Kiertomatkat

Argentiinan lumous

Ajankohta
24.1. - 6.2.2020
Kesto
14 päivää
Kohde
Buenos Aires
Hinta
4145 €
Varaa matka

Yksi matka, kaksi reittiä

Yksi matka, kaksi reittiä – kumman valitset?

Argentiinan lumous on elämysmatka, joka kattaa valtavan matkan kiehtovimmat kohteet. Koet sykkivän Buenos Airesin, mahtavat Iguazún putoukset, Saltan museon aarteet, Purmamarcan värikkäät intiaanimarkkinat, Quebrada de la Conchas -solan henkeäsalpaavat kalliomuodostelmat. Nautit Cafayaten viinilaakson torrontés-viiniä ja herkuttelet pampan muhkeilla pihveillä. Lumoavan tunnelman virittää kaikkialla soiva aito Argentiinan tango ja muu kansanmusiikki. Matkaasi johdattaa valloittava Folke West.

Jos olet tangon harrastaja, voisit olla kiinnostunut matkan vaihtoehtoisesta ohjelmasta Tangon taikaa Argentiinassa, lue lisää tästä

Tervetuloa AlfaTV:n katsojamatkalle – katso video tästä 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • lennot Frankfurtin kautta Buenos Airesiin turistiluokassa lentoveroineen
  • Argentiinan sisäiset lennot veroineen
  • majoitus 4 tähden hotelleissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • ateriat: lounas Cafayaten viinitilalla ja Estancia retken lounas juomineen
  • asiantuntijamatkanjohtaja Folke West
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

• yhden hengen huone 715 €
• muut palvelut

Matkanjohtaja

Folke West

Folke West on suomalainen televisiotuottaja, valtiotieteen yo, toimittaja, matkanjohtaja ja luennoitsija. Hän on kotoisin Helsingistä. West on tuottanut yli 560 tv-ohjelmaa 1990-luvun alusta vuoteen 2004. Lisäksi hän toiminut myös Radio Ykkösen yöradion tuottajana ja johtajana.

Majoitus

Kiertomatkan hotellit

Buenos Aires 4 vrk Hotel Florida NH ****
Puerto Iguazú 2 vrk Hotel Amerian Portal ****
Salta 2 vrk Hotel Amerian Salta ***
Cafyate 2 vrk Hotel Asturias ***
Buenos Aires 3 vrk Hotel Florida NH ****

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Björk & Boström Urheilumatkat Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 24.1. - torstai 6.2.2020

24.1. perjantai│matkapäivä

Lento Frankfurtin kautta Buenos Airesiin.

25.1. lauantai│Buenos Airesin monet kasvot

Saavumme aamutuimaan Buenos Airesiin Ezeizan lentokentälle. Kuljetus Buenos Airesin keskustan hotelliin. Alkajaisiksi lähdemme Buenos Airesin kaupunkiretkelle. Näemme ensin keskustan monumentaaliset päänähtävyydet: San Martinin muistomerkin, Plaza de Mayon, hallituspalatsi Casa Rosadan, katedraalin ja siirtomaa-ajan hallintopalatsi Cabildon. Vierestä kulkee maailman levein katu Avenida 9 de Julio, jonka keskellä on 1936 kaupungin 400-vuotisjuhlan kunniaksi pystytetty upea Obeliski ja sen lähellä komeilee maailmankuulu oopperatalo Kolumbus-teatteri. Seuraavaksi siirrymme La Bocan satamakaupunginosaan, joka tunnetaan tangon kehtona. La Bocassa sijaitsee myös argentiinalaisen jalkapallon pyhäkkö, Diego Maradonan ja Lionel Messin kotikenttä La Bombonera. Rentoudumme hetken tässä värikkäässä ja taiteellisessa ympäristössä. Retkemme jatkuu uudemman sataman puolelle Puerto Maderoon, johon on rakennettu varakkaan väen unelmakaupunkia, tyylikkäitä kerrostaloja, joiden ympäristössä on upeasti modernisoitu vanhoja satamamakasiineja.

26.1. sunnuntai│Evitan perintö ja kauniiden puistojen päivä

Tänään muistelemme Evita Perónia, joka oli 1950-luvulla maailman tunnetuimpia naisia, todellinen massojen villitsijä. Hän on uudestaan noussut kulttipalvontatasolle kotimaassaan. Tutustumme hänen tarinaansa näyttävässä Evita-museossa ja Recoletan hautausmaalla.

Palermon kaupunginosa on tunnettu laajoista puistoistaan ja toimii Buenos Airesin keuhkoina. Siellä on mm. ruusupuisto Rosedal, Japanilainen puutarha ja Kasvitieteellinen puutarha. Recoletan hautausmaalta löydämme ylellisten hautamonumenttien joukosta myös Evitan vaatimattomamman haudan, jonka haudalla aina riittää kukkia.

Recoletassa voi tämän jälkeen tutustua maun mukaan omatoimisesti Buenos Aires Design -sisustuskauppakeskukseen tai Valtion taidemuseoon, jossa on esillä argentiinalaisten ja eurooppalaisten mestareiden töitä.

Ilta vietetään argentiinalais-suomalaista tangoa kuunnellen: tarinaa ja tunnelmallista musisointia tarjoaa Alejandro Polemannin yhtye Aires de Finlandia solistinaan Petri Kaivanto.

27.1. maanantai│Lento Iguazun putouksille

Aamulla siirrymme Buenos Airesin kansalliselle lentokentälle, josta lento Iguazúun kestää noin puolitoista tuntia. Lentokentältä siirrymme Brasilian puolelle. Muitta mutkitta ylitämme rajan ja pistäydymme kansallispuiston matkailukeskuksessa saamassa infoa ja karttoja. Sieltä jatkamme sukkulabussilla kohti putousaluetta. Kävelemme jyrkkään rinteeseen rakennettua reittiä pitkin nähden Iguazún valtavat putoukset Brasilian puolelta. Huipennuksena seisomme vesisumussa lähes putouksien alla ja voimme lähes koskettaa alas möyryävää vesimassaa. Iguazún putoukset ovat eittämättä paatuneellekin matkustajalle mykistävä kokemus ja puoltavat asemansa eräänä maailman huippunähtävyytenä. Palaamme retken päätteeksi Argentiinaan ja majoitumme hotelliin, joka sijaitsee kolmen maan, Argentiinan, Paraguayn ja Brasilian, rajapyykin tuntumassa.

28.1. tiistai│Veden voimaa

Aamupäivällä tutustumme Iguazún Argentiinan puoleiseen kansallispuistoon. Kävelemme ”Vihreää polkua” pitkin kohti valtavia putouksia, jotka näyttäytyvät dramaattisena taustana polun varrella. Ohitamme kymmeniä toinen toistensa hurjempia putouksia ja huipennuksena näemme kuuluisan Pirunkurkun, Garganta del Diablon, putouksista korkeimman ja mahtavimman ja voimme vain ihmetellä veden sunnatonta määrää ja voimaa. Valtavien vesimassojen seassa nähdään värikkäitä rohkeasti lentäviä lintuja ja jopa perhosia ja putouksien varrella väijyy krokotiilejä. Huimapäille tarjoutuu mahdollisuus ajella kumiveneillä putouksien alle. Jännittävää, mutta märkää! Illalla tarjolla lisämaksusta retki Brasilian puolella sijaitsevaan kabareehen.

29.1. keskiviikko│Saltan salaisuudet

Aamiaisen jälkeen heitämme jäähyväiset Iguazúlle ja lennämme pohjoiseen, Andien ylätasangolle, historialliseen Saltan kaupunkiin. Saavumme perille iltapäivällä ja asettaudumme hotelliin, joka sijaitsee viehättävän vanhankaupungin tuntumassa. Saltan kaupunki on eräs Argentiinan vanhimmista, perustettu jo vuonna 1582 ja se kilpaili pitkään Buenos Airesin kanssa Argentiinan herruudesta. Kävelemme vain muutama sata metriä kaupungin keskustaan Plaza 9 de Julio -aukiolle. Siellä vieraillaan Cabildo-kaupungintalon museossa, joka kertoo kaupungin Saltan kunniakkaasta historiasta. Saman aukion kulmalla seisoo Saltan komean jylhä katedraali, vain yksi kaupungin monesta upeasta vanhoista kirkoista, jonka taideaarteet heijastavat siirtomaavallan ajan rikkauksia. Vastapäätä sijaitsee toinen sangen mielenkiintoinen museo, Vuoristoarkeologian museo MAAM. Sen päänähtävyys ovat inkojen vuosisatoja sitten uhraamat kolme pientä lasta, jotka ovat kun ihmeen kaupalla säilyneet syväjäädytyttyinä vuoristohaudassa, joka löytyi yli kolmen tuhannen metrin korkeudesta. Iltapäivällä rentoudumme ja otamme köysiratakyydin ylös San Bernardo -vuoren huipulle, josta avautuu huikea näköala yli kaupungin ja lähilaaksojen. Illalla tutustumme kaupungin ravintola- ja viihdekortteleihin, nekin kävelyetäisyydellä hotellistamme.

30.1. torstai│Matka pilviin

Aamulla alkaa huikea matka ylös Andien vuoriston huipuille! Ajamme bussilla kohti Los Andesin alueen entistä pääkaupunkia San Antonio de los Cobresia. Sieltä noustaan vanhaa junareittiä myötäillen yli 4000 metriin La Porvorillan viaduktille. Reitti tarjoaa sananmukaisesti henkeäsalpaavia maisemia, korkeita vuoria, syviä solia, kaktusmetsiä ja vieläpä saadaan ihmetellä Salinaksen valtavaa suolajärveä. Sieltä jatketaan Andien kuuluisaan rajasolaan Quebrada de Humahuacaan, joka yhdistää Argentiinan ja Bolivian. Sen läpi ovat vuosisatojen varrella marssineet monet armeijat ja vaeltaneet monet kansat. Vähitellen saavutaan päämääräämme Purmamarcan vuoristokylään ja tutustutaan värikkäisiin intiaanimarkkinoihin, jotka ovat lajissaan Argentiinan suurimmat. Kylästä avautuu mykistävä näky, kuuluisa Cerro de los Siete Colores, seitsemän värin vuori, joka on ansaitusti Unescon suojelema maailmanperintökohde osana koko solaa. Lounaan jälkeen palaamme toista tietä pitkin erämaan läpi takaisin Saltaan.

31.1. perjantai│Simpukoiden sola

Aamulla varhain matkamme jatkuu kohti länttä Andien vuoristoketjua myötäillen, kunnes saavumme Quebrada de las Conchasiin, Simpukoiden solaan, joka aikoinaan oli vuolaasti virtaavien jokien peitossa ja muodosti Andien vesitien. Nykyään kyseessä on mahtava sola ja autiomaa, jonka mykistävät luonnonmuodostelmat ovat hurmaavan kuvauksellisia. Asutusta tai eläimiä ei näy missään, siellä vallitsee autuas luonnon hiljaisuus. Kun sitten parin tunnin ajon jälkeen, näemme muutaman laaman ja rähjäisen mökin, arvaamme että kaikki muuttuu pian vehreäksi laaksoksi, sillä olemme saapumassa Cafayaten laaksoon, Argentiinan toiseksi tärkeimmälle viiniviljelyalueelle.

1.2. lauantai│Cafayaten viinit

Argentiinan viineistä tunnetuin on malbec-rypäleistä valmistettu punaviini, mutta asiantuntijat ja monet harrastajat ylistävät nykyään myös torrontés-valkoviinirypäleitä, joita viljellään yleisesti nimenomaan Cafayaten viinitiloilla. Ne viihtyvät täällä 1500 metrin korkeudessa, Andien hiekkaisessa maassa, jossa päivän helteet vaihtuvat yön viileyteen. Tutustumme paikallisen viinitilan tuotantoon, nautimme aidon maalaistalon runsaista antimista ja osallistumme viinimaistajaisiin.

2.2. sunnuntai│paluu Buenos Airesiin

Palaamme takaisin Saltaan, josta iltapäivällä lähtee paluulentomme Buenos Airesiin. Itse lento kestää vajaa pari tuntia, kuitenkin siirrytään maailmasta toiseen. Rauhallinen vuoristoseutu vaihtuu sykkivään latinometropolin rytmiin. Perillä asettaudumme jo tuttuun hotelliin.

3.2. maanantai│Pampas tasangon kutsu

Päivä aidolla argentiinalaisella maatilalla, Estancia Santa Susanalla, tarjoaa gauchokulttuuria täydeltä laidalta. Kansanmusiikkia ja tanssia siirtomaa-ajan tunnelmissa, viini virtaa ja grilliherkut tirisevät, huikeita ratsuesityksiä ja hameet heiluvat harmonikkain soidessa. Kokopäivän seikkailu aitoon argentiinalaiseen kreolityyliin. Muhkea grillilounas sisältäen viinit, kaikkea on tarjolla enemmän kuin runsaasti!

4.2. tiistai│Vapaapäivä Buenos Airesissa

Nyt on aikaa liikkua omin päin koko päivän Buenos Airesin vilinässä. Ostosmahdollisuudet ovat loistavat ja kaikki, mikä liittyy nahkaan, on erityisen laadukasta ja edullista. Vietetyn vapaapäivän päätteeksi on luvassa illallinen ja loistava Café de los Angelitos -tangoshow (lisämaksullinen). Ohjelma on katsaus Argentiinan tangon historiaan ja sisältää tunnetuimmat tangot aina Carlos Gardelin klassikoista Piazzollan moderneihin tangosävellyksiin, huippulaulajien ja tanssijoiden tulkitsemina. Upea kavalkadi, joka ei jätä ketään kylmäksi.

5.2. keskiviikko│kotimatka alkaa

Aamulla ehtii vielä ostoksille lähikauppoihin, sillä lähdemme vasta iltapäivällä lentokentälle, josta lennämme yön yli kohti Eurooppaa.

6.2. torstai│kotimaan kamaralla

Frankfurtin koneenvaihdon jälkeen kohti Suomea, jonne saavutaan alkuillasta, Argentiina on koettu ja upeaksi havaittu – nyt on muistojen ja kuvien aika!

Lennot

LH 851 24.01. Helsinki-Frankfurt klo 18.05-19.50
LH 510 24.01. Frankfurt-Buenos Aires klo 22.15-08.00+1
LH 511 05.02. Buenos Aires-Frankfurt klo 18.05-11.15+1
LH 850 06.02. Frankfurt-Helsinki klo 13.25-16.55

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 26.6.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 10. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kuvia

Argentiinan lumous kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna