Yhdistysten omat matkat

Samppanjamatka Ranskaan

Kohde
Ranska
Pyydä tarjous

Samppanjamatka Ranskaan

Reims on Ranskan samppanjapääkaupunki Épernayn ohella. Kaupungista löytyy maailman merkittävimpiä samppanjataloja, kuten Mumm ja Taittinger. Tässä useammalla Chaîne des Rôtisseurs -ryhmällämme testatussa matkaohjelmassa on huomioitu ryhmän vaativuustaso. Sampanjatalot sekä ravintolat toivottavat vieraat tervetulleiksi. Reimsin kulttuurihistoriallinen perintö on vaikuttava. Kaupungista löytyy monia tärkeitä historiallisia monumenttejä, kuten kolme Unescon maailmanperintölistalle kuuluvaa kohdetta: Reimsin goottilainen katedraali, jossa Ranskan kuninkaat aikanaan kruunattiin, Taun palatsi, eli entinen Reimsin arkkipiispan palatsi, jossa kruunajaisiaan odottaneet kuninkaat majoittuivat, sekä romaanista ja goottilaista tyylisuuntaa edustava Saint-Remin basilika.

 

Pyydä tarjous

Hintaan sisältyy

  • Finnairin lennot Pariisiin lentoveroineen ja matkatavaroineen (8 + 23 kg)
  • majoitus 4-tähden hotellissa jaetussa 2h-huoneissa aamiaisbuffeteineen
  • ohjelman mukaiset kuljetukset kohteessa tilausbussilla alkaen ja päättyen CDG
  • suomalaisen paikallisoppaan palvelut ohjelman mukaisesti alkaen ja päättyen CDG
  • 5 x samppanjatalovierailua maistiaisineen ohjelman mukaisesti
  • 4 x kolmen tai useamman ruokalajin lounas ohjelman mukaisesti
  • 1 x illallinen ruokajuomineen ohjelman mukaisissa ravintoloissa
  • paikalliset ja kotimaiset verot
  • palvelumaksut

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone
  • muut mahdolliset palvelut

Majoitus

Premier BW Hotel de la Paix ****

9 Rue Buirette – 51100 Reims, FranceHyvätasoinen 4-tähden hotelli aivan Reimsin keskustassa, lähellä katedraalia. Hotellissa yhdistyy nykyaikaisuus ja kulttuuriperintö. Huoneet ovat äänieristettyjä ja ilmastoituja. Hotellissa on ravintola, baari, rentoutuskeskus, lounge ja kokoustilat, ilmainen WiFi. 

Matkaohjelma

Päivä 1. | matkapäivä Reimsiin ja Taittinger (L)

Finnairin lento Oulusta klo 5.50-6.50 Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jossa lennon vaihto Pariisiin klo 7.35-9.40. Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin. Ryhmää on lentoasemalla vastassa kyltin kera suomenkielinen paikallisopas. Lähdemme ajamaan Charles de Gaullen lentokentältä noin 130 km entiselle Champagne-Ardennen hallintoalueelle Koillis-Ranskaan. Samppanjan tuotannosta kuuluisa Champagnen historiallinen maakunta on osa Champagne-Ardennea. Majoittaudumme neljäksi yöksi viehättävään Reimsin kaupunkiin. Yhteinen tervetulolounas  Les Crayeres’n linnan ravintola Le Parcissa (**Michelin). Lounaan jälkeen vierailemme vielä Taittingerin samppanjatalossa ja maistelemme talon samppanjoita talon “VIP-isännän” Jean Pierre Redont’n opastuksella.

Lounas: Reims’n keskustassa, seitsemän hehtaarin laajuisen puiston keskellä sijaitseva komea kartanorakennus Domaine Les Crayères kätkee sisälleen 5 tähden hotellin, jonka yhteydessä toimivalla ravintola Le Parcilla on kaksi Michelin táhteä. Kahdesti tähditetty Chef Philippe Mille on vastuussa ylistetyn ravintolan ruokalistasta. Mainittakoon myös, että ravintolan viinilistasta löytyy yli 750 erilaista samppanjaa. Nautimme kolmen ruokalajin lounaan annoksiin sopivine ruokajuomineen https://lescrayeres.com/en/restaurant-le-parc.html

Vierailu: Champagne Taittinger. Ryhmät vastaan ottaa talon VIP-isäntä Jean-Pierre Redont, joka vetää kattavan ja yksityiskohtaisen vierailun legendaarisessa shampanjatalossa. Kierros päättyy shampanja-tastingiin. Maistettavat samppanjalaadut ilmoitetaan myöhemmin. www.taittinger.com/

Majoittuminen Reims’n sydämessä sijaitsevaan Hôtel de la Paix’iin. Loppupäivä omaa aikaa lepoon tai kaupunkiin tutustumiseen.

Päivä 2. | Côte des Blancs, Maison Launois (A, L)

Aamiainen. Vain kolme rypäletyyppiä ovat sallittuja samppanjan valmistuksessa: Chardonnay, Pinot Noir ja Meunier. Marnen departamentissa, Épernaysta etelään sijaitsee Côte des Blancs’n samppanjantuotantoalue. Alueesta 95% on omistettu Chardonnay-rypäleen viljelyyn. Tästä rypäleestä valmistetaan elegantteja viinejä, jotka tunnetaan kepeästä eläväisyydestään ja herkästä sielukkuudestaan. Blanc de Blanc (“valkoisista valkoisin”) -samppanja on valmistettu yksinomaan Chardonnay-rypäleistä. Le Mesnil-sur-Oger on yksi legendaarisimmista Côte des Blancs’iin kuuluvista alueista. Sieltä löytyy 1872 perustettu samppanjatalo Maison Launois. Vierailemme talon ihastuttavassa ja mielenkiintoisessa samppanjamuseossa, jossa tutustumme samppanjan valmistuksen historiaan. Gourmet-lounaan nautimme Launois’n perheen omistamassa komeassa renessanssilinnassa. Lounaan jälkeen paluukuljetus hotellille. Loppupäivä ja ilta omaa aikaa.

Vierailu ja lounas: Côte des Blancs, Champagne Launois
Maalaismaisemien ympäröimä ihastuttava renssanssilinna Mesnil-sur-Ogerin Gran Cru-kylässä on päivän toinen kohteemme. Tutustumme Champagne Launois-shampanjatalon oman oppaan johdolla shampanjanvalmistuksen saloihin talon shampanjamuseossa, josta huokuu rakkaus tähän ylevään ja eleganttiin juomaan ja sen valmistuksen mielenkiintoiseen historiaan. Kierroksen päätteeksi nautimme aperitiivisamppanjan, jonka jälkeen on vuorossa gastronominen lounas idyllisessä ympäristössä. Lounaan rakenne: Tervetuliaismalja & pientä purtavaa, alkuruoka, pääruoka, juustot, jälkiruoka, kahvi & “suupalat”. Lounas tarjotaan Maison Launois’n erilaisten Gran cuvéiden kera. Juustojen kanssa punaviiniä www.champagne-launois.fr/en/le-chateau/

Päivä 3. | Montagne de Reims, Alain Vesselle (L)

Aamiainen. Montagne de Reims- reitti kulkee pitkin Reimsin ja Épernayn väliin jäävää idyllisen rauhallista vuoristoseutua, joka julistettiin luonnonpuistoksi vuonna 1976. Kyseessä on yksi Ranskan kauneimmista viininviljelyalueista. Samppanjatalo Alain Vesselle on Propriétaire Récoltant, joka tarkoittaa, että talon samppanjoihin käytettävät rypäleet tulevat talon omista maista, ne myös työstetään, pullotetaan ja myydään tilalla. Talo sijaitsee 100% Crand Cru-luokitukseen kuuluvassa Bouzyn kylässä Montagne de Reims’n etelärinteellä. Vesselle’n perhe on omistautunut eleganttien ja hienojen samppanjoiden tuotantoon vuodesta 1885 alkaen. Lounaan nautimme Alain Vesselle-samppanjatalon kanssa yhteistyötä tekevässä laadukkaassa ravintolassa. Lounaan jälkeen paluukuljetus hotellille. Loppupäivä ja ilta omaa aikaa.

Vierailu: Montagne de Reims, Champagne Alain Vesselle
Myös Bouzyn kylä Reims’n vuoristossa on luokiteltu grand cru-alueeksi. Vesselle’n suku on omistautunut tämän kauniin seudun hedelmällisellä maalla rypäleenviljelyyn ja hienostuneiden ja eleganttien shampanjoiden valmistukseen aina vuodesta 1885 alkaen. Teemme talon asiantuntijaoppaan vetämän shampanjatalovierailun, joka päättyy 4 samppanjan maistiaisiin www.champagne-alainvesselle.fr/

Lounas: Caveau Le Bouzy Rouge by Sylvain Galichet
Lounaaseen kuuluu alkuruoka, pääruoka, juustot ja jälkiruoka. Ruokajuomina 1/3 viini, mineraalivesi ja kahvi. Ravintola tekee yhteistyötä Champagne Alain Vesselle’n kanssa. Lisämaksusta mahdollisuus sopia shampanjatalon kanssa annoksiin sopivista shampanjoista viinien sijaan.

Päivä 4. | Épernay, Moët & Chandon (I)

Aamiainen omassa aikataulussa. Aamupäivä vapaata, omatoiminen lounas. Iltapäivällä lähdemme ajelemaan kohti kilpailevaa samppanjapääkaupunkia Épernay’ta. Matkalla pysähdymme Hautvillers’n kylässä, jonka luostarissa Abbaye Hautvillers’ssa samppanjan tarina sai alkunsa 1600-luvulla. Viinikellarin hoitajana työskenteli sokea munkki Dom Perignon, jonka käsissä syntyi vahingossa kupliva juhlaviini. Hänen mukaansa on nimetty yksi alueen hienoimmista ja kalliimmista samppanjoista Dom Perignon, jota tuottaa Moêt & Chandon samppanjatila. Épernay’ssa kävelemme kaupungin kuuluisalle pääkadulle Avenue de Champagne’lla, jonka varrella sijaitsevat toinen toistaan varakkaammat samppanjatalot: Perrier, Moêt & Chandon, Castellane, Mercier… Épernay’n alla risteilee kymmenien kilometrien mittainen tunnelisto kalkkikivikellareita, joissa samppanjaa säilytetään. Matkan huipennuksena on vierailu maistiaisineen sekä yhteinen läksiäisillallinen samppanjoineen Moët & Chandon -samppanjatalossa.

Vierailu Moët & Chandon -sampanjatalossa
Legendaarisen Moët & Chandonin shampanjatalon vierailu päättyy sampanjajuhlaillalliseen talon Napoléon-salissa. Ennen illallista talon asiantuntijaopas esittelee ryhmälle kuuluisat viinikellarit. Aperitiiviksi nautitaan tervetuliaismaljat pienen purtavan kera. Illalliseen kuuluu 3 ruokalajin gastronominen illallinen annoksiin huolella yhdistettyine sampanjoineen www.moet.com

Päivä 5. | Villa Demoiselle (L)

Aamiainen ja huoneiden luovutus. Nautimme vielä aamupäivälle Reims’n samppanjatarjonnasta ja vierailemme jugend-linna Vranken Pommery Villa Demoisellessä. Vierailun jälkeen suuntaamme lounaalle Château de Courcelles’n linnan gourmet-ravintolaan. Château de Courcelles’n Chef kuuluu tästä vuodesta alkaen Chaîne des Rôtisseureihin.Lounaan jälkeen kuljetus Charles de Gaulle’n lentokentälle, josta Finnairin lento Helsinkiin lähtee klo 19.00–22.55 ja jatkolento Ouluun klo 23.50 – 00.50+1.

Vierailu Vranken Pommery, Villa Demoiselle
Villa Demoiselle on Reims’n pieni arkkitehtoninen helmi: valloittavan hienostunut sekoitus jugend-tyyliä ja Art Décota. Villa rakennettiin 1900-luvun alussa ja se oli vuosikymmenien saatossa päässyt rapistumaan. Vuonna 2004 Paul-François Vranken, Champagne Vrankenin presidentti, osti Villan ja aloitti siellä mittavat restaurointityöt. Viiden vuoden urakoinnin jälkeen upea rakennus sai takaisin alkuperäisen loistonsa. Vierailemme opastetulla kierroksella Villassa, jonka jälkeen maistamme Vranken Diamant Millésimé et Demoiselle Parisienne Millésimée- shampanjoita www.vrankenpommery.com/fr/pre-home-1

Lounas: Restaurant du Château de Courcelles
Lähtöpäivän lounas nautitaan upeassa, 1600-luvulta peräisin olevassa linnassa, joka sijaitsee strategisesti Reims’n ja Pariisin välissä. Linnassa on 5 tähden hotelli, jonka gourmet- ravintolassa on Chefinä nuori ja erittäin ansiokas Lucas Vannier’n. Hänen uumoillaankin saavuttavan pian ensimmäisen Michelin-tähtensä. ”Très bon standing” ja ”Nos plus belles adresses” arviodaan Michelin-oppaassa, jossa erinomaisen ruuan lisäksi on mainittu ravintolan vaikuttaa viini- ja samppanjalista. Menu: samppanja-alkumalja + alkupala, 5 ruokalajin lounas, 2 lasia viiniä, mineraalivesi, kahvi. www.chateau-de-courcelles.fr/fr/bienvenue/restaurant.html

 

 

Sulje

Tilaa Kon-Tikin uutiskirje

Tilaa Kontikin uutiskirje ja saat ensimmäisenä tiedon matkatarjouksia ja tulevista ryhmämatkoista.

Ei kiitos, sulje ikkuna