Luonto- ja lintumatkat

Borneon luontomatka

Ajankohta
10.10. - 22.10.2018
Kesto
13 päivää
Kohde
Borneo, Malesia
Hinta
3990 €
Varaa matka

Borneon luontomatka

Borneo on maailman kolmanneksi suurin saari. Borneossa on sumumetsien peittämiä vuoria, tiheitä sademetsiä ja ainutlaatuinen kasvi- ja eläinmaailma. Saaren korkein huippu Mount Kinabalu kohoaa 4 096 metrin korkeuteen. Trooppinen Borneo on luontomatkailijan paratiisi, jossa elää norsuja, sarvikuonoja, orankeja, gibboneita, krokotiileja, värikkäitä lintuja, suuria liskoja ja kilpikonnia.

Matka suuntautuu Sabahiin, Borneon saaren pohjoisosaan. Sabah on Malesian vähiten tunnettu osavaltio ja on lempinimeltään Land below the wind (maa tuulen alla). Vierailukohteemme edustavat Sabahin parhaita luontokohteita. Uhanalaiset orangit ovat koskettava näky. Nokkelat ja älykkäät punaturkit ovat hieno esimerkiksi saaren ainutlaatuisesta luonnosta. Orankien kohtaaminen onkin monelle matkan kohokohta. Saarella vieraileva voi kokea mystistä siipien havinaa vaikkapa majapaikan terassilla trooppisen silkinpehmeän illan pimentyessä ja viidakon äänien hiljalleen vaimetessa. Matkanjohtajana toimii luonnon ja lintujen ystävä, asiakkailtamme paljon kehuja saanut kokenut luonto-oppaamme Paul Segersvärd.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

 • Finnairin ja Malesian Airlines yhteistyölennot Kota Kinabaluun
 • verot ja matkustajamaksut
 • lentokenttäkuljetukset kohteessa
 • majoitukset ohjelman mukaisesti jaetussa kahden hengen huoneissa
 • kuljetukset, retket, sisäänpääsymaksut sekä englanninkielinen luonto-opastus retkillä
 • ruokailut matkaohjelman mukaisesti (aamiainen / puolihoito / täysihoito)
 • Malesian sisäinen lento Sandakanista Kota Kinabaluun 19.10.
 • Paul Segersvärdin matkanjohtajapalvelut matkan aikana
 • toimistokulut ja palvelumaksu

Lisämaksusta

 • 1h-lisämaksu 620 €
 • etukäteen varattavat istuinpaikat lennoille
 • ruokajuomat
 • mahdollisia lentokenttäverot maasta lähdettäessä ja sisäisillä lennoilla
 • muut kuin ohjelmassa mainitut retket, palvelut, ruokailut, kameramaksut, tipit
 • vakuutukset
Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv). Matkojemme erityisluonteen vuoksi sovellamme yleisten valmismatkaehtojen lisäksi erityisehtoja, joihin voit tutustua tästä.

Matkanjohtaja

Paul Segersvärd

Linnut ovat Paul Segersvärdin ykkösharrastus, mutta muutkin luontomatkat kiinnostavat häntä suuresti. Tv:n luonto-ohjelmia tuottavan Paulin pääkohteita ovat Huippuvuoret, Costa Rica, Madagaskar, Borneo, Tansania ja uusimpana tulokkaana Botswana. Trooppinen luonto ei odota: Paulin retkillä herätään varhain ja valvotaan myöhään. Näin menetellen saavutetaan parhaimmat ja syvimmät luontoelämykset. Tut... Lue lisää

Majoitus

Kota Kinabalu: Horizon Kota Kinabalu (1 yö)
Kinabalu National Park: Zen Garden Resort (2 yötä)
Sepilok: Sepilok Nature Resort (2 yötä)
Sukau: Sukau Rainforest Lodge (3 yötä)
Kota Kinabalu: Shangri-La Tanjung Aru Resort (2 yötä + 1 päivä)

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 10.10. - maanantai 22.10.2018

10.10. keskiviikko | lähtö lennolle

Lento Helsingistä Bangkokiin klo 17.35-0715+1

11.10. torstai | lentomatka Kuala Lumpurin kautta Kota Kinabaluun

Vastaanotto, kuljetus hotelliin, illallinen paikallisessa ravintolassa, yöpyminen (illallinen)

12.10. PE Kinabalu Park Safari

Aamiaisen jälkeen lähdetään noin 2 tunnin ajomatkan päähän Mt. Kinabalu -vuorelle. Matkalla pysähdytään jaloittelemaan Pekan Nabalussa hedelmämarkkinoille. Ajomatka jatkuu Kinabalu Parkin koulutuskeskukseen (EducationCentre) ja vuoristopuutarhaan (Mountain Garden). Sään salliessa tehdään kävelyretki upeassa vuoristometsässä. Illallinen ja yöpyminen kansallispuiston läheisyydessä, Zen Garden Resortissa. (täysihoito)

13.10. lauantai | Kinabalu Park

Aamiaisen jälkeen lähdetään uudelle kokopäivän patikointiretkelle Kinabalun kansallispuiston luontoon. Illallinen ja yöpyminen Zen Garden Resortissa. (täysihoito)

14.10. sunnuntai |  Sepilok

Aamiaisen jälkeen ajomatka jatkuu Sandakanin suuntaan kohti Sepilokia, jossa iltapäivällä vieraillaan Rainforest Discovery Centressä. Hieno, vankka siltarakennelma johtaa meidät sademetsän puiden latvojen tasalle. Kymmenien metrien korkuiset puut sekä oksistossa hyörivä linnusto ovat upeita. Lounas omakustanteisesti. Yhteinen illallinen ja yöpyminen Sepilok Nature Resortissa. (puolihoito)

15.10. maanantai |Sepilok orankikeskuspäivä

Aamiaisen jälkeen lähdetään Sepilokin Orang Utang -luontokeskukseen. Vierailu alkaa videoesityksellä keskuksen toiminnasta, jonka jälkeen kävellään pitkospuita pitkin katsomaan orankien ruokintaa sekä näkemään nuorten orankien elämää vastavalmistuneella alueella. Päivän aikana vieraillaan myös Borneo Sun Bear Conservation Centerissä ja opitaan, miten maailman pienintä karhulajia suojellaan. Lounaan jälkeen nähdään uudestaan orankien ruokintaa. Illalla halukkaat voivat tehdä vielä hämäräkävelyn puiston alueella. Illallinen ja yöpyminen Sepilok Nature Resortissa. (täysihoito)

16.10. tiistai | Sukau Rainforest Lodge

Aamiaisen jälkeen jokainen voi viettää rauhaisan aamupäivän. Yhteinen ohjelma alkaa lounaalla Sandakanissa, jonka jälkeen lähdetään noin 2,5h jokivenematkalle kohti Sukau Rainforest Lodgea. Vesireitti kulkee Sabahin pisintä Kinabatangan jokea pitkin. Jo venematkalla on hyvä tilaisuus tarkastella sademetsän eläimistöä ja lintuja. Päivän aikana tehdään toinenkin retki hiljaisilla sähkömoottoriveneillä tarkoituksena löytää erilaisia eläinlajeja, kuten kääpiönorsuja, orankeja, nenäapinoita sekä bongata useita lintulajeja. Kynttiläillallinen nautitaan lodgen terassilla ja kuullaan paikallisen luonto-oppaan tarinoita diaesityksin. Yövytään Sukau Rainforest Lodgessa. (täysihoito)

17.10. keskiviikko | Sukau Rainforest Lodge

Tänään herätään aikaisin ja lähdetään aamuvarhain veneretkelle katsomaan, kuinka sademetsä herää uuteen päivään. Tutustutaan Kelenanap-kuroumajärveen. Aamiaiselle palaamme lodgelle Sukauhun. Aamiaisen jälkeen kävelyretki lodgen takana olevalle luontopolulle paikallisen luonto-oppaan kanssa. Lounaan jälkeen iltapäivällä tehdään vielä toinen veneretki ihastelemaan luontoa auringonlaskun aikaan. Illallinen ja yöpyminen Sukau Rainforest Lodgessa. (täysihoito)

18.10. torstai | Sukau Rainforest Lodge

Aamulla lähdetään Menanggol-joelle hiljaisilla sähkömoottoriveneillä tutkimaan lisää sademetsän luontoa. Lounaan jälkeen matkaamme noin 27 km maitse Gomantongin luolalle. Kävely lepakoiden, pääskyjen ja petolintujen elinympäristössä on mieliinpainuva kokemus. Illalliselle ja yöksi palataan takaisin Sukau Rainforest Lodgeen. (täysihoito)

19.10. perjantai | Sandakan – Kota Kinabalu – Shangri-La

Aamiaisen jälkeen palataan veneellä takaisin Sandakaan. Lounaan jälkeen tutustumme kaupunkiin ja vierailemme Sandaka Memorial Parkissa. Kotimaan lento vie matkaajat takaisin Kota Kinabaluun. Yöpyminen Shangri-La Tanjung Aru Resortissa. (puolihoito)

20.10. lauantai |  Shangri-La Tanjung Aru Resort

Tänään on vuorossa lepoa ja rentoutumista viidakkokierroksen jälkeen. Päivän voi viettää rentoutuen unelmahotellissa, läheisellä luonnonrannalla tai tutustuen kaupunkiin. Tanjung Aru Resortissa on monipuoliset kylpyläpalvelut sekä laaja uima-allasosasto vesiliukumäkineen. Hotellista on noin 10 minuutin ajomatka Kota Kinabalun keskustaan. (puolihoito)

21.10. sunnuntai |  Shangri-La Tanjung Aru Resort

Toinen rentoutuspäivä tekee hyvää, akkujen latausta tulevaa talvea varten. Huoneet saadaan pitää koko päivän ja vasta illalla kuljetus lentokentälle, josta puolen yön jälkeen lähtee lento Tokion kautta Helsinkiin (puolihoito)

22.10. maanantai| kotimatka

Yölento Tokion kautta tuo matkalaiset takaisin Helsinkiin, jonne saavutaan noin 13.50.

Lennot :
10.10. AY141 Helsinki – Bangkok 17.35-0715+1
11.10. MH785 Bangkok – Kuala Lumpur 11.05-14.15
11.10. MH2640 Kuala Lumpur – Kota Kinabalu 15.45-18.20
22.10. MH080 Kota Kinabalu – Narita Tokio 00.30-07.10
22.10. AY072 Narita Tokio – Helsinki 09.50-13.50

Maksuehto
500 €/hlö varauksen yhteydessä
Loppumaksu 10 viikkoa ennen

Matkavakuutus  
Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus, joka sisältää peruutusturvan.

Passi ja viisumi   
Suomen passilla matkustavat voivat oleskella Malesian niemimaalla sekä Sabahin ja Sarawakin osavaltioissa 90 vuorokautta viisumivapaasti. Passin tulee olla voimassa vähintään kuusi kuukautta maahansaapumispäivästä.

Hinnat perustuvat 29.1.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä min. 10 hengen ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Borneon luontomatka kuvia