Kulttuuri­matkat

Kotilieden lukijamatka: Adventtimatka Milanoon

Ajankohta
5.12. - 8.12.2022
Kesto
4 päivää
Kohde
Milano
Hinta
1598 €
Varaa matka

Joulutunnelmaa italialaisittain

Adventtimatkalla Milanoon haemme joulutunnelmaa perinteisiltä O Bej! O Bej! – joulumarkkinoilta. Lisäksi käymme Artigiano in Fiera – kädentaitomessuilla, jossa on esillä tuhansia käsityöläisten luomia tuotteita ympäri maailmaa. Kulinaarisia elämyksiä saamme opastetulla ruokakävelyllä sekä Gattinaran viinialueella. Itsenäiselle Suomelle nostamme maljan yhteisen illallisen merkeissä.

Olet erittäin tervetullut matkalle, vaikka et olisikaan lehden tilaaja. Tutustu, ihastu ja lähde mukaan!

 

Varaa matka

Lisätietoja ja varaukset myös sähköpostilla ilmoittautumiset@kontiki.fi

Matkanjohtaja Eija Sinda

Olen Eija Sinda, 100 prosenttinen suomalainen, vaikka sukunimeni sopisi paremmin Italiaan. Olen asunut yli 30 vuotta Milanossa Italiassa, työskennellyt myös finanssi- ja kaupallisella alalla, sekä perustanut perheen tänne. Siksi tunnen itseni Milanolaiseksi monilta tahoin. Oppaana olen toiminut Pohjois-Italiassa, Ranskassa ja Sveitsissä vuodesta 2012.

 

Hintaan sisältyy

 • Finnairin suorat lennot Helsinki–Milano–Helsinki lentoveroineen
 • majoitus valitussa huonetyypissä aamiaisineen
 • matkaohjelmassa mainitut kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
 • matkaohjelman mukaiset ateriat ruokajuomineen (3 x lounas, 1 x illallinen)
 • suomalaisen paikallisoppaan palvelut
 • palvelu- ja toimistomaksut sekä verot

Lisämaksusta

 • yhden hengen huone 215 € (huom. rajoitettu määrä)
 • muut mahdolliset palvelut

Kohokohdat

 • O Bej! O Bej – joulumarkkinat
 • La Scala – oopperamuseo
 • Artigiano in Fiera – kädentaitomessut
 • Gattinaran viinialue

Majoitus

Hotel Bianca Maria ****

Viale Bianca Maria, 4  Milano

Bianca Maria Palace Hotel sijaitsee lähellä Piazza Cinque Giornate aukiota, 20 minuutin kävelymatkan päässä Tuomiokirkkoaukiolta. Modernissa hotellissa on ravintola ja aulabaari.

 

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden matkatoimistosta riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Matkan hinta edellyttää ryhmän minimikoon täyttymistä. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento- tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd / Kon-Tiki Sport Travel Oy, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv, SMAL 39610) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä. Erityisehdot myös verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Lue räätälöidyn ryhmämatkan erityisehdot ennen matkan varausta
Tulosta matkaohjelma

Matkaohjelma

maanantai 5.12. - torstai 8.12.2022

5.12. maanantaimatkapäivä, saapuminen Milanoon (A, L)
Finnairin lento Milanoon klo 08.00–10.15.
Tapaamme Milanon lentokentällä suomalaisen, Italiassa asuvan paikallisoppaan Eija Sindan.  Teemme kaupungin keskustassa noin pari tuntia kestävän kaupunkikierroksen, jonka aikana tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kuulemme sen historiasta ja nykypäivästä. Ihastelemme ulkoapäin mm. Visconti-suvun marmorista rakennuttamaa Duomon tuomiokirkkoa sekä kävelemme Viktor Emanuelin galleriakäytävää pitkin La Scala-teatterin aukiolle, jossa näemme maailman ehkä kuuluisimman oopperatalon. Näemme myös mahtipontisen Castello Sforzescon, joka oli Viscontien ja Sforzien asuinlinna. Nykyisin linnassa sijaitsee museo, jossa on mm. Michelangelon viimeinen Pieta-veistos (sisäänpääsy lisämaksusta). Kierroksen aikana tutustumme myös nykyaikaiseen Milanoon pilvenpiirtäjineen Piazza Repubblican ympäristössä. Tutuksi tulevat myös tärkeimmät ostosalueet, onhan Milanon muodin kaupunki!
Yhteisen lounaan jälkeen siirrymme hotelliin.  

6.12. tiistai| La Scala – museo, O Bej o Bej – joulumarkkinat, itsenäisyyspäivä (A, I)
Aamiaisen jälkeen tutustumme La Scala oopperan yhteydessä toimivaan oopperamuseoon. Museossa on suuret kokoelmat soittimia, kuvia ja asiakirjoja kuuluisista musiikkialan taiteilijoista. Täällä muistellaan lämmöllä legendaarisia laulajia kuten Maria Callas, Enrico Caruso sekä Italian huippusäveltäjiä kuten Giuseppe Verdi, Giachino Rossini, Giacomo Puccini ja Arturo Toscanini, joiden rintakuvat ovat näyttävästi esillä museossa ja La Scalan yläaulassa.
Iltapäivällä on vapaa aikaa tutustua Milanon perinteisiin O Bej o Bej – joulumarkkinoihin Castello Sforzescon linnan lähellä.
Yhteisen illallisen nautimme Suomen itsenäisyyspäivän merkeissä hotellin läheisyydessä.

7.12. keskiviikko | Food Walk ja artesaanimessut (A, L)
Aamiaisen jälkeen suuntaamme Porta Nuovan alueelle, joka on tunnettu modernista urbaanisuunnittelusta ja hulppeista pilvenpiirtäjistään. Tutustumme kävellen italialaisiin ruokiin paikallisoppaiden johdolla. Kierroksen aikana saamme maistella pikkupizzoja, lasagnea ja tuorepastaa viinin kera sekä milanolaisia lihapullia ja lopuksi perinteistä italialaista jäätelöä. Käymme myös mielenkiintoisessa Isolan korttelissa, jossa on vielä jäljellä ”vanhan” Milanon tunnelmaa.
Iltapäivällä vierailemme Milanon messukeskuksessa ”Artigiano in Fiera” – kädentaitomessuilla, joissa isännöi 1 800 näytteilleasettajaa 80 maasta. Täällä on esillä mm. tuhansia käsityöläisten käsin luomia tuotteita vaatteista koruihin. Jokainen tuote on aito, alkuperäinen ja laadukas. Mukana on myös laaja valikoima taivaallisia gastronomisia herkkuja ympäri maailmaa. Messujen tarjontaan tutustutaan omin päin omien mieltymysten mukaisesti, jonka jälkeen on bussikuljetus takaisin hotellille.  

8.12. torstai| Viinitilaretki Gattinaran viinialulle ja kotimatka (A, L)
Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen suuntaamme Piemonten maakuntaan Gattinaran viinialueelle. Piemonten maakunta on tunnettu tasokkaista, täyteläisistä viineistään. Vierailemme agritour – maatilalla, joka tuottaa mm. DOCG-tunnuksen saanutta Gattinara-viiniä. Tilalla kuulemme viininvalmistuksesta ja lounaalla tutustumme piemontelaisiin ruokaerikoisuuksiin maatilan ravintolassa.
Lounaan jälkeen on mahdollisuus myös ostaa viinejä ja muita tilan tuotteita kuten eri hunajalajeja sekä kuuluisaa carnaroli- riisiä. Kuljetus lentokentälle.
Finnairin lento Helsinkiin klo 18:55-23:00.

Huom! Matkaohjelma sitoumuksetta

Ateriat
A=aamiainen, L=lounas ja I=illallinen

Finnairin lennot
5.12.2022 AY1751   Helsinki – Milano klo 08.00–10.15
8.12.2022 AY1756  Milano – Helsinki klo 18.55–23.00

Ryhmän minimikoko 15 henkilöä.

Maksuehdot
Ennakkomaksu on 300 EUR/henkilö.
Loppusuoritus matkasta on maksettava 60 vrk ennen matkan alkua.

Peruutusehdot
Asiakkaalla on oikeus peruuttaa varaamansa matka seuraavin ehdoin:

 • Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat toimistokulut 160 EUR/henkilö.
 • 89 vrk – 61 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat ennakkomaksun suuruiset.
 • 60 vrk – 15 vrk ennen matkan alkua peruutuskulut ovat 50 % matkan hinnasta.
 • 14 vrk ennen matkaa tai myöhemmin peruutetusta matkasta peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Hinnat perustuvat 1.8.2022 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/matkaehdot/kon-tiki-toursin-erityisehdot/.

Kuvia

Kotilieden lukijamatka: Adventtimatka Milanoon kuvia

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna