?>

Maatalousmatkat

Bosnia-Herzegovina

Ajankohta
14.10. - 19.10.2019
Kesto
6 päivää
Kohde
Bosnia-Hertzegovina
Hinta
1290 €/ hlö

Bosnia-Herzegovina

Maatilan Pellervon lukijoille räätälöity maatalousalan opinto- ja virkistysmatka suuntautuu Balkanille, Bosnia-Herzegovinaan. Pääsemme vierailemaan paikallisilla maatiloilla ja pikkukylissä, joissa tapaamme paikallisväestöä ja tutustumme heidän elämäänsä ja elävään maaseutuun. Banovicin kaupungissa olemme kaupungin vieraana ja meille esitellään maaseudun paikallishallintoa. Maan rikas historia tulee meille tutuksi, unohtamatta dramaattista Jugoslavian hajoamissotaa ja sitä seurannutta jälleenrakennusoperaatiota. Tutustumme myös pääkaupunki Sarajevoon ja historialliseen Mostariin. Matkanjohtajana on koko matkan ajan Pirjo Sehic, joka on työskennellyt Bosniassa ja tuntee maan historiaa, kulttuuria ja nykypäivää. Erityisasiantuntijana matkalla on suomalainen monipuolisesti Bosnian tunteva ja siellä asuva Heikki Wala.

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Turkish Airlines lennot Helsinki – Istanbul – Sarajevo – Istanbul – Helsinki lentoveroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsyt
  • ohjelman mukaiset ateriat: puolihoidolliset hotellissa ruokajuomina 2 lasia viiniä / olutta, vesi, 3 x lounas
  • Pellervo lehden edustaja mukana matkalla matkanjohtajan roolissa alkaen / päättyen Helsinki
  • suomenkieliset erityisasiantuntijaoppaat

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 100 euroa/henkilö
  • ennakkoon varatut istumapaikat
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Pirjo Sehic

Olen iloinen ja pirteä freelancer ammattiopas. Olen työskennellyt matkailualalla jo yli 35 vuotta eri tehtävissä mm. kohdepäällikkönä ja oppaana, matkanjohtajana sekä erilaisten matkojen tuotanto- ja sopimuspäällikkönä. Asun nyt Suomessa. Työhistoriani on hyvin laaja ja monipuolinen. Olen toiminut fysioterapeuttina, Jyväskylän kongressikeskuksen kokouspäällikkönä, Euroopan Neuvoston projektipää... Lue lisää

Majoitus

Sarajevo 14.-17.10.2019 & 18.-19.10.2019

Hotel Bosnia ****
Sarajevon keskustassa vanhan kaupungin lähellä sijaitseva neljän tähden hotelli jossa 72 modernia huonetta. Hotellista löytyy kaksi ravintolaa ja baari. Ilmainen langaton netti yhteys. http://bosniahotels.com/

Lukavac 17. – 18.10.2019

Hotel Senad Od Bosne
Modrac järven rannalla sijaitseva kaunis entisöity hotelli. Huoneissa on ilmainen langaton nettiyhteys, kaapeli-tv, ilmastointi, minibaari. http://hotelsenadodbosne.com/en/about-us/

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 14.10. - lauantai 19.10.2019

14.10.maanantai│Matkapäivä, lento Helsingistä Istanbulin kautta

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentokentällä klo 11.30. Terminaali 2, jossa matkanjohtaja Pirjo Sehic odottaa matkalaisia. Lennämme Istanbulin kautta Sarajevoon kello 13.25 – 16.50 ja 19.20 – 20.15. Lennon aikana on ruokatarjoilu juomineen. Sarajevossa siirrymme tilausbussilla keskustahotelliimme, jossa odottaa illallinen ruokajuomineen.

15.10. tiistai│Sarajevo tutuksi, maatilavierailu

Aamiaisen jälkeen aloitamme päivän tutustumalla oppaamme kanssa Sarajevon kaupunkiin. Kuulemme monipuolisesti kaupungin historiasta ja nykypäivästä. Vierailemme eksoottisessa vanhassa kaupungissa, tutustumme sodanaikaiseen tunnelimuseoon, joka toimi turvareittinä kaupungin ja ulkopuolisen maailman välillä. Olympiastadion on meille tuttu mm. Matti Nykäsen huippusuoritusten ansiosta vuoden 1984 talviolympialaisissa, sodanaikana stadion toimi hautausmaana. Vierailemme paikallisella maatilalla, jossa isäntäväki kertoo arjestaan. Nautimme paikallisen lounaan. Paluu iltapäivällä hotellille, josta on helppo mennä kävellen tutustumaan kaupunkiin. Yhteinen illallinen hotellissa.  

16.10. keskiviikko│ kokopäiväretki Mostariin, maatilavierailu

Aamiainen. Kokopäiväretki historialliseen Mostarin kaupunkiin. Kaupunki on jo itsessään tärkeimpiä Bosnian nähtävyyksiä. Kaupunki halki kulkeva pääkatu oli v. 1993 kroaattien ja bosnialaisten asukkaiden taistelurintama. Mostarin vanha kaupunki on UNESCO:n maailman perintölistan suojelukohde. Vanha silta, joka tuhottiin tässä viimeisessä sodassa, oli rakennettu 1400-luvulla. Silta rakennettiin uudestaan vuonna 2004 ja me pääsemme tutustumaan siihen, kuin myös vilkkaaseen kauppakujaan, josta voi tehdä vaikkapa paikallisia tuliaisostoksia. Sieltä löytyvät käsityöläisammattikuntien taidonnäytteet; hopeiset filigraanikorut, käsin taotut kupariastiat, mausteet, kultakorut, vaatteet jne. Matkan varrella teemme myös maatilavierailun ja nautimme lounaan paikalliseen tapaan. Paluu Sarajevoon. Yhteinen illallinen hotellissa.

17.10. torstai│ maaseuturetki Dobojhin, rauhanturva, paluumuutto ja hallinto

Aamiaisen jälkeen siirrymme matkatavaroinemme bussiin ja suuntaamme pohjoiseen kohti maaseutua, jossa mm. suomalaiset rauhanturvaajat toimivat sodan päätyttyä ja jossa osallistuttiin paluumuuttajien hyväksi jälleenrakentamiseen ja luotiin edellytyksiä maatalouden uudelleen käynnistämiseen. Vierailu ex-Camp Jussin alueella, lounas paikallisravintolassa, tutustuminen Dobojn linnaan ja kaupunkiin ja FinDo -centeriin. Pääsemme tutustumaan myös Grapska Gornjan paluumuuttokylään ja Krtovan kylään, jossa tutustumme mm. heidän maatalouteensa puhemies Rajkon maatilalla.  Majoittuminen Lukavacin kaupungissa hotelli Senad ob Bosneen, jossa yhteinen illallinen.

18.10. perjantai│Banovicin kaupunki ja Zeljovon maatila, kotivierailu

Aamiaisen jälkeen pakkaamme jälleen matkatavarat ja suuntaamme Banovicin kaupunkiin, jossa apulaiskaupunginjohtaja Fuad Brigic ottaa meidät vastaan. Hän esittelee meille kaupungin hallintoa. Siirrymme läheiseen Zeljovan kylään, jossa tutustumme hedelmätilaan, nautimme pientä purtavaa ja tutustumme erityisasiantuntijamme Heikki Walan kotikylään. Nautimme hyvin perinteisen bosnialaisen lounaan ravintolassa. Saavumme illaksi Sarajevoon ja majoitumme tuttuun hotelliimme.

19.10. lauantai │Kotimatka

Varhaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle, josta lento Istanbulin kautta Helsinkiin kello 09.05 – 11.55 ja 14.40 – 18.05.

Lennot

TK1762 maanantai 14.10.2019 Helsinki – Istanbul kello 13.25 – 16.50
TK1025 maanantai 14.102019 Istanbul – Sarajevo kello 19.20 – 20.15
TK1022 lauantai 19.10.2019 Sarajevo – Istanbul kello 09.05 – 11.55
TK1763 lauantai 19.10.2019 Istanbul – Helsinki kello 14.40 – 18.05

Ilmoittaudu 29.7.2019 mennessä.

 

 

Kuvia

Bosnia-Herzegovina kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna