Camino Finisterre Pyhiinvaellus

Ajankohta
10.6. - 17.6.2022
Kesto
8 päivää
Kohde
Espanja
Hinta
1798 €

Camino Finisterre Pyhiinvaellus

Camino Finisterre on lukuisista pyhiinvaellusreiteistä ainoa, joka alkaa Santiago de Compostelan kauniista pyhiinvaeltajien kaupungista ja johdattaa vaeltajaa metsäisiä polkuja pitkin kohti Finisterreä – Galician rannikon kärjessä sijaitsevaa maailman äärilaitaa. Kautta aikojen ovat vaeltajat ja matkaajat tunteneet alueen maagisuuden ja halunneet kulkea auringon ja tähtien viitoittamaa polkua kohti maailman etäisintä reunaa, josta ei ollut mahdollista jatkaa eteenpäin ja jota keskiajalla pidettiin maailmanloppuna…

Nyt on upea mahdollisuus täydentää ihmeen hienoa Compostela-kokemusta kävelemällä ihanasta Santiago de Compostelasta Finisterraan saakka. Aivan kuten alkuperäiset pyhiinvaeltajat ovat tehneet. Matkamme on varmasti jälleen ikimuistettava. Lähde mukaan kävelemään itsellesi lisää mielenrauhaa, selkeyttä ja elämän olennaisuuksien oivalluksia. -Marika

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Lufthansan lento Helsinki–Frankfurt–Santiago de Compostela–Frankfurt–Helsinki
  • majoitukset vaellusreitillä pienissä hotelleissa
  • vaelluksella puolihoito: aamiainen ja illallinen (talon viini ja mineraalivesi)
  • majoitus Santiago de Compostelan hotellissa aamiaisella
  • läksiäisillallinen Santiago de Compostelassa
  • retket ja kuljetukset matkaohjelman mukaisesti
  • matkatavaroiden kuljetus vaellusreitillä (1x20kg/hlö)
  • Marikan matkanjohtajuus ja hyvinvointikeskustelut
  • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut

Lisämaksusta

  • 250 €/hlö 1h-hengen lisämaksu

Kohokohdat

Marikan Caminon matkalaisilta kuultua:
”Fantastinen kokemus, joka ylitti odotukset moninkertaisesti!”
”Matka oli aivan ihana. Henkiset ja fyysiset voimavarat on tankattu.”
”Yksi hienommista matkoista koskaan!”
”Matkalla sai vain keskittyä itseensä, päivän teemoihin ja kauniisiin maisemiin.”
”Huikea matka läpi useiden maisemien, ihanien ihmisten seurassa. Matka jatkuu yhä sisimpääni.”
”Matkalla sain keskittyä täysin itseeni. Arki unohtui. Silmät ja sielu lepäsivät.”
”Marika pakkasi meille joka aamu hyvät henkiset eväät mukaan. Niitä sitten ehti makustelemaan päivän aikana.”
”Sain Caminolta runsaasti sisäistä voimaa, kiitollisuutta ja luottamusta. Marikan henkiset opetukset olivat suurena voimavarana kävellessä.”

Majoitus

Majoitukset pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä, hyvätasoisissa hotelleissa

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 10.6. - perjantai 17.6.2022

10.6. perjantai | Helsinki – Santiago de Compostela

Lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä aamutuimaan Lufthansan lennolla Frankfurtin kautta Santiago de Compostelaan. Marika on mukana koko ajan ja  ryhmää on vastassa suomenkielinen oppaamme Ulla Lipasti. Majoittuminen ja illallinen hotellin ravintolassa, jossa käymme viikon ohjelman vielä läpi.

11.6. lauantai | Santiago de Compostela – Negreira 21 km

Aamiaisen ja aamuvenyttelyjen jälkeen lähdemme tämän Caminon ensimmäiselle osuudelle. Vaelluksemme lähtee liikkeelle Espanjan Galician itsehallintoalueen pääkaupungista Santiago de Compostelasta, joka on jo yli tuhannen vuoden ajan ollut Euroopan tärkeimpiä pyhiinvaelluskohteita. Vaelluksemme aloituspiste on Plaza de Obradoiro, Santiago de Compostelan katedraalin edustalla oleva suurikokoinen aukio. Jätämme taakse suhteellisen nopeasti vilkkaan kaupungin ja aloitamme miellyttävän matkan maaseutumaisemien läpi. Kuljemme suurien, tiheiden tammi-, mänty- ja eukalyptuspuiden varjossa. Matkalle osuu rinteitä, jotka ovat pääasiassa maltillisia, lukuun ottamatta Alto do Mar de Ovellasia, jossa meidän on kuljettava 210 metrin korkeusero 2 kilometrin mittaisella matkalla.
Majoittuminen, Marikan luento ja illallinen hotellissa Negreirassa.

12.6. sunnuntai | Negreira – A Picota 28 km (osa kuljetus mahdollista)

Aamiainen ja aamuvenyttely hotellissa. Tämän päiväinen vaellusreittimme on maisemiltaan yksi reitin kauneimmista. Etapin aikana vaellamme täysin maaseudun rauhassa, vehreitä tammi- ja kastanjapuita täynnä olevien laaksojen alueella, jossa on karjankasvatusta. Tämän vaellusetapin aikana on useita nousuja ja laskuja, mutta vältymme raskailta nousuilta. Jos tuntuu siltä, että haluat säästellä voimiasi, sen on todellakin sallittua. Poikkeamme pääreitiltä hyvien palveluinen kylään A Picotaan ja aina voi tilata taksin ja porhaltaa sillä perille. Älä siis pelästy suotta kilometrimäärää. Majoitus ja illallinen A Picotassa.

13.6. maanantai | A Picota – Cee 24 km

Aamiainen ja aamuvenyttelyt hotellissa. Päivän etappimme ensimmäinen päämäärä on Olveiroa. Matkamme taittuu pikkutien reunaa laajojen peltoaukeiden ja pienten idyllisten kylien kautta. Saavumme Olveiran kivisillalle ja ylitämme Xallas -joen. Samaisessa paikassa, vuonna 1809, Galician talonpojat yrittivät lopettaa Napoleonin ranskalaisjoukkojen etenemisen, mutta epäonnistuivat yrityksessään. Olveiroasta jatkamme matkaamme nauttien joki- ja metsämaisemista. Jyrkähkö alamäki johtaa meidät lopulta koti Ceen kylää. Majoittuminen, Marikan ohjelma ja illallinen Ceessä.

14.6. tiistai | Cee – Finisterre 15 km + Cabo de Finisterre 3 km

Aamiainen ja aamuvenyttelyt hotellissa. Heti hotellista lähtömme jälkeen vaelluksemme suuntaa kohti Atlantin rantaviivaa. Vaellamme Villa de Corcubión viehättävän kylän kautta Finisterreen. Tämän helpon etapin aikana kuljemme pääasiassa jalkakäytäviä ja asfaltoitujen katujen reunoja pitkin. Ympärillämme avautuvat sanoinkuvaamattomat mäntymetsä- sekä merenrantamaisemat. Finisterreen saavutaan Langosteiran pitkän ja kauniin hiekkarannan kautta. Täällä kaikki vaeltajat voivat suorittaa yhden pyhiinvaellusreitin rituaaleista, puhdistumisrutuaalin eli uida Atlantin aalloissa. Kylään päästyämme voimme noutaa pienestä vaeltajien retkeilymajasta “Fisterran”, joka on virallinen todistus siitä, että olemme saapuneet “maailman loppupisteeseen”. Vaelluksemme jatkuu Cabo de Finisterre -niemekkeelle, jossa on aikaa ihailla aavaa merta kiviseltä kalliolta. Majoitus ja illallinen Finisterressä. Illallisen jälkeen halukkaat voivat omatoimisesti mennä katsomaan auringonlaskua Cabo de Finisterre -niemekkeelle (säävaraus).

15.6. keskiviikko | Finisterre – Muxia 28 km (osa kuljetus mahdollista)

Aamiainen ja aamuvenyttelyt hotellissa. Vaelluksemme viimeinen etappi kulkee rannikon tuntumassa, laajan ja rauhallisen maaseudun ja tuuheiden metsäisten alueiden läpi. Reitti kulkee vaihdellen asfalttia sekä metsäisiä polkuja pitkin. Etapin varrella on myös nousuja, korkein kohta on Facho de Lourido (269 m), vanha vartiointipaikka, jonne sytytettiin nuotio varoittamaan rannikon vaaroista. Kulkumme varrella pienet maalaiskylät, kuten Escaselas ja Castrexe tuovat reitillemme mukavaa vaihtelua ja värikkyyttä. Saavuttuamme Muxiaan vierailemme vaelluksemme viimeisessä pisteessä, Santuari de Barcan pyhäkössä, josta on tullut yhdessä Fisterran kanssa pyhiinvaeltajien tavoite. Pyhäkkö tuhoutui vuonna 2013 joulun aikaan salaman aiheuttamasta tulipalosta, joka tuhosi katon ja sisätilat ja samalla ison palan historiaa. Pyhäkön merkitys pyhiinvaeltajille juontaa juurensa vuosisatojen taakse, kerrotaan, että Neitsyt Maria oli saapunut juuri tähän paikkaan kiviveneessä rohkaisemaan apostoli Santiagoa. Täällä monet ovat innokkaita näkemään päivän hämärtymisen ja upean auringonlaskun. Majoittuminen, Marikan ohjelma ja illallinen Muxiassa.

16.6. torstai | Santiago de Compostela

Aamiainenhotellissa. Hotellissa nautitun aamiaisen jälkeen tilausbussikuljetus kuljettaa meidät Santiago de Compostelaan, jonne saavuttuamme teemme yhteisen, opastetun kaupunkikävelyn. Sitten onkin ansaitun levon vuoro. Osa lähtee vaeltamaan vielä kaupungin viehättäviä kujia, osa nostaa jalat pystyyn. Vapaaehtoinen illallinen on omatoiminen. Mahdollisuuksia tässä eloisassa ja tunnelmallisessa kaupungissa on paljon. Nautitaan läksiäisillallinen yhdessä ja majoittaudutaan Santiago de Compostelassa keskustahotellissa.

17.6. perjantai | kotiinpaluu

Aamiainen hotellissa. Aamuvirkut ehtivät vielä ostoksille Santiago de Compostelan vilkkaille kauppakujille. Kuljetus entokentälle, josta Lufthansan lento Frankfurtin kautta Helsinkiin.

Lentoaikataulu:

10.6. LH 855  Helsinki – Frankfurt 0630-0810
10.6. LH1176 Frankfurt – Porto 0930-1115
17.6. LH1179 Porto – Frankfurt 1630-2010
17.6. LH 854 Frankfurt – Helsinki 2140-0105+1

Maksuehto
varausmaksu 300 e varauksen yhteydessä, loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua, 15.4.2022

Hintaperuste
Hinnat perustuvat 11.3.2021 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 20 hengen ryhmään. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Camino Finisterre Pyhiinvaellus kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna