Lintumatkat

Amazonasin lintumatka

Ajankohta
21.3. - 6.4.2019
Kesto
17 päivää
Kohde
Brasilia
Hinta
4990 €

Amazonasin lintumatka

Teemme unohtumattoman lintumatkan maailman suurimpaan sademetsään Brasiliaan. Tällä matkalla retkeilemme aivan Amazonasin ytimessä, Rio Negro-joen molemmin puolin, ja tähyilemme Amazon-joelle paikassa jossa Rio Negron tummat ja Solimões-joen vaaleat vedet sekoittuvat. Tutustumme erilaisten metsätyyppien lajistoon tulvametsissä (varzea ja igapo), niukkaravinteisissa metsissä (campina) ja sademetsissä (terra firme) ja riippuen siitä millä puolella isoa jokea olemme, vaihtuu lajisto aina! Oma lukunsa on maailman suurimman jokisaariston linnut Anavilhanasin kansallispuistossa. Kun vielä huomioidaan se, että Manauksen pohjoispuolella olemme Guianan laatan endeemisyysalueella, voimme olla varmoja, että lajilistamme on matkan jälkeen mukavaa katseltavaa.

Mm. näitä lajeja koetamme tavoittaa Amazonin sademetsäkohteista:
Painted Parakeet, Sulphury Flycatcher, Moriche Oriole, Marail Guan, Black-necked Araçari, Guianan Cock-of-the-Rock, Yellow-billed Jacamar, Pied Puffbird, Guianan Warbling-Antbird, Guianan Red-Cotinga, Spotted Puffbird, Pelzeln’s Tody-Tyrant, Yellow-crested Manakin, Pale-bellied Mourner, Bronzy Jacamar, Saffron-crested Tyrant-Manakin, White-throated Manakin, Red-fan Parrot, Black-spotted Barbet, Guianan Toucanet, Crimson Fruitcrow, Spot-backed Antwren, Pompadour Cotinga, Purple-breasted Cotinga, Dusky Purpletuft, Plumbeous Euphonia, Grey-winged Trumpeter, Tui Parakeet, Short-tailed Parrot, Olive-spotted Hummingbird, Lesser Hornero, Castelnau’s Antshrike, Black-and-white Antbird, River Tyrannulet, Riverside Tyrant, Brownish Elaenia, Festive Parrot, Zimmer’s Woodcreeper, Sungrebe, Agami Heron, American Pygmy Kingfisher, Streak-throated Hermit, Green-tailed Goldenthroat, Green-tailed Jacamar, Long-billed Woodcreeper, Black-crested Antshrike, Amazonian Tyrannulet, Amazonian Umbrellabird jne…

Soita ja kysy lisää puh: 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • KLM:n lennot Manaukselle, veroineen ja matkustajamaksuineen
  • matkatavaraa 20kg + 10kg sekä lennon tarjoilut
  • kuljetukset lintumatkan aikana
  • lentokenttäkuljetukset kohteessa
  • majoitukset hyvissä linturetkeilyyn sopivissa majoituspaikoissa
  • ruokailut: aamiainen, lounas, illallinen
  • sisäänpääsymaksut kansallispuistoihin ja luontokohteisiin
  • paikallinen lintuopastus
  • Juha Honkalan matkanjohtajuus koko matkan ajan

Matkanjohtaja

Juha Honkala

Juha Honkala työskentelee Luonnontieteellisessä museossa petolintuseurantaan liittyvissä tehtävissä ja on linnustotutkimuksiin erikoistunut freelance-luontokartoittaja. Tropiikin ja neotropiikin linnut ja niiden suojelukysymykset ovat olleet Juhan erityisen kiinnostuksen kohteena jo pitkään. Kokemusta on kertynyt niin Aasiasta, Afrikasta kuin Etelä-Amerikastakin. Katso esittelyvideomme Juhasta Lue lisää

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asia-kas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

torstai 21.3. - lauantai 6.4.2019

21.3. torstai | KLM lento kohti Manausta

Alustava lentoaikataulu:
KL1164 Helsinki – Amsterdam 0700-0850
KL 791 Amsterdam – Sao Paulo 0955-1805
JJ3750 Sao Paulo – Manaus 2055-2348
Saapuminen yöksi manaukseen, kuljetus hotelliin ja nukkumaan.

22.3. perjantai | Torre MUSA + Várzea de Iranduba

Aamuretkeillään MUSAn latvustornille. Iltaretki Várzea tulvavaikutteiselle alueelle Rio Solimões-joen tuntumaan. Yövytään Manauksessa.

23.3. lauantai | Ramal do Pau Rosa

Kolmannen matkapäivän vietämme joella ja nousemme maihin tulvavaikutteisille, puuttomille ja metsäisille saarille. Pau Rosan sekundäärimetsät. Yövytään Manauksessa.

24.3. sunnuntai | Ilhas do Rio Solimões + Torre MUSA

Saariretki veneellä Ilhas de Várzea, Rio Solimões + MUSAn torni iltaretkellä. Yövytään Manaukses-sa.

25.3. maanantai | Careiro da Várzea + Careiro

Jatkamme matkaa etelään kohti Careiroa, Rio Solimões´n itäpuolelle – tämä tietää taas uusia lajeja! Várzea tulvametsää + polku terra firme metsään. Yöpyminen Careirossa.

26.3. tiistai | Careiro

Terra firme metsää Manauksen eteläpuolella. Yöpyminen Careirossa.

27.3. keskiviikko | Careiro

Terra firme metsää poluilla ja metsän reuna-alueella Manauksen eteläpuolella. Yövytään Manauksessa.

28.3 torstai | Tower ZF2

ZF2 on laajan sademetsän keskellä oleva latvustorni, joka on tehty tutkimustarkoituksiin. Nelivetokuljetus. Yövytään Manauksessa.

29.3. perjantai | Presidente Figueiredo

Lähdemme käymään Presidente Figueiredon pikkukaupungissa, jonka laitamilla vietämme ensimmäiset päivät lajirikkaissa metsissä. Presidente Figueiredon alueella metsät ovat vaihtelevia ja ajomatkat maltillisia. Terra firme metsää poluilla.Yövytään Presidente Figueiredossa.

30.3. lauantai | Presidente Figueiredo

Polut niukkaravinteisissa campinas ja campinaranas-tyyppisissä metsissä. Lajisto vaihtuu. Yövytään Presidente Figueiredossa.

31.3. sunnuntai | Presidente Figueiredo

Terra firme ja campinaras. Tavoitteena Guianan Cock-of-the-Rock! Käymme tämän ihmelinnun soidinpaikalla ja jos kaikki menee hyvin, pääsemme kuvausetäisyydelle. Yövytään Presidente Figueiredo/Balbinassa.

1.4. maanantai | Presidente Figueiredo

Terra firme metsää poluilla. Yövytään palatessamme Manauksessa.

2.4. tiistai | Manacapuru

Ylitämme jälleen Rio Negro-joen ja tutustumme Manacapurun ja Novo Airaõn lintuihin ennen kuin veneilemme Anavilhanasin saaristoon etsimään saarten ja jokivarsien erikoisuuksia.
Terra firme metsää poluilla. Yövytään Manacapurussa.

3.4. keskiviikko | Manacapuru + Novo Airão

Terra firme metsää poluilla, Rio Negron eteläpuolella. Yövytään Novo Airãossa.

4.4. torstai | Novo Airão

Saaret ja igapó-tulvametsä Anavilhanas-saaristossa Rio Negro joella. Yövytään taas Manauksessa.

5.4. perjantai | Torre MUSA tai Ramal do Pau Rosa – kotimatkalle

Aamuretki joko MUSAn latvustorniin uudestaan tai Ramal do Pau Rosan metsään.
Alustavan lentoaikataulun mukaan noin puolenpäivän aikaan Manauksen lentokentälle ja kotimatka alkaa:
KL9410 Manaus – Rio de Janeiro 1525-2025
KL706 Rio de Janeiro – Amsterdam 2155-1420+1

6.4. lauantai | Amsterdam – Helsinki

Saavutaan iltapäivällä Amsterdamiin ja jatketaan iltakoneella Helsinkiin, ollen puolen yön paikkeilla perillä. / KL 1169 Amsterdam – Helsinki 2050-0010+2

Alustavat lentoaikataulut: 
21.3. KL1164 Helsinki – Amsterdam 0700-0850
21.3. KL 791 Amsterdam – Sao Paulo 0955-1805
21.3. JJ3750 Sao Paulo – Manaus 2055-2348

5.4. KL9410 Manaus – Rio de Janeiro 1525-2025
5.4. KL706 Rio de Janeiro – Amsterdam 2155-1420+1
6.4. KL 1169 Amsterdam – Helsinki 2050-0010+2

Maksuehto
Ennakkomaksu 1000 € / hlö varauksen yhteydessä
Loppumaksu 10 viikkoa ennen matkan alkua.

Passi ja viisumi
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeenkin. Viisumia ei Brasiliaan tarvita.

Rokotukset
Kaikki perusrokotteet sekä A- ja B-hepatiitti suositellaan olla voimas-sa. Brasiliassa esiintyy myös keltakuumetta ja malariaa. Lue rokete-oheista lisää www.rokote.fi/matkailijan-rokoteopas/maat/brasilia/

Hinnat perustuvat 15.2.2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin (1 EUR=4,00 BRL) sekä minimi 8 hengen ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kuvia

Amazonasin lintumatka kuvia