Kontiki

Taloustaito-lehden lukijamatka suuntaa 18.-26.3. San Franciscoon, joka  tunnetaan vapaamielisestä ilmapiiristään, mäkisestä maastostaan ja viktoriaanisesta arkkitehtuuristaan. Suomenkielinen paikallisoppaamme Kirsti Mäki kutsuu sinut  sympaattiseen San Franciscoon, jossa on helppoa liikkua kävellen ja julkisilla. Käymme myös Alcatrazin vankilasaarella ja kalifornialaisella viinitilalla.

Matkaohjelma
18.3. sunnuntai | Matkapäivä ja saapuminen San Franciscoon
Lento klo 11.00 Kööpenhaminan kautta San Franciscoon. Suomenkielinen opas Kirsti Mäki on ryhmää vastassa kyltin kanssa.. Lentokentältä kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen illallinen hotellin lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa.

19.3. maanantai | San Franciscon kaupunkikierros
San Franciscon kaupunkikierros suomenkielisen paikallisoppaan johdolla. Aamulla sukellamme San Franciscon eri etnisten kaupunginosien tuoksuihin. Näe ja koe Little Italy, China Town, sekä tietysti kaupungin maailmankuulu Golden Gate silta. Vaikka San Francisco on kasvanut metropoliksi, se on onnistunut säilyttämään ainutlaatuisen pikkukaupungin tunnelman. Kierroksen jälkeen lounas Sausalitossa. Iltapäivä vapaata.

20.3. tiistai | Alcatrazin vankilasaari
Aamupäivällä tutustumme pahamaineiseen Alcatraz vankilasaareen. Saari suunniteltiin kaikkein vaikeimpien vankien säilytyspaikaksi. Vangit, jotka eivät soveltuneet muihin vankiloihin tuotiin tähän ”Maximum high-security federal prisoniin”. Kuuluisimpia vankeja kuuluvat mm. Al Capone, Robert ”Birdman Stroud, George ”Machine Gun” Kelly. Saari sijaitsee vain kahden kilometrin päässä San Franciscosta, jossa yhteinen lounas satamassa Pier 33 Fisherman’s Wharfilla. Retken kesto n. 09.00-14.00. Iltapäivä vapaata.

21.3. keskiviikko | Inglenook viinitila
Aamulla lähdemme kohti Napa laaksoa tutustumaan yhteen Kalifornian kuuluisista viinitiloista. Inglenookin viinitilan on perustanut aikoinaan suomalainen Gustaf Nybom (1842–1908) ja hän oli ensimmäisiä Napan laakson viininviljelijöitä. Hänen tuotteensa palkittiin 1880-luvulla Australiassa ja Pariisissakin. Tilalla opastettu kierros ja viininmaistajaiset. Paluu hotelliin ja vapaa aikaa.

22.3. torstai | Vapaapäivä tai lisämaksullinen retki Muir Woods kansallispuistoon 95 €/hlö
San Franciscon ulkopuolella sijaitsevan Muir Woodsin luonnonpuisto on tunnettu mammuttipetäjistään. Punapuut ovat vaikuttavia, ikää niillä oli yli tuhat vuotta. Puu voi kasvaa 100 metrin korkuiseksi ja elää jopa 2000 vuotta. Itse puulajike on miljoonia vuosia vanha ja juontaa juurensa dinosaurusten ajoilta, nyt lajike on uhanalainen ja sitä kasvaa vain Kaliforniassa ja Oregonissa.

23.3. perjantai | Vapaapäivä tai lisämaksullinen ostosretki Gilroy Premium Outlets kauppakeskukseen 90 €/hlö
Gilroy Premium Outlets sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta ja muodostuu kuudesta isosta rakennuksesta. Outletissa on 145 liikettä, joissa myydään vaatteita ja kenkiä alennuksella. Shop till you drop!

24.3. lauantai | Vapaapäivä omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen
San Francisco tunnetaan vapaamielisestä ilmapiiristään, mäkisestä maastostaan ja viktoriaanisesta arkkitehtuuristaan. Se on myös ihanteellinen matkakohde kaikille hyvän ruuan ystäville – San Franciscossa on kymmenkertainen määrä ravintoloita asukasta kohden kuin missään muussa amerikkalaisessa kaupungissa.

25.3. sunnuntai | Vapaa aikaa ja paluumatka alkaa
Aamupäivä vapaa-aikaa. Iltapäivällä bussikuljetus San Franciscon lentokentälle, josta paluulento Kööpenhaminan kautta Suomeen alkaa.

26.3. maanantai | Kotiin paluu
Saapuminen Kööpenhaminaan klo 13.15, jatkolento Helsinkiin klo 14.05 – 16.40.

Lennot
SK1709 18.3. Helsinki-Kööpenhamina klo 11.00 – 11.40
SK 935 18.3. Kööpenhamina-San Francisco klo 12.25-15.45
SK 936 25.3.  San Francisco -Kööpenhamina klo 17.35-13.15+1
SK1712 26.3. Kööpenhamina-Helsinki klo 14.05- 16.40

Majoitus
Kimpton Sir Francis Drake Hotel ****
450 Powell St, San Francisco, CA 94102 www.sirfrancisdrake.com/

Hotelli sijaitsee San Franciscon Union Squarella, kaupungin sydämessä. Union Squaren alueella on paljon ravintoloita ja kauppoja. Ympäristöystävällisessä hotellissa on ravintola ja baari, Wi-Fi, pesula -ja concierge -palvelut. Huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi ilmastointi, tallelokero, taulutelevisio.

Hintaan ei lisätä toimitus- ja palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Matkan hinta edellyttää vähintään 20 hengen ryhmäkokoa.

Maksuehto
Ennakkomaksu 450 € / hlö, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

HUOM. matkustusasiakirjat
Passin tulee olla voimassa ainakin 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Yhdysvallat otti käyttöön 1.8.2008 ESTA-järjestelmän (Electronic System for Travel Authorization) viisumivapausohjelmaan (Visa Waiver Program) kuuluville jäsenmaille. ESTA  tuli pakolliseksi Yhdysvaltain matkoille 12.1.2009 lähtien, jolloin kaikkien viisumitta maahan tulevien, on hyvissä ajoin noin kuukautta ennen matkaa rekisteröitävä matkustustietonsa internetissä. Matkustajan on itse hankittava ESTA sähköinen matkustuslupa Yhdysvaltoihin Official ESTA Application

ESTA on ollut maksullinen 8. syyskuuta 2010 alkaen. ESTA-hakemus maksaa 14 dollaria ja se tulee maksaa lomakkeen täyttämisen yhteydessä luottokortilla. Järjestelmä ei ohjaa hakemusta käsittelyyn ennen maksun maksamista. Ohjelma hyväksyy tällä hetkellä yleisimmät luottokortit kuten MasterCardin, Visan ja American Expressin.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu makse-taan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kohokohdat
  • San Francisco
  • Little Italy
  • China Town
  • Golden Gate silta
  • Alcatrazin vankilasaari
  • Viinitilavierailu
Kerää oma ryhmä Kerää porukka ja lähde matkalle
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Sympaattinen San Francisco

18.-26.3.

3350 €/3400 €

Taloustaito-lehden lukijamatka suuntaa 18.-26.3. San Franciscoon, joka  tunnetaan vapaamielisestä ilmapiiristään, mäkisestä maastostaan ja viktoriaanisesta arkkitehtuuristaan. Suomenkielinen paikallisoppaamme Kirsti Mäki kutsuu sinut  sympaattiseen San Franciscoon, jossa on helppoa liikkua kävellen ja julkisilla. Käymme myös Alcatrazin vankilasaarella ja kalifornialaisella viinitilalla.