Kontiki

Balaton-järvi on Keski-Euroopan suurin makeavetinen järvi. Monipuolisella alueella on tarjottavana auringonpaistetta ja hyviä uimarantoja, gastronomisia herkkuja ja ensiluokkaisia viinejä. Iltaisin Balatonin lomakohteiden rantabulevardit täyttyvät ihmisistä, musiikista ja ilosta. Pituutta Balatonilla on lähes 80 ja leveyttä 12 kilometriä. Järvi on matala, Balatonin keskisyvyys on vain kolme metriä. Tällä kesäisellä matkalla 10.-13.5. näemme myös Budapestin mielenkiintoisimmat nähtävyydet.

Matkaohjelma
10.5. torstai | Matkapäivä ja Balatonfüred
Finnairin lento klo 9.30 Budapestiin, jossa ryhmää on vastassa suomenkielinen opas. Kuljetus Budapestin keskustaan, jossa lounas ja tutustuminen Budapestin suureen ja historialliseen Vanhaan kauppahalliin, jonka kymmenet pienet ruoka-, mauste- ja vihannesmyymälät houkuttelevat ostoksille. Kauppahallissa myös omaa aikaa ostoksia varten. Matka jatkuu Balaton järvelle, Balatonfürediin, jossa majoittuminen ja iltakävely oppaan kanssa.

11.5. perjantai | Keszthely ja Tihany
Aamiainen hotellissa. Retki Keszthelyiin, joka on alueen suurin kaupunki. Vierailemme Festetich linnassa. Linna on Unkarin neljänneksi suurin (101 upeaa huonetta) kauniisti kunnostettu ja sisustettu palatsi. Nykyisin koko rakennus toimii museona ja linnan puisto on suojeltu alue. Barokkityylistä palatsia alettiin rakentamaan v. 1745, rahoittajana oli Kristóf Festetics. U-muotoista rakennusta oli laajentanut Kristóf Festeticsin poika Pál, jonka poika György Festetics on mm. rakennuttanut kirjastosiiven vuosina 1792-1804. Paikallisen puusepän valmistama kirjaston sisustus on edelleen alkuperäinen. Paluumatkalla pysähdys Tihanyssä, joka on Balatonin alueen viehättävimpiä kyliä. Vapaa aikaa tutustua omatoimisesti mm. vanhaan luostariin, lounastaa, maistella paikallisia viinejä tai tehdä ostoksia käsityöläispuodeista.

12.5. lauantai | Risteily Balaton-järvellä, viinitila
Aamiainen hotellissa ja aamupäivä vapaa-aikaa. Päivällä risteily Balaton-järvellä, jolloin on mahdollisuus ihailla järven molempia rantoja sekä lukuisia purjeveneitä, jotka kuuluvat Balatonin maisemaan. Iltapäivällä vierailu Koczor viinitilalla, jossa viininmaistajaiset ja läksiäisillallinen. Balatonfüred-Csopak viinialue on yksi parhaista viinialueista Unkarissa, välimerellinen ilmasto ja ensimmäisen luokan maaperä luovat todella hyvät mahdollisuudet viininkas-vatukselle. Tämä on perinteisesti valkoviinialue, eniten kasvatetaan Riesling, Szürkebarát ja Ottonel Muscat lajikkeita. Koczorin viinitilalla valmistetaan tälle alueelle tyypillisiä valkoviinejä ja siellä kasvatetaan 9 rypälelajiketta, joista tärkein lajike on Riesling. Pieni puristusmökki kukkulan juurella on ollut Koczorin perheen omistuksessa jo kuuden sukupolven ajan.

13.5. sunnuntai | Budapest
Aamiaisen jälkeen kuljetus Budapestiin, jossa kaupunkikierros, joka kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien kuten Oopperatalon ja St. Stephanin Basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täälta kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös pikainen pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia. Vapaa aikaa omakustanteiselle lounaalle ja ostoksille. Kuljetus lentokentälle, josta paluulento Suomeen.

Lennot
AY1251 10.05. Helsinki – Budapest klo 09.30-10.50
AY1256 13.05. Budapest – Helsinki klo 19.00-22.20

Majoitus
Hotel Annabella *** +
Deák Ferenc utca 25, 8230 Balatonfüred
www.danubiushotels.com

Hotelli sijaitsee 50 metrin päässä Balaton-järvestä paikalla, josta kaunis näköala yli Balatonin sekä Tihanyn niemimaan. Rantapromenadi ja kaupat ovat kävelyetäisyydellä. Hotellin huoneissa on parveke, kylpyhuone, TV sekä minibaari. Ilmainen wifi hotellin yleisissä tiloissa. Kylpyläosastolla sisäuima-allas (18 x 8 m) sekä ulkoallas (25 x 10 m), hierontapalveluja, sauna, solarium, aurinkoterassi, kauneushoitoja sekä liikuntamahdollisuuksia. Hotellin ravintola tarjoaa sekä unkarilaisen että kansainvälisen keittiön herkkuja ja paikallisten viininviljelijöiden tuotteita. Puutarhassa sijaitsee myös terassi, jossa esitetään usein elävää musiikkia.

Hinnat perustuvat joulukuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten.  Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Balaton-järvi ja Budapest

10.-13.5.

850 €/900 €

Balaton-järvi on Keski-Euroopan suurin makeavetinen järvi. Monipuolisella alueella on tarjottavana auringonpaistetta ja hyviä uimarantoja, gastronomisia herkkuja ja ensiluokkaisia viinejä. Iltaisin Balatonin lomakohteiden rantabulevardit täyttyvät ihmisistä, musiikista ja ilosta. Pituutta Balatonilla on lähes 80 ja leveyttä 12 kilometriä. Järvi on matala, Balatonin keskisyvyys on vain kolme metriä. Tällä kesäisellä matkalla 10.-13.5. näemme myös Budapestin mielenkiintoisimmat nähtävyydet.