Kulttuuri­matkat

Kiertomatka Balaton-järvi ja Budapest

Ajankohta
23.9. - 30.9.2023
Kesto
8 päivää
Kohde
Unkari, Balaton ja Budapest
Hinta
1570 €
Varaa matka

Kiertomatka Balaton-järvi ja Budapest

Balatonjärvi on keskisen Euroopan suurin makeavetinen järvi. Järvellä on pituutta 77 km ja levein kohta on 14 km. Monipuolisella alueella on tarjottavana auringonpaistetta ja hyviä uimarantoja, gastronomisia herkkuja ja ensiluokkaisia viinejä, luomutiloja ja Euroopan ainoa järvi, joka on kaupungin alla! Monituhatvuotinen historia ja luonnonkauneus tulevat kaupanpäällisenä.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Hintaan sisältyy

  • lennot Helsinki–Budapest–Helsinki-lentoveroineen ja matkatavaroineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen ja veroineen
  • suomenkielisen oppaan palvelut kohteessa
  • ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsymaksut
  • ateriat, 4 lounasta , 7 illallista
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 310 €
  • ennakkoon varatut istumapaikat lennolla
  • kotimaan kuljetukset
  • muut mahdolliset palvelut

 

Majoitus

Hotel Annabella / Hotel Benczúr

23.-27.9.2023

Hotel Annabella

Deák Ferenc utca 25., 8230 Balatonfüred

Hotelli sijaitsee Balatonfüredin keskuksessa, Tagore rantapromenaadin päädyssä. Hotellissa on oma wellness -osasto, johon kuuluu sisä- ja ulko-uima-allas, sauna ja eri hoitopalveluja. Hotellilla on oma uimaranta ja aurinkotuolit. Huoneissa kylpyhuone, WC, parveke, puhelin, minibaari, ilmastointi.

Hotellilla on oma ravintola, jossa aamiainen, lounas ja illallinen tarjotaan noutopöydästä.

Illallisen hintaan sisältyy alkoholittomat ruokajuomat rajoituksetta.  

 

27.9.-30.9.2023

Hotel Benczúr

Benczúr utca 35, 1068 Budapest

Hotelli Benczúr sijaitsee Benczúr kadulla, kuuluisan Andrassy kadun vieressä, lähellä Kaupunginpuistoa ja Sankarien aukiota, mukavassa vihreässä ympäristössä. Kävelyetäisyydellä sijaitsevat Kaupunginpuisto, Kaunotaiteiden museo, Modernin taiteen museo, Széchenyi kylpylä, Vajdahunyadin linna sekä eläintarha.

Huoneiden varustukseen kuuluu TV, puhelin, minibaari, wifi. Hotelli on kokonaan savuton.

Hotellin muita palveluja: huonepalvelu, tallelokero, pesula, ravintola, kahvila, internet ja tunnelmallinen puutarha.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 23.9. - lauantai 30.9.2023

23.9. lauantai – matkapäivä, Herend, Balaton (L,I) 

Finnairin lento Budapestiin klo 09:55-11.15.

Lentokentällä nousemme bussiin ja lähdemme ajamaan kohti Balatonjärveä. Matkalla pysähdymme lounaalle. Matkamme jatkuu Herendin pikkukaupunkiin, joka on maailmankuulu posliinistaan. Teemme kierroksen posliinitehtaassa, saamme tietoa posliinin valmistuksesta ja sen historiasta. Tehtaanmyymälässä mahdollisuus tehdä ostoksia. Kierroksen päätteeksi nautitaan kakkukahvit tehtaan kahvilassa, Herendin posliiniastioilla tarjottuna.

Matka jatkuu Balatonfürediin, jossa majoittuminen ja illallinen hotellissa.

 

24.9. sunnuntaiBalatonin retki (A, L, I)

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan ympäristöön ja Balaton-järven kauniisiin maisemiin. Aloitamme pienellä kävelykierroksella joka alkaa Balatonfüredin keskustassa, jossa tutustumme kylpyläkaupungin historiaan ja sen merkitykseen Unkarin kulttuurissa.

Tämän jälkeen nousemme bussiin ja ajamme Tihanyin niemimaalle. Balatonin pohjoispuolella sijaitseva niemimaa on merkittävä nähtävyys sekä luontonsa, että kulttuurinsa ansiosta. Tihanyin benediktiiniläisapottikunta on yksi Unkarin vanhimmista, sen kirjaston arvokkain aarre on vanhin unkarinkielinen kirjoitus 1100 luvulta. Tihany on tunnettu myös harmaista kivirakennuksistaan ja laventelipelloistaan. Näkymät ovat postikorttimaisen kauniit Balaton järvelle. Vapaa-aikaa Tihanyissa, ja yhteinen lounas.

Lounaan jälkeen siirrymme lautalla Balatonin etelärantaan. Siellä tutustumme erikoiseen kirkkoon, joka on rakennettu suomalaisesta puusta. Paluu bussilla Balatonfürediin.

Illallinen hotellilla.

 

25.9. maanantai (A,I)

Aamiaisen ja aamutoimien jälkeen lähtee oppaamme halukkaiden kanssa kävellen keskustaan. Mikäli kaupungin kiertoajelu ”juna” on käytössä, niin sillä tehdään omakustanteinen kiertoajelu. Iltapäivällä vierailemme paikallisessa kahvila / konditoriassa, jossa on mahdollisuus nauttia paikallisia herkkuja ja nauttia vaikka piristävästä kuohuviinistä.

Illallinen hotellilla.

 

26.9. tiistai – Viinitilavierailu Szigliget (A, L, I)

Szigliget on yksi kauneimmista ja suosituimmista paikoista Tapolca-tasangolla, osa Badacsonyin viinialuetta. Pieni kylä ja keskiaikainen linna ympäröivien kukkuloiden suojassa, on ollut pitkään suosittu retkikohde. Paikalle tyypilliset viinirypälelajikkeet ovat kuuluisia johtuen uniikista luonnon kasvuympäristöstään.

Antal kukkulan vanhimmalla viinikellarilla maistelemme viinejä ja nautimme samalla kevyen lounaan. Kellari, joka sijaitsee linnankukkulan naapurissa, rakennettiin vuonna 1887. Viininvalmistuksen perinne on kulkenut perheessä jo vuosikymmeniä. Viinikellarissa tarjotaan sekä modernilla että perinteisellä teknologialla valmistettuja viinejä.

Paluu hotellille, illallinen.

 

27.9. keskiviikko –  Budapest (A,I)

Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista, hyvästelemme Balatonin, ja suuntaamme bussilla kohti Budapestia. Matka kestää n. 3 h. Hotelliin majoittumisen jälkeen teemme kävelykierroksen yhdessä oppaan kanssa Kaupunginpuiston ja Sankarten aukion läheisyydessä.

Kierroksella näemme kaupungin vihreää osaa: kävelemme Kaupunginpuistossa ja näemme Sankarten aukiota, eläintarhaa, Szechenyi -kylpylää, Vajdahunyadin linnan sekä museo- ja palatsirakennuksia. Illallinen hotellilla.

 

28.9. torstai – Budapestin kaupunkikierros (A,I)

Kierros kattaa Budapestin kauneimmat kohteet ja tärkeimmät nähtävyydet, sisältäen pysähdyksen kuuluisalla Sankarten Aukiolla, josta jatketaan upeaa Andrássy Bulevardia pitkin ohi merkittävien nähtävyyksien, kuten Oopperatalon ja pyhän Tapanin basilikan. Kierros jatkuu Budan puolelle, jonne ajetaan Tonavan yli, kaupungin vanhimmalle alueelle: kohti Linnavuorta ja Budan kuninkaanlinnaa, jossa on lisämaksua vastaan mahdollisuus vierailla Kalastajalinnakkeella ja Matias-kirkossa. Täälta kierros jatkuu Gellért-vuorelle, jonka Citadella-terassilta aukeavat mahtavat näkymät yli koko kaupungin, ja jossa on myös lyhyt pysähdys ja mahdollisuus ottaa valokuvia.

Illallinen hotellilla.

 

29.9. perjantai – Gödöllön kuninkaanlinna (A,L,I)

Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle noin 30 km päähän tutustumaan kuninkaalliseen Gödöllőn linnaan. Se on viehättävä nähtävyys jonka vaikutusvaltainen aatelismies Antal Grassalkovich on rakennuttanut. Linna tuli myöhemmin keisarinna ja kuningatar Elisabethin, eli maailmankuulun Sissin omistukseen. Linnasta tuli hänen rakastettu kotinsa, jossa hän vietti vuosittain kuukausia kaukana Wienin hovin painostavasta ympäristöstä. Linnakierroksen aikana tutustumme Sissin elämään, linnaan ja sen kautta myös Unkarin historiaan. 2000 luvulla alkaneiden kunnostustöiden ansiosta Gödöllön linna on nykyään maan hienoin Itävalta-Unkarin kaksoismonarkian aikaisista nähtävyyksistä. Yhteinen lounas päivän aikana. Iltapäivällä paluu hotellille ja illallinen.

 

30.9. lauantai – kotimatka (A)

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja kuljetus lentokentälle, josta Finnairin lento Helsinkiin 12.00-15.20

 

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

 

Lennot 

AY1251  Helsinki-Budapest klo 09.55 – 11.15

AY1252  Budapest-Helsinki klo 1200 – 15.20

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna