LaplandWinterActivities__HERO_Visitfinland-12

Iloista talven alkua!


Ensilumi ehti jo tulla lähes kaikkialle Suomeen. Sitten luonto näytti yllätyksellisyytensä. Aika näyttää talven luonteen. Nautitaan joka tapauksessa vaihtelevista vuodenajoistamme ja haaveillaan samalla kivoista matkoista.

Kansainvälinen matkailu on kasvanut voimakkaasti 80-luvun lopun vuosista. 90-luvun alussa globaali matkailijamäärä oli vuosittain n. 400-450 miljoonaa. Ennen koronaa oltiin jo 1,4 miljardin tasolla. Korona pysäytti kaiken, mutta vähitellen lähestytään koronaa edeltäviä lukuja. Voimakas kasvu johtuu monista eri syistä. Elintaso on noussut ja yhä useampi pääsee matkustamaan. Yksittäiselle matkustajalle kasvu näkyy suosituimpien kohteiden ruuhkautumisena, hintojen nousuna ja saatavuuden heikkenemisenä. Joustavuus onkin päivän sana. Mitä joustavammin kykenette ryhmänne matkapäivät ja -kohteen valitsemaan, sitä onnistuneempi lopputulos. Kannattaa keskustella asiantuntijamme kanssa ja yhdessä pohtia paras ajankohta kuhunkin kohteeseen.

Alla muutamia esimerkkejä tulevista matkoista ja nettisivuiltamme löydät lisää. Ja kuten sanottu, ellei sopivaa löydy, voit tuoda meille teemasi ja toiveesi. Me toteutamme ne.

Sisilia-Etna

SISILIAN VARHAISEEN KEVÄÄSEEN 9.-16.2.2024

*Unesco-kohteita ja upeita maisemia*

Lähde mukaan henkeäsalpaavaan kauniisiin maisemiin Sisiliaan, Välimeren suurimmalle saarelle. Kulje mukana niin foinikialaisten, kreikkalaisten, roomalaisten kuin Bysantin, islamin ja paavin jalanjäljillä. Vierailumme aikana näemme 11 Unesco-kohdetta, jotka ovat osoitus Sisilian keskeisestä asemasta historiassa. Kiertomatkan päätteeksi majoitumme Palermossa vastikään uudistetussa 5* hotellissa, jossa mm. Kummisetä elokuva on aikoinaan kuvattu.
Tero Annanolli

TERO ANNANOLLIN MAALAUSKURSSI TENERIFFALLA 7.-14.3.2024

*Elämyksellinen taidekurssi aurinkoisella Teneriffalla*

Lähde kukka- ja lintumaalari Tero Annanollin maalauskurssille aurinkoiselle Teneriffalle! Tukikohtamme on saaren pääkaupunki Santa Cruz, jossa kaunista nähtävää ja ostosmahdollisuuksia riittää. Perehdymme viikon aikana Teron johdolla maalauksen saloihin sekä retkeilemme saaren kukkapuistoissa sekä Teiden tulivuorella.
Umbria-civita-bagnoregio

PYHIMYSTEN UMBRIA 3.-7.4.2024

*Aitoa Italiaa*

Matka vie Italian vihreään sydämeen ja sen kauniisiin keskiaikaisiin kukkulakaupunkeihin. Tukikohtamme on elegantti hotelli Bramante, josta käsin retkeilemme mm. Franciscus Assisilaisen kotikaupungissa Assisissa, seikkailemme Isä Matteon tv-sarjan kulisseissa Spoletossa, maistelemme alueen viinejä sekä näemme upeat Marmoren vesiputoukset. Lähde tutustumaan aitoon ja erilaiseen Italiaan, Umbrian maakuntaan!
Irlanti-Killarney-jävi

PATIKOINTIMATKA IRLANTIIN SENIOREILLE 5.-10.4.2024

*Luontoa, kävelyä ja kulttuuria*

Tämä matka suuntautuu Kerryn maakuntaan Killarneyn kaupunkiin. Kerryn maakunta on kuvankaunis alue Lounais-Irlannissa MacGillicuddy Reeks vuorten sylissä Atlantin rannalla. Kaupungin pubeissa ja kaduilla soitetaan iltaisin perinteistä irlantilaista musiikkia, täällä voi aistia aidon irlantilaisen elämänmenon. Killarneyn katukuvaa värittävät perinteiset 'jaunting cars' hevosvankkurit, joiden kyytiin tälläkin matkalla päästään.
Matka soveltuu hyvän peruskunnon omaaville senioreille. Matkalla on mukana senioripatikointiin erikoistunut matkanjohtaja Katriina Nurmio sekä Irlannissa suomenkieliset paikallisoppaat.
Ennakkovaraajan etu; 50 e, kun varaat matkan 31.12.2023 mennessä.
Ranskan Riviera2

PUUTARHAMATKA RIVIERALTA ALPEILLE 14.-20.4.2024

*Tunnelmia kolmesta maasta*

Keväinen Riviera ja Pohjois-Italia kutsuvat jälleen sinisateiden ja atsaleojen parhaaseen kukinta-aikaan. Suosittu matka järjestetään jo kolmannen kerran. Matkalla nähdään niin upeita puutarhoja kuin kolmen eri maan maisemia.
Montenegro-Budva

HYVINVOINTIA MONTENEGROSSA JA KROATIASSA 24.-30.4.2024

*Liikunnan iloa ja keväistä aurinkoa*

Keväinen virkistysruiske on lähteä Minna Ruohtulan ja Pia Aarnen kanssa hyvinvointimatkalle Adrian meren upeaan kohteeseen Montenegroon. Matkaohjelma koostuu reippailusta, kehonhuollosta, vesijumpasta, hienoja maisemia ja ruokakulttuuria unohtamatta. Matkan lopuksi nautiskellaan myös vapputunnelmista Kroatian Dubrovnikissä. Matka soveltuu kaikille peruskunnon omaaville, jotka nauttivat liikunnan ilosta.
Nizza ruokamatka pääkuva

YLELLINEN RUOKAMATKA NIZZAAN JA MONACOON 25.-28.4.2024

*Ripaus luksusta, kauniita maisemia ja elämyksiä Ranskan Rivieralla*

Enkeltenlahden kainalossa sijaitseva Nizza lumoaa matkailijat kauneudellaan yhä uudelleen. Tarjolla on kuvataiteen ja arkkitehtuurin helmiä eri vuosidadoilta. Matkan aikana nautimme provencelaisen keittiön antimista ja valmistamme niitä itse keittiömestari Kari ”Kape” Aihisen ohjauksessa. Mielenkiintoisia tarinoita kotikaupungistaan Monacosta meille kertoo Erja Häkkinen. Tule mukaan kokemaan lumoava Nizza ja sen ympäristö! Oppaana Timo Hakola.

Scone Palace

MYSTINEN SKOTLANTI 5.-10.6.2024

*Linnoja, henkeäsalpaavia maisemia, historiaa ja kiehtovia taruja*

Lämpimästi tervetuloa matkalle mystiseen Skotlantiin! Matkalla tulevat tutuksi mm. Urquhartin linna Loch Nessin rannalla, Rosemarkien keijulaakso ja Rosslyn Chapel. Vierailemme viskitislaamossa ja Outlanders TV-sarjan maisemissa sekä kuulemme kiehtovia tarinoita Edinburghin keskiaikaisesta vanhasta kaupungista. Suomenkielinen paikallisopas toivottaa ryhmän tervetulleeksi Edinburghin lentokentällä. Matkaemäntinä toimivat koko matkan ajan Tiina Pitkänen ja Mervi Bergström.
Stonehenge, post and lintel

STONEHENGE JA TARUNHOHTOINEN ENGLANTI 9.-14.6.2024

*Henkisen tien kulkijoille, parasta Englantia*

Lähde matkalle mukaan tarunhohtoiseen Englantiin Eeva Ojalehdon kanssa! Matkalla vieraillaan mm. Stonehengellä ja Englannin suurimmalla kivikehällä Aveburyssa. Ollaan kuningas Arthurin ja Guineveren tarinoiden äärellä muinaisessa Avalonissa Glastonburyssa. Glastonburya pidetään Englannin henkisyyden keskuksena ja maan tärkeänä pyhiinvaelluspaikkana niin kristittyjen, pakanoiden kuin uushenkisten keskuudessa. Matkalla tehdään mm. seremonia Chalise Well -pyhällä lähteellä. Pysähdytään meditoimaan ja aistimaan pyhiä paikkoja. Nautitaan päivä myös meren äärellä Viisasteleva sydän elokuvan seuduilla. Matkalla on mukana myös ripaus romantiikkaa ja Jane Austenin Englantia. Tietysti käydään myös Jane Austenin Bathissa ja vietetään englantilainen afternoon tea hetki. Lue lisää upeasta matkaohjelmasta ja varaa oma paikkasi.
Kon-Tikin jokiristeilyltä: Rein

PUUTARHAMATKA REININ LAAKSOON 10.-15.6.2024

*Kesän parasta kukintaa*

Matkalla seurailemme Rein-jokea ja tutustumme erilaisiin yksityisiin ja julkisiin puutarhoihin Alsacen viinialueella Saksassa, Ranskassa ja Pohjois-Sveitsissä. Nautimme myös alkukesän vehreydestä ja runsaasta kukinnasta, jonka pääsemme näkemään parhaimmillaan.
Meri Mort jooga 2 Sintra

HYVINVOINTIA PORTUGALIN SINTRASSA, UPEASSA CASA DO VALLESSA 27.7.-3.8.2024

*Kerää valon energiaa alkavaan syksyyn*

Unohda arki ja uppoudu Sintran satumaiseen kaupunkiin, metsiin, kallioihin ja kujiin! Lähde kanssamme tallettamaan valon energiaa joogan, hengityksen ja läsnäolon voimalla idylliseen Casa Do Valleen. Tule hiljentämään vauhtia ennen syksyn tuloa ja koe lempeä liike, virtaava hengitys & selkeä mieli tällä matkalla äidin ja tyttären ohjauksessa!
Suomen Jääkiekkoliitto

FANIMATKAT

Älä myöskään unohda urheilumatkoja. Tässä muutama tärppi:

Vielä ehdit marraskuussa Malagaan kannustamaan Suomen Davis Cup-maajoukkuetta

Toukokuussa -24 lätkän MM-kisat Tsekissä. Lähde kannustamaan Suomea Prahaan

Yleisurheilun EM-kisat 50 v tauon jälkeen Roomassa. Lähde kesäkuussa -24 mukaamme

Nuoret Leijonat vuoden vaihteessa alle 20v MM-kisoissa Göteborgissa

Huippufutista Euroopassa

Paljon muutakin on tarjolla ja jollei sopivaa löydy, teemme sen. Tästä esimerkkejä:

Mielessä oma ryhmämatka?

Tarvitsetko vastuullisen matkanjärjestäjän omalle ryhmällesi? Olemme täällä juuri sitä varten apunasi, lähetä meille tarjouspyyntö
Suunnittelu ja ideointi ottavat aina oman aikansa. Meihin saat yhteyttä joko puh. 09-466 300 tai s-postitse info@kontiki.fi. Voit myös lähettää s-postia tai soittaa suoraan yhteyshenkilöllesi.
logo
Oy Kon- Tiki Tours Ltd
Köydenpunojankatu 3 | 00180 Helsinki
puh. 09 466300, email info@kontiki.fi
www.kontiki.fi

Kon-Tiki Tours on yksityinen matkatoimisto, joka toteuttaa räätälöityjä ryhmämatkoja eri teemoilla ympäri maailmaa. Erikoisosaamistamme ovat luonto- ja lintumatkat, kulttuuri- ja wellness-matkat, metsä- ja maatalouden erikoismatkat, urheilumatkat sekä opinto- ja incentivematkat suomalaisten asiantuntijaoppaiden johdolla.
facebook twitter youtube instagram linkedin