?>

Luontomatkat

Brasilia ja Amazon

Ajankohta
15.11. - 28.11.2019
Kesto
14 päivää
Kohde
Amazon risteily ja Rio de Janeiro
Hinta
5400 €
Varaa matka

Maaseudun Tulevaisuuden lukijamatka Brasiliaan ja Amazonille

Matkan erikoisteemana on tutustua pintaa syvällisemmin Brasilian ja etenkin Amazonin alueen luontoon, kehitykseen ja metsiin, näiden menneisyyteen ja tulevaisuuden näkymiin. Syvennymme myös alueen globaaliin vaikutukseen. Matka avartaa ymmärrystä Amazonien sademetsien ja siellä elävien ja näitä suojelevien alkuperäiskansojen ja perinteisten jokivarsi- ja keräilijäyhteisöjen merkityksestä. Matkalla tulevat tutuiksi paikalliset asukkaat ja elämäntavat, eläimistö, kasvisto ja luonnon kokonaistasapainon merkitys. Koemme myös Rio de Janeiron upeimmat nähtävyydet. Matkanjohtajana on luonto-opas Paul Segersvärd ja asiantuntijana Brasilian ympäristön ja yhteiskunnan asiantuntija Tri. Markus Kröger.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • kaikki lennot turistiluokassa lentoveroineenja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa/hytissä aamiaisineen
  • kuljetukset ja retket ohjelman mukaisesti
  • Amazonin risteily 3 vrk täysihoidolla ja 5 x lounas
  • matkalla mukana asiantuntijaoppaana Markus Kröger ja matkanjohtajana sekä luonto-oppaana Paul Segersvärd

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone/hytti 1195 €
  • ruokajuomat
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Paul Segersvärd

Linnut ovat Paul Segersvärdin ykkösharrastus, mutta muutkin luontomatkat kiinnostavat häntä suuresti. Tv:n luonto-ohjelmia tuottavan Paulin pääkohteita ovat Huippuvuoret, Costa Rica, Madagaskar, Borneo, Tansania ja uusimpana tulokkaana Botswana. Trooppinen luonto ei odota: Paulin retkillä herätään varhain ja valvotaan myöhään. Näin menetellen saavutetaan parhaimmat ja syvimmät luontoelämykset. Tut... Lue lisää

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 15.11. - torstai 28.11.2019

15.11. perjantai – saapuminen Rio de Janeiroon

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa tapaamme suomalaisen matkanjohtajamme Paul Segersvärdin. Lento Helsingistä Lontoon kautta Rio De Janeiroon. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

16.11. lauantai – Rio de Janeiro

Rio De Janeiroon tutustumista ja ensimmäisenä päivänä vierailu Sokeritoppavuorille. Näyttävän Guanabaranlahden edustalla sijaitseva kuuluisa sokeritoppavuori on Rio de Janeiron tunnetuimpia maisemapaikkoja. Merenpinnan yläpuolella 396 metrin korkeudessa sijaitsevalta huipulta avautuu kaunis näkymä Rio de Janeiroon, ja näköalapaikalta voi nähdä esimerkiksi vilauksen Copacabanan kuuluisaa uimarantaa. Vuonna 1912 avattu köysirata oli avautuessaan Brasilian ensimmäinen ja maailman kolmas köysirata. Päivän aikana yhteinen lounas. Mahdollisuus varata lisämaksusta Rio by night Samba & Folk Show esitys Ginga Tropical ravintolassa tai ilta Lapan kaupunginosassa, missä paikalliset viettävät iltaansa kuunnellen uusia nousevia artisteja.

 17.11. sunnuntai – Rio de Janeiro

Aamupäivällä teemme retken Kristuspatsaalle, joka on ehdottomasti kaupungin tunnetuin nähtävyys ja sieltä avautuu erinomainen näkymä kaupungin yläpuolelle. Maailman seitsemän ihmeen joukkoon kuuluva patsas sijaitsee Tijucan kansallispuistossa, 710 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Maailman suurin ja tunnetuin art deco -patsas valmistui vuonna 1931, ja on siitä lähtien ollut kaupungin tunnetuin matkailuvaltti. Päivän aikana yhteinen lounas.

18.11. maanantai – skuuneri-retki Riossa

Aamupalan jälkeen lähdemme hotellilta bussilla satamaan. Lähtö noin klo 9.30 perinteiselle skuuneri-veneretkelle, jonka reitti kiertää Guanabaran lahtea. Ohitamme Flamengon, Botafogon rannat, Urcan kaupunginosan ja näemme mereltä sokeritopan, Fort São Joãon linnakkeen, modernin taiteen museon ja Niteroin kaupungin sekä paljon muuta. Päivän aikana yhteinen lounas.

19.11. tiistai – lento Manaukseen

Kuljetus lentokentälle ja lento Manaukseen klo 11.55-14.05. Perille saavuttuamme kuljetus Tropical hotelliin ja yhteinen lounas. Ilta vapaata.

 20.11. keskiviikko – jokiristeily alkaa, Markus Kröger asiantuntijana mukana

Matkaseurueeseen liittyy viikon ajaksi Brasilian ympäristön ja yhteiskunnan asiantuntija Tri. Markus Kröger. Lähtö puolenpäivän jälkeen Amazon Clipper Premium aluksella kohti Rio Negroa. Nautimme tervetuliaisjuomat ja kuulemme tietoa laivan reitistä sekä palveluista. Kuulemme myös esitelmän Amazonista aluksen noustessa Rio Negro jokea ylävirtaan. Yhteinen illallinen, jonka jälkeen menemme kannelle tähyilemään joen rantoja ja Amazonasin floora ja faunaa. Markus Kröger pitää viikon risteilyn aikaan tietoiskuja ja luentoja Amazonin menneisyydestä, nykypäivästä, tulevaisuuden kuvista ja -uhista sekä alueen globaalista vaikutuksesta esimerkiksi ilmastonmuutokseen. Retkillä pääsemme tutustumaan läheisesti alkuperäisasutukseen, elinkeinoihin, kasvistoon ja eläimistöön.

21.11. torstai – joella

Aikaisin aamulla lähdemme tutkimaan ympäristöä kanooteilla. Näemme hedelmiä syöviä lintuja kuten papukaijoja sekä tukaaneita. Aamiaisen jälkeen suuntaamme viidakkoon tutkimaan paikallista luontoa. Paluu iltapäivällä laivalle, jolloin mahdollisuus uimiseen ennen lounasta. Iltapäivällä etenemme läpi Anavilhanan kansallispuiston, joka sijaitsee yhdessä suurimmista makeanveden saaristoista. Siirrymme kanootteihin, joilla pääsemme lähemmin tutkimaan upeaa luonnonpuistoa. Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla.

22.11. perjantai – joella

Aikaisin aamulla vietämme hetken kalastellen piraijoita sekä muita kaloja. Aamiaisen jälkeen vierailemme paikallisessa kylässä, jossa tutustumme moniin tyypillisiin Amazonin hedelmiin, kuten cupuacu ja tapereba, palmuihin kuten acai, tucuma ja pupunha. Näemme miten manioca jauhoa valmistetaan sekä tutustumme paikallisten lasten terveys ja koulutus tilanteeseen. Lounaan jälkeen siirrymme valkohiekkaiselle rannalle uimaan ja hyvällä onnella saatamme nähdä delfiinejä. Myöhemmin iltapäivällä tutustumme kanooteilla luontoon. Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla.

23.11. lauantai – joella

Lintujen tarkkailua ja tilaisuus nähdä Victoria Regia, jättilumme January Ecological Parkissa. Tutkimme tätä tulva metsää kanooteilla sekä kävellen, tarkkaillen luontoa puissa ja vedessä. Syömme aamiaisen laivalla, samalla suuntaamme kohti kahden veden risteystä, paikkaa, jossa Amazonin kirkas vesi ja Rio Negro-joen tumma vesi kohtaavat ja kulkevat rinnakkain useita kilometrejä. Palaamme Manauksen satamaan ja majoitumme Manauksen kaupunkiin.

24.11. sunnuntai – siirtyminen Santaremiin

Kuljetus lentokentälle ja lento Santaremiin. Santaremissä kuljetus Amazonasin karibiaksi kutsuttuun Alter do Chaon ranatkylään. Majoittautuminen ja illalla yhdessä syömään.

25.11. maanantai – Alter do Chão

Kokopäivän vene -ja viidakkoretki Tapajos-joella.

26.11. tiistai – Alter do Chão

Vapaa-aikaa rannalla rentoutumiseen.

27.11. keskiviikko

Kuljetus Santaremin lentokentälle, josta lento Brasilian kautta Rio de Janeiroon.

28.11. torstai

Jatkolento Lontoon kautta Helsinkiin.

 

Lentoaikataulu

D8 366  15.11.  Helsinki-Lontoo Gatwick                         klo 08.00-09.10
DI7501  15.11.  Lontoo Gatwick -Rio de Janeiro             klo 10.50-20.40
G32104  19.11.  Rio de Janeiro – Manaus                        klo 11.55-14.05
G31726  24.11. Manaus – Santarem                                  klo 12.45-14.55
G31727  27.11. Santarem-Brasilia                                       klo 15.25-20.00
G32071  27.11. Brasilia-Rio de Janeiro (Santos Dumont) klo 20.40-22.20
DI7502  28.11.  Rio de Janeiro – Lontoo Gatwick             klo 02.35-15.40
D8 371  28.11.  Lontoo Gatwick – Helsinki                        klo 18.50-23.50

Risteily Amazon Clipper Premium alus 20.-23.11.

Amazon Clipper on tyypillinen jokilaiva. Laiva on noin 32 metriä pitkä ja 9 metriä leveä. Aluksessa on 16 tilavaa kahdenhengen hyttiä, jokaisesta hytistä löytyy vuoteet, oma wc ja suihku, tallelokero, sekä ilmastointi, joka on käytössä öisin. Aamiainen tarjoillaan laivan katetulla kannella, lisäksi laivalta löytyy video sekä kirjasto.

Aurinkokannella on lepotuoleja, joilta voi ihailla maisemia. Laivan miehistö on 5-henkinen ja joukossa on englanninkielinen opas, jolla on hyvä tietämys sademetsän kasveista ja eläimistä. Laivan keittiö tarjoilee herkullisia buffet aterioita, joissa myös päivän erikoisuuksia sekä kasvis vaihtoehtoja.

 

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.