?>

Luontomatkat

Botswanan luontomatka

Ajankohta
17.10. - 30.10.2019
Kesto
14 päivää
Kohde
Botswana, Okavango
Hinta
5690 €
Varaa matka

Botswanan luontomatka

Okavango-joki, Afrikan neljänneksi suurin systeemi, virratessaan Angolan ylängöiltä kaakkoon, muodostaa Botswanan Moremissa ja Kalaharissa maailman suurimman suistoalueen ja samalla maailman kiehtovimman villieläinnäyttämön, jota on ylistetty mm. National Geographic-julkaisuissa moneen otteeseen. Kon-Tikin perustaja Rauni Tirri on toteuttanut ensimmäisen retken Okavangon alueelle jo vuonna 1995. Matkailu on kehittynyt niistä ajoista, mutta edelleen  idea telttasafarin eduista on parasta ihokosketusta luontoon tuolla planeettamme erikoisemmassa luonnonnäyttämöllä.

Tervetuloa luonto-oppaamme Paul Segersvärdin johtamalle luontomatkalle kuulemaan, näkemään ja tuntemaan aitoa Afrikkaa!

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Qatar Airwaysin lennot veroineen
 • matkatavaraa 20 kg pehmeässä laukussa
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • 2 yön majoitus Cresta Riley’s hotellissa Maunissa puolihoidolla
 • 8 yön/9 päivän Penduka safariohjelma täysihoidolla
  – safarikuljetukset Pendukan omilla 4×4 erikoissafariautoilla
  – safarimajoitus 9 m2 teltassa: vuoteet, lakanat, pyyhkeet, yöpöydät, öljylamppu, ”bush bathroom” suihkulla ja kem. wc
  – paikalliset luonto-oppaat, kuljettajat, kokit, rakentajat
  – täysihoito sisältäen juomat: vesi, virvoitusjuoma, tee, kahvi, paikalliset oluet, viinit
  – retkiohjelmat ja puistomaksut
  – kevytlentokonekuljetus Maun/Xakanaxa
  – moottoriveneretki Xakanaxa Lagoonilla
  – veneretki Chobe -joella
  – kuljetus Avani Victoria Falls hotellille safarin jälkeen
 • 1 yön majoitus Avani Victoria Fall Resort hotellissa puolihoidolla
 • Paul Segersvärdin opastus ja matkanjohtajuus matkan ajan

Lisämaksusta

 • yhden hengen huonelisämaksu 660 €/hlö
 • viisumimaksut rajoilla (maksettava paikan päällä)
  – Botswana The Tourism Development Levy -maksu 30 USD/hlö
  – Zimbabwe & Sambia UniVisa 50 USD/hlö

Matkanjohtaja

Paul Segersvärd

Linnut ovat Paul Segersvärdin ykkösharrastus, mutta muutkin luontomatkat kiinnostavat häntä suuresti. Tv:n luonto-ohjelmia tuottavan Paulin pääkohteita ovat Huippuvuoret, Costa Rica, Madagaskar, Borneo, Tansania ja uusimpana tulokkaana Botswana. Trooppinen luonto ei odota: Paulin retkillä herätään varhain ja valvotaan myöhään. Näin menetellen saavutetaan parhaimmat ja syvimmät luontoelämykset. Tut... Lue lisää

Majoitus

17.-20.10. | 2 yötä | Cresta Riley’s, Maun (puolihoito)

20.-28.10. | 8 yötä | Safaritelttaleiritys (täysihoito ruokajuomineen)

28.-29.10. | 1 yö | Avani Victoria Falls Resort, Sambia (puolihoito)

 

 

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 17.10. - keskiviikko 30.10.2019

17.10. torstai | Helsinki – Doha – Johannesburg

Lähdetään Qatarin iltalennolla Helsingistä Dohan kautta Johanneburghiin.

18.10. perjantai | saavutaan Botswanaan

Aamulla vaihdetaan konetta kohti Botswanan Mauniin, jonne saavutaan iltapäivän aikana. Majoitutaan kahdeksi ensimmäiseksi yöksi Mauniin lepäämään pitkän lentomatkan jälkeen. Orientoidutaan tämä päivä vain Paulin infotilaisuudella. Illallinen omatoimisesti.

19.10. lauantai | Maun Cresta Riley’n ympäristö

Aamiaisen jälkeen lähdetään Paulin kanssa rennolle retkelle hotellin läheisyyteen Themalakane-joen läheisyyteen. Maunin kaupunki on kasvanut juuri tämän joen varrelle, jonka nimikin tarkoittaa ”ruokoista paikkaa” sen runsaan kasvillisuuden vuoksi. Jos haluaa mieluummin lepäillä hotellilla ensimmäisen päivän, on hotellilla tarjota viihtyisä uima-allas, kuntokeskus sekä valikoima hienoja ruokailumahdollisuuksia. Paikka on maaginen ja sieltä on mukava aloittaa luontosafarimme poikkeuksellisen hitaasti. Yhteinen illallinen ja valmistautuminen seuraavana päivänä alkavaan safariin. (puolihoito)

20.10. sunnuntai | Xakanaxa, Okavangon suistolle – safari alkaa

Aamiainen hotellissa ja kuljetus Maunin lentoasemalle. Kevytlentokone kuljettaa matkalaiset Moremin safari-alueelle ja saapuessanne Xakanaxan kiitoradalle, tapaatte Pendukan paikalliset oppaanne. Lentomatka itsessään on jo upeaa luonnon ilotulitusta Okavangon yllä. Saatat nähdä puhveleita ja virtahepoja uimassa, norsuja juomassa, alue on tunnettu myös leijonistaan, leopardeistaan ja gepardeistaan, joita nähdään myös usein. Saavumme telttaleiriin myöhään iltapäivällä. Suihkuaika ennen illallista ruokailuteltassa. Nautimme illasta ehkäpä vielä leirinuotion äärellä. Tervetuloa Okavangoon!

21.10. maanantai | Xakanaxa

Aikainen herätys ja nautimme vain aamukahvit/teet ennen lähtöä ensimmäiselle aamusafarille. Vietämme muutaman tunnin tarkkaillen ympärillä olevan luonnon kiireistä menoa, ehkä havaitsemme savannikoiran, joka on nykyisin harvinainen eteläisessä Afrikassa. Palaamme telttaleiriimme ennen puoltapäivää maittavalle brunssille, jonka jälkeen on aikaa käydä suihkussa, levätä ja rentoutua leirissä. Iltasafarille lähdetään iltapäivällä ja teemme veneretken mutkittelevia jokia pitkin Okavangon suistoalueelle. Leiriin palattuamme nautimme illallisen ruokailuteltassa ja rentoudumme iltanuotion äärellä.

22.10. tiistai | Khwai -joki

Aamiaisen jälkeen lähdemme Xakanaxasta safariautoilla kohti Khwai-joen aluetta, joka sijaitsee Moremin pohjois-portin alueella. Khwai-joki on Okavangon viimeisiä jokisuistoja itään ja sisämaata kohti. Alue on Khwai-yhteisön omistuksessa olevaa maata eikä se kuulu Moremin puistoon. Moremin kansallispuistossa Okawangon liepeillä on mahdollisuus nähdä mm. ”lechwejä”. Viimeksi yhteensä 300, suomeksi likiantilooppi, kosteiden niittyjen suosija (Paulin huomio).

23.10. keskiviikko | Khwai -joki

Täällä tavataan samat eläimet kuin joen toisella puolella Moremissa. Joki, jonka eläimet helposti ylittävät, on noin 25 metriä leveä. Päivittäiset aamuajelut ja jälleen iltapäivällä tien päälle maastoretkelle. Dombossa tavataan mm. paljon virtahepoja. Illalla edessä kaunis auringonlaskun leiskauttama väriläiskä hippoaltaalle. Päivän lämmön  aikana on mahdollisuus lukea, rentoutua ja nauttia luonnon äänistä. Illaksi palataan leiriimme, Khwai joen läheisyyteen, jossa totutut leiritoimet.

24.10. torstai | Savuti

Kevyen (kahvi/tee) aamiaisen jälkeen varhainen aamuretki Khwain lähiympärisöön. Sen jälkeen palataan leiriin, jossa nautitaan tukevampi aamiainen. Pakkaamme tavaramme ja jätämme hyvästit Khwaille. Matka jatkuu pohjoiseen, kohti Savutia. Etenemme normaalin päivärutiinin merkeissä Savutiin, joka on seuraava leiripaikkamme. Ajomatka on suhteellisen pitkä, mutta pysähtelemme aina tarpeen kuvaamaan ja seuraamaan ympärillä olevaa luonnon ikuista kiertokulkua. Jossain mukavassa paikassa nautimme retkilounaan matkan aikana. Ohitamme matkalla Mababe painanteen, joka oli aikoinaan suuri järvi. Nykyisin kesäkuukausien aikana valtavat seepralaumat vaeltavat Choben pohjoisosasta Magkadigadi-pannulle Savutin ja Mababen kautta. Savuti on ollut kuiva vuodesta 1980 lähtien, mutta vuodesta 2009 alkaen joki on saanut maan liikkeiden ansiosta kosolti vettä ja aika ajoin Savuti onkin osiltaan veden peitossa. Kosteikkoalueelle on virrannut ajan myötä isoja eläinlaumoja mm. norsuja. Yöpyminen Savutin eksklusiivisessa villissä luontomaisemassa.

25.10. perjantai | Savuti

Lähdemme tapamme mukaan jo auringon nousun aikaan seuraamaan uuden päivän alkua. Yritämme löytää kissapetoja, mm. leijonia ja gepardeja. Alueen kivikkoisella seudulla liikuskelee myös harvinaisempi kalliohyppijä (antilooppi), jonka saatamme nähdä päiväretkillä. Alueella on myös pieni kokoelma Bushmanien kalliomaalauksia. Safarien ohella sopivasti myös aikaa rentoutua päivän lämmön aikana. Illalla normaalit leiritoimet ruokailuineen.

26.10. lauantai | Choben kansallispuisto

Aamiaisen jälkeen jatketaan matkaa kohti Pohjoisessa sijaitsevaa Chobea. Ajomatka on pitkä ja leiriin saavutaan vasta iltapäivällä. Kaikkina siirtopäivinä ajot ovat suhteellisen hitaita johtuen upottavista hiekkateistä. Siirtymätaipaleet ovat koko ajan luonnontarkkailua, safariajelua parhaimmillaan ja tien poskeen pysähdytään aina kun jotain mielenkiintoista ilmaantuu oppaiden näköpiiriin. Matkan varrella voi nähdä mitä vain, vaikkapa tietä ylittävän leijonan, jota usein päästään kuvaamaan läheltä. Saapuminen leiriin iltapäivällä.

27.10. sunnuntai | Chobe

Kokopäivä Chobessa, jonka villielämä on yksi eteläisen Afrikan runsaimmista mitä tulee norsuihin, virtahepoihin, puhveleihin ja antilooppilajeihin. Näkemistä ja kuvaamista riittää tässä Botswanan toiseksi suurimmassa kansallispuistossa. Jos olet innokas lintuharrastaja, Chobe ei petä, valtavia määriä vesilintuja kokoontuu täällä. Iltapäivällä veneilykierros Chobe-joella tarjoaa uuden ulottuvuuden safarille. Paluu illaksi leiriimme.

28.10. Chobe – Kasane – Viktorian putoukset

Aamiaisen jälkeen jätämme leirin ja siirrymme autollamme Kasanen kaupunkiin. Jätettyämme jäähyväiset Botswanan toimijoille nousemme meille varattuun pikkubussiin, joka kuljettaa ryhmämme Zimbabwen puolella olevaan Victorian Falls´n kaupunkiin, jonka välittömässä läheisyydessä kuuluisat putoukset jylisevät. Ihailemme putouksia, jotka nimenomaan ovat Zimbabwen puolella ne kauneimmat. Siirrymme Sambian puolelle yöpymään Avani Victoria Falls Resortiin viimeiseksi yöksi ennen paluulentoa Livingstonesta.

29.10. Paluulento Livingstone – Johannesburg – Doha

Aamiaisen jälkeen kuljetus Livinstonen lentokentälle, josta lennetään ensin Johannesburgiin. Koneenvaihto Qatarin yölennolle Dohaan, johon saavutaan aamulla.

30.10. Doha – Helsinki

Dohassa koneenvaihto suoralle Helsingin lennolle, joka saapuu kotimaahan 21.20 illalla.

Lentoaikataulut Qatar Airways

17.10. QR302 Helsinki – Doha 1800-2350
18.10. QR1363 Doha – Johannesburg 0155-0950
18.10. BP212 Johannesburg – Maun 1120-1320

29.10. BA6292 Livingstone – Johannesburg 1330-1515
29.10. QR1368 Johannesburg – Doha 2035-0630+1
30.10. QR 307 Doha – Helsinki 1540-2120

Maksuehto

Ennakkomaksu 1000 € / hlö, varauksen yhteydessä
Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua

Passi, viisumi

Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeenkin ja passissa on oltava vähintään 4 tyhjää sivua viisumeja varten. Viisumit ostetaan rajoilta paikan päällä, ne maksetaan joko käteisellä tai luottokortilla. Botswanassa on turistimaksu 30 USD ja Zimbabwe & Sambiaan hankitaan yhdistelmäviisumi 50 USD.

Matkavakuutus

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Hinnat perustuvat 5.3.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 9Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Ryhmämatkasta poikkeaminen ei tällä matkalla ole mahdollista.

 

Kuvia

Botswanan luontomatka kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna