausbussilla Markina-Xemeiniin illalliselle ja yöpymään.

15.5. keskiviikko | Markina-Xemein – Guernika, n. 25 km, 6,5h

Aamiainen ja aamuvenyttelyt hotellissa. V. 1355 perustetusta Markina Xemeinin kaupungista reitti jatkuu historiallisen Bolibarin (Simon Bolivarin sukujuuret johtavat tänne) ja Zenarruzan keskiaikaisen luostarin ohi nousten päivän korkeimmalle kohdelle, Alto de Gontzegaraille (400 m). Vaellusreitti seuraa metsäpolkuja, kulkee laidunmaitten läpi ja laskeutuu viimein maantien reunaa Gernikan kaupunkiin. Guernican historian synkkä hetki koettiin, kun saksalaiset pommikoneet tuhosivat vuonna 1937 Espanjan sisällissodassa lähes koko kaupungin. Vain Santa Marian kirkko ja muutama muu rakennus säästyivät pommitukselta. Picasson kuuluisin työ sodanvastainen maalaus “Guernica” Madridin Reina Sofian taidemuseossa kertoo tästä tapahtumasta jälkipolville. Majoittuminen ja illallinen Guernikassa.

16.5. torstai | Guernika – Lezama, n. 25 km, 6h

Aamiainen ja aamuvenyttelyt hotellissa. Aamiaisen jälkeen jatkamme vaellusta nousemalla pinjametsien läpi Morganin vuorelle (250m) ja sieltä edelleen aina 400 m korkeuteen Aretxabalange vuorelle, josta laskeudumme määränpäähämme Lezaman kaupunkiin. Reitti seuraa pääosin tietä, jota Vizcaian lääninherrat kulkivat keskiajalla, kun he kävivät ilmoittamassa asukkaille heidän oikeutensa ja velvollisuutensa. Majoittuminen ja illallinen Lezaman kylän ulkopuolella, majoitus maatilahotellissa ja illallinen läheisessä ravintolassa.

17.5. perjantai | Lezama – Bilbao, n. 13 km, 3h

Aamiainen ja venyttelyt hotellissa. Viimeisen vaelluspäivän lyhyt reitti nousee Avril vuorelle, josta kukkulan kummallakin puolella kauniit näkymät pitkälle ympäristöön ja Bilbaon kaupunkiin. Bilbaossa sijaitsee pohjoisen vaellusreitin toinen apostoli Jaakobille omistettu kadetraali, samalla paikalla arvellaan sijainneen jo 1100-luvulla pyhimykselle omistettu kappeli. Espanjan suurimpiin satamakaupunkeihin kuuluva Bilbao tunnetaan tänä päivänä erityisesti v. 1997 avatusta Frank Gehryn suunnittelemasta Guggenheim museosta. Baskimaan ruokakulttuurille tyypillisiä pintxoja (tapaksia) tarjoavia baareja on erityisesti vanhankaupungin (Casco Viejo) alueella. Baa-rien tiskit notkuvat mitä erilaisemmista ja herkullisimmista tapaksista. Yhteinen lounas (tai illallinen)

18.5. lauantai | kotiinpaluu

Aamiainen hotellissa. Kuljetus Bilbao lentokentälle, josta Lufthansan lento Münche-nin kautta Helsinkiin.

Arvioidut lentoaikataulut:
la 11.5.2019 LH2467 Helsinki – München 0600-0730
la 11.5.2019 LH1824 München – Bilbao 0835-1045
la 18.5.2019 LH1825 Bilbao – München 1130-1335
la 18.5.2019 LH2464 München – Helsinki 1515-1840

Ryhmästä poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Matkavakuutus Suosittelemme, koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtaista matkavakuu-tusta peruutusturvalla.

Maksuehto varausmaksu 300 e varauksen yhteydessä, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua

Hinnat perustuvat 11.1.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 15 hengen ryhmään. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

 

Kuvia

Camino Norte Baskimaa kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna