Puutarhamatkat

Kotipuutarhalehden lukijamatka: Aurinkoinen Tanska

Ajankohta
14.6. - 18.6.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Tanska
Hinta
1819 € / 1869 €
Varaa matka

Kesän parasta kukintaa

Pääkuva: Stenmaglehaven

Matka on täynnä. Voit ilmoittautua jonotuslistalle ja kysyä peruutuspaikkoja (tilanne 18.1.2023)

Kotipuutarhalehden matkalla Tanskan saarille käydään monessa mielenkiintoisessa yksityisessä ja julkisessa puutarhassa, joissa alkukesän kukinta on kauneimmillaan.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Intron kuva: Blanshaven

Hintaan sisältyy

 • suora lento Helsinki–Kööpenhamina–Helsinki lentoveroineen ja matkatavaroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
 • ohjelman mukaiset kuljetukset ja sisäänpääsymaksut
 • Kotipuutarhalehden edustaja mukana koko matkan ajan
 • suomalainen matkanjohtaja/paikallisopas kohteessa
 • ateriat: 2 x lounas ja 2 x illallinen
 • saavuttaessa eväspussi

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 180 euroa
 • paikkavaraukset lennoille
 • ruokajuomat
 • muut mahdolliset palvelut
 • muille kuin Kotipuutarha -lehden tilaajille hinta on 1869 €/hlö jaetussa 2h-huoneessa. Tilaajaksi lasketaan henkilö, jonka kotiosoitteeseen on tilaus voimassa matkaa tilatessa ja loppulaskun erääntyessä. Varaudu ilmoittamaan tilaajanumerosi matkaa varatessasi (lehden takakannessa osoitteen päällä)

Kohokohdat

 • mielenkiintoiset ja monipuoliset yksityiset sekä julkiset puutarhat
 • kaunis alkukesän kukinta
 • Tanskan monimuotoinen maisema ja luonto

Majoitus

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

keskiviikko 14.6. - sunnuntai 18.6.2023

14.6. keskiviikko│matkapäivä, saapuminen Kööpenhaminaan (I)

Kotipuutarhan edustaja Maija Stenman ottaa ryhmän vastaan ennen turvatarkastusta Helsinki-Vantaan lentokentällä. Finnairin lento Kööpenhaminaan klo 11:00–11:40., jossa suomalainen matkanjohtaja Kirsti Hirvonen on vastassa. Bussiin on varattu eväspussit matkalle. Käymme kahdessa laajassa ja mielenkiintoisessa yksityispuutarhassa Lollandin saarella.
Vajaan kahden tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Blanshaven on jaettu kuuteen erilliseen puutarhahuoneeseen. Blanshavenin periaate on, ettei se tule koskaan olemaan täysin valmis, vaan aina on uutta kehitteillä. Kasveja ilmestyy ja toiset katoavat. Blanshavenissa yritetään rikkoa rajoja kasvattavalla kasveja, joita ei normaalisti Tanskassa esiinny, kuten palmuja.
Päivän toinen vierailukohteemme on kasvikokoelmaltaan ainutlaatuinen Peter Hansenin puutarha. Peter Hansenin puutarhalle on ominaista inspiraatio, jota on saatu mm. kuuluisista englantilaisista puutarhoista. Puutarha tunnetaan ainutlaatuisesta kasvikokoelmastaan, joka on yksi suurimmista yksityisomistuksessa olevista Pohjois-Euroopassa. Esimerkiksi puutarhassa on yli 1 300 alppiruusulajiketta, n. 1000 Hosta-lajiketta, n. 700 Hemerocallis-lajiketta, n. 500 pionilajiketta sekä valtavat kokoelmat mm. kamelioita, magnolioita ja bambuja.
Majoittuminen Milling Søpark – hotelliin, jossa illallinen.

15.6. torstai (A, L)

Siirrymme aamulautalla Langelandin saarelle, josta ajamme Fynin saarelle. Siellä käymme kahdessa kukkaisassa yksityispuutarhassa sekä japanilaistyylisessä puutarhassa. Ensimmäinen tutustumiskohteemme Helle Troelsenin moderni puutarha sijaitsee historiallisessa Grønnegadessa, jossa on vanhoja ristikkorakenteisia ja suojelun arvoisia kipparin taloja suurineen hedelmätarhoineen. Puutarha on suunniteltu englantilaisvaikutteiseksi mökkipuutarhaksi, jossa on huomioitu luonnon monimuotoisuus. Se on jaettuna eri puutarhahuoneisiin; monivuotinen ja ruusupuutarha, hedelmäpuutarha, keittiöpuutarha sekä marja- ja yrttitarha. Lounaan jälkeen on vuorossa Helle Aagaardin puutarha, joka on saanut inspiraationsa romanttisesta mökkipuutarhasta. Puutarhassa on kodikas tunnelma; pieniä järviä ja puroja, uima-allas, appelsiinitalo ja pieni puutarhamökki. Puutarha on täynnä romanttisen värisiä perennoja. Siellä on monia viihtyisiä paikkoja istuskella ja kokea puutarha eri näkökulmista. Nautimme täällä myös iltapäiväkahvit.
Vielä ennen majoittumista tutustumme palaan Japania Tanskassa.  De Japanske Havenin perustaja Peter on koulutettu maisemapuutarhuri, joka on työskennellyt määrätietoisesti oppiakseen kaiken japanilaisesta puutarhakulttuurista. Rauhaisempi ja harmonisempi elämä sekä itsesi ympäröiminen ja välittäminen siitä, mistä olet intohimoinen, on ollut tämän projektin tärkein syy ja liikkeellepaneva voima.  Majoittuminen Odenseen.

16.6. perjantai (A, L)

Käymme Själlannin saarella kolmessa erilaisessa ja monipuolisessa yksityispuutarhassa.  Heti aamusta siirrymme espanjalaisiin tunnelmiin Spansklärerens – puutarhassa. Spansklärerens have on viimeisten 25 vuoden aikana kehittynyt sekoitukseksi luonnonpuutarhaa, jossa on kapeita metsäpolkuja, tiukasti niitetty renessanssityylinen keittiöpuutarha sekä suljetut puutarhatilat terasseilla. Nähtävillä on osastoittain erivärisiä kasveja, joista viimeisin on valkoinen puutarha. Lukuisiin ruukkuihin on istutettu mm. fuksiaa, daturaa, palmuja, sitrushedelmiä ja muita eksoottisia sisätiloissa talvehtivia kasveja.  Puutarhassa Moselundvejillä painotetaan ruusuja, hostaa ja liljoja sekä tietysti perennoja. Siellä on melko paljon erityisiä pensaita ja puita. Ruusuja on noin 500 erilaista ja hosteja on noin 200 erilaista.
Lounaan jälkeen tutustumme Stenmaglen puutarhaan, joka on vuoden 2020 kauneimman puutarhan voittaja. Nautimme täällä myös kakkukahvit. Stenmaglehavenin omistajat Louise & Dennis toivottavat vierailijat lämpimästi puutarhaansa. Puutarha sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä Midtsjællandissa ja puutarhassa voi nähdä mm. satoja rhododendroneita ja muita erityisiä puita, kuten suosypressejä, jotka tunnetaan maailman paksuimpina puina. Puutarhassa on useita järviä sekä puro ja puutarha on rakennettu useaan kerrokseen. Puutarhaan rakennetaan joka vuosi uutta, ja siksi puutarha kehittyy jatkuvasti. Majoittuminen Roskildeen.  

17.6. lauantai (A, I)

Tutustumme Birkegårdenin puutarhaan, joka koostuu useasta upeasta ja erilaisesta puutarhasta. Birkegårdenin romanttinen ja paljon yksityiskohtia sisältävä tanskalais/englantilainen puutarha on upea värielämys ympäri vuoden. Japanilainen puutarha on täysin omaperäinen kivineen, lyhtyineen ja paviljonkeineen. Preeriapuutarhasta on näkymät pelloille ja maisemaan, joista saa tunteen laajoista avaruuksista ja horisontista – aivan kuin oikealla preerialla. Luostarin puutarha on puutarha kaikille aisteille. Täällä voit haistaa ja tuntea yrttejä, joita voidaan käyttää sekä lääkkeenä että ruokien maustamiseen. Permapuutarha on omavarainen puutarha, jossa kasvatetaan hedelmiä ja vihanneksia permakulttuurin periaatteiden mukaisesti. Lahjatavarakaupasta voi löytää paljon inspiraatiota sekä lahjoihin, puutarhaan että kotiin tuomiseksi.
Iltapäivällä kohteina ovat pionipuutarha sekä eksoottisia hedelmiä tuottava kotipuutarha. Paluu Roskilden hotelliin, jossa illallinen.

18.6. sunnuntai│kotimatka (A)

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen lähdemme kohti Kööpenhaminan lentokenttää. Käymme pelargoneistaan tunnetussa yksityispuutarhassa sekä puutarhayhdistyksen laajassa puutarhassa Kööpenhaminassa. Staudehavenin puutarhassa näkyy intohimo pelargonioihin. Staudehavenin puutarha on täynnä suurella rakkaudella kasvatettuja kukkia. Intohimo pelargonioihin näkyy kaikkialla puutarhassa, jossa on noin 125 erilaista pelargoniaa monien muiden perennojen, ruusujen, pensaiden ja puiden joukossa. Puutarha on jaettu useisiin eri osioihin, ja siellä on monia pieniä istuinalueita, joissa voi istua hetken ja nauttia väreistä, muodoista ja tuoksuista. 
Vielä ennen lentokentälle saapumista käymme Haveselskabetsin puutarhassa. Haveselskabets have koostuu 24 puutarhahuoneesta, joista jokaisella on omat erityispiirteensä, mm. ruusutarha, vesipuutarha, nurmipuutarha, näköalakumpu ja monivuotinen puutarha. Monet puutarhan puista ovat jo 100 vuotta vanhoja.  Finnairin lento AY960 Kööpenhaminasta Helsinkiin klo 19:50, Helsingissä klo 21:50.

Ateriat  A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Huom! Muutokset matkaohjelmaan ja puutarhoihin mahdollisia.

Lennot

14.6.2023 Helsinki – Kööpenhamina   AY0965  11:00 – 11:40
18.6.2023 Kööpenhamina – Helsinki   AY0960  19:50 – 21:50

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö, maksetaan varauksen yhteydessä.  Loppumaksu 60 vrk ennen matkan alkua.  Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 e/muutos sekä palveluntarjoajien perimät kulut.

Peruutusehdot

– jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
– 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
– 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
-14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on Oy Kon-Tiki Tours Ltd. Matka toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 25 henkeä. Pidätämme oikeuden matkanjärjestäjästä riippumattomista syistä tehtäviin aikataulu- ja retkikohdemuutoksiin sekä hinnantarkastukseen valuuttakurssien, polttoainekulujen, lentoverojen tai viranomaismaksujen muuttuessa.

 

Kuvia

Kotipuutarhalehden lukijamatka: Aurinkoinen Tanska kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna