Kontiki

2 paikkaa jäljellä! Tervetuloa kevätmatkalle Amsterdamiin 10.-13.4. Romanttinen ja rento ilmapiiri sekä mittava kulttuuritarjonta houkuttelevat vuosittain sankoin joukoin matkailijoita. Käymme ihailemassa hollantilaista kukkaloistoa kuuluisassa Keukenhofin kukkapuistossa ja tutustumme juuston valmistukseen Clara Marian juustolassa. Lisämaksullinen retki Delftiin ja Haagiin.

Matkaohjelma
10.4. tiistai – Amsterdamin kaupunkikiertoajelu ja kanavaristeily
Aamulento AY 841 klo 8.10–9.45 Helsingistä Amsterdamiin. Suomenkielinen paikallisopas on ryhmää vastassa lentokentällä ja lähdemme bussilla kohti keskustaan. Matkan aluksi teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana nähdään bussista käsin Amsterdamin mielenkiintoisimmat nähtävyydet kuten Dam-aukio ja Kuninkaallinen palatsi, kaupungin pohjoisosat, entinen juutalainen kaupunginosa Waterlooplein-aukion ympäristössä sekä aukion kuuluisa kirpputori, Amstel-joki ja joen yli johtava kuuluisa ”Laiha Silta”. Kierroksen jälkeen teemme lounasristeilyn. Risteily Amsterdamin kanavilla on elämys ja samalla pääsemme nauttimaan herkullisen ja runsaan lounaan juomineen. Risteilyn jälkeen majoittautuminen keskustahotelliin. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua kaupunkiin.

11.4. keskiviikko – Kukkahuutokauppa & Keukenhof
Aamiaisen jälkeen lähtö retkelle Alsmeeriin ja Keukenhofiin. Aalsmeerin kukkahuutokaupan kautta lähtevät lukemattomat kukat matkaan myytäväksi eri maihin. Lisse on Alankomaiden kukkasipulituotannon keskus. Hollanti hallitsee 65 prosenttia kukkasipulien maailmankaupasta, viennin arvo on vuosittain yli 700 miljoonaa euroa. Lissessä sijaitsee myös legendaarinen Keukenhofin kukkapuisto, jonka miljoonat kukat luovat keväisin nähtäville sanoinkuvaamattoman upean väriloiston!

Nimi Keukenhof tarkoittaa keittiöpuutarhaa. Alueen omisti 1400-luvulla hollantilainen herttuatar Jacoba van Beieren, ja hänen palvelusväkensä sai puutarhasta vihannekset, hedelmät ja yrtit linnan keittiöön. 1800-luvulla Keukenhof muutettiin puistoksi, jonka kiemurtelevat polut ovat yhä puiston perustana. Nykyinen toiminta alkoi toisen maailmansodan jälkeen, kun hollantilaiset sipulinkasvattajat halusivat esitellä uusia jalostustyön saavutuksia. Nykyisinkin valitut kukkasipulien tuottajat toimittavat Keukenhofiin sipuleitaan, joista suunnitellaan vuosittain vaihtuvan teeman mukainen keväinen spektaakkeli. Sipulit (kaikkiaan noin 7 miljoonaa) on istutettu huomioiden eri lajien kukinta-ajat, korkeus, värit jne; siten taataan että koko sesongin ajan on kävijöille varmasti nähtävää. Alueella on myös katettuja paviljonkeja, joissa vaihtuvia kukkanäyttelyitä; levähtää voi joissakin alueen kahvila-ravintoloissa ja kotiin viemiset löytyvät matkamuistomyymälöistä. Paluu Amsterdamiin. Loppupäivä vapaata aikaa.

12.4. torstai – vapaa aikaa Amsterdamissa tai lisämaksullinen päiväretki
Delftiin ja Haagiin
Aamiainen ja vapaa aikaa tai lähtö lisämaksulliselle suomenkielisen oppaan opastamalle päiväretkelle Delftiin ja Haagiin. Hinta 125 €/hlö sisältää lounaaan.

Delft sai kaupunkioikeudet jo vuonna 1246, joten sillä on pitkä ja rikas historia – sen lisäksi se on myös yksi Hollannin kauneimmista ja idyllisimmistä kaupungeista tutustua. Markt –toriaukion laidalla on vaikuttava Nieuwe Kerk –kirkko, jonka maanalainen hautaholvi on edelleenkin kuninkaallisten viimeinen leposija.  Delft on perinteisesti ollut kukoistava taide- ja käsityöläiskaupunki. 1500-luvulla käsityöläiset saivat idean alkaa kopioimaan sinivalkoista posliinia jota itä-Intian kauppakomppania oli tuonut mukana kaukomatkoiltaan. Myöhemmin halpa massatuotanto kuihdutti toiminnan suurelta osin kokonaan; vain yksi keramiikkatehdas – Koninklijke Porceleyne Fles / Royal Delft – on jatkanut toimintaa aina vuodesta 1653 alkaen. Yhä edelleen keramiikka valmistetaan äärimmäistä tarkkuutta vaativana käsityönä perinteisin menetelmin. Aloitamme opastetun kierroksen nauttien kahvit hollantilaisen omenapiirakan kera. Tutustumme keramiikan historiaan ja valmistukseen. jonka aikana tulevat tutuksi keramiikan historia, valmistustekniikka, maalaustyylit, vinkit kuinka tunnistaa aito Delftin keramiikka kopioista; nähtävillä on paljon harvinaista esineistöä. Kierros päättyy museokauppaan, josta voi ostaa sekä edullisia että arvokkaita tuliaisia.

Matka jatkuu kaupunkikierroksella Haagissa, joka on Alankomaiden hallintopääkaupunki ja jossa sijaitsevat hallituksen ja parlamentin rakennukset, eri maiden suurlähetystöt, kansainvälinen tuomioistuin sekä Kuninkaan virkapalatsi Paleis Noordeinde. Tsaari Nikolai II:n aloitteesta pidettin ensimmäinen rauhankonferenssi Haagissa vuonna 1899. Ehkä tunnetuin Rauhapalatsiin liitettävä asia on siellä vuodesta 1922 lähtien toiminut kansainvälinen tuomioistuin, YK:n oikeudellinen elin. Päivän aikana yhteinen lounas. Retken päätteeksi paluu hotellille.

 13.4. perjantai – Clara Maria juustola ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa ja huoneiden luovutus. Iltapäivällä lähdemme oppaan kanssa bussilla vierailulle Clara Marian juustolaan. Clara Maria on 150 vuotta toiminut maatila Amstelveenissa, Amsterdamin keskustasta lounaaseen. Vanha alkuperäinen tallirakennus on muutettu puukenkäverstaaksi ja juustolaksi, molemmissa tuotteet valmistuvat edelleen perinteisin menetelmin. Juustolassa vastalypsetty maito kootaan suureen sammioon, jossa tilan Gouda-juustot saavat alkunsa; joukkoon lisätään mausteeksi vaikkapa valkosipulia, mustapippuria, sinapinsiemeniä, yrttejä, kuminaa jne. Puukenkäverstaalla voi nähdä koko prosessin ’halosta kengäksi’, käsityöläisillä edelleen vanhat työkalut käytössä. Valmiita tuotteita – juustoja sekä puukenkiä – voi ostaa tilan matkamuistomyymälästä. Kevyt lounas ja juustomaistiaisia juustotilalla.

Kuljetus lentokentälle, josta suora Finnairin lento Helsinkiin klo 18.50–22.10.

Lennot
AY1301 10.4. Helsinki-Amsterdam      klo  08.10-09.40
AY1306 13.4. Amsterdam-Helsinki      klo  18.50-22.10

Majoitus
Hampshire Hotel Eden Amsterdam ***
Amstel 144, Amsterdam www.hampshire-hotels.com 

Hotelli sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa Amstel -joen varrella. Aivan lähellä ovat mm. Rembrandtplein-aukio, ostoskadut, Waterloopleinin kirpputori sekä Kansallisooppera ja -baletti. Hotellissa on 218 huonetta, joissa kaikissa kylpyhuone, puhelin, LCD-TV, radio ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on baari sekä aamiaisravintola. Asiakkaiden käytössä ilmainen langaton nettiyhteys. Viereisestä sisarhotellista Eden Rembrandt Squaressa on ravintola Brasserie Flo. Hotellilla oma venelaituri.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja.  Hinnat sisältävät verot.                                 

Lentomatkoilla nimi tulee olla yhdenmukainen passissa olevien nimien kanssa. Yksi etunimi riittää. Nimenne tulostuu lentolippuun samassa kirjoitusasussa, kuin se on loppulaskussa. Nimessänne olevat yhdysviivat ja skandinaavisten kirjainten (ä, ö ja å) pisteet, eivätkä muut erikoismerkit näy lentolipussa, koska ne eivät ole käytössä lentovarausjärjestelmässä. Lentolippujen kirjoituksen jälkeen lentoyhtiö perii nimenmuutoksista ja lipun uudelleenkirjoituksesta muutosmaksun. Joudumme laskuttamaan tämän muutosmaksun asiakkailta.

Ennakkomaksun suorittamisen jälkeen noudatamme yleisten valmismatkaehtojen mukaisia peruutusehtoja. Oy Kon-Tiki Tours Ltd erityisehdot lähetetään ennakkolaskun liitteenä.

Hinnat perustuvat 21.9.2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Amsterdam ja Keukenhof

10.-13.4.

985 €/1035 €

2 paikkaa jäljellä! Tervetuloa kevätmatkalle Amsterdamiin 10.-13.4. Romanttinen ja rento ilmapiiri sekä mittava kulttuuritarjonta houkuttelevat vuosittain sankoin joukoin matkailijoita. Käymme ihailemassa hollantilaista kukkaloistoa kuuluisassa Keukenhofin kukkapuistossa ja tutustumme juuston valmistukseen Clara Marian juustolassa. Lisämaksullinen retki Delftiin ja Haagiin.