Kontiki

”Tämä matka selkeyttää, rauhoittaa, voimaannuttaa ja koskettaa niin sydäntä, mieltä kuin kehoa. En voi kyllin kehua sitä pyhää ja seesteistä tunnetta, jonka me koemme patikoituamme tätä ikivanhaa pyhiinvaellusreittiä. Saat jokaiselle päivälle rauhassa pohdittavaksesi aidosti syventäviä ja omaa elämäntehtävääsi kirkastavia kysymyksiä. Pääosin hiljaisuudessa ja omaan tahtiin kävely antaa meille nykyihmisille jotain mittaamattoman arvokasta. Saat omaan elämääsi vakaan suunnan ja merkityksen. Lisäksi pääset tutustumaan legendaarisen kauniiseen Bilbaon kaupunkiin. Suosittelen sydämestäni tätä matkaa!”  

”Pyhiinvaelluksen voi tehdä todella monella tavalla, eikä yhtä oikeaa ole olemassa. Me teemme sen tällä matkalla leppoisasti ja mahdollisimman mukavasti. Se tarkoittaa sitä, että yövymme todella kivoissa ja tunnelmallisissa pikku hotelleissa/majataloissa ja matkatavaramme siirtyvät aina päivän aikana majapaikastamme seuraavaan. Me siis kannamme mukanamme vain kevyen päivärepun. Iltaisin saamme syötäväksemme herkullista paikallista ruokaa ja pääsemme nauttimaan yhteishengestä aivan ihanalla tavalla. Aamuisin ehdimme nauttia aamiaisen kiireettömästi, venytellä ja herätellä kehoamme ja vasta sitten lähteä kävelemään omaan tahtiin kohti seuraavaa päämääräämme. Näin energiaa riittää sisäiseen selkiytymiseen ja aidosti matkasta nauttimiseen. Kuten blogissani kerron, en usko, että kärsimys välttämättä jalostaa. Tästä linkistä voit lukea lisää viime syksyn pyhiinvaellusmatkastamme. Kävelyreittimme oli eri, mutta asiat ovat kyllä pääosin aivan samoja molemmilla matkaosuuksilla.”Marika Borg-

Matkaohjelma
Matkaohjelmamme on mitä ihastuttavin. Aloitamme tunnelmallisesta Roncesvallesista, joka on pieni 33 asukkaan kunta Espanjassa Navarran itsehallintoalueella. Se on monelle Santiago de Compostelaan vaeltavalle reitin aloituskohta. Tällä vaelluksella Navarran maakunnassa patikoimme ranskalaisen reitin ensimmäiset espanjanpuoleiset lähes 130 km. Reitti on hyvin merkitty ja viitoitettu ja se on entisöity kulkemaan niin pitkälle kuin mahdollista alkuperäistä reittiä myöten. Näemme useita historiallisesti merkittävia pyhiinvaellusreitin kohteita ja päätämme vaellusmatkamme Bilbaon kaupunkiiin, jossa mahdollisuus vierailla Guggenheim museossa.

10.9. SU | Helsinki – Bilbao – Roncesvalles
Lähtö Helsinki-Vantaan lentokentältä aamutuimaan Lufthansan lennolla Münchenin kautta Bilbaoon. Lentokentän tuloaulassa ryhmää on vastassa paikallisoppaamme Ulla. Bilbaosta lähdemme bussilla Roncesvallesiin, jossa majoittuminen ja illallinen.
Roncesvaellesissa aistimme historiallisen pyhiinvaellusreitin tunnelmaa, samoilla paikolla on kulkenut satojen vuosien ajan tuhansia ja tuhansia vaeltajia ennen meitä. Vuoden jokaisena päivänä Roncesvallesin kirkon iltahartaudessa siunataan vaellukselle lähtevät. Roncesvalles tunnetaan myös Rolandin laulun pohjana olleiden taisteluiden sotatantereena.

11.9. MA | Roncesvalles–Akerreta 30 km (tai vähemmän, jos niin haluat!)
Ensimmäinen vaellusreittimme kulkee Pyreneiden maisemissa laskeutuen hiljalleen Roncesvallesin 900 metrin korkeudesta Zubirin 550 metrin korkeuteen. Puiden varjostama polku kulkee mystisen metsän halki, jossa opaskyltti muistuttaa keskiaikaisista noitarovioista. Tie jatkuu pienten kylien kautta, joiden pääkatjen molemmin puolin voimme ihailla tyypillisiä valkoisiksi rapattuja baskitaloja puisine punaisine ikkunaluukkuineen ja kukittettuine parvekkeineen. Alto de Errolta laskeudutaan Zubiriin, josta vielä kukkuloiden yli määränpäähäämme Akkerretaan, muutaman asukkaa pieneen kylään.

Huom! Jos tämä ensimmäisen päivän matka tuntuu ajatuksena liian pitkältä, muistathan, että aina voi hypätä taksinkyytiin, eikä tarvitse pelätä jaksaako vai ei. Tämä mahdollisuus on jokaisena päivänä, jos yhtäkkiä väsyttää liikaa.

12.9. TI | Akerreta–Pamplona 16 km
Aloitamme rauhallisissa aamutunnelmissa Baskimaan kukkuloiden keskellä. Päivän patikointiosuus on helppo edellisen päivän pitkähkön taipaleen jälkeen, kiirettä ei ole. Reittimme jatkuu saman suuntaisena Arga -joen kanssa pyökki- ja mäntymetsien halki. Pamplonan kaupunkiin saavutaan Arga-joen ylittävää alun perin 1100- luvulla rakennettua Magdalenan siltaa pitkin. Majoittuminen ja illallinen Pamplonassa.

13.9. KE | Pamplona–Puente de la Reina 24 km
Keltaisilla nuolilla merkitty vaellusreitti kulkee Pamplonan kaupungin läpi, kaupungintalon lähellä toisensa kohtaavat pyhiinvaellusreitti ja härkäjuoksun reitti. Jalkakäytävään maalatut simpukankuoret osoittavat oikean reitin. Polku nousee hiljalleen viljelysmaiden ohi Zariquieguin kautta kohti anteeksiannon kukkulaa (Alto de Perdón). Sieltä polku laskeutuu ja johtaa pienten kylien läpi Puente de la Reinaan. Majoittuminen ja illallinen Puente de la Reinassa.

14.9. TO | Puente de la Reina–Estella/Lizarra 22 km
Puente de la Reina on yksi “caminon” tunnusomaisista kylistä. Kylä on syntynyt keskiajalla pyhiinvaellusreitin varrelle, kylän keskellä seisoo Santiago Apostolille omistettu kirkko. Vaellus jatkuu laakson keskellä hiekkapohjaisia polkuja pitkin. Päivän vaellus päättyy Estella la Bellaan (kaunis Estella) kuten 1500- luvun matkaajat kylää nimittivät Egea joen rantaan rakennettua kaunista kylää. Majoittuminen ja illallinen Estellassa/Lizarrassa.

15.9. PE | Estella/Lizarra-Los Arcos 25 km
Päivän vaellusreitti kulkee pitkiä matkoja asumattomien maisemien halki. Irachen luostaria ennen pysähdymme viinilähteen kohdalla (Fuente del Vino) Irachen viinitila tarjoaa veden ohella vaeltajille mahdollisuuden voimien palauttamiseen viinin avulla. Irachen luostari on yksi Navarran tärkeimmistä luostareista. Arcosin kylään saavumme Mayor katua pitkin. Majoittuminen ja illallinen Los Arcosissa.

16.9. LA | Los Arcos – Viana
Arcosin jälkeen vaellusreitti jatkuu viinitarhojen ohi ja pienten nousujen ja laskujen jälkeen saapuu Vianan kaupunkiin, jossa muurien ympäröimässä historiallisessa kaupungissa seisoo useita aatelissukujen kivisiä palatsirakennuksia.  Majoittuminen ja illallinen Vianassa.

17.9. SU | kuljetus Bilbaoon
Bilbao sijaitsee Santiago de Compostelaan johtavan pohjoisen pyhiiinvaellusreitin varrella, vaellusmatkamme lopuksi opastetulla kaupunkikierroksella kuljemme vielä hetken Bilbaon Casco Viejossa eli vanhassa keskustassa keltaisin simpukankuorin merkityllä vaellusreitillä, jonka päätämme vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Santiagon katedraaliin. Iltapäivä vapaata omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen tai vaikkapa Guggenheim museovierailuun. Yhteinen jäähyväisillallinen.

18.9. MA | kotiin paluu
Huikean, voimia koko talveksi meihin ladanneen matkan jälkeen lähdemme kotiinpaluu matkalle.

Lennot
SU 10.9. LH2467 Helsinki – München 06.00–07.35
SU 10.9. LH1824 München – Bilbao 08.50–11.00
MA 18.9. LH1825 Bilbao – München 11.40–13.50
MA 18.9. LH2464 München – Helsinki 15.20-18.45

Majoitus:    majoitus pyhiinvaellusreitillä vaeltajille tarkoitetuissa pienissä hotelleissa

Hintaan sisältyy:

 • Lufthansan menopaluulento Helsingistä Münchenin kautta Bilbaoon lentoveroineen
 • majoitus jaetussa 2-hengen huoneessa
 • vaelluksen aikana puolihoito: aamiainen ja illallinen (talon viini ja mineraalivesi)
 • Bilbaon hotellissa buffetaamiainen
 • retket ja kuljetukset matkaohjelman mukaisesti
 • matkatavaroiden kuljetus vaellusreitin varrella majoituksesta seuraavaan (1x20kg/hlö)
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut lennon saapumisesta paluulennon lähtöön
 • Marika Borg matkanjohtajuus, päivittäiset ohjelmat aamuin illoin.

Lisämaksusta:

 • 1-hengen huoneen lisämaksu 235 €
 •  Guggenheim museon pääsylippu etukäteen ostettuna 15 €

Hinnat perustuvat 27.9.2016 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin ja minimi 15 hengen ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa. Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja.

 

Kohokohdat
 • Upea Baskimaa
 • Camino Frances pohjoinen reitti, Roncesvalles-Viena
 • Rauha, läsnäolo, mindfulness
 • Jälkiruuaksi Bilbao
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Pyhiinvaellus Camino Frances ja Bilbao

10.-18.9.

1790 €

”Tämä matka selkeyttää, rauhoittaa, voimaannuttaa ja koskettaa niin sydäntä, mieltä kuin kehoa. En voi kyllin kehua sitä pyhää ja seesteistä tunnetta, jonka me koemme patikoituamme tätä ikivanhaa pyhiinvaellusreittiä. Saat jokaiselle päivälle rauhassa pohdittavaksesi aidosti syventäviä ja omaa elämäntehtävääsi kirkastavia kysymyksiä. Pääosin hiljaisuudessa ja omaan tahtiin kävely antaa meille nykyihmisille jotain mittaamattoman arvokasta. Saat omaan elämääsi vakaan suunnan ja merkityksen. Lisäksi pääset tutustumaan legendaarisen kauniiseen Bilbaon kaupunkiin. Suosittelen sydämestäni tätä matkaa!”  

”Pyhiinvaelluksen voi tehdä todella monella tavalla, eikä yhtä oikeaa ole olemassa. Me teemme sen tällä matkalla leppoisasti ja mahdollisimman mukavasti. Se tarkoittaa sitä, että yövymme todella kivoissa ja tunnelmallisissa pikku hotelleissa/majataloissa ja matkatavaramme siirtyvät aina päivän aikana majapaikastamme seuraavaan. Me siis kannamme mukanamme vain kevyen päivärepun. Iltaisin saamme syötäväksemme herkullista paikallista ruokaa ja pääsemme nauttimaan yhteishengestä aivan ihanalla tavalla. Aamuisin ehdimme nauttia aamiaisen kiireettömästi, venytellä ja herätellä kehoamme ja vasta sitten lähteä kävelemään omaan tahtiin kohti seuraavaa päämääräämme. Näin energiaa riittää sisäiseen selkiytymiseen ja aidosti matkasta nauttimiseen. Kuten blogissani kerron, en usko, että kärsimys välttämättä jalostaa. Tästä linkistä voit lukea lisää viime syksyn pyhiinvaellusmatkastamme. Kävelyreittimme oli eri, mutta asiat ovat kyllä pääosin aivan samoja molemmilla matkaosuuksilla.”Marika Borg-