Kontiki

Kon-Tiki Toursin klassikkomatka Ugandaan uusitaan vihdoin monen vuoden jälkeen. Matkailijoita on viety tutustumaan tähän upean jännittävään luontokohteeseen 2012, 2013, 2014 ja nyt 2017.

Ugandan luonto on hyvin vaihtelevaa ja monimuotoista. Maassa on useita luonnonsuojelualueita ja luontomatkailua suositaan kaikkialla. Tämä 12 päivän safarikokemus kattaa koko maan suosituimmat ja mielenkiintoisimmat kohteet; Murchison Falls, Queen Elizabeth, Mburo-järven, Bwindin ja Kibale, kansallispuistot.

Asiantuntijana matkalla mukana biologi Heidi Arponen. Tervetuloa unohtumattomalle matkalle mukaan!

Matkaohjelma

28.10. lauantai | Lähtö kohti Ugandan Entebbea
Aamulla aikaisin lähtö Amsterdamin kautta Entebbeen. Tämä päivä menee puhtaasti matkustaessa, kokonaislentoaika on yli 15 tuntia. Saavumme vasta illalla 22.20 perille Entebbeen ja majoittaudumme levolle hotelli Bomaan.

29.10. sunnuntai | kohti Murchison Falls kansallispuistoa
Aamiaisen jälkeen varsinainen luontomatkamme pääsee aluilleen. Ugandan uskomaton ilmasto on ottanut meidät jo vastaan ja lähdemme ajamaan kohti Murchison Falls kansallispuistoa. Ajomatka on pitkä ja teemme pysähdyksiä matkan varrella mielenkiintoisiin kohteisiin. Kun illan suussa saavutaan perille, nautimme illallisen ja majoittaudumme Murchison River Lodgen upeisiin telttoihin. (täysihoito)

30.10. maanantai | Murchison Falls
Aamiaisen jälkeen lähdetään retkeilemään kansallispuiston pohjoiseen osaan, jossa lukemattomat villieläimet elävät; savanninorsut, puhvelit, kirahvit, leijona, pantterit, jne. Safari kestää noin 3-4 tuntia, jonka jälkeen palataan lodgelle lounaalle ja rentoutumaan. Iltapäivällä ohjelmassa on veneretki Victorian Niilille ja upeille putouksille. Jokirannassa voit nähdä norsujen, puhveleiden ja vesiantilooppien juomataukoja, lukuisia lintuja, kuten kenkänokkahaikaran ja joella on Afrikan tiheimpiin kuuluvat virtahepo- ja krokotiilikannat. Illaksi palataan lodgelle syömään ja yöpymään. (täysihoito)

31.10. tiistai | kohti Lake Albertia
Aamiaisen jälkeen lähdetään jatkamaan matkaa kohti Albert-järveä. Matkalla pysähdytään Kibiron suolapuutarhoissa. Tutustumme tähän eurooppalaisiakin vanhempaan suolan talteen keräysprossiin, joka hämmästyttää alkuperäiskansojen mielettömästä tietämyksestä jo aikojen alussa. Haastavilla kapeilla poluilla voi kävellä vain jalan, hyvät kengät ovat siis tarpeen. Loppupäivän rentoudumme majoituspaikassamme Lake Albert Lodgessa. (täysihoito)

1.11. keskiviikko | Fort Portalin alue ja kohti Kibale kansallispuistoa
Aamiainen nautitaan rauhassa maisemia ihaillen. Matkalla Kibalen kansallispuistoon nähdään upeaa maaseutumaisemaa ja pysähdymme lounastamaan Fort Portalin kaupunkiin. Kibaleen päästyämme rentoudumme, illallistamme ja majoittaudumme Kibale Forest Campin safaritelttoihin. (täysihoito)

2.11. torstai | Simpassinvaellus ja suokävely
Aamiaisen jälkeen melko aikaisin lähdetään simpanssivaellukselle. Puiston oppaiden ohjeiden mukaisesti aamukin aloitetaan ruokinnalla ja he kertovat simpanssien elämästä puiston alueella. Kibalen metsä koostuu rehevästä kasvistosta ikivanhoine puineen ja vaikuttavine lintulajistoineen. Kongonkyyhky, valkoniskakyyhky, tropiikkivarpuspöllö, keisarijalokotka, bulbulilepinkäinen, sinirintakuningaskalastaja, kertturastas, säihkyuunilintu jne. vain muutamia mainitakseen. Simpanssien lisäksi alueella asuu 12 muuta kädellistä lajia, joita on mukava bongata vaelluksen aikana. Lopulta pääsemme simpanssien lähelle, jotka ovat niin tottuneet ihmiseen, että voit ottaa heistä valokuvia niin läheltä kuin uskallat niin monta kuin haluat. Eväiden syönnin jälkeen safariopas opastaa meidät Bigodi -kosteikon suokävelylle. Kosteikossa on yli 138 lintulajia, kuten keisariturakoja ja lukuisia erilaisia sarvinokkia. Illalliselle ja yöpymään palaamme taas Kibale Forst Campiin. (täysihoito)

3.11. perjantai | kohti Queen Elizabeth kansallispuistoa
Aamiaisen jälkeen lähdetään siirtymän kohti Queen Elizabethin kansallispuistoa. Ajomatkaa on noin 3 tuntia ja matkalla voi ihastella ”Kuuvuoristoa” (Mountains of the Moon), jotka kohovat lumihuippuineen 5 109 mpy. Iltasafari Kasenyi tasangoilla antaa mahdollisuudet nähdä lisää luonnonvaraisesti eläviä savannin isoja eläimiä. Illallinen ja yöpyminen Enganzi Game Lodgessa. (täysihoito)

4.11. lauantai | Queen Elizabeth kansallispuisto
Aamiaisen jälkeen lähdetään safarille puistoon laskemaan, löydetäänkö BIG4 viidestä eli leijonia, leopardeja, buffaloita ja norsuja. Useat eri antilooppilajit sekä shakaalit valtaavat myös näitä alueita. Lounaaksi palataan lodgelle, jonka jälkeen iltapäivällä on ohjelmassa veneretki Kazingan kanavaa pitkin. Illalliselle ja rentoutumaan palataan takaisin lodgelle.

5.11. sunnuntai | kohti Bwindin kansallispuistoa
Aamiaisen jälkeen aloitetaan siirtyminen kohti Wwindin kansallispuistoa läpi Queen Elizabethin puiston eteläsektorin Ishashan, joka on tunnettu puuhun kiipeämistä leijonistaan. Jos olemme onnekkaita, saatamme nähdä nämä lötköttelijät. Bwindiin saavuttuamme illallistamme ja rentoudumme Gorilla Mist Campissa.

6.11. maanantai | vapaapäivä Bwindissä tai gorillaretki lisämaksusta
Tämä päivä on varattu omaan vapaa-aikaan.

Kon-Tikin Ugandan matkalta: vuorigorillaVaihtoehtoisesti voit lähteä gorillaretkelle lisämaksusta. Vuoristogorillavaellus Bwindin kansallispuistossa on elämys. Tämä uhanalainen laji on onnistuttu pelastamaan puiston toiminnan vuoksi. Retkelle lähtijät ilmoittautuvat ennen klo 08.00 puistonvartijoiden toimistoon, missä paikallinen asiantuntija esittelee alueen ja päivän ohjelman. Maastoon lähdetään puistonvartijoiden opastamana tiheän aluskasvillisuuden läpi kohti gorillojen senhetkistä olinpaikkaa. (tilanteesta riippuen voidaan joutua kävelemään joko 2 tuntia tai jopa viisi tuntia, joten kohtalainen kävelykunto ja hyvät vaelluskengät ovat tarpeen.) Kun gorillat löytyvät, saamme seurata niiden toimia noin tunnin verran sopivan näköetäisyyden päästä. Jos hyvä tuuri käy voimme kuulla niiden murahtelevaa keskustelua. Lauman johtaja on iso, harmaaselkäinen uros (silverback), jota kaikki kunnioittavat, me muiden mukana. Bwindin kansallispuistossa on tavattu yli 330 lintulajia, joista varmasti melkoinen osa löytyy vaelluksen aikana.

Illallinen ja yöpyminen Gorilla Mist Campissa.

7.11. tiistai | kohti Mburo kansallispuistoa
Aamiaisen jälkeen aloitamme siirtymisen Mburo-järven kansallispuistoon ja ajomatka on taas pitkä (noin 4-5h). Matka kulkee luonnonkauniiden kukkuloiden läpi lounais-Ugandassa ja lounaalle pysähdytään Igongon kulttuurikeskukseen. Matka jatkuu ja iltapäivästä perille päästyämme pääsemme tutustumaan vielä akaasiametsien ruohonsyöjiin, kuten impaloihin, seeproihin, antilooppeihin, rothschildinkirahveihin ja pahkasikoihin. Illallinen ja majoittautuminen Rwakobo Rockissa.

8.11. keskiviikko | Mburo – Entebbe – kotiin paluu
Varhain aamulla ehditään aamiaisen jälkeen vielä tekemään savannisafari uudestaan ja eläimien lisäksi savannilla elävien lintujen tarkkailu on mielenkiintoista. Voit nähdä punavatsahaikaroita, liitokotkan, keltapääfrankoliinin, etelänkruunukurkia, ruskorintahyypän, uikuttajakyyhkyn, kapustatrapin ja monia muita savannilla eläviä lintulajeja. Aamusafarin jälkeen lähdetään ajamaan kohti Kampalaa (noin 3-4h) pysähtyen matkalla Ugandan päiväntasaajalle. Luontomatkamme kierros päättyy takaisin Entabbeen, jossa nousemme KLM yölennolle Amsterdamin kautta takaisin Helsinkiin.

Alustava lentosuunnitelma:
28.10. KL1164 Helsinki – Amsterdam 0700-0835
28.10. KL 537   Amsterdam – Entebbe 1045-2220 (lentoaika 15:20)
8.11. KL537 Entebbe – Amsterdam 2335-0655+1
9.11. KL1167 Amsterdam – Helsinki 0955-1320 (lentoaika 13:45)

Majoitukset:
28.-29.10. | 1 yö | The Boma (Entebbe) (aamiainen)
29.-31.10. | 2 yötä | Murchison River Lodge – Thatched Safari Tent (täysihoito)
31.10.-1.11. | 1 yö | Lake Albert Lodge (täysihoito)
1.-3.11. | 2 yötä | Kibale Forest Cam – En suite Safari Tent (täysihoito)
3.-5.11. | 2 yötä | Enganzi Lodge (täysihoito)
5.-7.11. | 2 yötä | Gorilla Mist Camp (täysihoito)
7.-8.11. | 1 yö | Rwakobo Rock (täysihoito)

Lisämaksusta  

  • Gorillaretki 500 $/hlö
  • yhden hengen huone kysyttäessä

Maksuehto
Ennakkomaksu 500 €/hlö
Loppumaksu 8 viikkoa ennen matkan alkua.

Matkavakuutus 
Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Tärkeät matkustusasiakirjat matkustettaessa Ugandaan:
Ugandaan matkustettaessa tarvitaan viisumi, joka maksaa 50 $ (single entry).
Viisumi haetaan online järjestelmästä: https://visas.immigration.go.ug/#/
Passin tulee olla voimassa vuoden eteenpäin matkustusajankohdasta. Viisumihakemukseen täytyy liittää passista kopio (.pdf) Viisumihakemukseen täytyy liittää myös todistus keltakuumerokotuksesta (.pdf)

Rokotteet
Yleiset rokotukset tulee olla voimassa, kuten myös keltakuumerokote. Malaria estolääkitystä suositellaan. Tarkista rokotustarpeet tästä linkistä: Matkailijan rokoteopas Uganda

Hinnat perustuvat 15.11.2016 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 6 hengen ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, uljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Kohokohdat
  • Murchison Falls
  • Lake Albert
  • Fort Portalin alue ja Kibale kansallispuisto
  • Queen Elizabeth kansallispuisto
  • Bwindin kansallispuisto ja gorillaretki mahdollisuus
  • Mburo-järven kansallispuisto
  • Simpanssit, lukuisat savannin eläimet ja kirjava linnusto
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Ugandan luontomatka

28.10.-9.11.

4690 €

Kon-Tiki Toursin klassikkomatka Ugandaan uusitaan vihdoin monen vuoden jälkeen. Matkailijoita on viety tutustumaan tähän upean jännittävään luontokohteeseen 2012, 2013, 2014 ja nyt 2017.

Ugandan luonto on hyvin vaihtelevaa ja monimuotoista. Maassa on useita luonnonsuojelualueita ja luontomatkailua suositaan kaikkialla. Tämä 12 päivän safarikokemus kattaa koko maan suosituimmat ja mielenkiintoisimmat kohteet; Murchison Falls, Queen Elizabeth, Mburo-järven, Bwindin ja Kibale, kansallispuistot.

Asiantuntijana matkalla mukana biologi Heidi Arponen. Tervetuloa unohtumattomalle matkalle mukaan!