Lintumatkat

Bulgaria-Romania lintumatka

Ajankohta
22.2. - 3.3.2020
Kesto
11 päivää
Kohde
Romania-Bulgaria
Hinta
1880 €
Varaa matka

Bulgaria-Romania lintumatka

Lähde lintumatkalle Romanian kautta Bulgariaan ottamaan kevättä vastaan Mustanmeren rannikolla, missä lintujen lajikirjo on kutkuttavan laaja. Pääsemme näkemään edustavan kokoelman talveaan viettäviä peto- ja sorsalintuja, uikkuja, kahlaajia ja lokkeja sekä lintuharvinaisuuksia, joista tyylikkäimpiä ovat punakaulahanhet ja valkopääsorsat. Mustapäälokkiinkin on hyvät mahdollisuudet tutustua.  Muita mielenkiintoisia lajeja ovat mm. kaitanokkalokki, kiharapelikaani, kääpiömerimetso, syyriantikka, arokiuru, harmaasirkku ja balkanintiainen. Kevätmuutto on jo päässyt alkuun ja tuo oman lisänsä viimeisten talvilintujen jatkoksi. Paikallinen oppaamme Branta Toursin perustaja Pavel Simeonov on Bulgarian pätevimpiä lintuoppaita ja erinomainen lintuvalokuvaaja.

Retki soveltuu erinomaisesti myös lintujen valokuvausta harrastaville. Tervetuloa mukaan! – Lasse J. Laine

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Turkish Airlines lennot Istanbulissa
 • väliyöpymiset Istanbulin lentokenttähotellissa
 • Majoitukset Romaniassa ja Bulgariassa jaetussa kahden hengen huoneissa aamiaisella
 • Retkilounaat linturetkillä
 • Mineraalivesi, limpparit, kahvi/tee retkillä
 • Kuljetukset minibussilla
 • Paikallinen lintuopastu
 • Lasse J. Laineen lintuopastus ja matkanjohtajuus

Lisämaksusta

 • illalliset paikallisissa ravintoloissa
 • alkoholijuomat
 • tipit oppaalle & kuljettajalle (kerätään ryhmän sisällä yhteisesti)
 • 1h-huonelisämaksu 120 €

Matkanjohtaja

Lasse J. Laine

Lasse on biologi, tietokirjailija ja lintumies, joka kuuluu Kon-Tikin lintu- ja luonto-oppaisiin. Hän on kirjoittanut useita luonto- ja lintukirjoja ja voittanut WWF -palkinnon vuoden luontokirjasta vuonna 2010. Lasse on vienyt ryhmiä kokemaan unohtumattomia elämyksiä mm. Papua Uuteen-Guineaan, Gambiaan, Belizeen, Etiopiaan, Sri Lankaan, Gaboniin ja Kolumbiaan. Suositun ja palkitun luontokirjai... Lue lisää

Voit halutessasi maksaa vapaaehtoisen 10 euron matkakohtaisen tukimaksun ilmastotyöhön. Maksusi ohjataan lyhentämättämänä Luonnonperintösäätiölle, joka käyttää varat luonnonsuojelualueiden hankintaan Suomessa. Lahjoittaminen käy vaivattomasti yhdellä klikkauksella verkkokaupassamme ennakkomaksun yhteydessä.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 22.2. - tiistai 3.3.2020

Suomalaisittain mielenkiintoisimpia kohdelajeja ovat punakaulahanhet, kiljuhanhi, pelikaani ja kiharapelikaani, flamingo, kääpiömerimetso, karimetso, ruskosotka, valkopääsorsa, mustakaulauikku, pikku-uikku, punapäänarsku. Petolinnusto on edustavaa: hyvät mahdollisuudet kiljukotkaan ja aavikkohaukkaan, suohaukkojen lisäksi arohiirihaukka, muuttohaukka ja lokeista kiinnostavimpia mustapäälokki, kaitanokkalokki, mustanmerenlokki ja aroharmaalokki. Tikkoja on alueella 7 lajia, mm. vihertikka. Varpuslinnuista meikäläisittäin halutuimpia tuttavuuksia ovat arokiuru, töyhtökiuru, balkanintiainen ja tulipäähippiäinen. Lintujen valokuvaukseen mahdollisuudet ovat hyvät ja keväällähän linnut ovat värikkäästi juhlapuvussaan.

22.2. lauantai | Istanbulin kautta Romaniaan

Lähdetään illalla Turkish Airlinella Istanbuliin, jossa tekninen yöpyminen.

23.2. sunnuntai | Romanian Danube Delta

Lentomatka jatkuu aamulla Romanian Constantaan, jossa oppaamme odottaa minibussilla vastassa. Varsinainen retki alkaa Tonavan suistoalueella.

24.2. maanantai | Danube Delta

Retkeilyä Tonavan suiston kosteikkoalueilla, johon kuuluvia paikkoja mm. Murighol, Jurilovka, Sinoe, Grindul Chituc, Vadu ja Histria. Sään salliessa osa paikoissa käydään lautalla.

25.2. tiistai | Darankulak

Bulgarian puolella Durankulakissa Branta Lodgen alueellapääosin niitty- ja peltomaisemissa.

26.2. keskiviikko | Darankulak

Retkeilyä Mustanmeren rannikolla ja sisämaan peltolakeuksilla.

27.2. torstai | Darankulak

Retki aromaisemiin ja Kaliakran niemelle sekä Shabla-järvelle ja rannikon laguuneille.

28.2. perjantai | Darankulak

Retki aromaisemiin ja Kaliakran niemelle sekä Shabla-järvelle ja rannikon laguuneille.

29.2. lauantai | Burgas

Siirtyminen Burgasiin, matkalla pysähdyksiä Balkanin vuoriston alarinteillä ja metsissä. Retkeilyä Pomorien järven ja Burgasin kosteikkoalueilla

1.3. sunnuntai | Burgas

Retkeilyä Pomorien suola-altailla ja muualla Burgasin lähitienoilla.

2.3. maanantai | Varnasta Istanbuliin

Aamuretkeilymme päättyy lopulta puolen päivän jälkeen Varnan lentokentälle, josta lennetään Istanbuliin tekniseksi yöksi.

3.3. tiistai | Helsingissä

Aamulla matka jatkuu Helsinkiin.

Lennot

22.2. TK1764 Helsinki – Istanbul 18.10-22.35 (stopover yö IST)
23.2. TK1065 Istanbul-Constanta 09.10-09.15
2.3. TK1060 Varna – Istanbul 16.00-18.10 (stop over yö IST)
3.3. TK1761 Istanbul – Helsinki 09.10-11.40

Majoitukset

23.-25.2. | 2 yötä | Hotel Bunica Maria  Mahmudia, Danube Delta, Romania

25.-29.2. | 4 yötä | Branta Lodge Durankulak, Bulgaria

29.2.-2.3. | 2 yötä | Complex St. George tai Complex Strandja, Burgas, Bulgaria

Viisumi, passi, matkavakuutus

Matkalla tarvitaan voimassa oleva passi tai henkilökortti. Viisumia ei tarvita. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Maksuehto

Varausmaksu 300 €/hlö, loppumaksu 6 vkoa ennen matkan alkua

Hinnat perustuvat 22.8.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin ja minimi 10 hengen ryhmään. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas on saanut tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Kuvia

Bulgaria-Romania lintumatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna