Kontiki

Tuomas Seimola

Jylhien maisemien Bhutan on lintumatkailijalle ainutlaatuinen kohde tutustua Himalajan harvinaisempiin lintulajeihin. Luonnon monimuotoisuus on vaikuttavaa katsottavaa ja erityisesti huhtikuussa, kun Bhutanin lauhkeissa metsissä kukkivat magnoliat ja 60 eri alppiruusulajia luo Himalajan rinteille upean väriloiston. Bhutanissa on havaittu yli 660 lintulajia ja tavoitelluimmat ovat kohtuullisen helppoja nähdä. Upeat linnut ja luonto yhdistettynä onnelliseen kulttuuriin vie retkeilijän lähemmäksi buddhalaista mielenrauhaa kuin mikään muu. 7.-25.4. lintumatkaa johtaa Tuomas Seimola, kurkkaa Tuomaksen esittelyvideo YouTubesta.

Linturetkikohteena Bhutan on ainutlaatuinen kokemus. Huikaisevat maisemat ja monin paikoin silmä
nkantamattomiin jatkuvat kirveenkoskemattomat metsät ovat valtavan sykähdyttäviä. Koko maan pinta-alasta noin 40 prosenttia on kansallispuistoja tai luonnonsuojelualueita ja niiden lisäksi noin 9 prosenttia on määrätty ekokäytäviksi suojeltujen alueiden välillä.

Bhutanin metsät ja vuoristot muodostavat nykyään erittäin merkittävän turvapaikan lumileopardille, tiikereille, vuorisusille ja muille elinympäristöjen pilkkoutumisesta ja metsästyksestä kärsiville nisäkäslajeille — ja tietysti myös linnuille. Bhutanissa on tähän päivään mennessä tavattu yli 660 lajia lintuja. Kahden viikon aikana Bhutanissa on mahdollista havaita retkisuunnitelmasta riippuen 330 – 400 lajia eli yli puolet maassa tavatuista lajeista Monet Himalajan alueen legendaarisista ja tavoitelluista lajeista ovat Bhutanissa kohtuullisen helppoja nähdä. Pienemmät purot voivat alpiinisella vyöhykkeellä paljastaa rauhassa ruokailevan vuorikurpan ja ylänköjen suojaisissa laaksoissa suuret lumikyyhkyparvet ovat säännöllinen näky. Vaarantuneita mustakaulakurkia talvehtii Bhutanissa kahdessa eri laaksossa. Jäätiköiltä lähtevien kirkkaiden jokien rannoilla iibisnokka on kohtuullisen runsas ja yksi maailman harvinaisimmista linnuista, himalajanhaikara, on Bhutanissa oikeasti mahdollista havaita. Himalajan eksoottisista lajiryhmistä Bhutanissa erityisen hyvin ovat edustettuina erinäköiset timalilajit, joita kahden viikon retkillä on edellisinä vuosina tullut eteen noin 70 lajia. Jokaiselle korkeudelle ja elinympäristölle riittää useita lajeja jokapaikanhöylien lisäksi.

Linturetkeilyssä yksi tärkeistä tekijöistä on olla aamun ensimmäiset tunnit paikalla siellä missä tapahtuu eli metsässä. Vaikka hotelleja on nykyään lähes jokaisessa pienemmässä kaupungissa, olemme yöpyneet itäisessä Bhutanissa 4 – 5 yötä teltoissa. Bhutan sijaitsee Himalajalla Nepalin itäpuolella Intian vähemmän vierailtujen Sikkimin, Länsi-Bengalin, Assamin ja Arunachal Pradeshin osavaltioiden syleilemänä. Pohjoisena rajanaapurina on Kiinan hallinnoima Tiibet, jonne tosin pääsee ainoastaan kävellen. Himalajan kaikki habitaatit Brahmaputran tasangolta lumipeitteisille 7000
metrin korkuisille vuorille ovat Bhutanissa hyvin edustettuina ja suureksi osaksi luonnontilassa. Kasvillisuuden monimuotoisuus on vaikuttavaa katsottavaa ja huhtikuussa erityisesti Bhutanin lauhkeissa metsissä kukkivat magnoliat ja 60 eri Rhododendron-lajia värjäävät Himalajan rinteet punaisen ja valkoisen kaikilla sävyillä. Retkemme kattaa alpiinista vyöhykettä lukuun ottamatta kaikki Bhutanin tärkeimmät elinympäristöt.

Matkaohjelma lyhyesti: 
7.4. LA: Yölento Helsingistä Delhiin 20.15-05.25
8.4. SU: Saavutaan aamulla ja jatketaan lentäen Delhistä Paroon. Lintujen havainnointia Pa Chhu -joen varrella.
9.4. MA: Aamun retki Chele La’n solaan, jossa nousemme puurajalle tarkkaillen verifasaaneja ja Himalajanonaaleja. Solan korkeus 3,822m. Iltapäivällä kuljetus Thimphuun.
10.4. TI: Siirtyminen Thimphusta Punakhaan. Lintuhavainnointia Dochu La’ssa, Lamperin Kasvitieteellinen Puiston ja Punakhan alueilla.
11.4. KE: Tashithanan retki. Lintujen tarkkailua JDW Kansallispuistossa, Punakha Dzong ja kuljetus Pho Chhu -joelle etsimään Himalajanhaikaraa.
12.4. TO Siirtyminen Punakhasta Trongsaan. Matkalla retkeilemme mm. Pele La’n solan huikeissa maisemissa, 3,390m.
13.4. PE: Trongsasta siirrymme Tingtibiin. Retkeilemme koko päivän Shemgang tien varrella. LEIRIMAJOITUS.
14.4. LA: Lintujen tarkkailua Tingtibin subtrooppisissa metsissä. LEIRIMAJOITUS.
15.4. SU: Siirtyminen Tingtibista takaisin Trongsaan Shemgangin kautta (130km).
16.4. MA: Kuljetus Trongsasta Bumthangiin. Retkeilemme matkalla mm. Yotong La’ssa, 3425m, ja iltapäivällä mahdollisuus kulttuurivierailuihin.
17.4. TI: Siirtyminen Bumthangista Sengoriin. Retkeilemme 3700 ja 2800 m kokeuksillä Thrumshing La’n solan ja Sengorin alueilla. LEIRIMAJOITUS.
18.-19.4: Kaksi kokonaista päivää Thrumsing La’n kansallispuistossa, Yongkolassa ja sen lähiympäristössä. Yonkola on yksi koko Aasian parhaimmista lintujen tarkkailupaikoista.
20.4. PE: Siirtyminen Yongkolasta Trashigangiin. Retkeilemme Lingmethangin tien alemmilla korkeuksilla ja Kori La’ssa, 2298m. (139km)
21.4. LA: Trashigangista Morongiin. Tarkkailua matkan varrella. LEIRIMAJOITUS.
22.4. SU: Morongista siirrymme Samdrup Jongkhariin. Retkeilemme koko päivän alemmilla Himalajan runsaslajisilla rinteillä.
23.4. MA: Retkeilemme koko päivän Samdrup Jongkharin trooppisissa metsissä ja rajakaupungin ympäristössä.
24.4. TI: Kuljetus Guwahatin lentokentälle (n. 110 km, 3,5 tuntia), josta lento Delhiin, yöpyminen lentokenttähotellissa.
25.4. KE: lento Delhistä Helsinkiin 10.30-15.20

Lataa tarkempi ESITE_Bhutanin lintumatka 7.-25.4.2018 >

Yhteistyökumppanimme edellyttää tupakoimattomuutta kuljetuksien, majoitusten, ruokailujen sekä muiden matkalaisten läsnäollessa.
Matka soveltuu aktiivilintuharrastajille. Tiedosta ja varaudu ennalta vuoristoisiin tuuliolosuhteisiin sekä matkan korkeusero vaihtelee 2400 m – jopa 4000 m (ylitys autolla).

Lentoaikataulu Intiaan:
7.4. AY121 Helsinki – Delhi 2015-0525+1
25.4. AY122 Delhi – Helsinki 1030-1520

Matkavaraukset: susa@kontiki.fi tai 045-124 2000
– matkustajan nimi, kuten passissa
– osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite
– mahdolliset ruoka-allergiat
– huonekaveritoive
– Finnair Plus numero, jos sellainen löytyy
– Passista kopio viisumia varten

Maksuehto
Kun ryhmä on saatu kokoon, lähetämme kaikille varausmaksut:
1. ennakko 1000 €/hlö varauksen yhteydessä
2. ennakko 1000 €/hlö
3. loppumaksu 3kk ennen lähtöä = 5.1.2017

Sähköpostilla tai puhelimitse tehdystä varauksesta lähetetään varausvahvistus, ennakko- ja loppulasku postitse tai sähköpostitse.
Jos matkustaja haluaa maksaa koko matkan luottokortilla, matkan summaan lisätään Nets palvelupalkkio 2% veloitettavasta summasta ja veloitus tehdään puhelinmyyntinä.

Passi, viisumi, matkavakuutus
Bhutaniin matkustettaessa tarvitaan viisumi ja sen voi ainoastaan saada bhutanilaiselta matkatoimistolta. Varauksen yhteydessä on toimitettava passin kuvasivusta kopio, muuten varausta ei voi tehdä. Passi on oltava 6 kk matkan jälkeen voimassa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Hinnat perustuvat 29.5.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä min. 8 hengen ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

 

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Bhutanin lintumatka

7.-25.4.

6150 €

Tuomas Seimola

Jylhien maisemien Bhutan on lintumatkailijalle ainutlaatuinen kohde tutustua Himalajan harvinaisempiin lintulajeihin. Luonnon monimuotoisuus on vaikuttavaa katsottavaa ja erityisesti huhtikuussa, kun Bhutanin lauhkeissa metsissä kukkivat magnoliat ja 60 eri alppiruusulajia luo Himalajan rinteille upean väriloiston. Bhutanissa on havaittu yli 660 lintulajia ja tavoitelluimmat ovat kohtuullisen helppoja nähdä. Upeat linnut ja luonto yhdistettynä onnelliseen kulttuuriin vie retkeilijän lähemmäksi buddhalaista mielenrauhaa kuin mikään muu. 7.-25.4. lintumatkaa johtaa Tuomas Seimola, kurkkaa Tuomaksen esittelyvideo YouTubesta.