?>

Kulttuuri­matkat

Ateenan kulttuuriaarteet

Ajankohta
15.11. - 22.11.2019
Kesto
8 päivää
Kohde
Ateena
Hinta
1430 €
Varaa matka

Ateenan kulttuuriaarteet

Matka on täynnä.

Lähde kaamosta karkuun Senioriopettaja-lehden lukijamatkalle Ateenaan.

Ateena on sivistyksen ja kulttuurin kehto, jossa on syntynyt sekä länsimäinen demokratia että filosofia. Matkan aikana tutustumme myös Peloponnesoksen niemimaahan, Kreikan entiseen pääkaupunkiin Napflioon, Parnasso vuoren arkeologisiin alueisiin ja Delfoin oraakkeliin. Nautimme oopperaesityksestä Ateenan oopperatalossa ja vierailemme Suomen Ateenan instituutissa. Oppaana matkalla on yli 30 vuotta Kreikassa asunut Pirjo Fragkopoulos.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • suora Aegeanin lento Helsinki–Ateena–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen, lennoilla tarjoillaan ateria juomineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • kuljetukset, retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaisesti
  • ateriat: 3 lounasta ruokajuomineen, läksiäisillallinen ruokajuomineen
  • oopperaesitys (tarkennetaan lähempänä matkaa)
  • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan kohteessa
  • paikallisopas kohteissa tarvittaessa
  • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen  huone 230 €
  • muut palvelut

Matkanjohtaja

Pirjo Fragkopoulos

Yli 30 vuotta Kreikassa asunut Pirjo Fragkopoulos on opiskellut psykologiaa ja pedagogiikkaa, hän on  koulutukseltaan vyöhyketerapeutti, hieroja sekä kuntohoitaja. Pirjon vankka ammattitaito ja laaja Kreikan kulttuurin, historian sekä nykypävän tuntemus ovat vailla vertaa. Pirjo on opastanut yli 10 vuoden kokemuksella lukuisia erilaisia teema-ja ryhmämatkoja manner-Kreikassa sekä saarilla. Liikunt... Lue lisää

Majoitus

Hotelli Jason Inn

Jason Inn sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä Ateenan vanhasta kaupungista. Hotelli on remontoitu v. 2018. Huoneissa on ilmastointi ja WiFi on käytettävissä ilman lisämaksua. Hotelli sijaitsee 400 metrin päässä Kerameikoksen alueesta. Lähin metroasema: Monastiraki 500 m.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 15.11. - perjantai 22.11.2019

15.11. perjantai│Matkapäivä

Suora lento Helsinki–Ateena 13.25-17.00 Aegeanin lennolla. Opas on tulohallissa vastassa, kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Lennolla lämmin ateria juomineen sisältyy hintaan.

16.11. lauantai │ Ateenan kaupunkikierros, Kristinuskon ja Bysantin taiteen museo sekä Akropoliin museo

Aamiaisen jälkeen lähtö oppaan johdolla Kristinuskon ja bysantin taiteen museoon. Matkalla teemme kierroksen Ateenassa ja pysähdymme Kalimarmaro-stadionin edessä sekä parlamenttitalolla katsomassa Efzones-sotilaita. Bysantin taiteen museo on keskittynyt bysanttilaisen keskiajan kulttuuriperintöön, museon kokoelmiin kuuluu noin 25 000 esinettä.

Kierroksemme jälkeen lähdemme Akropoliin uuteen ja palkittuun museoon, jossa on esillä mm. Parthenonin marmoriveistosten eli friisien, metooppien sekä päätykolmiokoristelujen jäänteet, Yhteinen lounas vanhassa kaupungissa.

17.11. sunnuntai│ Kansallinen arkeologinen museo

Tutustumme kansalliseen arkeologiseen museoon, joka on Kreikan suurin ja merkittävin arkeologinen museo ja maailman suurin antiikin Kreikan aarteita esittelevä museo. Museon aarteisiin kuuluvat muun muassa Akrotírin minolaisaikaiset seinämaalaukset, Mykenestä löydetty niin kutsuttu Agamemnonin kuolinnaamio, monet Kreikan tunnetuimmista marmori- ja pronssiveistoksista. Tutustumme myös uuteen museoon, Antiikin Kreikan teknologian museoon. Yllättäen huomaamme kuinka antiikin aikana teknologia oli pitkällä ja kuinka vieläkin käytämme antiikin teknologiaa jokapäiväisessä elämässämme.

18.11. maanantai│Peloponnesos, oliivitila ja Nafplio

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Peloponnesosta, ylitämme Korintin kanavan, jossa lyhyt pysähdys. Jatkamme viehättäviä meri- ja vuoristomaisemia ohittaen Epidaurukseen, jossa tutustumme Kreikan parhaiten säilyneeseen antiikin amfiteatteriin, joka on kuuluisa hämmästyttävästä akustiikastaan. Jatkamme Epidauruksen lähistöllä sijaitsevaan Lygourion kylään ja vierailemme viehättävällä luomu oliivitilalla, jossa saamme hyvän kuvan oliiviöljyn tuotannosta. Yritys valmistaa laadukasta luomu oliiviöljyä sekä oliivikosmetiikkaa. Tuotteita on mahdollisuus ostaa myös kotiin viemisiksi. Tilalta jatkamme vielä Kreikan entisen pääkaupunkiin, idylliseen Nafplion kaupunkiin. Nautimme lounaan tavernassa. Aikaa tehdä ostoksia vanhan kaupungin kujilla. Paluu Ateenaan alkuillasta.

19.11. tiistai│Vapaapäivä ja ooppera

Vapaapäivä omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen. Illalla oopperaesitys (tarkentuu myöhemmin).

20.11. keskiviikko│Parnasso vuoren arkeologinen alue ja Delfoi

Koko päivän retki Antiikin ajan ”maailman napaan’’. Delfoin oraakkeli oli yksi antiikin ajan tärkeimmistä ja vaikutusvaltaisimmista keskuksista ja se sijaitsee n. 200 km Ateenasta luoteeseen. Tutustumme tähän huikeaan Parnassos-vuoren rinteellä sijaitsevaan arkeologiseen alueeseen, ja vierailemme myös Delfoin upeassa museossa. Lounas päivän aikana.

21.11. torstai│Suomen Ateenan instituutti

Päivän ohjelmassa on tutustuminen Suomen Ateenan instituuttiin. Loppupäivä vapaa-aikaa. Illalla yhteinen läksiäispäivällinen.

22.11. perjantai│kotimatka

Aikainen aamiainen, kuljetus lentokentälle, josta Aegeanin lento Helsinkiin klo 08.55-12.40.

Huom! Matkalla on paljon kävelyosuuksia, joten se ei sovellu liikuntaesteisille.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Hinnat perustuvat maaliskuussa 2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

 

 

 

Kuvia

Ateenan kulttuuriaarteet kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna