Kulttuuri­matkat

Anu Patrakan Portugali

Ajankohta
6.5. - 10.5.2023
Kesto
5 päivää
Kohde
Porto
Hinta
1698 €
Varaa matka

Sukellus Rui Santos-dekkarisarjan kulisseihin

Anu Patrakka on kymmenen Portugalissa viettämänsä vuoden aikana päässyt perehtymään niin portugalilaiseen yhteiskuntaan kuin mentaliteettiin. Rui Santos -nimisestä rikosetsivästä ja hänen ryhmästään kertovan dekkarisarjan tapahtumat sijoittuvat portugalilaiseen satamakaupunki Portoon ja kaupungin lähialueille, joihin pääsemme tutustumaan kirjailijan itsensä johdolla. Kuulemme myös, miten kirjailija saa tositapahtumista ideoita teoksiinsa.

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Matkanjohtaja Anu Patrakka 

Anu Patrakka on porvoolaislähtöinen, nykyään Portugalissa asuva kirjailija. Kymmenen maassa viettämänsä vuoden aikana hän on päässyt perehtymään niin portugalilaiseen yhteiskuntaan kuin mentaliteettiin. Miljööllä ja toisinaan erikoisillakin yksityiskohdilla on tärkeä osa hänen Porton kaupunkiin ja sen lähiseuduille sijoittuvissa rikosromaaneissaan, unohtamatta myöskään maan kiinnostavaa ruokakulttuuria ja kiehtovaa kieltä. Hän saa tarinoihinsa ideansiemenen usein tosielämän tapahtumista. Tätä nykyä hän asuu maatilalla lähellä Portoa ja työstää nyt seitsemättä teostaan.

Hintaan sisältyy

 • Lufthansan vaihdollisest lennot Helsinki–Porto–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisineen ja veroineen
 • matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • ohjelman mukaiset ateriat ruokajuomineen (4 x lounas)
 • viinitila- ja portviinikellarivierailut maisteluineen
 • jokiristeily
 • kirjailija Anu Patrakan palvelut ohjelman mukaisesti
 • kuulokelaitteisto
 • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 355 € (huom. rajoitettu määrä)
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • tarinat Rui Santos-dekkarisarjan ympärillä, joihin kirjailija Anu Patrakka johdattaa koko matkan ajan
 • värikäs Porton kaupunki
 • jokilaivaristeily Portossa
 • Aveiron kaupunki, jota kutsutaan myös Portugalin Venetsiaksi
 • historiallinen Vila do Conden kaupunki ja sen rannat
 • viinitilavierailu
 • Quinta de Castelon puutarha ja orkideatarha

Majoitus

Hotel Mercure Porto Centro 4*  6.-8.5.2023
Praca Da Batalha 116
4049-028 Porto
https://all.accor.com/hotel/1975/index.es.shtml
Porton sydämessä sijaitseva hotelli, josta käsin on helppo tutustua Porton nähtävyyksiin.
Hotellissa on ravintola ja baari.

Hotel Vila C 4* 8.-10.5.2023
Av. Mouzinho de Albuquerque, s/n
4480-151 Vila do Conde
https://www.villacboutiquehotel.com/
Boutique-hotelli Villa C sijaitsee Ave-joen rannalla, noin 1 km Vila Do Conden keskustasta.
Hotellissa on ravintola, baari, kylpylä ja kuntosali

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

lauantai 6.5. - keskiviikko 10.5.2023

6.5. lauantai | Matkapäivä, saapuminen Portoon, kiertoajelu, majoittuminen (L)

Lufthansan lennot Portoon klo 06.15–10.20, koneen vaihto Münchenissä. Saavumme Portoon, jossa kirjailija Anu Patrakka on vastassa.  Siirrymme Porton keskustaan, jossa teemme kiertoajelun Anun johdolla. Yhteinen lounas ja majoittuminen.

7.5. sunnuntai | Kävelykierros Porton keskustassa (A)

Aamiaisen jälkeen lähdemme Anun johdattamana kävelykierrokselle Porton keskustaan seuraten Rui Santosin jalanjälkiä. Käymme mm. hämmästelemässä São Benton rautatieaseman sinisiä azulejo-laattamaalauksia ja Aliadosin aukiota sekä vierailemme St.Franciscon kirkossa, joka tunnetaan upeasta barokkityylisestä sisätilasta. Maisemia ihailemme Dom Luís I:n sillan ylätasolla. Tämä upea silta esiintyy lähes kaikissa Anu Patrakan kirjoissa. Kierroksen päätteeksi teemme jokilaivaristeilyn sekä käymme maistelemassa portviiniä portviinikellarissa. Paluu hotellille kävellen. Vapaa-aikaa.

Porton kaupunki on sekoitus modernia menoa ja viehättävää vanhan kaupungin tunnelmaa. Douro-joen rannalla sijaitsevassa Ribeiran kaupunginosassa on kauniita ja värikkäitä vanhoja rakennuksia sekä eloisia terasseja ja ravintoloita. Alue kuuluu Unescon maailmanperintölistalle, ja siellä on käyty kauppaa vuosisatojen ajan. Jokea pitkin puolestaan tuotiin viinitynnyreitä ympäröivältä seudulta varastoitavaksi komeilla rabelo-veneillä. Jokirannasta käsin kelpaa katsella, vaikkapa portviiniä siemaillen, joen yli avautuvaa maisemaa ja komeaa Dom Luis I -siltaa. Dom Luís I -silta ylittää Douron ja yhdistää Porton ja Vila Nova da Gaian.

8.5. maanantai | Aveiro ja Espinho (A, L)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Jätämme Porton ja siirrymme Aveiroon, jossa tutustumme ”Syyllisyyden rannan” maisemiin. Aveiroa kutsutaan Portugalin Venetsiaksi. Kaupunki sijaitsee Atlantin rannikon lähistöllä, Aveiron laguunin äärellä. Kaupungin tunnusmerkki on iloisen värikkäästi maalatut moliceiro-veneet. Näky veneistä kanaaleissaan kaupungin kauniiden 1900-luvun Art Nouveau-rakennusten edustalla on mieleenpainuva! Kaupungin komein nähtävyys on luostarin lisäksi Aveiron 1400- luvulla rakennettu goottikatedraali. Se tunnetaan erityisesti sisäänkäyntiä ympäröivistä taidokkaasti maalatuista azulejo-kaakeleistaan. Niitä on myös runsaasti Aveiron viehättävässä Art Nouveau -museossa. Kaupunki on erinomainen paikka merenelävillä herkutteluun, onhan se aivan meren tuntumassa!
Päivän aikana pysähdymme myös Espinhon entisessä kalastajakylässä, joka 1800-luvun lopulla sai mainetta kylpyläkeskuksena. Espinhon maanantaimarkkinat esiintyvät kirjailijan tammikuussa 2022 ilmestyneessä dekkarissa ”Katumuksen Kallio”. Päivän aikana yhteinen lounas. Illalla majoitumme Vila do Condeen.

9.5. tiistai | Vila do Conde (A, L)

Aamiainen hotellissa. Ave-joen suulla sijaitseva Vila do Conde on viehättävä kaupunki. Kaupungin hyvin säilynyt historiallinen keskusta, erinomaiset rannat ja mielenkiintoinen menneisyys mm. suurimpana suolanviejänä roomalaisten aikana ja tärkeänä laivanrakennussatamana löytöretkien aikaan ovat nostaneet sen lähialueilta saapuvien paikallisten suosituksi viikonloppukohteeksi. Kaupungin kaduilla kulkee myös sympaattinen Rui Santos. Kävelyretkellä Anun kanssa seurataan rikosetsivän polkuja “Häpeän aukion” maisemissa ja käydään tutustumassa akveduktiin, häpeäpaaluun sekä joen rantaan. Santa Claran akvedukti on suunniteltu 1600-luvulla kuljettamaan vettä samannimiseen 1300 – luvulla rakennettuun luostariin ja se on maan toiseksi pisin. National Geographic -lehden espanjalainen versio piti sitä maailman kolmanneksi kauneimpana akveduktina. Iltapäivällä vierailemme läheisellä viinitilalla, jossa tutustumme vinho verden eli “vihreän viinin” viljelyyn, tuotantoon ja maistelemme tilan tuotteita. Päivän aikana yhteinen lounas.  

10.5. keskiviikko | Vila Chã, Quinta de Castelo Santa Maria, kotimatka (A, L)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ensimmäinen vierailukohteemme on Aguas Santas, jossa näemme Águas Santasin kirkon, joka esiintyy ”Katumuksen kalliossa”. Käymme myös Quinta de Castelo Santa Marian puistossa ja orkideatarhassa, jonne Anun viimeisimmän kirjan tapahtumat vievät.

Lugar do Castelo käsittää kaksi maatilaa, joiden nimet ovat Quinta do Castelo ja Quinta do Castelo Maria. Perimätiedon mukaan Mendes da Maia -nimiset veljekset valloittivat tästä linnakkeesta käsin maureilta Portucalen maakuntaan maata jo ennen vuotta 1139, jolloin Portugali itsenäistyi. Vuonna 1904 António Alexandrino (nykyisen omistajan isoisä) osti Quinta do Castelo Marian. Hän aloitti pienen maalaistalon laajennuksen ja rakennutti samalla myös puutarhan. Ottaen huomioon alkuperäisen, romantiikan aikakauden tyylin säilymisen sekä talossa että puutarhassa, ryhtyi nykyinen omistaja entisöinti- ja kunnostustöihin vuonna 1997. Puutarhan satavuotiaat tammi-, kastanja- ja kameliapuut ovat saaneet rinnalleen uusia sukuja kuten araurkarit ja palmut. Myös useat kaktukset, mehikasvit, orkideat sekä viimeisimpänä aloitettu koristevaahterakokoelma ovat löytäneet paikkansa puutarhassa.

Ennen lentokentälle siirtymistä nautimme vielä maukkaan jäähyväislounaan.

Lufthansan lennot Portosta Helsinkiin klo 16:30, Helsingissä klo 01:15, koneen vaihto Frankfurtissa.

Ateriat: A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Lufthansan lennot

LH2467   Lufthansa Helsinki – München  6.5.2023  klo 06:15 – 07:45
LH1782   Lufthansa München – Porto        6.5.2023  klo 08:25 – 10:20
LH1179   Lufthansa Porto-Frankfurt         10.5.2023  klo 16:30 – 20:10
LH854     Lufthansa Frankfurt-Helsinki  10.5.2023   klo 21:50 –  01:15 + 1 (11.5.)

Ruokavaliot

Mahdolliset ruoka-ainerajoitteet tulee esittää matkavarauksen yhteydessä. Huomioithan, että matkan ryhmäruokailut on tilattu ennakkoon ja erikoisruokatoivomuksia ei aina voida toteuttaa. Lähetämme tiedot ruoka-ainerajoitteista etukäteen kohteisiin, mutta toiveiden toteutumista emme voi taata.

Matkaohjelman soveltuvuus

Matkaohjelmat vaativat normaalia yleiskuntoa ja pääsääntöisesti matkustajan tulee kyetä liikkumaan itsenäisesti ilman apua. Osaan vierailukohteista on mahdollisuus tutustua vain jalkaisin ja reiteillä voi olla portaita ja korkeuseroja. Mikäli matkustaja tarvitsee matkalle avustajan, on hänen hankittava ja kustannettava avustaja itse. Matkanjärjestäjän edustaja/matkanjohtaja/opas ei voi toimia matkustajan henkilökohtaisena avustajana. Lisäksi matkustajan on ilmoitettava jo ennen varauksen tekemistä esteettömyydestään ja neuvoteltava matkalle osallistumisesta. Myöskään dementiasta tai muusta muistisairaudesta kärsivä ei turvallisuussyistä voi osallistua matkalle ilman henkilökohtaista avustajaa.

Maksuehdot

Ennakkomaksu on 400 €/henkilö.  Ennakkomaksu erääntyy 7 vrk varauksesta.
Loppusuoritus matkasta on maksettava viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua.

Hinnat perustuvat 7.9.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

 

Kuvia

Anu Patrakan Portugali kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna