?>

Seniorimatkat

Albania, Makedonia ja Kosovo

Ajankohta
6.5. - 13.5.2019
Kesto
8 päivää
Kohde
Albania, Makedonia ja Kosovo
Hinta
1490 €
Varaa matka

Albania, Makedonia ja Kosovo

Tervetuloa mukaan Senioriopettaja-lehden lukijamatkalle Balkanin kierrokselle 6.-13.5.

Albania on Välimeren rannalla sijaitseva maa, joka on matkakohteena vielä varsin tuntematon. Tunnelma maassa on aito ja välitön, hintataso edullinen ja paikalliset ystävällisiä ja avuliaita. Matkan aikana näemme Albanian vaihtelevia, kauniita maisemia ja tutustumme pitkään salattuna olleeseen kiinnostavaan historiaan. Tiranassa vierailemme paikallisessa koulussa. Matkan aikana tulee tutuksi myös Makedonian ja Kosovon mielenkiintoisimmat nähtävyydet.

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi tai puhelimella 09 466 300

Hintaan sisältyy

  • Turkish Airlinesin lennot Helsinki–Istanbul-Tirana/Skopje-Istanbul–Helsinki turistiluokassa lentoveroineen, lennoilla tarjoillaan maksutta ateria juomineen
  • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa aamiaisineen
  • kuljetukset tilausajobussilla ohjelman mukaisesti
  • retket ja sisäänpääsyt ohjelman mukaisesti
  • ateriat: 5 lounasta ja 2 illallista, aterioihin sisältyy ruokajuomana lasillinen viiniä ja vesi
  • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut koko matkan ajan kohteessa
  • tarvittavat englanninkieliset paikallisoppaat
  • toimisto- ja palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 220 €
  • muut palvelut

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 6.5. - maanantai 13.5.2019

6.5. maanantai | Saapuminen Tiranaan

Lento Helsinki-Istanbul-Tirana (Turkish Airlines, aikataulu ohjelman lopussa). Istanbulin kentällä tapaamme paikallisoppaamme, joka opastaa ryhmämme jatkolennolle Tiranaan. Illalla klo 20.00 Saapuminen Tiranan lentokentälle, kuljetus hotelliin ja majoittuminen, kevyt illallinen hotellissa.

 7.5. tiistai | Tirana – Kruja

Tutustumme Albanian pääkaupunki Tiranaan, joka on maan tärkein poliittinen ja taloudellinen keskus. Nykypäivänä Tirana on täysin muuttunut harmaasta kommunisti-kaupungista moderniksi, värikkääksi ja eurooppalaiseksi pääkaupungiksi. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Tiranan päänähtävyyksiin, kävelykierroksen kesto noin 1 tunti. Sen jälkeen vierailu paikallisessa koulussa. Vierailun jälkeen lähdemme kohti Krujaa, joka on Albanian merkittävimmän kansansankarin Skanderbegin kotikaupunki. Tutustumme linnoitukseen, jossa toimii Skanderbegin museo, vierailemme turkkilaisessa talossa ja käymme Krujan värikkäässä itämaistyylisessä basaarissa. Lounas paikallisessa ravintolassa. Illaksi paluu Tiranaan. Huom, linnoitus ja basaari sijaitsevat vuoren rinteessä, jonne pääsee vain kävellen.

8.5. keskiviikko | Tirana-Berat-Ohrid

Aamiaisen jälkeen ajamme Beratiin, maan keskiosassa sijaitsevaan kaupunkiin. Se on elävä todistus erillaisten uskonnollisten ja kulttuuriyhteisöjen rinnakkaiselosta vuosisatojen ajan. Beratissa sijaitsee linnoitus, lukuisia Byzantinaikaisia kirkkoja ja moskeijoita Ottomaanien ajoilta.

Lounas paikallisessa ravintolassa, kävely linnassa ja vierailu Onufri ikonimuseossa. Matkamme jatkuu kohti Ohridia, jonne majoitumme. Päivän ajomatka 290 km, johon sisältyy rajanylitys.

Huom! Beratin linna sijaitsee huipulla, jonne ei pääse bussilla, kävely n. 15 min ylämäkeä.

9.5. torstai | Ohrid

Teemme kaupunkikierroksen Ohridissa, joka on yksi vanhimpia kaupunkeja Makedoniassa, Ohrid järven rannalla. Järvi on Unescon suojelun alla oleva nähtävyys. Ohrid oli tärkeä slaavilaisten kirjoituksen ja kulttuurin keskus. Kävelykierroksen aikana näemme monia nähtävyyksiä, kuten St. Sofian ja St Clementin kirkot, Samoilin linnoituksen. Lounas paikallisessa ravintolassa ja veneretki järvellä. Ilta vapaata aikaa. Ohridin vanha keskusta sijaitsee kukkulan rinteessä.

10.5. perjantai | Ohrid – Tetovo – Skopje

Aamupäivä on vapaa aikaa Ohridissa, mahdollisuus ostoksiin, lounas omatoimisesti. Iltapäivällä kuljetus kohti Skopjea. Matkalla pysähdys Tetovossa, jossa vierailu Maalatussa moskeijassa: Moskeija on arkkitehtuurineen, seinäkorsteineen- ja maalauksineen ainutlaatuinen luokassaan. Upeiden raikkaanväristen maalauksien valmistamiseen käytettiin aikoinaan 30 tuhatta munaa ja luonnosta hankimia luonnollisia värejä. Iltapäivällä saapuminen Skopjeen, majoittuminen ja illallinen hotellin ravintolassa. Päivän ajomatka noin 200 km.

11.5. lauantai | Skopje

Kaupunkikierros Makedonian pääkaupungissa, jonka aikana tutustumme vanhan ja uuden kaupungin nähtävyyksiin ja vierailemme Äiti Teresan talossa. Kivisilta Vardar joen yli yhdistää vanhan turkkilaisen kaupunginosan „Stara Charshijan” kaupungin uuteen osaan.  Stara Charshijassa kapeat kadut, pienet puodit ja moskeijat henkivät ottomaaniaikaista historiaa. Joen toisella puolella keskipisteessä on Makedonia aukio, jossa kohoaa valtava kultainen Aleksanteri Suuren patsas. Lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivä vapaata aikaa.

12.5. sunnuntai | Skopje-Gracanica-Pristina-Skopje

Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan Kosovon pääkaupunkiin Pristinaan. Matkalla pysähdymme Gracanica luostarissa, joka kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Matkamme jatkuu Pristinaan, joka on maailman nuorin pääkaupunki, yllättävän kosmopoliitti. Kaupunkikuvassa näkyy edellisen poliittisen järjestelmän rakennuksia, uuden ajan modernia arkkitehtuuria sekä ottomaanienaikaista eleganttia perintöä. Kävely keskustan kävelykadulla ja lounas paikallisessa ravintolassa. Iltapäivällä paluu Skopjeen, ilta vapaata aikaa. Päivän ajomatka noin 200 km.

 13.5. maanantai | Paluumatka Suomeen

Aikainen aamiainen hotellissa tai takeaway aamiainen ja kuljetus lentokentälle. Paluulento Istanbulin kautta Helsinkiin. Opas mukana Istanbuliin asti.

Lennot Turkish Airlines:

TK1762 06.05. Helsinki-Istanbul         klo 13.25-16.50
TK1077 06.05. Istanbul-Tirana           klo 19.20-20.00
TK1004 13.05. Skopje-Istanbul          klo 09.20-11.55
TK1763 13.05. Istanbul-Helsinki         klo 14.40-18.05 

Majoitus näissä tai vastaavissa hotelleissa: 

Tirana Hotel Colosseo ****, 2 yötä
https://hotelcolosseotirana.com/
Mukava 4* hotelli lähellä Tiranan keskustaa, josta päänähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Huoneiden varustukseen kuuluu kylpyhuone, ilmastointi, Wifi, TV, puhelin, vedenkeitin. Hotellissa on cocktailbaari, terassi, ravintola, joka toimii aamiaisravintolana, ja lounas sekä illallisaikaan a la carte ravintolana.

Ohrid Hotel City Palace ****, 2 yötä
http://citypalacehotelohrid.seasonsnseasons.com/
Hotelli sijaitsee Ohridin järven rannalla, 300 m vanhasta keskustasta. Hotellissa on ravintola, koko hotellin alueella Wifi, ja spa (lisämaksusta). Huoneiden varustukseen kuuluu ilmastointi, kylpyhuone, TV, Wifi, puulattiat. Joissakin huoneissa on parveke, ja joissakin on poreamme.

Skopje Hotel Duvet ****, 3 yötä
http://www.duvet.mk/
Tämä 4* hotelli sijaitsee Skopjen keskustassa, kävelymatkan päässä tärkeimmistä nähtävyyksistä, Skopjen pääaukiolle on vajaa 1 km. Aamiaistila ja baari ovat ylimmällä kerroksella, josta avautuu kaunis näköala kaupungille. Hotellissa on 42 huonetta, joiden varustukseen kuuluu ilmastointi, TV, puhelin, Wifi, tallelokero, minibaari, työpöytä, kylpyhuone ja hiustenkuivaaja.

Huom! Matkalla on paljon kävelyosuuksia, joten se ei sovellu liikuntaesteisille. Passin pitää olla voimassa 3kk matkan jälkeen.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Hinnat perustuvat ssyyskuussa 2018 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.  

Kuvia

Albania, Makedonia ja Kosovo kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna