?>

Kulttuuri­matkat

Argentiinan lumous

Ajankohta
24.1. - 6.2.2020
Kesto
14 päivää
Kohde
Buenos Aires
Hinta
4145 €
Varaa matka

Argentiinan lumous

Argentiinan lumous on elämysmatka, joka kattaa lähes koko maan. Koet kiehtovan Buenos Airesin, mahtavat Iguazun putoukset, Saltan museon aarteet, Purmamarcan värikkäät intiaanimarkkinat, Cuesta De Concha Solan henkeäsalpaavat kalliomuodostelmat. Nautit Cafayaten viinilaakson Torrontes viiniä ja herkuttelet pustan muhkeilla pihveillä. Lumoavan tunnelman virittää kaikkialla soiva aito Argentiinan tango. Matkaasi johdattaa valloittava Folke West.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • lennot Frankfurtin kautta Buenos Airesiin turistiluokassa lentoveroineen
  • Argentiinan sisäiset lennot veroineen
  • majoitus 4 tähden hotelleissa jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • ohjelman mukaiset retket ja kuljetukset
  • ateriat: lounas Cafayaten viinitilalla ja Estancia retken lounas juomineen
  • asiantuntijamatkanjohtaja Folke West
  • palvelu- ja toimistomaksut

Lisämaksusta

• yhden hengen huone 715 €
• muut palvelut

Majoitus

Kiertomatkan hotellit

Buenos Aires 4 vrk Hotel Florida NH ****
Puerto Iguazú 2 vrk Hotel Amerian Portal ****
Salta 2 vrk Hotel Amerian Salta ***
Cafyate 2 vrk Hotel Asturias ***
Buenos Aires 3 vrk Hotel Florida NH ****

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

perjantai 24.1. - torstai 6.2.2020

24.1. perjantai│matkapäivä

Lento Frankfurtin kautta Buenos Airesiin.

25.1. lauantai│Buenos Airesin monet kasvot

Saavumme aamutuimaan Buenos Airesiin Ezeizan lentokentälle. Kuljetus Buenos Airesin keskustan hotelliin. Iltapäivällä tutustumme kaupunkiretkellä Buenos Airesiin. Näemme ensin keskustan monumentaaliset päänähtävyydet: San Martinin muistomerkin, Plaza de Mayon, presidenttipalatsin Casa Rosadan, Metropolitan katedraalin ja siirtomaa-ajan hallintopalatsin Cabildon. Vierestä kulkee maailman levein katu Avenida 9 de Julio, sen tuntomerkki on 1936 kaupungin 400 vuotisjuhlan kunniaksi pystytetty upea Obeliski jonka vieressä komeilee kuuluisa ooppera talo. Seuraavaksi siirrymme läheiseen vanhaan satamaan La Bocaan, joka tunnetaan tangon syntymä seutuna, värikkäät satamakorttelit hohtavat vieläkin taiteellisuutta, tango soi baareissa ja kadullakin tanssitaan. Rentoudumme hetken tässä värikkäässä ja taiteellisessa ympäristössä. Retkemme jatkuu uudemman sataman puolelle Puerto Maderoon, johon on rakennuttu unelmakaupunkia, tyylikkäitä ja rahakkaita kerrostaloja, joiden ympäristössä on upeasti modernisoitu vanhoja satama makasiineja.

26.1. sunnuntai│Evitan perintö ja kauniiden puistojen päivä

Tänään muistelemme Evita Peronia joka oli 1950 luvulla maailman tunnetuin nainen, todellinen massojen villitsijä. Hän on uudestaan noussut kulttipalvonta tasolle kotimaassaan ja vierailemme hänen varsin edustavassa museossa Palermon kaupunginosassa. Palermo on idyllinen asuntoalue ja tunnettu laajoista puistoistaan, toimien Buenos Airesin (suomeksi Puhtaan Ilman) keuhkoina. Käymme Rosedalin kymmenien tuhansien ruusujen puistossa josta jatkamme vielä vehreän japanilaisen puutarhan puolelle. Seuraavaksi tutustumme Recoletan hautausmaahan, joka on kaupungin ylivoimaisesti näyttävin, sinne on hauduttu lukuisat kuuluisuudet. Täältä löydämme muiden komeiden hautojen joukosta myös Evitan, jonka haudalla aina riittää kukkia. Iltapäivällä tutustumme Buenos Airesin Nacional De Bellas Artes taidemuseoon jossa esillä Argentiinalaisten mestareiden lisäksi esimerkiksi Diego Riveran, Paul Gaugunin ja Claude Monetin maalauksia. Jos taide ei kiinnosta niin ei syytä huoleen, sillä aivan lähistöllä sijaitsevat Buenos Airesin parhaimmat kauppakadut.

27.1. maanantai│Lento Iguazun putouksille

Aamulla siirrymme Buenos Airesin kansalliselle lentokentälle, josta lento Iguazúun kestää noin puo-litoista tuntia. Lentokentältä siirrymme Brasilian puolelle. Muitta mutkitta ylitämme rajan ja pistäydymme kansallispuiston matkailukeskuksessa saamassa infoa ja karttoja. Sieltä jatkamme sukkulabussilla kohti putousaluetta. Kävelemme jyrkkään rinteeseen rakennettua reittiä pitkin nähden Iguazún valtavat putoukset Brasilian puolelta. Huipennuksena seisomme vesisumussa lähes putouksien alla ja voimme lähes koskettaa alas möyryävää vesimassaa. Iguazun putoukset ovat eittämättä paatuneellekin matkustajalle mykistävä kokemus ja puolatavat asemansa eräänä maailman huippunähtävyytenä. Palaamme retken päätteeksi Argentiinaan ja majoitumme hotelliin, joka sijaitsee kolmen maan Argentiinan, Paraguayn ja Brasilian rajapyykin tuntumassa.

28.1. tiistai│Veden voimaa

Aamupäivällä tutustumme Iguazun Argentiinan puoleiseen kansallispuistoon. Kävelemme ”Vihreää polkua” pitkin kohti valtavia putouksia, jotka näyttäytyvät dramaattisena taustana polun varrella. Ohitamme kymmeniä toinen toistensa hurjempia putouksia ja huipennuksena näemme kuuluisan Pirunkurkun, Garganta del Diablon, putouksista korkeimman ja mahtavimman ja voimme vain ih-metellä veden sunnatonta määrää ja voimaa. Valtavien vesimassojen seassa nähdään värikkäitä rohkeasti lentäviä lintuja ja jopa perhosia ja putouksien varrella väijyy krokotiilejä. Huimapäille tarjoutuu madollisuus ajella kumiveneillä putouksien alle, jännittävää mutta märkää. Illalla tarjolla lisämaksusta retki Brasilian puolella sijaitsevaan kabareehen.

29.1. keskiviikko│Saltan salaisuudet

Aamiaisen jälkeen heitämme jäähyväiset Iguazulle ja lennämme pohjoiseen, Andien ylätasangolle historialliseen vuonna 1582 perustettuun Saltan kaupunkiin. Saavumme perille iltapäivällä ja asettaudumme hotelliin, joka sijaitsee viehättävän vanhan kaupungin tuntumassa. Saltan kaupunki on eräs Argentiinan vanhimmista, perustettu jo vuonna 1582 ja se kilpaili pitkään Buenos Airesin kanssa Argentiinan herruudesta. Kävelemme vain muutama sata metriä kaupungin historialliseen keskustaan Plaza 9 Julio torille. Siellä vieraillaan Cabildo kaupungintalon museossa, joka kertoo kaupungin Saltan kunniakkaasta historiasta. Saman aukion kulmalla seisoo Saltan komean jylhä katedraali, vain yksi kaupungin monesta upeasta vanhoista kirkoista, jonka taideaarteet heijastavat siirtomaavallan ajan rikkauksia. Taasen vastapäätä löytyy toinen sangen mielenkiintoinen museo, omistettu Inka kulttuurille. Sen päänähtävyys on inkojen vuosisatoja sitten uhraamat kolme pientä lasta, jotka ovat kun ihmeen kaupalla säilyneet syväjäädytyttynä vuoristo haudassa, joka löytyi yli kolmen tuhannen metrin korkeudesta. Iltapäivällä rentoudumme ja otamme Teleferico köysirata kyydin ylös San Bernando vuoren huipulle, josta avautuu huikea näköala yli kaupungin ja lähilaaksojen. Illalla tutustumme kaupungin ravintola- ja viihdekortteleihin nekin kävely etäisyydellä hotellistamme.

30.1. torstai│Matka pilviin

Aamulla alkaa huikea matka ylös Andien vuoriston huipuille! Ajamme bussilla kohti Los Andesin alueen entistä pääkaupunkia San Antonio los Cobresia. Sieltä noustaan vanhaa junareittiä myötäillen yli 4000 metriin La Porvorillan viaduktille. Reitti tarjoaa sananmukaisesti henkeäsalpaavia maisemia, korkeita vuoria, syviä solia, kaktusmetsiä ja vieläpä saadaan ihmetellä Salinaksen valtavaa suolajärveä. Sieltä jatketaan Andien kuuluisaan rajasolaan Humahuacan, joka yhdistää Argentiinan ja Chilen. Sen läpi ovat vuosisatojen varrella marssineet monet armeijat ja vaeltaneet monet kansat. Vähitellen saavutaan päämääräämme Puramamarcan vuoristokylään ja tutustutaan värikkäisiin intiaanimarkkinoihin, jotka ovat lajissaan Argentiinan suurimmat. Kylästä avautuu mykistävä näky, kuuluisa Cerro de los Siete Colores, seitsemän värin vuori joka on ansaitusti Unscon suojelema maailman perintökohde. Lounaan jälkeen palaamme toista tietä pitkin erämaan läpi takaisin Saltaan.

31.1. perjantai│Simpukoiden sola

Aamulla varhain matkamme jatkuu kohti länttä Andien vuoristoketjua myötäillen, kunnes saavumme Quebrada de la Conchaan, Simpukoiden solaan, joka aikoinaan oli vuolaasti virtaavien jokien peitossa ja muodosti Andien vesitien. Nykyään kyseessä on mahtava sola ja autiomaa, jonka mykistävät luonnonmuodostelmat ovat hurmaavan kuvaukselliset ilta-auringossa. Asutusta tai eläimiä ei näy missään, siellä vallitsee autuas luonnon hiljaisuus. Kun sitten parin tunnin ajon jälkeen, näemme muutaman laaman ja rähjäisen mökin, arvaamme että kaikki muuttuu pian vehreäksi laaksoksi, sillä olemme saapumassa Cafayaten laaksoon, Argentiinan toiseksi tärkeimpään viiniviljely alueelle.

1.2. lauantai│Cafayaten viinit

Yleensä Argentiinan viinit yhdistetään Malbec rypäleisiin mutta asiantuntijat ja monet harrastajat ylistävät nykyään myös Torrontes rypäleitä, joita viljellään yleisesti nimenomaan Cafayaten viinitiloilla. Ne viihtyvät täällä 1500 metrin korkeudessa, Andien hiekkaisessa maassa, jossa päivän helteet vaihtuvat yön viileyteen. Tutustumme paikallisen viinitilan tuotantoon, nautimme aidon Bodega maalaistalon pöydän runsaista antimista ja osallistumme viinimaistajaisiin.

2.2. sunnuntai│paluu Buenos Airesiin

Palamme takaisin Saltaan, josta iltapäivällä lähtee paluulentomme Buenos Airesiin. Itse lento kestää vajaa pari tuntia, kuitenkin siirrytään maailmasta toiseen. Rauhallinen vuoristoseutu vaihtuu sykkivään latino metropolin rytmiin. Perillä asettaudumme jo tuttuun hotelliin. Ilta tarjoaa upean kulttuurielämyksen, lähdemme kuuntelemaan Petri Kaivannon ja hänen Argentiinalaisten musiikki ystävänsä tunnelmallista konserttia. Vapaa pääsy mutta paikalliseen tapaan hattu kiertää muusikoille.

3.2. maanantai│Pampas tasangon kutsu

Päivä aidolla argentiinalaisella maatilalla Santa Susanna Estancialla tarjoaa Gaucho kulttuuria täydeltä laidalta. Kansanmusiikkia ja tanssia siirtomaa-ajan tunnelmissa, viini virtaa ja grilliherkut tirisevät, huikeita ratsuesityksiä ja hameet heiluvat haitareiden soidessa. Kokopäivän seikkailu aitoon argentiinalaiseen kreolityyliin. Muhkea grillilounas sisältäen viinit, kaikkea on tarjolla enemmän kuin runsaasti!

4.2. tiistai│Vapaapäivä Buenos Airesissa

Nyt on aikaa liikkua omin päin koko päivän Buenos Airesin vilinässä. Ostosmahdollisuudet ovat lois-tavat ja kaikki mitä liittyy nahkaan, on erityisen laadukasta ja edullista. Vietetyn vapaapäivän päätteeksi on luvassa illallinen ja loistava tango kabaree Los Angelitos (lisämaksullinen). Ohjelma on katsaus Argentiinan tangon historiaan ja sisältää tunnetuimmat tangot aina Carlos Gardellin klassikoista nykypäivän sävellyksiin, huippulaulajien ja tanssijoiden tulkitsemina. Upea kavalkadi, joka ei jätä ketään kylmäksi.

5.2. keskiviikko│kotimatka alkaa

Aamulla ehtii vielä ostoksille lähikauppoihin, sillä lähdemme vasta iltapäivällä lentokentälle, josta lennämme yön yli kohti Eurooppaa.

6.2. torstai│kotimaan kamaralla

Frankfurtin koneenvaihdon jälkeen kohti Suomea, jonne saavutaan alkuillasta, Argentiina on koettu ja upeaksi havaittu – nyt on muistojen ja kuvien aika!

Lennot

LH 851 24.01. Helsinki-Frankfurt klo 18.05-19.50
LH 510 24.01. Frankfurt-Buenos Aires klo 22.15-08.00+1
LH 511 05.02. Buenos Aires-Frankfurt klo 18.05-11.15+1
LH 850 06.02. Frankfurt-Helsinki klo 13.25-16.55

Maksuehto

Ennakkomaksu 400 € / hlö
Loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 26.6.2019 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 10. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa kos-kevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna